Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Motoryzacja ogółem
Słyszałem, że jest afera z wypadkiem na autostradzie.
https://moto.onet.pl/aktualnosci/tylko- ... _popularne" onclick="window.open(this.href);return false;
Podobno sprawa oparła się nawet o tvn. Czy pani Justyna Pochanke skazała już winnego?
edit
Swoją drogą to cud, że wszyscy cali.
https://moto.onet.pl/aktualnosci/tylko- ... _popularne" onclick="window.open(this.href);return false;
Podobno sprawa oparła się nawet o tvn. Czy pani Justyna Pochanke skazała już winnego?
edit
Swoją drogą to cud, że wszyscy cali.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Nie zamieniłbym mojej a7 na nic innego ,bo przyjemność z jazdy jest absolutna chyba ,że na......................nową a7. Ja pierdole jakbym srał pieniędzmi to nie wahałbym się nawet chwili ale mój skonfigurowany samochód w silniku disla kosztuje bagatela.......525 tysięcy złotych:/ Zostają mi jednak samochody używane. Za trzy lata sobie kupię.

Fantastyczna jest ta maszyna.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Miałem wrzucić w Politykowanie, ale po pierwsze nie chcę, żeby Sebastian podróżnik się ze mnie nabijał, a po drugie tam obecnie trwają konsultacje psychoterapeuty, więc umieszczę to tutaj. Jak to jest u was? Już wycięty, czy dopiero się szykujecie?
https://www.motofaktor.pl/50,2/AKTUALNO ... ,8439.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.motofaktor.pl/50,2/AKTUALNO ... ,8439.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Sporo osób się do mnie zgłasza Lesingobiorców którzy mieli szkodę całkowitą albo kradzież i wykupili polisę autocasko . Najczęściej jest tak ,że zapomnieli o GAPIE.Tak wiec jest tu paru użytkowników co ma samochody w lesaingach- w razie W by nie pozbyć się spłaconych rat wykupcie sobie tą opcję ,żeby w przyszłości przykrych niespodzianek nie było. No chyba że z samej umowy leasingu wynika co z dotychczas poniesionych nakładem finansowym ale najczęściej pieniądze trafiają do leasingodawcy więc lepiej chuchać na zimne. W sumie zajebiście smutno mi się zrobiło bo kolega został postawiony w tej przykrej sytuacji i niezłe skurwysyństwo sobie banki robią nie informując ludzi o konieczności wykupienia GAPU.
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
to nie tak ;-)tomaszm pisze:Sporo osób się do mnie zgłasza Lesingobiorców którzy mieli szkodę całkowitą albo kradzież i wykupili polisę autocasko . Najczęściej jest tak ,że zapomnieli o GAPIE.Tak wiec jest tu paru użytkowników co ma samochody w lesaingach- w razie W by nie pozbyć się spłaconych rat wykupcie sobie tą opcję ,żeby w przyszłości przykrych niespodzianek nie było. No chyba że z samej umowy leasingu wynika co z dotychczas poniesionych nakładem finansowym ale najczęściej pieniądze trafiają do leasingodawcy więc lepiej chuchać na zimne. W sumie zajebiście smutno mi się zrobiło bo kolega został postawiony w tej przykrej sytuacji i niezłe skurwysyństwo sobie banki robią inie informując ludzi o konieczności wykupienia GAPU.
poza tym zobacz do jakiej wartości jest u Ciebie GAP. albo i inaczej co mówią klauzule np. wartość auta a ewentualne rozliczenie umowy:-) i jaki on jest. bo są zasadniczo 3 rodzaje GAP'a.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
to nie tak ;-)tomaszm pisze:Sporo osób się do mnie zgłasza Lesingobiorców którzy mieli szkodę całkowitą albo kradzież i wykupili polisę autocasko . Najczęściej jest tak ,że zapomnieli o GAPIE.Tak wiec jest tu paru użytkowników co ma samochody w lesaingach- w razie W by nie pozbyć się spłaconych rat wykupcie sobie tą opcję ,żeby w przyszłości przykrych niespodzianek nie było. No chyba że z samej umowy leasingu wynika co z dotychczas poniesionych nakładem finansowym ale najczęściej pieniądze trafiają do leasingodawcy więc lepiej chuchać na zimne. W sumie zajebiście smutno mi się zrobiło bo kolega został postawiony w tej przykrej sytuacji i niezłe skurwysyństwo sobie banki robią inie informując ludzi o konieczności wykupienia GAPU.
poza tym zobacz do jakiej wartości jest u Ciebie GAP. albo i inaczej co mówią klauzule np. wartość auta a ewentualne rozliczenie umowy:-) i jaki on jest. bo są zasadniczo 3 rodzaje GAP'a.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
-
MilleGap. Mam finansowy ale wiem że jest fakturowy i indeksowy ze składką miesięczną 135 netto. Dobrze zrobiłem?
