STUDIA

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

535

Re: STUDIA

28-01-2017, 20:22

hcpig pisze:Nie będę kurwa mielił betonu.
Kto tutaj mówi o mieleniu? Betoniara jest od tego. Ty masz jedynie zaaplikować do dziury. Robota prosta i na świeżym powietrzu. Takiej opalenizny nie nabędziesz na żadnych olinkluziwelastminute. Poza tym, nigdy nie mów nigdy, bo jak matka boska pieniężna dociśnie kolanem i zdzieli z liścia po gębie, to jeszcze nie wiadomo co będziesz musiał robić.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

28-01-2017, 20:39

węzeł betoniarski to akurat niegłupia sprawa i spory zarobek (jak masz kawałek ziemi oczywiście bo pod blokiem tego nie uskutecznisz)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
hcpig

28-01-2017, 20:42

W McDonald's w Legionowie 3800 zł. Ja pierdolę, to jakaś prowokacja?
Yare Yare Daze
535

28-01-2017, 21:01

hcpig pisze:W McDonald's w Legionowie 3800 zł. Ja pierdolę, to jakaś prowokacja?
Po pierwsze brutto, a po drugie, wolę całe życie sypać żwir w dziurę, niż jeden dzień spędzić w tej "instytucji".
Awatar użytkownika
hcpig

28-01-2017, 21:03

Jakby to była różnica czy mielisz beton czy smażysz fryty.
Yare Yare Daze
tomaszm

28-01-2017, 21:06

Jakbym zmuszony był życiowo to bym nawet obornik ciepał do gulika. Życie to nie bajka- trzeba przyjąć je na klatę takim jakim nie raz jest. Z każdego zajęcia można wynieść wiedzę i doświadczenie.
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
535

28-01-2017, 21:11

hcpig pisze:Jakby to była różnica czy mielisz beton czy smażysz fryty.
Zajęcie jak zajęcie, ale pomijając finanse, różnice są zasadnicze. Miałem okazję współpracować z tą firmą (nie kurwa! nigdy nie smażyłem frytek) i obserwować z boku, a właściwie z góry, jak to tam hula. Pierdolony obóz pracy. Plantacja bawełny. Jednak kręcąc betoniarą zawsze możesz ją wyłączyć...i nikt ci słowa nie powie. Do tego jedna zmiana. I teraz spróbuj wyłączyć frytownicę, gdy publika napiera.Hi,hi,hi
535

28-01-2017, 21:18

tomaszm pisze:
Jakbym zmuszony był życiowo to bym nawet obornik ciepał do gulika. Życie to nie bajka- trzeba przyjąć je na klatę takim jakim nie raz jest. Z każdego zajęcia można wynieść wiedzę i doświadczenie.
Proste jak, ty już wiesz jak co. I aż dziw bierze, że jesteście rówieśnikami.
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

28-01-2017, 22:11

hcpig pisze:
535 pisze:ale podejrzewam, że koledze założycielowi, chodzi o zdecydowanie większe kwoty.
Nie doceniasz mojej skromności... panie pensja 6 tys. to american dream... ale na stare lata informatyki nie nauczę się, lada rok stuknie mi 30stka.
Jeśli chcesz to dasz radę. Moja partnerka po studiach na polibudzie w zupełnie innym kierunku, poszła na zaoczne studia z informatyki. Pracując na pełny etat w innym zawodzie już podczas drugiego roku studiów dorabiała przy projekcie informatycznym konkretne pieniądze. Po skończeniu studiów inżynierskich mogła zaś przebierać w ofertach pracy i tu ten american dream, to nie tak rzadko kasa dla świeżaków.
535

29-01-2017, 16:53

No to masz tutaj porady od niemieckiego onetu. Niektóre stawki wydają się dziwne, ale rozumiem, że to na początek.
http://biznes.onet.pl/praca/zarobki/zaw ... bki/s5twyw" onclick="window.open(this.href);return false;
Heretyk

30-01-2017, 10:59

tomaszm pisze:
proste. niestety mamy obecnie legiony takich, co to skończyli studia i teraz siedzą w oczekiwaniu na telefony od pracodawcow oczekując minimum 3-4 kafle na rękę i żeby robota głównie polegała na surfowaniu po necie i piciu kawy. nawet już ukraińców i białorusinów brakuje do roboty. firmy zaczynają zatrudniać więźniów. coś kurwa strasznego
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

30-01-2017, 11:08

Coś strasznego, że ludzie i Ukraińcy nawet nie chcą zapierdalać za 1300 na rękę? Nie widzę w tym nic strasznego, to zdrowy rozsądek.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Heretyk

30-01-2017, 11:18

Zupełnie nie o to chodzi. fachowiec z doświadczeniem nie wyjdzie za taką kasę z łóżka, ale ktoś, kto idzie do pierwszej roboty i tak właściwie jeszcze nic nie umie, miałby taką kwotą gardzić. lepiej siedzieć u mamy i płakać jak jest źle? a uwierz mi, że mamy takich delikwentów wielu

sam, będą pracodawcą nie dałbym osobie wziętej z ulicy więcej. jak się nauczy i wykaże, to można rozmawiać. a nawet trzeba.

już nie wspominam o tej dziwnej, powszechnej pogardzie do pracy fizycznej. nie wiem z czego to wynika
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

