Motoryzacja ogółem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

Re: Motoryzacja ogółem

20-10-2018, 22:28

535 pisze:Wyczuwam szyderę, ale sam zobacz ile dodatkowej przestrzeni ładunkowej mieści ten niepozorny samochód. Znajdź mi tyle miejsca pod maską bmw.
Obrazek

i teraz wloz tam reke i wymien zaroweczke od swiatel postojowych...kurwa jak se przypomne...badz przeklety renault, po stokroc!
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

20-10-2018, 23:31

535 pisze:
Znajdź mi tyle miejsca pod maską bmw.
Mi się to akurat podoba, bo sam grzebię (to tak w nawiązaniu do innego tematu:D) I nie ma najmniejszego problemu, żeby dostać się do tego, co chcesz wymienić, wykręcić i co tam jeszcze. O estetyce po otwarciu maski już nie wspominam:-) Jak chcesz to Ci jutro machnę fote;)
'Come the Blessed Madness'
535

21-10-2018, 11:29

COFFIN pisze:
535 pisze:
Znajdź mi tyle miejsca pod maską bmw.
Mi się to akurat podoba, bo sam grzebię ...
Świetnie. Witam w klubie. Uwielbiam sobie coś naprawić, czy usprawnić we własnym zakresie. Satysfakcja gwarantowana, a i moneta na vipy mocne, zawsze zostaje w kieszeni.
fugazi
w mackach Zła

18-11-2018, 13:13

Nie mogłem znaleźć innego miejsca, więc spróbuje tutaj.
Kilka dni temu mieliśmy rodzinką przysłowiowego dzwona. Nie z naszej winy, babka wymusiła na skrzyżowaniu.
Poduchy wywalone, pasy, maska, zderzak, lampy... Sprawa zgłoszona z OC sprawcy. Były już oględziny, czekam na wynik. Auto 10 lat. Nie wygląda na tyle, ale biorąc pod uwagę zniszczenia, grozi mi szkoda całkowita. Pewnie sobie wyliczą po swojemu x współczynnik Kowalskiego i dostanę grosze. Opłacam również AC i wartość auta jest zapewne wyższa niż wyliczy mi ubezpieczyciel sprawcy. Pewnie będę zmuszony pisać jakieś odwołania i kto wie, może korzystać z niezależnych biegłych od wyceny. Na szczęście w jednych kawałkach, ale wizyty u ortopedy i neurologa z dziećmi i my sami zaliczamy. Czy ktoś miał podobne doświadczenia, chcieli kogoś wydymać, czy powinienem korzystać z pomocy prawnej, jakieś triki żeby się ustrzec przed niekorzystnym zakończeniem sprawy? Nie oczekuję lawiny kasy od ubezpieczyciela ale żeby nie wyjść na tym jak ten od mydła. Jeżeli jest odpowiednie miejsce na takie posty (nie znalazłem), proszę o wskazanie lub przeniesienie przez admina.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-11-2018, 13:59

Szkoda całkowita nie oznacza że zaraz na tym stracisz. Wypłacą Ci różnicę między wartością ubezpieczenia i wartością wraku. Powinni też sprzedać wrak. Masz 2 wyjścia - idziesz najprostszą drogą i sprzedajesz wrak przez ubezpieczyciela. Lub nie sprzedać i bujać się z nim dalej. Tutaj otwiera się opcja naprawy takiego samochodu u pana Mietka w warsztacie za jak najmniejszą kasę. Po czym sprzedajesz taki samochód jako niebity. W zależności od szkody wychodzisz na tym bardzo dobrze, ale stresu i czasu nikt Ci oczywiście nie odda. :-)

Co do pociągnięcia kobiety do odpowiedzialności, to są firmy, które się takimi rzeczami zajmują. Oczywiście polecam chodzić do lekarzy i zbierać kwity, a to, że boli Cię ręka, głowa i czujesz się ogólnie psychicznie rozbity. Można na tym nieźle zarobić, ale wymaga to czasu. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
maciek z klanu

18-11-2018, 18:34

Dodatkowo można później wyciągnąć extra kasę za dodatkowe straty moralno fizyczne, które sam wyceniasz. Zarówno od twojego ubezpieczyciela jak i od sprawcy. Poczytaj o tym w necie. Ciężko znaleźć konkretne kwoty, ale temat ciekawy.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
535

11-12-2018, 08:58

Muszę się pochwalić, choć liczyłem, że ten błysk to mi się w oczach błysnęło. Dostałem motoryzacyjny prezent na Mikołaja. Pocztówkę z wakacji. Szczęściem tylko pięćdziesiąt w unijnej walucie. Uważajcie na siebie.
ki3r
zaczyna szaleć

11-12-2018, 09:33

Tez kiedys posluchalem glupiej nawigacji i wjebalem sie w centrum Stuttgartu, skonczylo sie podobnie, z tym ze u mnie 20 ojro mandatu, wiec jeszcze tragedii jakiejs nie bylo :P
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

11-12-2018, 10:23

na 33 urodziny sprawiłem sobie ten samochód, zdjęcie zrobione wczoraj:

Obrazek

Możecie się śmiać, że pozerski ( tak powiedział moj najlepszy kumpel) albo chwalić ,że zajebisty ( tak powiedziałem ja ;)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
535

11-12-2018, 10:58

Gratuluję serdecznie.
Nie byłbym jednak sobą gdybym nie zapytał, czy strój batmana był gratis, czy za dopłatą?

