Piłkarskie Mistrzostwa Świata 2014

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

Re: Piłkarskie Mistrzostwa Świata 2014

16-06-2014, 19:28

KAKAESIAK pisze:co robią w kadrze takie ogórki jak Maxi Rodriguez, Romero, Basanta, Demichelis a brak takich graczy jak Banega, Lameli, Pastore, Incardi, Fazio, Otamendi to chyba jakiś sabotaż jest.
Brak Lameli akurat tak bardzo nie dziwi, ale absencja takich zawodników jak Banega, Otamendi czy przede wszystkim Pastore, to już się w głowie nie mieści...
Ale i tak będę im kibicował, jak zwykle. Chociaż z takim składem, większych sukcesów nie wróżę...
H-K44 pisze:
Heretyk pisze: 5. Kto (piłkarz, drużyna) będzie największym rozczarowaniem?
Piłkarz - Ronaldo i Messi.
Hehehehe....
Żułek pisze:teraz wiem czemu Pepe tak czysto grał w Realu - oszczędzał się na Mundial Obrazek
Obrazek
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

16-06-2014, 19:38

Nie mam nic przeciwko strzelaniu bramek przez Niemców, ale czemu zdobywać je musi akurat Muller? :(
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

16-06-2014, 19:41

Sybir pisze:Nie mam nic przeciwko strzelaniu bramek przez Niemców, ale czemu zdobywać je musi akurat Muller? :(
Bo ma niesamowity, fenomenalny wręcz timing i intuicję. Taki nowy van Nistelrooy. ;-)
Chyba nie było takiej sytuacji na Mistrzostwach Świata, żeby jeden piłkarz 2 razy pod rząd był Królem Strzelców? Bo chyba mamy mocnego kandydata. ;-)
Awatar użytkownika
Sybir

16-06-2014, 19:45

To by częściowo tłumaczyło moją niechęć do Niemca - bo Ruuda też nie cierpiałem jak morowej zarazy :D Mullerowi życzę oczywiście wszystkiego dobrego, a najlepiej kontuzji :)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

16-06-2014, 20:27

Żułek pisze:co chcesz od Demichelisa ? zabawny koleżka a jak ma dobry dzień to nawet grac umie ;)
no geniusz dosłownie, pewnie by miał kłopot żeby się załapać do pierwszego składu Podbeskidzia
Messiemu sie fartem udało strzelić, ja podejrzewam że mógłby strzelic jeszcze przynajmniej z 2 gole gdyby zamiast swojego dennego dryblingu od razu strzelał ale niech się cieszą, 1/8 i do domu
no trochę to było irytujące to jego walenie głową w mur, z drugiej strony w tym spotkaniu ilość ofensywnych graczy Argentyny porażała, więc mu się nie dziwię, chyba że ktoś liczył że bramki zacznie zdobywać Mascherano albo Campagnaro
H-K44 pisze:
KAKAESIAK pisze:co robią w kadrze takie ogórki jak Maxi Rodriguez, Romero, Basanta, Demichelis a brak takich graczy jak Banega, Lameli, Pastore, Incardi, Fazio, Otamendi to chyba jakiś sabotaż jest.
Brak Lameli akurat tak bardzo nie dziwi, ale absencja takich zawodników jak Banega, Otamendi czy przede wszystkim Pastore, to już się w głowie nie mieści...
Ale i tak będę im kibicował, jak zwykle. Chociaż z takim składem, większych sukcesów nie wróżę...
ja tak samo ale te powołania mnie irytują, moim zdaniem za tego typu decyzje powinien być sąd wosjskowy w trybie natychmiastowym, co do Lameli to szkoda że koleś się zmarnował w Anglii bo byłby jakąs tam alternatywną w ofensywie, Banega i Pastore byliby natomiast jakimś ratunkiem na to obecne walenie głową w mur i przewidywalność Argentyny
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Sybir

16-06-2014, 20:39

Z weszlo.com:

Obrazek
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

16-06-2014, 22:58

Oczywiście sędzia musiał zaistnieć, widząc faul na bramkarzu, może gdyby Nigeria otworzyła wynik to mecz dałoby się oglądać.

