Alkohol i tabsy pozwoliły ci dziaiaj odzyskać radość życiatomaszm pisze: ↑11-11-2025, 15:39Dzieki za dobre słowo. Nie chcę skończyć jak Tony Montana. Chce wyjść z piekła uzależnienia i prowadzić normalne życie.
Odzyskać kontrolę na życiem, rodzinę ,która cierpi ,bo ją współuzależniłem, odzyskać radość życia. Normalnie funkcjonować. Niestrty alkohol i narkotyki zabrały mi to wszystko.
Szacunek też dla samego siebie.
Odkupić winy, bo czuję sie moralnie totalnie upodlony, wiem ,że to głowa jest chora. Leczyć ja.
Moje zachowania dostarczają tyle cierpień najbliższym ,że nie potrafię Im spojrzeć w oczy. W obliczu wstydu.
Ale bardzo szanuje sobie to że odezwały się do mnie chłopaki z którymi byłem na odwyku. I wsparcie które dostaję od Nich. To mega dużo znaczy.
Pokój AA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
piotraz
- rasowy masterfulowicz
Re: Pokój AA
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
Odzyskam w przyszłym tygodniu jak skończą sie dwie sprawy w apelacji:) i zacznę przeliczać pieniądze:)
Moja osoba nie ma tu nic do rzeczy, borykam się z swoim problemem, robię coś ,żeby ten problem rozwiązać co nie zmienia postaci rzeczy ,że mam swoje zdanie.
Moja osoba nie ma tu nic do rzeczy, borykam się z swoim problemem, robię coś ,żeby ten problem rozwiązać co nie zmienia postaci rzeczy ,że mam swoje zdanie.
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 16:12 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
backslifer
- postuje jak opętany!
A Ty zes niedawno nie pisal pelnych kajania sie i zalu postow jak to uzywki zabieraja wszystko i od teraz to 100% tylko terapia i trzezwosc, bo innej opcji nie ma?tomaszm pisze: ↑23-01-2026, 15:54Spoko. Ale nie mierz wszystkich swoją miarą:) Bo miara to krótka:) Jak zresztą wrzucanie wszystkich do jednego worka.
Jeszcze raz żeby nie było wątpliwości - picie z uzależnienia nie jest ok. Cienka czerwona linia w pewnych przypadkach kiedy ktoś nie potrafi bez osiągania pewnych stanów funkcjonować. Ale demonizowanie używek przez pryzmat własnych słabości jest kurwa komiczne.
A ta cała plejada osobowości skupiona wokół tego środowiska jak to używki są szkodliwe to już w ogóle pusty śmiech.
Mówiąc po młodzieżowemu - ciężko nie paść trupem ze śmiechu jakie to pizdy.
-
tomaszm
Tak dokładnie tak było. I wiem ,że przypierdole sobie coś od czasu do czasu w celach humanitaryzmu do własnej osoby. I przez 3 miesiace odbyłem ponad 60 spotkań z 4 rożnymi psychoterapeutami. Wniosek końcowy: większych dekli na swojej drodze nie spotkałem:D
A byli z NFZ zgodnie z zaleceniami forumowymi. Nigdy nie piszę o czymś czego sam nie doświadczyłem.
Jeśli kogoś bawi klepanie po plecach i płakanie w wspólną chusteczkę to może i ok ale ale kurwa to nie dla mnie.
Tak jak pisałem mam dużo wolnego czasu i lubię badać teren.
A byli z NFZ zgodnie z zaleceniami forumowymi. Nigdy nie piszę o czymś czego sam nie doświadczyłem.
Jeśli kogoś bawi klepanie po plecach i płakanie w wspólną chusteczkę to może i ok ale ale kurwa to nie dla mnie.
Tak jak pisałem mam dużo wolnego czasu i lubię badać teren.
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 16:18 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
backslifer
- postuje jak opętany!