Obrazek
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

11-12-2018, 11:04

Bardzo dobry komentarz, bo mi też jak pierwszy raz zobaczyłem ten samochód to skojarzył mi sie z autem batmana, a auto batmana zawsze chciałem mieć. Jak byłem dzieckiem to nie lubiłem samochodów poza jednym wyjątkiem, podobał mi sie tylko samochód batmana, wiec w pewnym sensie jest to spełnienie dziecięcego marzenia :)
Pozatym to ostatni moment na kupono takiego samochodu, żona sie troche wkurwiła jak sie dowiedziała ,że jest bardziej sportowy niż komfortowy, ale póki nie mamy dzieci to co mi tam.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

11-12-2018, 21:50

napisz co tam pod maska ma. wyglada agresywnie, troche mlodziezowo;) kwestia gustu.
ale czerwone zaciski brembo, kola 19", spojler jak skrzydla...szybko musi byc
niech to miejsce niebawem zniknie
[V]

11-12-2018, 22:05

Only_True_Believers pisze:na 33 urodziny sprawiłem sobie ten samochód, zdjęcie zrobione wczoraj:

Obrazek

Możecie się śmiać, że pozerski ( tak powiedział moj najlepszy kumpel) albo chwalić ,że zajebisty ( tak powiedziałem ja ;)
masa.gratuluje.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

11-12-2018, 22:23

Only_True_Believers pisze:na 33 urodziny sprawiłem sobie ten samochód, zdjęcie zrobione wczoraj:

Obrazek

Ty jebany skurwysynu! :-)
Nigdy bym sobie takiego auta nie sprawił, ale fura jest kosmiczna.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Heretyk

12-12-2018, 14:11

jak zwykle - co tam się komu podoba. mnie średnio akurat. poza tym mam wrażenie, że to jest auto nadające się do tych filmów o szybkich i wściekłych, czy jakoś tak, albo na tor wyścigowy, a nie na polskie drogi. niemniej gratuluje
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-12-2018, 16:49

Z tym nienadawaniem się na polskie drogi to bym nie przesadzał akurat, bo raz, że nie są one obecnie już aż tak tragiczne jak jeszcze jakiś czas temu, dwa - obecne samochody sportowe są dużo bardziej komfortowe, bezpieczne i nadające się do codziennego użytkowania. Poza tym mocy nigdy nie za wiele jeśli przyjdzie wyprzedzić ciężarówkę na jednopasmówce. A to, że auto wygląda jak statek kosmiczny porwany i stuningowany przez dresiarzy to osobna kwestia ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
COFFIN

12-12-2018, 18:01

Nerwowy pisze: A to, że auto wygląda jak statek kosmiczny porwany i stuningowany przez dresiarzy to osobna kwestia ;)
:D
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Drone

12-12-2018, 19:04

Na pewno świetnie się tym jeździ, ale estetyka dla mnie jest niezjadliwa ;)

Są w tym sportowym segmencie samochody, które mi się niezmiernie podobają, osobiście celowałbym w to, w Stanach jeździ tego masa, na żywo chyba jeszcze lepiej wygląda niż na zdjęciu:
Obrazek
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

12-12-2018, 19:22

Dziekuje za miłe słowa koledzy,.

Oczywiście zdaje sobie sprawe ,że TYPE R to nie jest samochód który się wszystkim podoba, większości sie nawet nie podoba. Np. Mojej żonie się bardzo nie podoba :) za to mi spodobał się od razu jeszcze na etapie premierowym.
Dwa lata szukałem następnego samochodu, najlepsze jakie testowałem to było audi a5, alfa romeo giulia no i i właśnie TYPE R. Niesamowita kontrola jaką daje ten samochód jest porównywalna właśnie z a5 lub AR a cenna jednak sporo niższa. Co do komfortu to ma adaptacyjne amortyzatory i po przełączeniu na comforte mode zmienia się w prawie normalny samochód kompaktowy.
Osiągi nic specjalnego, silnik 2L z turbo 320hp i 400nm daje 5,8 do setki. W tej cenie można kupić leona cupre który ma: 4,8 sek, skrzynie automat i napęd na 4x4, i tak właśnie zrobił moj kolega, dał mi się przejechać i wszystko było ok, ale jakoś nie dawał frajdy z prowadzenia. A do wolniejszego type r wsiadłem i zakochałem się od pierwszego kilometra. To tak jak z dziewczynami, mamy swój upatrzony typ, a ostatecznie itak kończymy w związku z inną bo pojawiła sie jakaś magia :)

Co do amerykańskich wozów, to przez jakoś czas brałem pod uwagę nowego mustanga, ale w czasie jazdy próbnej okazał się strasznie niewygodny i na dodatek obrzydzili mi go różni polscy celebry ci którzy zaczęli je sobie w tym roku kupować i nimi szpanować.

ps. koła są nie 19" a 20 :)
Awatar użytkownika
Drone

12-12-2018, 19:36

A jak w porównaniu z Giulią? Jeździłem nią i byłem zachwycony (co prawda tylko diesel 180KM).
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