ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

28-11-2019, 17:00

to też niezła herstoria.... "Intelkt Kollapse"

"To prywatna sprawa, ale obroniłem doktorat. Napisałem książkę o 'Służbie Więziennej w Systemie Bezpieczeństwa RP'" - napisał na swoim profilu na Facebooku europoseł PiS Patryk Jaki.

"opisuje nowe możliwości jakie daje Służba Więzienna w systemie bezpieczeństwa państwa poza tymi, które znamy"

Obrazek

"Doctor What knows alien languages."
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Triceratops

29-11-2019, 09:47

Lewacka tolerancja w praktyce
https://wpolityce.pl/polityka/475210-pr ... ksualizmie" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

29-11-2019, 10:11

^ Srogi rak, ale już chyba się wszyscy do takich akcji przyzwyczaili.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

29-11-2019, 10:16

Triceratops pisze:Lewacka tolerancja w praktyce
Ja tam nigdy nie twierdziłem, że jestem tolerancyjny ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

29-11-2019, 10:27

Hatefire pisze:
Ja tam nigdy nie twierdziłem, że jestem tolerancyjny ;-)
Nie mówiłeś jednak, że jesteś faszystą jak ci tęczowi.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Hatefire

29-11-2019, 10:43

Pacjent pisze:Nie mówiłeś jednak, że jesteś faszystą jak ci tęczowi.
Nie odnosiłem się do tej konkretnej sytuacji, bo jej nie znam. Uwaga ma charakter ogólny, dlatego zresztą wyciąłem ten link do W Potylicę, po drugie jest pół-serio co podkreśliłem stosownym emotikonem, a ty od razu jedziesz na najwyższym diapazonie. Wyjmij to wielkie dildo z tyłka, bo robisz się nieznośny misiu :-*
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

29-11-2019, 10:44

https://wpolityce.pl/polityka/475210-pr ... ksualizmie" onclick="window.open(this.href);return false;
No dokładnie! Każdy ma prawo pierdolić pseudonaukowe bzdury, mające na celu udowodnienie, że homoseksualiści to nie ludzie, a przynajmniej gorszy sort, którego lepiej nie dotykać, bo coś człowieka oblezie, co oczywiście wynika tylko z homoseksualizmu, a nie np. spychania na społeczny margines, odmawiania jakichkolwiek praw i ogólnie traktowania jak społecznych pariasów. Mam nawet kolegę geja, który popiera PiS, bo uwielbia, kiedy odmawia mu się prawa do wiązania się formalnie ze swoim partnerem i zrównuje z pedofilem i zoofilem, bo w końcu nie ma żadnej różnicy między związkiem dwojga dorosłych, świadomych ludzi, a ruchaniem nieświadomego zwierzęcia, czy manipulacja dzieckiem. NO I GDZIE JEST TA WASZA TOLERANCJA LEWAKI? PRZECIEŻ TOLERANCJA JEST WTEDY, KIEDY MOŻNA PIERDOLIĆ WSTECZNIACKIE ŚREDNIOWIECZNE KOCOPOŁY W INSTYTUCJACH NAUKOWYCH I W IMIĘ WOLNOŚCI GŁOSIĆ ZAMYKANIE W OBOZACH!!111
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

29-11-2019, 10:48

Ciekawe co było na reszcie slajdów, ale tego się zapewnie nie dowiemy.

Tak czy inaczej za samo promowanie przedłużenie istnienia rodzaju ludzkiego powinna być blacha w czoło, więc w sumie dobrze że go wyjebali ;D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Drone

29-11-2019, 10:54

Rzecz w tym, że gdyby wykład w zrównoważony sposób poruszał różne aspekty homeseksualizmu, to nikt by na to nie zwrócił uwagi - takie dyskusje toczone są od lat na uczelniach i nie tylko. Natomiast tu od razu widać, że mamy do czynienia z ideologicznym zaczadzeniem. Równie głupie byłoby, gdyby jakiś wege-oszołom wyszedł na mównicę i sugerował niedwuznacznie, że jedzący mięso to plaga tego świata i podludzie wymagający odrobaczenia pod prysznicem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
uglak

