Duchowość, religia etc.

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ

Jesteś ateuszem?

TAK
68
52%
NIE
62
48%

Liczba głosów: 130
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: Duchowość, religia etc.

01-11-2019, 15:59

Pamiętaj, że KK nie rozdaje dóbr materialnych. KK jest wyłącznie od brania! Program lojalnościowy owszem, ale na wycieczkę pojedzie ksiądz, a nie uczestnik programu. Uczestnik zostanie obdarzony błogosławieństwem - na taki dar KK może sobie pozwolić.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-11-2019, 16:01

Drone pisze:Pamiętaj, że KK nie rozdaje dóbr materialnych. KK jest wyłącznie od brania! Program lojalnościowy owszem, ale na wycieczkę pojedzie ksiądz, a nie uczestnik programu. Uczestnik zostanie obdarzony błogosławieństwem - na taki dar KK może sobie pozwolić.
racja. w tzw. międzyczasie będzie mógł uprać gacie panu księdzu na plebani i/ oraz ewentualnie odmalować elewację garażu.
Poro
Awatar użytkownika
Drone

01-11-2019, 16:25

To będzie dodatkowy zaszczyt. Wykonując te czynności, powinien szeptać "nie jestem godzien!"
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

01-11-2019, 16:59

Ascetic pisze:Obrazek
Obrazek

ja bym go tam od razu do gostynina odesłał
Pamiętam, że jak byłem w podstawówce to kumple ministranci zarąbali kiedyś z zakrystii worek komunikantów i je pokazowo wpierdalali w przerwie między lekcjami jak cukierki. Strach pomyśleć co by było, gdyby katechetka zobaczyła.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
Drone

01-11-2019, 17:08

Takie zbrodnie nie ulegają przedawnieniu. Proszę natychmiast złożyć meldunek w najbliższej parafii!
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

01-11-2019, 19:08

Jak z zakrystii, to niekonsekrowane, ergo - nie ma profanacji :)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

01-11-2019, 19:12

A, to dlatego im policja nie zrobiła o szóstej rano wjazdu na chatę.
To dużo wyjaśnia.
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

01-11-2019, 19:15

Tak w ogóle to przyznam się do czegoś obrzydliwego.

Otóż dawno temu, jak jeszcze konsumowałem alkohol, wracałem nadzwyczaj upodlony z jakiejś imprezy i chciało mi się sikać. A że to było jeszcze w liceum, gdy byłem głupim antyklerykałem, to postanowiłem ulżyć sobie pod drzwiami kościoła. No i teraz pytanie: czy kościół uległ desakracji czy nie? Nikt mnie nie widział, poza Bozią. Czy jeśli nikt nie wie, że dokonałem aktu profanacji, to czy kościół jest wciąż poświęcony, czy jednak nie i wymaga powtórnego święcenia?
and couldn't put myself
out
535

01-11-2019, 19:17

Czyli wino z lodówki na zapleczu też nie jest krwią pana boga?
Taka historyjka. Niestety byłem dzisiaj świadkiem fragmentu kazania gościa lgbt500plus na jednym z cmentarzy. To było coś nieprawdopodobnego. Niewyobrażalne pierdolenie. Klecha rzucił też drwiąco coś o tych, którzy nie wierzą w życie po śmierci i że grób nie jest końcem.Tak jakby wiedział, że tam jestem. Ale to jest i tak pikuś. Moja małżonka zgasiła mnie jak peta w ziemniakach. Kocham ją strasznie. Rozmowa przebiegała następująco. Ja do niej. Ty wiesz, że oni nie żartują i to nie jest zabawa? Ona do mnie. A ty wiesz, że za to płacisz? Kurtyna.
Awatar użytkownika
Triceratops

01-11-2019, 22:26

Nasum pisze:
Triceratops pisze:
Drone pisze:Cyrk na kółkach. Nic tego kraju bardziej nie odświeży jak solidna deklerykalizacja.
Sam nie wiem, czytam Fakty i MIty od pierwszego numeru, i jak patrze co sie stalo z ta gazeta to sie zastanawiam czy to zdrowe podejscie. Eko, lgbt, energia odnawialna i inne aberracje

Też czytałem. Ale jak naczelny kiedyś w komentarzu napisał, że widzi samego siebie za kilka lat jako prezydenta kraju, to zwatpiłem. Później rozkręcił ta swoją partię Racja i mocno agitowali politycznie. Coraz więcej też było tam takiego własnie smutnego pierdolenia, więc koniec końców przestałem czytać.
No wlasnie, gdzie skonczyl naczelny, gdzie skonczyla Racja, wszystko sie rozbilo o korupcje i kokosy. Okazalo sie, ze mieli mordy nabite komunalami a krasc chcieli jak reszta
woodpecker from space
Nasum