Znowu wrzutka z Weszło

Obrazek
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-06-2014, 03:03

powiedzenie że do 3 razy sztuka działa, USA wygrało z Ghaną i liczę po cichu że wyjdą z grupy kosztem ekipy dałna i żelika :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
nicram

17-06-2014, 06:14

Żelik - Żułek, brzmi podobnie. Piszesz down, myślę Żułek. Urodziłeś się po katastrofie elektrowni w Czarnobylu bez połowy mózgu. Przypadek? Nie sądzę. :-)
all the monsters will break your heart
Heretyk

17-06-2014, 10:23

tak tylko przypomnę...
Heretyk pisze:wszystko prawda, ale niemcy to jest taka machina, że im żaden klimat nie przeszkodzi. wspomnisz moje słowa :)

jebać "płaczka" jak i całą portugalię ;)
Awatar użytkownika
Żułek

17-06-2014, 13:08

nicram pisze:Żelik - Żułek, brzmi podobnie. Piszesz down, myślę Żułek. Urodziłeś się po katastrofie elektrowni w Czarnobylu bez połowy mózgu. Przypadek? Nie sądzę. :-)
żelik to Ronaldo a dałn to Pepe :P

urodziłem się przed katastrofa :P szerloku :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
nicram

17-06-2014, 13:55

Żułek pisze:
nicram pisze:Żelik - Żułek, brzmi podobnie. Piszesz down, myślę Żułek. Urodziłeś się po katastrofie elektrowni w Czarnobylu bez połowy mózgu. Przypadek? Nie sądzę. :-)
Dzięki, że mi powiedziałeś, bo nie wiedziałem... - to jest sarkazm. Piszę, bo się nie pokapujesz nawet jak Cię kopnie w dupę. :-)
Żułek pisze:urodziłem się przed katastrofa :P szerloku :P
To wygląda na to, że ktoś (któryś z rodziców, żeby WSZYSTKO było jasne) nie dorobił Ci połówki mózgu Watsonie.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Żułek

17-06-2014, 14:17

nicram pisze:
Żułek pisze:
Dzięki, że mi powiedziałeś, bo nie wiedziałem... - to jest sarkazm. Piszę, bo się nie pokapujesz nawet jak Cię kopnie w dupę. :-
wiem ale wolałem nie ryzykować że nie wiesz ;) przezorny zawsze ubezpieczony ;)

Awatar użytkownika
Sybir

17-06-2014, 19:38

WRESZCIE Belgowie zaczęli coś rozgrywać, bo już mnie drażniło to algierskie parkowanie. Choć w sumie nie kibicuję ani jednym, ani drugim - po prostu drażni mnie męczenie buły przez drużynę z takim potencjałem, jaki ma właśnie reprezentacja Belgii.
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

17-06-2014, 20:31

widzę, że jednak warto było oglądać do końca, bo nadal potwierdza się, że na tym turnieju ci co strzelają na 1:0 kończą w plecy, ale już nie dałem rady i koło 60 min spasowałem, no nie dało się tego oglądać
Awatar użytkownika
Sybir

Re: Odp: Piłkarskie Mistrzostwa Świata 2014

17-06-2014, 21:05

Do momentu wyrównania to był piach, ale Wilmots trafił ze zmianami i jakoś to wszystko w końcówce wyglądało. W każdym razie, w belgijskiej prasie peanów pochwalnych jutro nie będzie.
Awatar użytkownika
Goregirl
rozkręca się

17-06-2014, 21:39

czy tylko mnie maksymalnie wkurwia Mielcarski?
byrgh
zahartowany metalizator

17-06-2014, 22:35

jaki ten mecz zacięty :D im dalej w mundial, tym coraz mniej do oglądania. zaczyna wyłazić bolączka tej dyscypliny i reaktywność drużyn na rozstrzygające mecze
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

17-06-2014, 23:23

Goregirl pisze:czy tylko mnie maksymalnie wkurwia Mielcarski?
Podejrzewam, że nie tylko Ciebie. Mnie bardziej wkurwiają eksperci Wołek i Szczepłek.
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

18-06-2014, 00:28

Brazylia nie ma zespołu na Mistrza. Co mnie osobiście bardzo cieszy. ;-) Mimo tego, że stawiałem właśnie na ich zwycięstwo w tych Mistrzostwach. Ale z taką grą, jak trafią na Wunderteam Löwa, nie będzie co zbierać. ;-)
BTW - Czy tylko mnie zastanawia co w tym zespole robi Fred (oprócz przewracania się w polu karnym...) ?
ODPOWIEDZ