Motoryzacja ogółem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

Re: Motoryzacja ogółem

25-05-2019, 12:56

Medard pisze:Alfy piękne bestie, ale z pokroju sióstr godlewskich. Unikać tapeciar.

Mają awaryjną elektronikę. Nie pamiętam z którym modelem był ten problem. Kobita wygrała taki konkurs, że przez weekend można było pojeździć Alfą. Wnętrze było wykończone wspaniale i ta linia nadwozia. Kobita, do mnie, że koniecznie kupmy ten wozik, nie ma nic lepszego.

Pierwszego dnia samochód stanął na rondzie wiatraczna i trzeba było go ściągać na lawetę. Szczęściem wszystko było po stronie salonu samochodowego i szybko ogarnęli temat. Już nie chcieliśmy żadnej rekompensaty innym egzemplarzem.
kilka lat temu AR zostało kupione przez FIATA który wyśrubował kontrole jakości w swoich fabrykach, dzisiaj są to piękne i tak samo awaryjne samochody jak wszystkie inne. Miałem przyjemność prowadzić ten model i jest to na prawdę wyśmienity samochód.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

25-05-2019, 13:28

pr0metheus pisze:
COFFIN pisze: 19 calowe felgi BBS s. 230.
BBS dobre felgi, można śmiało wjeżdżać na 40 cm krawężniki;)
:D

A na serio, bałem się jak takie felgi sobie poradzą w takim Szczecinie i okazuje się, że oprócz omijania kilku ewidentnych torów przeszkód w centrum, dają radę.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
COFFIN

25-05-2019, 13:34

Only_True_Believers pisze: A tamto bmw coffina bardzo ładne, mam nadzieje, że będzie dobrze służyło
Mam nadzieję. Silnik jest w zasadzie po generalnym remoncie. Na dzień dobry oprócz wymiany płynów i filtrów zmieniłem pompę wody, regulator, czujnik oleju i termostat. Wygląd mi pasuje.

Obrazek
'Come the Blessed Madness'
Heretyk

25-05-2019, 15:19

535 pisze:Ja z kolei tak se siedzę i myślę i nie pojmuję tego polaczkowatego podejścia. Zamiast się cieszyć ze swych wyborów motoryzacyjnych, przeciętny Janusz cały czas napierdala o awariach, a sprawa jest banalna. Jeżeli nie jesteś w stanie pogodzić się z tym, że kupując pojazd, dostajesz zarówno jego zalety jak i wady, to zapierdalaj na przystanek. Koniec. Kropka.
tak, tym niemniej akurat moje przygody motoryzacyjne zaczynają się na toyotach (zerowa awaryjność) a kończą, na dzień dzisiejszy, na firmie KIA (również zerowa) i nie muszę sie z niczym godzić co bardzo mnie cieszy. oby tylko tak dalej
Awatar użytkownika
Medard

25-05-2019, 15:55

Only_True_Believers pisze:
Medard pisze:Alfy piękne bestie, ale z pokroju sióstr godlewskich. Unikać tapeciar.

Mają awaryjną elektronikę. Nie pamiętam z którym modelem był ten problem. Kobita wygrała taki konkurs, że przez weekend można było pojeździć Alfą. Wnętrze było wykończone wspaniale i ta linia nadwozia. Kobita, do mnie, że koniecznie kupmy ten wozik, nie ma nic lepszego.

Pierwszego dnia samochód stanął na rondzie wiatraczna i trzeba było go ściągać na lawetę. Szczęściem wszystko było po stronie salonu samochodowego i szybko ogarnęli temat. Już nie chcieliśmy żadnej rekompensaty innym egzemplarzem.
kilka lat temu AR zostało kupione przez FIATA który wyśrubował kontrole jakości w swoich fabrykach, dzisiaj są to piękne i tak samo awaryjne samochody jak wszystkie inne. Miałem przyjemność prowadzić ten model i jest to na prawdę wyśmienity samochód.
To dobrze, to była przygoda sprzed kilku lat.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

25-05-2019, 16:30

Heretyk pisze:
535 pisze:Ja z kolei tak se siedzę i myślę i nie pojmuję tego polaczkowatego podejścia. Zamiast się cieszyć ze swych wyborów motoryzacyjnych, przeciętny Janusz cały czas napierdala o awariach, a sprawa jest banalna. Jeżeli nie jesteś w stanie pogodzić się z tym, że kupując pojazd, dostajesz zarówno jego zalety jak i wady, to zapierdalaj na przystanek. Koniec. Kropka.
tak, tym niemniej akurat moje przygody motoryzacyjne zaczynają się na toyotach (zerowa awaryjność) a kończą, na dzień dzisiejszy, na firmie KIA (również zerowa) i nie muszę sie z niczym godzić co bardzo mnie cieszy. oby tylko tak dalej
Ja mam auto na F i też nie narzekam. Przez dwa lata, klocki, tarcze, płyn hamulcowy, dwie wymiany oleju, paliwo, wycieraczki, płyn do spryskiwaczy, opony, serwis klimatyzacji, ubezpieczenie. Natomiast gdyby coś się sypnęło wzruszę jedynie ramionami. Zrobię sobie sam, albo pojadę do serwisu. Z pewnością nie będę płakał, że firma chujowa albo coś w tym stylu. Samochód to zawsze jest koszt.
Heretyk

