12-12-2018, 19:22
Dziekuje za miłe słowa koledzy,.
Oczywiście zdaje sobie sprawe ,że TYPE R to nie jest samochód który się wszystkim podoba, większości sie nawet nie podoba. Np. Mojej żonie się bardzo nie podoba :) za to mi spodobał się od razu jeszcze na etapie premierowym.
Dwa lata szukałem następnego samochodu, najlepsze jakie testowałem to było audi a5, alfa romeo giulia no i i właśnie TYPE R. Niesamowita kontrola jaką daje ten samochód jest porównywalna właśnie z a5 lub AR a cenna jednak sporo niższa. Co do komfortu to ma adaptacyjne amortyzatory i po przełączeniu na comforte mode zmienia się w prawie normalny samochód kompaktowy.
Osiągi nic specjalnego, silnik 2L z turbo 320hp i 400nm daje 5,8 do setki. W tej cenie można kupić leona cupre który ma: 4,8 sek, skrzynie automat i napęd na 4x4, i tak właśnie zrobił moj kolega, dał mi się przejechać i wszystko było ok, ale jakoś nie dawał frajdy z prowadzenia. A do wolniejszego type r wsiadłem i zakochałem się od pierwszego kilometra. To tak jak z dziewczynami, mamy swój upatrzony typ, a ostatecznie itak kończymy w związku z inną bo pojawiła sie jakaś magia :)
Co do amerykańskich wozów, to przez jakoś czas brałem pod uwagę nowego mustanga, ale w czasie jazdy próbnej okazał się strasznie niewygodny i na dodatek obrzydzili mi go różni polscy celebry ci którzy zaczęli je sobie w tym roku kupować i nimi szpanować.
ps. koła są nie 19" a 20 :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.