I w tym momencie cieszę się, że za swojego trucka zapłaciłem gotowizną i bankowi nic do tego. Mogę się najwyżej na parkingu zagapić i przyjebać komuś narożnikiem aluminiowej paki.
-
- weteran forumowych bitew
Gdzie w internetach mają dobre ceny opon?
-
oponeo.pl
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
Dzięki!
Dokładnie to potrzebuję 215 / 60 R 16. Jakie modele polecacie( bez szaleństwa cenowego) ? Jeżdżę dwoma autami więc o dużych przebiegach nie ma mowy. Raczej spokojna, ekonomiczna jazda z dzieciakami.
Dokładnie to potrzebuję 215 / 60 R 16. Jakie modele polecacie( bez szaleństwa cenowego) ? Jeżdżę dwoma autami więc o dużych przebiegach nie ma mowy. Raczej spokojna, ekonomiczna jazda z dzieciakami.
-
- zaczyna szaleć
Ja polecam Michelin CrossClimate+ (wielosezonowki). Ja sie skusiłem, przejezdziłem na nich 20 000 km tylko, ale to i zima i latem. Jezdze spokojnie, rowniez z rodzina, wiec bez nie wiadomo jakich szalenstw. Ja zdecydowanie polecam. Koledze polecilem, kupil i mowi ze nie wraca do letnich/zimowek.
Ja bym sprawdził ceny dużego lokalnego dystrybutora, który także opony montuje, bo czasami nie warto sobie zawracać głowy handlarzami z Internetu Tym bardziej w razie kłopotów, choć ogólnie ewentualna reklamacja opon to ciężka sprawa. Jeżeli bez szaleństw to okolice 300-400 złociszy za sztukę, będzie odpowiedni.
- COFFIN
+ 1. Mam takiego gościa w Szczecinie. Gdy zmieniałem felgi z 15 na 16 zamieniłem się z nim nowymi kompletami i jeszcze mi je przełożył;)535 pisze:Ja bym sprawdził ceny dużego lokalnego dystrybutora, który także opony montuje.
'Come the Blessed Madness'
-
- w mackach Zła
Dokładnie tak. Sprawdź lokalnie i popytaj o opony z ubezpieczeniem. Miałem letnie Pirelli P7 Cinturato z rocznym ubezpieczeniem producenta w cenie kompletu, po miesiącu żona rozjebała jedną o krawężnik, pojechałem do sprzedawcy, oddałem oponę, za 2 dni przyszła nowa i wymienili. Zapłaciłem tylko za samą wymianę. Niestety Pirelli już chyba zrezygnowało z takiej promocji, ale tam gdzie kupuję gość mi powiedział, że teraz roczne ubezpieczenie ma bodajże Kumho. Na dniach sam będę kupował komplet i taki dodatek w cenie mnie przekonuje.
-
Dzięki za opinie!
Jakieś doświadczenia z norweską marką VIKING? Wchodzą pod Continentala? Dają mi 5 lat gwarancji na TECH2 w serwisie...
Jakieś doświadczenia z norweską marką VIKING? Wchodzą pod Continentala? Dają mi 5 lat gwarancji na TECH2 w serwisie...
- COFFIN
Ja mam, ale zimówki - Conti Winter Viking 2 i jestem zadowolony. Na 16 calowych felgach jest dobra przyczepność w niskich temperaturach, a w przypadku dodatnich i w deszczu też nieźle się trzyma drogi. Poczytaj opinie po testach letnich. Całkiem nieźle wypadają.
'Come the Blessed Madness'
- Arby
- rozkręca się
Mam zimówki Vikinga, nie pamiętam teraz dokładnie modelu, ale nie narzekam, przyczepność dobra, nie za głośne, można brać.SCREAMBLOODYGORE pisze:Dzięki za opinie!
-
Vikingi już wiszą. Zobaczymy jak się sprawdzą. Thx!