Noworoczne postanowienia

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Świąteczno noworoczne postanowienie

27-12-2016, 20:54

SODOMOUSE pisze:
Ascetic pisze: Bartosz, ale ty nie odstawiasz. to inna sprawa. inny przypadek, że tak powiem.
jak ktoś odstawia. to odstawia.
masz operacje, to idziesz pod nóż, a nie kombinujesz jak koń pod górę.
prawo albo lewo.
ryzyk fizyk.
to prawda, chyba taki ze mnie taliban, uparty jak chuj, jest tylko podróż w jedną stronę , jak kurs bez lądowania na WTC
i dobrze!
stay true ;-)
nie pierdol się w tańcu
słuchaj co tam daje Ci siłę i sraj na oponentów
sraj na nich
lys på slutten av lys
AdrianSmith
w mackach Zła

27-12-2016, 21:06

Stoigniew pisze:
AdrianSmith pisze:
Stoigniew pisze:
w takim razie czy nie będziesz dalej oszukiwał sam siebie ponieważ nienaturalnie, niejako z przymusu przestaniesz robić to co kochasz, czyli kupować nowe płyty ??
może ( pewnie ) będzie ..... ale sportowcy , czy też muzycy też kończą swe kariery , to czemu ja nie mam iść na taką - no niech będzie "kolekcjonerską emeryturę " :-)
chcesz powiedzieć że to był tylko sport ?? jak instrumentalny seks z prostytutką ?? że nie było w tym "zbieractwie" pasji i radości ??
nie uwierzę w to... :)
chwyciła Cię jakaś poświąteczna chandra i głupie myśli Ci chodzą po głowie :)
pewnie po trosze tak , a sex z prostytutką wcale nie musi być instrumentalny - chyba na chujowe dziwki chodzisz :-)
A wracając do sedna sprawy - zawsze była jest i będzie pasja i radość .... poświąteczna chandra hehehe , oby , tyle że chęć skończenia z tym całym wariactwem wykluła się u mnie nieco wcześniej
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

27-12-2016, 21:14

Widzę, że popadasz Adrian w skrajności. Nie jestem zwolennikiem kupowania dla samego kupowania zalegających później płyt, słuchanych raz na x lat, z różnych powodów, ale też nie widzę możliwości, żeby nie kupić nowej płyty jakiejś kapeli, którą lubię i na którą czekam.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

27-12-2016, 21:15

AdriannuSmifthu....pewnie, muszą być jakieś decyzje podjęte mentalnie w Twojej głowie...skoro już wcześniej dojrzałeś do pewnych osobistych ustaleń. Tego nie da się oszukać , bo to pierwotny głos z duszy...Ja ojebałem swoje zbiory lata temu. Żal? rozbijając go na części, zawsze jakiś w duszy zostaje...bez rozpatrywania szczegółów, bo zawsze ma się inne podstawy do przyczyn i to beznamiętne rozkminianie....Teraz , gdy mam sentyment do danej grupy, to jednak nie kupię jej płyty na winylu ponownie, za 2oo euro...bo mogłoby się okazać,że kupuję swoją kopię....po wielu mentalnych / finansowych przejściach, to byłoby głupie. Teraz są nowe zespoły i nowe fascynacje, a taka sama radość z nich zdobywania, słuchania, może sprzedaży za 5 lat na allegro:)
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

27-12-2016, 21:22

AdrianSmith pisze:
Stoigniew pisze:
chcesz powiedzieć że to był tylko sport ?? jak instrumentalny seks z prostytutką ?? że nie było w tym "zbieractwie" pasji i radości ??
nie uwierzę w to... :)
chwyciła Cię jakaś poświąteczna chandra i głupie myśli Ci chodzą po głowie :)
pewnie po trosze tak , a sex z prostytutką wcale nie musi być instrumentalny - chyba na chujowe dziwki chodzisz :-)
A wracając do sedna sprawy - zawsze była jest i będzie pasja i radość .... poświąteczna chandra hehehe , oby , tyle że chęć skończenia z tym całym wariactwem wykluła się u mnie nieco wcześniej
skoro w dalszym ciągu jest radość i pasja to po co z tym kończyć ??
śluby zakonne jakieś złożyłeś czy co ?? :-) scjentologiem zostałeś ?? hhehe... :)
może tylko drastyczne ograniczenia wystarczą - zamiast kilka setek rocznie to kilka dziesiątek ?? albo zamiast Cd tylko winyle...
zabierając sobie jakąś radość w życiu (a tak niewiele w tym gównianym świecie ich przecież mamy) to jest dla mnie jakiś masochizm...
Awatar użytkownika
Ascetic