Przypuszczam, ze oni zapisali sobie w zeszycie cos w stylu "nie chce sobie pomoc, niegotowy na terapie" i poszli zajmowac sie ludzmi, ktorzy faktycznie przyszli, zeby nad soba pracowac. Nie siedze nikomu w glowie, ale mysle, ze z duza doza prawdopodobienstwa mozna stwierdzic, ze zaden z tych terapeutow nie czuje sie "pokonany". Smutne to, ale zycze mimo wszystko, zebys to ogarnal.tomaszm pisze: ↑23-01-2026, 16:14Tak dokładnie tak było. I wiem ,że przypierdole sobie coś od czasu do czasu w celach humanitaryzmu do własnej osoby. I przez 3 miesiace odbyłem ponad 60 spotkań z 4 rożnymi psychoterapeutami. Wniosek końcowy: większych dekli na swojej drodze nie spotkałem:D
-
tomaszm
Kurwa stary haha no nie. Skonfrontujmy to jeśli masz wątpliwosci. Zaproś mnie na Waszą grupę. Czuję się zaproszony.
Mogę Cię przestrzec: jeśli wejdziemy na ekonomiczne aspekty picia alkoholu to cała Waszą grupę przegadam co zyskałem pijąc alkohol w towarzystwie. Ja nigdy żadnych strat nie odnotowałem z tego tyułu. Nawet konflikty na pograniczu noża łagodziłem. Rozpijając innych budowałem swoją ekonomiczną osnowę i pozycję rynkową.
3/4 ludzi z którymi jestem dogadany i którzy umożliwiają mi kontakty to jest efekt wspólnego imprezowania,
Mogę Cię przestrzec: jeśli wejdziemy na ekonomiczne aspekty picia alkoholu to cała Waszą grupę przegadam co zyskałem pijąc alkohol w towarzystwie. Ja nigdy żadnych strat nie odnotowałem z tego tyułu. Nawet konflikty na pograniczu noża łagodziłem. Rozpijając innych budowałem swoją ekonomiczną osnowę i pozycję rynkową.
3/4 ludzi z którymi jestem dogadany i którzy umożliwiają mi kontakty to jest efekt wspólnego imprezowania,
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 16:25 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
backslifer
- postuje jak opętany!
Ale musisz zrozumiec, ze na jaka grupe bys nie poszedl, to nikogo tam nie interesuja Twoje deale po alkoholu. I nikt za bardzo nie bedzie chcial wchodzic w polemike, bo nie po to ludzie tam sa. Od polemiki jest forume.tomaszm pisze: ↑23-01-2026, 16:19Kurwa stary haha no nie. Skonfrontujmy to jeśli masz wątpliwosci. Zaproś mnie na Waszą grupę. Czuję się zaproszony.
Mogę Cię przestrzec: jeśli wejdziemy na ekonomiczne aspekty picia alkoholu to cała Waszą grupę przegadam co zyskałem pijąc alkohol w towarzystwie. Ja nigdy żadnych strat nie odnotowałem z tego tyułu. Nawet konflikty na pograniczu noża łagodziłem.
-
tomaszm
Kolejny przykład: twój mózg nie pracuje pod wpływem używek w należyty sposób.
Kurwa każdy biznes,kazda firmę budowałęm w oparciu o używki. Najlepsze momenty jakie pamiętam z swojej własnej kreatywności to stany półświadomości kiedy pokonywałem barierę lęku czy coś się uda czy nie uda. Stawiałem wszystko na jednej karcie gdzie będąc czysty pewnie bym się wycofał. Bo bym miał milon wątpliwości. Nie ma takiej gdzie sie przestrzeliłem. Pokonywałem bariery towarzyskie gdzie jestem wycofany społecznie przez swój autyzm.
Ja tu nie gloryfikuję picia- zdaje sobie sprawę jak potoczyło się moje poprzednie małżeństwo. Ale chodzi mi o te uzurpowanie alkoholu w roli diabła. Otóż nie. Nie mogę powiedzieć - o to zło, nie sięgaj ,bo wbrew opinią osobą która ma z tym problem widzę też wile aspektów pozytywnych. Z tym psychoterapeuci mieli problem.