29-11-2019, 11:07

sprawdzilem sobie jak pisza o tym po teczowej stronie (https://queer.pl/news/203757/homoseksua ... -medycznym" onclick="window.open(this.href);return false;) i co ciekawe nie podwazaja prawdziwosci statystyk tylko zrodla i tutaj maja stuprocentowa racje. brak profesjonalizmu i warsztatu - jesli gosc chce miec szanse na obrone z pozycji "obrony wolnosci nauki" to powinien odwolywac sie do publikacji naukowych, a nie do stronek o mniejszej wartosc merytorycznej niz polska wikipedia. zwolnilbym go za czesc merytoryczna, a nie za poglady.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Drone

29-11-2019, 11:10

Dlatego mowa o zaczadzeniu ideologicznym, a nie o normalnej dyskusji.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

29-11-2019, 11:18

uglak pisze:sprawdzilem sobie jak pisza o tym po teczowej stronie (https://queer.pl/news/203757/homoseksua ... -medycznym" onclick="window.open(this.href);return false;) i co ciekawe nie podwazaja prawdziwosci statystyk tylko zrodla i tutaj maja stuprocentowa racje. brak profesjonalizmu i warsztatu - jesli gosc chce miec szanse na obrone z pozycji "obrony wolnosci nauki" to powinien odwolywac sie do publikacji naukowych, a nie do stronek o mniejszej wartosc merytorycznej niz polska wikipedia. zwolnilbym go za czesc merytoryczna, a nie za poglady.
Uglak, zawsze szanowałem takie podejście do tematu żeby patrzeć z obu stron, joł.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Drone

29-11-2019, 11:27

Tymczasem w TVP ktoś ma ambicje hollywoodzkie. Reportaż z inscenizacją :)

http://www.wykop.pl/ramka/5234979/wiado ... zy-poziom/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pacjent

29-11-2019, 11:38

Na polskich uczelniach trwa festiwal motywowanych ideologicznie wykładów i nikomu nic się nie dzieje, chyba że protestuje jakaś afirmowana mniejszość i to jest chore.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
trup

29-11-2019, 11:41

Prawackie mądrości w teorii:

"Tak było, jest i będzie i nikt tego faktu nie zmieni, że fizycznie jak również psychicznie pasują do siebie tylko kobieta i mężczyzna - o tym mówi biologia i nauka. Tylko taki związek potrafi przekazywać życie, które przedłuży istnienie rodzaju ludzkiego i jak pokazuje wiele badań, najkorzystniejsze jest dla dziecka gdy wychowują je biologiczni rodzice

Tłumaczę: "nie mam żadnych danych ale na pewno tak jest bo tak uważam."
pomijając już że nie zawsze jest to najkorzystniejsze o czym świadczą bidule pełne dzieci...
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
uglak

29-11-2019, 11:47

trup pisze:

"Tak było, jest i będzie i nikt tego faktu nie zmieni, że fizycznie jak również psychicznie pasują do siebie tylko kobieta i mężczyzna - o tym mówi biologia i nauka. Tylko taki związek potrafi przekazywać życie, które przedłuży istnienie rodzaju ludzkiego i jak pokazuje wiele badań, najkorzystniejsze jest dla dziecka gdy wychowują je biologiczni rodzice

pomijając już że nie zawsze jest to najkorzystniejsze o czym świadczą bidule pełne dzieci...
a Ty od razu od skrajnosci w skrajnosc - w naukach spolecznych prawie nie zdarzaja sie badania w ktorych ktoras opcja daje 100%.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Medard

29-11-2019, 12:18

Na szczęście minister jest prorodzinny i może zamknąć ten lewacki uniwerek w Niemczech.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
trup

29-11-2019, 12:22

uglak pisze:
trup pisze:

a Ty od razu od skrajnosci w skrajnosc - w naukach spolecznych prawie nie zdarzaja sie badania w ktorych ktoras opcja daje 100%.
ale takie stwierdzenie przez "naukowca" to nadużycie.
Gość powiedział, że firanki wyglądają jak gówno (bo były brązowe). Ja mówię, że nie każde firanki są brązowe. A Ty mówisz że w badaniach prawie nie zdarza się żeby 100% firanek było jakiegoś koloru...
No nie wstyd Ci, że czepiasz się moich słów a nie tego "naukowca"?
Sypnij danymi statystycznymi o dzieciach, którym było najlepiej z biologicznym mamą i tatą ale wybrały jednak zamieszkanie w bidulu...
Awatar użytkownika
Hatefire

29-11-2019, 22:11

Oświadczenie Rektora ws. wizyty Romana Polańskiego

W związku z pojawiającymi się wątpliwościami dotyczącymi organizacji spotkania z Romanem Polańskim w Szkole Filmowej w Łodzi, przedstawiamy oświadczenie Rektora — prof. Mariusza Grzegorzka.