27-12-2016, 21:23

[youtube][/youtube]

tak to widzę
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Triceratops

27-12-2016, 21:59

Ascetic pisze:dobra ja też mam noworoczne postanowienie
zero alko (dzisiaj i jutro i w sylwestra planuję się centralnie najebać. później tylko z wyjątkiem koncertów. spotkaniem z kumplami z dawnej roboty. wypadami na parking. jakimiś okazjonalnymi sytuacjami, zupełnie nieważnymi. żonie też nie odmówię jak poprosi. jak się jakieś alko do mnie uśmiechnie w sklepie pewnie też zrobię mały/ maciupeńki wyjątek)
taki fitnesiak ze mnie będzie
uda się?
widziales to?
http://masterful-magazine.com/forum/vie ... A#p1360176" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

27-12-2016, 22:02

Triceratops pisze:
zero alko (dzisiaj i jutro i w sylwestra planuję się centralnie najebać. później tylko z wyjątkiem koncertów. spotkaniem z kumplami z dawnej roboty. wypadami na parking. jakimiś okazjonalnymi sytuacjami, zupełnie nieważnymi. żonie też nie odmówię jak poprosi. jak się jakieś alko do mnie uśmiechnie w sklepie pewnie też zrobię mały/ maciupeńki wyjątek)
uda się?
widziales to?
http://masterful-magazine.com/forum/vie ... A#p1360176" onclick="window.open(this.href);return false;
oczekujesz oklasków? ;-)
teraz słucham C93

ps. jednak masz zacięcie. po mojej propozycji myślałem, że zupełnie nie masz jaj.

to co, grudzień 2017 ?
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

27-12-2016, 22:19

AdrianSmith pisze:Tak , w świąteczny weekend postanowiłem . Od pewnego już czasu myślałem jak to zrobić , z dnia na dzień , czy też wyznaczyć sobie np. jakąś datę . Tak zle tak niedobrze ..... jednak jakoś trzeba wybrać .
Postanowiłem , wybrałem datę ,
Za kilka tygodni kończę 49 wiosen , więc "chwilę " pózniej strzeli mi pięć dych . To chyba odpowiedni czas na refleksje ,czy jakieś podsumowania ,czy może postanowienia . doszedłem do wniosku że przyszedł czas na koniec z zabawą w zbieractwo płytowe ..... Dziesiąt lat szukania ,kupowania i takie tam ...... Nie jestem w stanie tego zrobić np. tak że wstając z wyra jutro rano po oddaniu rannego moczu powiedzieć sobie - koniec - od teraz nie kupuję ..... Ale jeżeli wyznaczę sobie w miarę przychylny termin ( odległy ) to zdążę się z tą decyzja pogodzić i jeszcze mą pasja nacieszyć .
Wyznaczyłem sobie taką datę , Moje 51 urodziny :-) ..... tak postanowiłem że po nich kończę z kupowaniem ( kiedyś trzeba ) Zostało mi nieco ponad dwa lata . Niby to sporo , ale dwa lata w MON ie minęły ino mig ............
Może dzielenie tą informacją to totalny debilizm , ale czułem taka potrzebę ,
pozdrawiam AdrianSmith
Jeśli kolekcjonowanie płyt czyni Cię szczęśliwym, to nie widzę powodu by przestawać... Pod warunkiem, że:

a) niczego więcej do szczęścia nie potrzebujesz (zrobiłeś w swoim życiu wszystko, co chciałeś zrobić i tak naprawdę chciałbyś już tylko spokojnie dożyć starości rozkoszując się nowymi nabytkami w swojej kolekcji oraz płytami, która od dawna już posiadasz)

b) potrzebujesz też innych rzeczy, ale pomimo maniakalnego kolekcjonowania płyt masz także czas i pieniądze na te inne rzeczy, nie zaniedbując żadnej ze swoich pasji.