01-11-2019, 22:39

Nie wiem gdzie skończył naczelny, więc jakby co, możesz skrobnąć. Ta ich Racja, to jak się okazało skończyła gdzies na smietniku historii i marginesie polityki...
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

01-11-2019, 23:22

Nasum pisze:Nie wiem gdzie skończył naczelny, więc jakby co, możesz skrobnąć. Ta ich Racja, to jak się okazało skończyła gdzies na smietniku historii i marginesie polityki...
Jak podaje wikipedia:
Roman Kotliński - 17 lutego 2016 został tymczasowo aresztowany na wniosek prokuratora Prokuratury Apelacyjnej w Łodzi, który przedstawił mu zarzuty m.in. podżegania do zabójstwa żony oraz przywłaszczenia co najmniej 900 tys. złotych (w wyniku śledztwa okazało się, że było to 1,2 mln złotych)[11]. 13 sierpnia 2019 został przez Sąd Okręgowy w Łodzi uznany winnym wszystkich zarzucanych mu czynów. Łącznie sąd wymierzył mu karę 10 lat bezwzględnego więzienia[12]. Wyrok był nieprawomocny[13].

http://www.wadowita24.pl/byla-sobie-racja-czesc-1/" onclick="window.open(this.href);return false;

To było nawet zabawne przepoczwarzenie.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
Bloodcult

01-11-2019, 23:53

Wszystkie lewackie portale podawały newsa z nagłówkiem: niedoszły ksiądz skazany za zlecenie zabójstwa żony :D
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
535

02-11-2019, 00:03

Wszystkie prawackie portale podawały dowody na niewinność księdza, w tym samym czasie starsze panie wpłacały datki na paczki do aresztu. Ty się czasem kurwa czytasz? Podsypałeś ten jebany murek? Znalazłeś babeczkę na osiem poczęć?
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

02-11-2019, 08:37

Ascetic pisze:Obrazek
Obrazek

ja bym go tam od razu do gostynina odesłał
Jeśli rodzice mają głowy na karku, ksiądz może odpowiedzieć z art 189 KK :)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Triceratops

02-11-2019, 08:51

Nasum pisze:Nie wiem gdzie skończył naczelny, więc jakby co, możesz skrobnąć. Ta ich Racja, to jak się okazało skończyła gdzies na smietniku historii i marginesie polityki...
W pierdlu przeciez siedzi. Mial zlecic znajomemu zabicie ex-zony w Kanadzie, zeby sie nie dzielic wielomilionowym majatkiem. Poza tym znalazl sobie mloda dziunie i wyprali mnostwo kasy, wyludzali kase na niby to skradzione samochody. Mial fundacje, ktora miala fajny osrodek nad jeziorem Bialym, miejsce spotkan, brali sobie hajsy a faktury pchali niby na osrodek. Kazdy kto kupil jakakolwiek ksiazke od nich (ja kupilem "Bylem poslem Palikota), to ladowal w ich bazie danych jako potencjalny darczynca czy jakos tak. Bylem na komendzie 2 razy i wspolnie z jakims sledczym doszlismy ocb, bo ja kompletnie nie wiedzialem co mam wspolnego z Romanem Kotlinskim :D Az sie domyslilem, ze przez te ksiazke :D

Ale nawet jak go do pierdla wsadzili to pisal plomieniste wstepniaki, i rzeczywiscie byl w tym dobry. Namawial redakcje, zeby w tygodniku pisalala teksty, ze go politycznie skazali itp. Doprowadzilo to ze 2 lata temu do rozlamu w redakcji, polowa autorow odeszla i zalozyla tygodnik Faktycznie, ktory zdechl po paru numerach. Kotlinski przez pare miesiecy jeszcze stal w stopce FIM jako naczelny, potem go zepchneli jako wspolpracownika a teraz szefowa jest ex-zona Kotlinska :) Gazeta zamienila sie w tepa szmate jebiaca pis w ciemno i wychwalajaca lgbtxsdftgr, lewactwo, eko itp. takie lustrzane odbicie gazety Sakiewicza czy siostr Karnowskich

Taka to historia bylego ksiedza, obecnie lewicowca :)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Bloodcult

02-11-2019, 09:58

535 pisze:Wszystkie prawackie portale podawały dowody na niewinność księdza, w tym samym czasie starsze panie wpłacały datki na paczki do aresztu. Ty się czasem kurwa czytasz? Podsypałeś ten jebany murek? Znalazłeś babeczkę na osiem poczęć?
Przecież pisałem o redaktorze Faktów i Mitów :) jakie prawackie go broniły, weź się człowieku ogarnij :D

Tak. Dosypałem.
Tak. Znalazłem.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Nasum