30-01-2017, 12:55

Heretyk pisze:Zupełnie nie o to chodzi. fachowiec z doświadczeniem nie wyjdzie za taką kasę z łóżka, ale ktoś, kto idzie do pierwszej roboty i tak właściwie jeszcze nic nie umie, miałby taką kwotą gardzić. lepiej siedzieć u mamy i płakać jak jest źle? a uwierz mi, że mamy takich delikwentów wielu
Owszem, mamy. I w pełni ich popieram. Kwota o której mówimy to obraza dla ludzkiej godności; ohydny przykład niewolnictwa i wyzysku w 21 wieku. Nie ma tutaj znaczenia, że to pierwsza praca; oferowanie kwoty tego rzędu komukolwiek jest wyrazem ostatecznego schamienia i barbarzyńskiego kapitalizmu i z całą odpowiedzialnością twierdzę, że takich pracodawców należałby natychmiast potraktować cyklonem B.
Obrona takich pracodawców i niemal podręcznikowe piętnowanie "tych jebanych studentów - nierobów z postawą roszczeniową" to nawet dla takiego szydercy i stańczyka jak ja stanowczo zbyt wiele. To oznaka totalnego odklejenia od rzeczywistości. W związku z tym na tym poprzestanę i daruję sobie dalszą dyskusje.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

30-01-2017, 19:39

Heretyk pisze:już nie wspominam o tej dziwnej, powszechnej pogardzie do pracy fizycznej. nie wiem z czego to wynika
To doprawdy zabawne. Tym bardziej, że znakomita większość owej arystokracji w pierwszym pokoleniu, to dzieci rolników i robotników. Czyżby ta hołota gardziła swoimi rodzicami?
Plastek pisze:Kwota o której mówimy to obraza dla ludzkiej godności; ohydny przykład niewolnictwa i wyzysku w 21 wieku. Nie ma tutaj znaczenia, że to pierwsza praca; oferowanie kwoty tego rzędu komukolwiek jest wyrazem ostatecznego schamienia i barbarzyńskiego kapitalizmu i z całą odpowiedzialnością twierdzę, że takich pracodawców należałby natychmiast potraktować cyklonem B.
To oczywiste. Mi osobiście, byłoby wstyd zatrudniać kogokolwiek za takie pieniądze. Wiem. Kurwy wstydu nie mają. Bądźmy szczerzy, w obecnych czasach i przy tych kosztach utrzymania, wypłata poniżej 3000 zł netto za pełny etat, to zwyczajne skurwysyństwo i wykorzystywanie ludzi.

I jeszcze jedno, na temat studiów. Ta pani bez żenady przyznaje, że studiuje prawo i właśnie próbuje uzyskać doktorat z politologii. Dziwna sprawa. Ja osobiście nie powierzyłbym jej wydawania bloczków w szatni, bo mam wrażenie, że to zbyt odpowiedzialne dla niej zajęcie.

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
uglak

30-01-2017, 21:25

o ile dobrze pamietam to gajewska akurat ma bogatych rodzicow, a nie "rolników i robotników" ;-)
Guilty of being right
535

30-01-2017, 21:29

uglak pisze:o ile dobrze pamietam to gajewska akurat ma bogatych rodzicow, a nie "rolników i robotników"
;-)
Co to ma wspólnego z jej brakiem kwalifikacji do wykonywania zawodu szatniarki?
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

30-01-2017, 21:48

Szlachta nie pracuje - nie znacie tego? Ten tekst nie wziął się z powietrza. Poza tym, tak z 15-20 lat temu, kilku moich kumpli - cwaniaczków ledwo po średniej bez matury - gadało, że za takie a takie pieniądze to oni nie będą pracować, w takim czy innym zawodzie też nie, bo to im uwłacza. Z nich wszystkich chyba tylko jeden wziął się do uczciwej pracy jak mu rodzice poumierali, a przez całe życie wchodzili w dupę bez mydła. Jego ojciec nawet pod koniec życia złomu kiedyś u mnie szukał żeby sprzedać i synkowi kasę kopsnąć. Reszta tych pacjentów robiła jakieś szemrane interesy na boku, włamy itd. Bo szlachta nie pracuje przecież.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
Bloodcult

30-01-2017, 21:52

Plastek pisze:Kwota o której mówimy to obraza dla ludzkiej godności
:D :D :D
Nie, to niejednokrotnie godziwa zapłata za wkład w działalność firmy.
Plastek pisze:ohydny przykład niewolnictwa
Plastek pisze:i wyzysku w 21 wieku.
jasne, bo ktoś kogoś siłą zmusił aby skończy socjologię i gospodarkę przestrzenna :D
Plastek pisze:oferowanie kwoty tego rzędu komukolwiek jest wyrazem ostatecznego schamienia
Plastek pisze:barbarzyńskiego kapitalizmu
oho, mamy tu lewaka
Plastek pisze:że takich pracodawców należałby natychmiast potraktować cyklonem B.
pisujesz może na strajk.eu ?
Plastek pisze:Obrona takich pracodawców i niemal podręcznikowe piętnowanie "tych jebanych studentów - nierobów z postawą roszczeniową"

coś podejrzewam że Plastuś to jakiś doktorant humanistycznego kierunku na Warszawskiej uczelni i z całą pewnością jakiś działacz partii Razem.

Awatar użytkownika
Bloodcult

30-01-2017, 21:53

Sam niejednokrotnie pracowałem np. za 800 zł na czarno. Ale pretensji do pracodawcy nie miałem - miałem pretensje tylko do siebie. Bo to ja sam tak pokierowałem swoim życiem, że mój wkład w działalność firmy był pewnie nawet nie wart tych 800 zł. Tak to już jest jak się nie umie trzeźwo spojrzeć na to że studia to pseudoedukacja, ucieczka od odpowiedzialności i maskowana prokrastynacja.

ODPOWIEDZ