c) pomimo swojej kolekcjonerskiej pasji jesteś w stanie w miarę "normalnie" funkcjonować na płaszczyźnie prywatno-zawodowej (a przynajmniej na tyle, żeby Ciebie samego to nie męczyło)

d) Jesteś pewny, że nigdy nie będziesz żałował, że całe swoje życie poświęciłeś jednej idei - idei kolekcjonowania płyt
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

28-12-2016, 06:35

SODOMOUSE pisze:
HSVV pisze: wszystko ładnie pięknie, że żyjesz w swoim oldschoolowym światku, nikt Ci nie broni i nikt się do tego nie dopierdala, więc daj innym słuchać czego chcą i z jakich nośników chcą. a trend słuchania jazzów i innych gatunków chyba towarzyszy temu forum od niemal samego początku, patrząc po datach założenia tematów związanych z muzyką nie-metalową, więc nie rozumiem w czym problem.
tak , żyję w oldskool ....jednak systematyka , w medialnym przedsięwzięciu , w którym biorę udział , czytaj- forume tym. Nie mam nic do innych gatunków, bo wielokrotnie je po swojemu przerabiałem , jednak mam świadomość, czynność, działanie na forum metalowym i w dziale czego teraz słuchamy, chciałbym widzieć zespoły , wywodzące się ze sceny death metal ,thrash, black,grind, grindcore,noise...Zatem wyodrębnijcie wątki , "czego teraz słuchacie" - hiphop, punk,rap,jazz. Przyporządkuje to użytkowników do danych wątków muzycznie i nikt nikomu nie będzie dopierdalał,nad wyższością jednego stylu nad innym i głupich dyskusji.A data założenia danego wątku, nie ma nic do rzeczy, w sprawie usystematyzowania pewnych zagadnień, które są problemem. I mnie bynajmniej , odbiera chęć w dyskusji, w wątku , w którym czuć się mogę osaczony , poprzez inną stylistykę.
popieram, piszcie w niemetalowych działach o innych gatunkach
Awatar użytkownika
Triceratops

28-12-2016, 08:50

Ascetic pisze:
Triceratops pisze:
uda się?
widziales to?
oczekujesz oklasków? ;-)
teraz słucham C93

ps. jednak masz zacięcie. po mojej propozycji myślałem, że zupełnie nie masz jaj.

to co, grudzień 2017 ?
Mierzysz mnie swoja miara chyba, oklaski to se zachowaj, oczekuje nagrody, w polowie maja jak zaproponowales, moze byc nawet na koncercie Depeche :D
Ten Anthrax japonski poprosze....
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

28-12-2016, 10:06

Triceratops pisze: Mierzysz mnie swoja miara chyba, oklaski to se zachowaj, oczekuje nagrody, w polowie maja jak zaproponowales, moze byc nawet na koncercie Depeche :D
nic z tego. nie podjąłeś wyzwania. albo inaczej, podjąłeś, ale zostawiając to dla siebie. taki mały cwaniaczek z Ciebie. NIEŁADNIE.
grudzień 2017? rok do roku?

tak na marginesie, chciałbym zobaczyć serie o której pisałeś. podchwyt/ nachwyt po 30. 60 na raz. albo ważysz 60 kg, albo kozak się tutaj trafił.

[youtube][/youtube]

a na koncercie to liczę, że się zobaczymy. bilety zakupione.
lys på slutten av lys
AdrianSmith
w mackach Zła

Re: Noworoczne postanowienia

28-12-2016, 10:15

Coś drgnęło we mnie w listopadzie zeszłego roku . Postanowiłem wtedy , że przesłucham po kolei alfabetycznie wszystkie epki .... ( przed świętami skończyłem
W trakcie tego epkowego maratonu postanowiłem że następne polecą dziesiony , na szczęście ich jest zdecydowanie mniej . Cedeki słucham w aucie i we fabryce . Jednakże w trakcie tego roku doszło mi kilkadziesiąt analogów w pełnym wymiarze . Co teraz robić ? Trzymać się starego schematu ? A co z tymi kupionymi ? Pachnie na odległość Marią ( Kamil gorąco pozdrawiam jak to czytasz i czekam na wywiad rzekę ze mną :-) )... I tu jest problem , może pojechać na dwa baty i słuchać na dwóch gramofonach naraz ? ....
Kochani , przekroczona liczba 18 tysięcy płyt , znając siebie pojadę po bandzie i w te dwa lata ( tyle sobie dałem czasu ) coś tam coś tam dokupię i KONIEC chwatit.
Zapewne kupię sobie później jeszcze "parę" sztuk.... Nowe AC DC , SLAYERA , może Bathory nową płytkę wyda , Może Floydów......
Nawet szanowną małżonkę o zakup poproszę:-)
Awatar użytkownika
Triceratops