Kurwa każdy biznes,kazda firmę budowałęm w oparciu o używki. Najlepsze momenty jakie pamiętam z swojej własnej kreatywności to stany półświadomości kiedy pokonywałem barierę lęku czy coś się uda czy nie uda. Stawiałem wszystko na jednej karcie gdzie będąc czysty pewnie bym się wycofał. Bo bym miał milon wątpliwości. Nie ma takiej gdzie sie przestrzeliłem. Pokonywałem bariery towarzyskie gdzie jestem wycofany społecznie przez swój autyzm.
Ja tu nie gloryfikuję picia- zdaje sobie sprawę jak potoczyło się moje poprzednie małżeństwo. Ale chodzi mi o te uzurpowanie alkoholu w roli diabła. Otóż nie. Nie mogę powiedzieć - o to zło, nie sięgaj ,bo wbrew opinią osobą która ma z tym problem widzę też wile aspektów pozytywnych. Z tym psychoterapeuci mieli problem.
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 16:35 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
krótko mówiąc: jest zajebiscie a będzie jeszcze lepiej!tomaszm pisze: ↑23-01-2026, 16:19Kurwa stary haha no nie. Skonfrontujmy to jeśli masz wątpliwosci. Zaproś mnie na Waszą grupę. Czuję się zaproszony.
pierdolnie ci w końcu nagle pikawa, albo jakiś wylew, zator czy inny chuj i jakie to wszystko będzie mieć znaczenie z kim piłeś, co załatwiłeś i ile masz pieniędzy. a ci kumple od imprez i interesów zapomną o tobie na drugi dzień bo będą zajęci piciem i liczeniem pieniędzy. co musiało by się w ogóle wydarzyć byś się zatrzymał i zastanowił serio jak się kurwa ratować. czy już nie ma nic takiego, myślałeś kiedyś nad tym?
-
tomaszm
Twoje zdanie.Szanuje. Natomiast z punktu medycznego jestem bdb zdrów co pewnie zawdzieczam swojej pracy nad tężyzną fizyczną. Nie ma nic w moich wynikach niepokojącego a jestem zmuszony się badać bo zmusza mnie do tego TU ubezpieczając mnie na sumy jakie mnie ubezpiecza.
Natomiast to co piszesz to niezłe bajki ,bo ja nie mam Kolegów. Ja mam ludzi z którymi prowadzę interesy ale to nie są moi Koledzy. Dziś są ,jutro Ich nie ma. I kompletnie nie przywiązuje do Nich atencji. Kieruje się tylko własnym egoistycznym instynktem wzbogacania się.
Natomiast to co piszesz to niezłe bajki ,bo ja nie mam Kolegów. Ja mam ludzi z którymi prowadzę interesy ale to nie są moi Koledzy. Dziś są ,jutro Ich nie ma. I kompletnie nie przywiązuje do Nich atencji. Kieruje się tylko własnym egoistycznym instynktem wzbogacania się.
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 16:41 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Właściwie to wystarczy zapoznać się z jakimś randomowym story "króla życia", którego właśnie np. choroba wysadziła z siodła. Nie wiem, może piłkarzyny z lat 80', 90'. Oczywiście o ile jeszcze żyje, albo jest w na tyle dobrym stanie, że dziennikarz go odwiedzający jest w stanie wyciągnąć z niego w miarę sensowne historie.nagrobek pisze: ↑23-01-2026, 16:35
krótko mówiąc: jest zajebiscie a będzie jeszcze lepiej!
pierdolnie ci w końcu nagle pikawa, albo jakiś wylew, zator czy inny chuj i jakie to wszystko będzie mieć znaczenie z kim piłeś, co załatwiłeś i ile masz pieniędzy. a ci kumple od imprez i interesów zapomną o tobie na drugi dzień bo będą zajęci piciem i liczeniem pieniędzy. co musiało by się w ogóle wydarzyć byś się zatrzymał i zastanowił serio jak się kurwa ratować. czy już nie ma nic takiego, myślałeś kiedyś nad tym?
Tutaj nie ma żadnej tajemnicy życia. Na moje oko to się zawsze kończy tak samo.
Trywialne ograniczenia organizmu, nawet jak komuś się wydaje, że jest półbogiem. Zresztą, to przychodzi gdzieś tak koło 40tki. Weryfikacja wyobrażenia o możliwościach z samymi możliwościami. Jak ktoś nie przeoczy tego momentu - wygryw. Jak przeoczy, to mi się wydaje, że wiem jak to się potoczy.