02-11-2019, 10:48

Triceratops pisze:
W pierdlu przeciez siedzi. Mial zlecic znajomemu zabicie ex-zony w Kanadzie, zeby sie nie dzielic wielomilionowym majatkiem. Poza tym znalazl sobie mloda dziunie i wyprali mnostwo kasy, wyludzali kase na niby to skradzione samochody. Mial fundacje, ktora miala fajny osrodek nad jeziorem Bialym, miejsce spotkan, brali sobie hajsy a faktury pchali niby na osrodek. Kazdy kto kupil jakakolwiek ksiazke od nich (ja kupilem "Bylem poslem Palikota), to ladowal w ich bazie danych jako potencjalny darczynca czy jakos tak. Bylem na komendzie 2 razy i wspolnie z jakims sledczym doszlismy ocb, bo ja kompletnie nie wiedzialem co mam wspolnego z Romanem Kotlinskim :D Az sie domyslilem, ze przez te ksiazke :D

Ale nawet jak go do pierdla wsadzili to pisal plomieniste wstepniaki, i rzeczywiscie byl w tym dobry. Namawial redakcje, zeby w tygodniku pisalala teksty, ze go politycznie skazali itp. Doprowadzilo to ze 2 lata temu do rozlamu w redakcji, polowa autorow odeszla i zalozyla tygodnik Faktycznie, ktory zdechl po paru numerach. Kotlinski przez pare miesiecy jeszcze stal w stopce FIM jako naczelny, potem go zepchneli jako wspolpracownika a teraz szefowa jest ex-zona Kotlinska :) Gazeta zamienila sie w tepa szmate jebiaca pis w ciemno i wychwalajaca lgbtxsdftgr, lewactwo, eko itp. takie lustrzane odbicie gazety Sakiewicza czy siostr Karnowskich

Taka to historia bylego ksiedza, obecnie lewicowca :)

Faktycznie, coś tam kiedys słyszałem...

No to niech teraz napisze kolejną książkę - "Byłem więźniem", skoro już był księdzem i posła Palikota. Faktycznie, pióro miał dobre, pisał te wstępniaki nawet nawet, dopóki nie zamarzyła mu się kariera polityczna. Pamiętam jak narzekał na celibat i wychwalał swoją żonę, którą bardzo kochał tak bardzo że nie narzeka na problemy z prostatą, które wynikły z hamowania popędu w okresie jego kapłańskiej posługi. Widocznie nie kochali się aż tak bardzo, skoro próbował ją potem zajebać ;-)

Majątku się dorobił na książkach - ok, doszedł do jakichś pieniędzy, rozkręcił tygodnik antyklerykalny, który był jakby suplementem do "Nie" Urbana. Urban skupiał się wyłącznie na polityce, on na kościele. Ale później wszystko mu się pomieszało. Zwłaszcza jego zastępca, którego ulubionym słowem w artykułach było "egzemplifikacja", tak więc ten oto zastępca tak kadził Kotlińskiemu, że czasem zastanawiałem się, czy nie pisze aby o podwyżkę. Bo Kotliński to równy gość, jedyny który może obudzić ten kraj z religijnego snu, to koleś, który bardzo dobrze płaci swoim pracownikom, jest inteligentny i bla bla bla...

Jebać FiM - dawno nie czytałem, ale jak to ma być taka bezmyślna tuba lewackiego spojrzenia na świat, to dziękuję.
Awatar użytkownika
Triceratops

02-11-2019, 11:35

No ja jeszcze czytam z przyzwyczajenia, ale nie kupuje ;) Tam tez sie dzialy dziwne sprawy, zwlaszcza z Arielem i tym zastepca co zmarl, bo to byli de facto ojciec i syn ale jakies tam dziwne klimaty byly, ze kazdy inaczej sie nazywal. Siedzialem mocno w tych tematach u nich i na forum ale tam mozna dyskutowac w jedna strone, jak nie jebiesz to nie masz szans na racjonalna wymiane zdan, zupelnie jak na forach ateista.pl czy racjonalista ;)

Pare razy tam pisalem do FIM, zeby sprostowac pare spraw, zwlaszcza z dzialow zywieniowych gdzie jakis matol pisze o ludziach "chorych na cholesterol" jak i w innych sprawach ale to betony. Dla nich fakty to opinia wiekszosci opinii publicznej a nie jakas tam prawda, zreszta zupelnie jak tutaj na forum ;)
woodpecker from space
Nasum

02-11-2019, 11:45

Też znam takich którzy mogą dyskutować, ba, namawiają do kulturalnej wymiany poglądów, do poszerzania horyzontów myślowych, do rozmowy z każdym, byle tylko zdanie tego kogoś, było takie samo, a jeśli już, to bardzo podobne do jego.
ODPOWIEDZ