Szanowni Państwo,

docierają do mnie (choć na razie nieoficjalnie) sygnały o kontrowersjach związanych z wizytą Romana Polańskiego w naszej Szkole. Przypominam, że Roman Polański przybywa do Łodzi na zaproszenie festiwalu Cinergia.

Próbuję zrozumieć wątpliwości związane z wizytą reżysera na Targowej, jednak nie do końca podzielam punkt widzenia wielu oburzonych. Roman Polański jest wielkim artystą sztuki filmowej, naszym najwybitniejszym absolwentem. Wielokrotnie dawał wyraz ogromnego szacunku wobec naszej uczelni. Jego dorobek i podkreślane przez reżysera konsekwentnie i wielokrotnie znaczenie Szkoły Filmowej w Łodzi w ukształtowaniu jego artystycznej drogi stały się niejako kamieniem węgielnym naszej pozycji na arenie międzynarodowej. Mamy wobec niego ogromny dług wdzięczności. Przypomnę także, że nasza szkoła nadała Romanowi Polańskiemu tytuł doktora honoris causa — najwyższy akademicki tytuł honorowy.

Przedstawione powyżej racje mogą prawdopodobnie nie stanowić dla wielu, skupionych na innym aspekcie problemu, wystarczających argumentów, dla mnie mają jednak ogromną moc oddziaływania. Te moralne, stawiane na przeciwważnej szali, budzą niepokój, ale też dezorientację. Ludzkie życie jest skomplikowanym, pulsującym zjawiskiem, które wymaga uważności i szacunku. My artyści powinniśmy to rozumieć szczególnie. Nie do nas należy wydawanie wyroków w sprawach tak niejednoznacznych i skomplikowanych jak zarzuty ciążące na Romanie Polańskim. Wyrażanie oburzenia i zatrzaskiwanie przed nim drzwi właśnie przez nas, społeczność jego Alma Mater — wydaje mi się być aktem skrajnie niestosownym. Wolę zaprosić zainteresowaną część studentów i pracowników (przypominam o zamkniętej formule spotkania) na rozmowę ze wspaniałym, doświadczonym artystą i mądrym człowiekiem, chętnym do merytorycznej rozmowy.

Drodzy studenci, wytyczamy własne drogi, podejmujemy własne decyzje. W pewnym sensie przeraża mnie ta nagła aktywność i epatowanie podnieconą, ciemną energią w obliczu atomizacji, anemizacji i twórczego kryzysu, które przerabiamy na co dzień. Nie czuję, że mam jakiekolwiek prawo do moralnej oceny życia Romana Polańskiego. Na jakiej podstawie miałbym ją sobie wyrobić? Rozdygotanych doniesień medialnych, stanowiska amerykańskiego organu sprawiedliwości, własnych intuicji? Wzajemny szacunek i ograniczona wiara w racje kreowane przez media, w tym media społecznościowe, to dla mnie priorytet. Namawiam Was do tego samego, kto nie czuje się przekonany, może przecież nie przychodzić.

Z wyrazami szacunku,
Mariusz Grzegorzek
To oświadczenie rektora filmówki, bo część studentów zaprotestowała przeciwko zaproszeniu na wykład pedofila Polańskiego.

Ciekawy zwłaszcza ten fragment "W pewnym sensie przeraża mnie ta nagła aktywność i epatowanie podnieconą, ciemną energią w obliczu atomizacji, anemizacji i twórczego kryzysu, które przerabiamy na co dzień. Nie czuję, że mam jakiekolwiek prawo do moralnej oceny życia Romana Polańskiego.".

Takiego bełkotu to nawet nasi politycy nie serwują.

Swoją drogą dlaczego inteligentni i wykształceni ludzie nie wykorzystują szansy na na zamknięcie ryja.

Napisałbym WiP, ale jako lewicowiec brzydzę się takimi metodami. Dlatego postuluję dla rektora 5 lat pracy w kopalni uranu, a potem strzał w łeb z przyłożenia.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

29-11-2019, 23:24

Och, to wynik starego przyslowia "jak sobie poscielesz tak sie wyspisz". Lewaki sciagaja obrazy albo pisza donosy zeby usunac faceta, ktory mial prelekcje nt zboczenia zwanego homoseksualizmem, to nie dziwne, ze dziala to w druga strone.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