28-12-2016, 10:25

Ascetic pisze:
Triceratops pisze: Mierzysz mnie swoja miara chyba, oklaski to se zachowaj, oczekuje nagrody, w polowie maja jak zaproponowales, moze byc nawet na koncercie Depeche :D
nic z tego. nie podjąłeś wyzwania. albo inaczej, podjąłeś, ale zostawiając to dla siebie. taki mały cwaniaczek z Ciebie. NIEŁADNIE.
Czy napisalem, ze nie podjalem? http://masterful-magazine.com/forum/vie ... start=9380" onclick="window.open(this.href);return false;
Pfff, czelendzowiec juz przypekal, boli cie 50 zybli na plyte jakiegos Anthrax hehe i jeszcze od cwaniaczkow wyzywa :D Smieszny mis, to po co chciales sie mierzyc w ogole.
woodpecker from space
Heretyk

28-12-2016, 10:29

nie mam żadnych postanowień. ewentualnie żeby w miarę możliwości czytać trochę więcej książek, ale obawiam się, że więcej już się nie da
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-12-2016, 10:30

Heretyk pisze:nie mam żadnych postanowień. ewentualnie żeby w miarę możliwości czytać trochę więcej książek, ale obawiam się, że więcej już się nie da
Ile wciągasz miesięcznie? Tak na oko?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Ascetic

28-12-2016, 10:31

Triceratops pisze:
Ascetic pisze:
Czy napisalem, ze nie podjalem? http://masterful-magazine.com/forum/vie ... start=9380" onclick="window.open(this.href);return false;
Pfff, czelendzowiec juz przypekal, boli cie 50 zybli na plyte jakiegos Anthrax hehe i jeszcze od cwaniaczkow wyzywa :D Smieszny mis, to po co chciales sie mierzyc w ogole.
ja tam nie widzę podjętego wyzwania
misiek, 50 pln nie robi różnicy jak się domyślasz. (wczoraj na ten przykład przepiłem 2 razy tyle)
tu chodzi o zasady
cwaniaczysz i tyle.

grudzień do grudnia 28.12.2016 do 28.12.2017
(przejdźmy na PM i ustalmy zasady. to też nie zostało ustalone. jak czelendż to czelendż. jasne i klarowne warunki)

ps. jestem b. zainteresowany.

a co do tej wagi i serii? 60 na raz, jak rozumiem bez przerw. czekam na video, bo jestem bardzo ciekaw.
Ostatnio zmieniony 28-12-2016, 10:33 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Heretyk

28-12-2016, 10:32

Plastek pisze:
Heretyk pisze:nie mam żadnych postanowień. ewentualnie żeby w miarę możliwości czytać trochę więcej książek, ale obawiam się, że więcej już się nie da
w wakacje ostatnie szła jedna dziennie. w tej chwili jedna na 2-3 dni
Awatar użytkownika
Triceratops

28-12-2016, 10:44

Ascetic pisze: ja tam nie widzę podjętego wyzwania
misiek, 50 pln nie robi różnicy jak się domyślasz. (wczoraj na ten przykład przepiłem 2 razy tyle)
tu chodzi o zasady
cwaniaczysz i tyle.
Dobra, nie nadymaj sie tak, bo pekniesz mistrzu, Nie widze nigdzie zadnego cwaniaczenia tylko jakies zalosne proby wycofania sie z sytuacji.
Temat skonczony :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

28-12-2016, 10:46

Heretyk pisze:
Plastek pisze:
w wakacje ostatnie szła jedna dziennie. w tej chwili jedna na 2-3 dni
Tez kurwa mam takie postanowienie, wkurwia mnie, ze sterta rosnie zamiast malec. Jedna dziennie marzenie, na razie wychodzi mi jedna na tydzien, ale takie czytanie do snu gowno warte, bo ani sie naczytasz ani wyspisz.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