25-05-2019, 16:49

no nic dodać nic ująć. ale ponarzekać zawsze można. sam lubię czasami. oby tylko z umiarem. a Fordy zajebiste ogólnie
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

25-05-2019, 16:51

[youtube][/youtube]

pod koniec filmu widać jak gumowa wycieraczka przypierdala mi prosto w szybę. Jestem mega wkurwiony. Na szczęście miałem folie ochronną na szybie która itak miała być wymieniana na gwarancji. Pisze na szczęście bo mam rysy na folii a nie na szybie. Nienawidzę kurwa ludzi w tym kraju.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Heretyk

25-05-2019, 16:55

Only_True_Believers pisze: Nienawidzę kurwa ludzi w tym kraju.
można zamykać temat i całe forum w sumie też. rozdane
tomaszm

25-05-2019, 17:31

Zapytam- ile śrubujecie rocznie kilometrów?. Ja od zeszłego maja 65 tysięcy wykręciłem toteż eksploatacja samochodu niekiepska.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm

Lucio Fulci forever.
Heretyk

25-05-2019, 19:31

ja to jak typowy janusz jeżdżący tylko do kościoła. 10-15 tys.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

25-05-2019, 20:47

Kiedyś duuuuużo więcej, obecnie około 10 tys, z czego jestem ogromnie zadowolony :)
Immanis
postuje jak opętany!

25-05-2019, 20:55

tomaszm pisze:Zapytam- ile śrubujecie rocznie kilometrów?. Ja od zeszłego maja 65 tysięcy wykręciłem toteż eksploatacja samochodu niekiepska.
około 100 tys. rocznie firmowo + jakieś 10.000 prywatnie.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

25-05-2019, 20:57

immanisa nikt nie przebije:) przy tych przebiegach wyglada na to ze ja stoje w miejscu:)
niech to miejsce niebawem zniknie
tomaszm

25-05-2019, 21:04

Immanis pisze:
tomaszm pisze:Zapytam- ile śrubujecie rocznie kilometrów?. Ja od zeszłego maja 65 tysięcy wykręciłem toteż eksploatacja samochodu niekiepska.
No to w ciule. Nie zazdroszczę.

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
Medard

25-05-2019, 21:14

Heretyk pisze:ja to jak typowy janusz jeżdżący tylko do kościoła. 10-15 tys.
Ja to samo i tyle mi wystarczy, to nic ciekawego spędzać życie w samochodzie, tłuszczu przybywa, brzucho rośnie.
Wolę rowerem pośmigać, tak jak dzisiaj,
właśnie wróciłem z jazdy.

Jeżdżę głównie prywatnie, służbowo jeden wozi kilku na szkolenie, albo pociągiem.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Immanis
postuje jak opętany!

25-05-2019, 21:21

tomaszm pisze:
Immanis pisze:
No to w ciule. Nie zazdroszczę.
Kiedyś jak mnie to cieszyło to 11 tys. w miesiącu to była norma. Teraz się nie da a to nawet lepiej, bo mi zbrzydła jazda.
Nostromo
w mackach Zła

25-05-2019, 22:18

Nienawidzę jeździć. Robię jakieś 2-3 tys km rocznie. Jazda autem jest dla mnie nudniejsza niż siedzenie w jakieś poczekalni kilka godzin. Nie poczytasz, muzy nie posłuchasz (jak masz pasażera), nic kurwa nie zrobisz. Tylko się człowiek wkurza na jakieś pizdy, które myślą, że drogę właśnie dla nich wybudowali. Zmarnowane życie nie do odzyskania. Głosuję na teleporty.
tomaszm

25-05-2019, 22:32

Ja akurat bardzo lubię jazdę samochodem ale nie w celach służbowych a te przeważają- po prostu kocham motoryzację. Jak jestem w trasie to zazwyczaj jestem sam i chłonę masę rzeczy(chyba ,ze ktoś przerywa i dzwoni na zestaw głośnomówiący). Na samych kartach sd mam 64 gb muzyki, Z racji tego, że masę czasu spędzam w podróżach to nagłośnienie mam takie ,że łeb urywa i obcowanie z muzyką to czysta przyjemność. Patrząc na grafik na najbliższy rok nic się nie zmieni jeśli chodzi o bilans końcowy pokonywanych kilometrów. Taki job.

Lucio Fulci forever.
Nostromo
w mackach Zła

25-05-2019, 22:44

^ Jeździsz bo musisz (praca) więc dobrze, że lubisz. Mnie jazda wykańcza. Podróż powyżej 50km to dla mnie wyzwanie. Strasznie się męczę i muzyki nie jestem w stanie słuchać. Pracę mam niecałe 3km od domu więc często nawet nie potrzebuję auta. Dla mnie spacer 30 minut to jak wyjście do sklepu pod domem po pieczywo, ale znam ludzi, którzy 500m muszą przejechać samochodem. Auto jest przydatne, jak telefon, ale jeżeli mówimy o samochodach to wrażenie robią na mnie głównie wizualne i nie te najnowsze, ale te w stylu Shelby GT z lat 60-tych. Piękne, ale ze względu na mega spalanie nie popieram. Wizualnie jednak tego typu auta nie maja konkurencji u nowych, wypucowanych samochodów.
ODPOWIEDZ