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 16:42 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Wniosek z tego taki, że trzeba pić więcej.
Więc do dna gościu! (w przenośni i dosłownie), bo przecież nie "na zdrowie".
@Administracja: poproszę o prewencyjnego bana na ten temat. Proszzzzz...
Edyta 2: bana dla siebie. Nie moge na te bzdury patrzeć.
Więc do dna gościu! (w przenośni i dosłownie), bo przecież nie "na zdrowie".
@Administracja: poproszę o prewencyjnego bana na ten temat. Proszzzzz...
Edyta 2: bana dla siebie. Nie moge na te bzdury patrzeć.
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 16:58 przez Pelson, łącznie zmieniany 2 razy.
-
tomaszm
Powiedział facet co w wieku 50 lat leży po szpitalach i szuka kardiologa:D
-
tomaszm
Na co bana? Ja tu kogoś obrażam? Serio? Kolejny z problem ,że forum to otwarta przestrzeń i ktoś wyraża opinię niespójną z resztą?
Ale tak zapytam Andrzeja czy Ola żeby dali mi bana. Wysłąć im smsa czy zadzwonić osobiście he?
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 16:45 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Nie kogoś, a coś.
Inteligencję ludzi tu piszacych i z dobrego serca próbujących sobie (i Tobie) pomóc w walce z tym gównem.
-
tomaszm
Pojęcie prowokacji też obce co? Ach kurwa te internety wyłączają ludzi z myślenia.
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Czyli zabolało i teraz następuje mało wykwintny mentalny wymyk, by te bzdury powyżej obrócić w żart albo prowokację.
Podtrzymuję to co napisałem post wyżej.
Podtrzymuję to co napisałem post wyżej.
-
tomaszm
Żaden wymyk szanowny Kolego.
Wymyk to stosują np psychoterapeuci- włącze Wam film. Jak zaczynam spotkanie. Sami osądzicie czy jestem zły czy też nie.
Jak rozmowa ma się właściwie potoczyć gdzie na podstawie filmu który stworzyli ludzie z przedstawionej grupy interesów przedstawiając obraz mojej osoby ma to się odbyć nie w kontekście patrzenia przez odpowiedni pryzmat.
Wymyk to jest wtedy kiedy unikasz odpowiedzi na wrost zadane pytanie a ja tej nigdy nie unikam.
Wymyk to stosują np psychoterapeuci- włącze Wam film. Jak zaczynam spotkanie. Sami osądzicie czy jestem zły czy też nie.
Jak rozmowa ma się właściwie potoczyć gdzie na podstawie filmu który stworzyli ludzie z przedstawionej grupy interesów przedstawiając obraz mojej osoby ma to się odbyć nie w kontekście patrzenia przez odpowiedni pryzmat.
Wymyk to jest wtedy kiedy unikasz odpowiedzi na wrost zadane pytanie a ja tej nigdy nie unikam.
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 16:56 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
- hcpig
Mocny statement. Powinno to pokazywać w szkołach jak ludziom odpierdala od nadmiaru pięniędzy.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
tomaszm
Bzdurzysz. Pieniądze są instrumentalne. Ja nigdy nie daje po sobie poznać ,że mam ich trochę więcej. Dążyłem do nich .bo zapewniają azyl bezpieczeństwa. Kiedy inni na studiach prawniczych pierdolili kocopoły gdzie to nie będą pracować po ich skończeniu ja już w tym czasie prowadziłem firmy prawnicze. żeby wyrwać sie z tej mydlanej bańki w której większosć adeptów kim to w życiu nie będą tkwili.
Całkowicie zapominając o podstawowym aspekcie ,że to życie ich zweryfikuje. Nie twoje fantazje kim to nie będziesz ,czego nie zrobisz- życie:)
Całkowicie zapominając o podstawowym aspekcie ,że to życie ich zweryfikuje. Nie twoje fantazje kim to nie będziesz ,czego nie zrobisz- życie:)
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 17:02 przez tomaszm, łącznie zmieniany 4 razy.