Show your desktop!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Show your desktop!
no ale Havoc z tego co widze uzywa foobara i mu dziala
this is a land of wolves now
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
No to żebraj o konfigi ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Havoc
- zaczyna szaleć
fajnie Ci to wyszło:)
co do Foobara.
Musisz mieć wgrany plugin do folderu foobar\components > http://code.google.com/p/foo-rainmeter/updates/list
Poza tym, sprawdz jaka masz wpisana nazwe playera w configu. Powinno byc foobar2000 (a nie foobar np)
Nie wiem, czy się bawiles ustawieniami poszczególnych widgetów, ale polecam odznaczyc w ustawieniach "dragable" dla każdego i jednocześnie zaznaczyć position>on desktop. Wtedy będą przypięte do pulpitu i nie znikną np przy uzyciu przycisku "pokaż desktop" (ktorego ja np czesto uzywam). Poza tym, można też dodac taki mały pasek kontrolny z przyciskami chowającymi/pokazującymi wszystkie widgety z pulpitu oraz wszystkie ikony. Przydatne jak ktos jednak sie nie moze obejsc bez smiecenia ikonami na pulpicie. U mnie to jest w dolnym lewym rogu.
co do Foobara.
Musisz mieć wgrany plugin do folderu foobar\components > http://code.google.com/p/foo-rainmeter/updates/list
Poza tym, sprawdz jaka masz wpisana nazwe playera w configu. Powinno byc foobar2000 (a nie foobar np)
Nie wiem, czy się bawiles ustawieniami poszczególnych widgetów, ale polecam odznaczyc w ustawieniach "dragable" dla każdego i jednocześnie zaznaczyć position>on desktop. Wtedy będą przypięte do pulpitu i nie znikną np przy uzyciu przycisku "pokaż desktop" (ktorego ja np czesto uzywam). Poza tym, można też dodac taki mały pasek kontrolny z przyciskami chowającymi/pokazującymi wszystkie widgety z pulpitu oraz wszystkie ikony. Przydatne jak ktos jednak sie nie moze obejsc bez smiecenia ikonami na pulpicie. U mnie to jest w dolnym lewym rogu.
- Riven
- Kontakt:
dzieki wielkie, zajebiscie dziala :)
tak, wlaczylem juz 'on desktop', szkoda tylko, ze nie mozna tego odgornie ustawic - musialem kazdy komponent z osobna zmieniac (moze cos przeoczylem), no ale to nieistotne bo wystarczy raz ustawic i jest git. dobre.
tak, wlaczylem juz 'on desktop', szkoda tylko, ze nie mozna tego odgornie ustawic - musialem kazdy komponent z osobna zmieniac (moze cos przeoczylem), no ale to nieistotne bo wystarczy raz ustawic i jest git. dobre.
- Morph
- Kontakt:
Jak już tego Rainmetera używacie - ile wam to zżera pamięci podczas działania?
Give birth to something dead
- Riven
- Kontakt:
8 megabajtow. wow, duzo mniej niz sie spodziewalem. niezle to jest zrobione, takie rzeczy z reguly sa zasobozerne ponad miare.
ja powoli zblizam sie do idealu: ;d
jeszcze tylko jakis dobry panel z agenda z google calendar, bo ten dostepny w tym omnimo jest niefajny
btw, z ogolnego dzialania RM wkurza jedna rzecz - jak zrobie win+d (show desktop) i potem znow przywroce okna tym samym skrotem, to jest lekki lag w znikaniu paneli z ekranu - zostaja przez ulamek sekundy nad oknami windowsa. pierdola, wiem, ale lepiej jakby tego nie bylo. da rade cos na to zaradzic?
a, no i przydalby sie taki feature, zeby np. panel od gmaila zmienial kolor na jasniejszy albo nawet mrugal jak pojawi sie nowy mail. to samo z wskaznikiem poziomu baterii itp.
ja powoli zblizam sie do idealu: ;d
jeszcze tylko jakis dobry panel z agenda z google calendar, bo ten dostepny w tym omnimo jest niefajny
btw, z ogolnego dzialania RM wkurza jedna rzecz - jak zrobie win+d (show desktop) i potem znow przywroce okna tym samym skrotem, to jest lekki lag w znikaniu paneli z ekranu - zostaja przez ulamek sekundy nad oknami windowsa. pierdola, wiem, ale lepiej jakby tego nie bylo. da rade cos na to zaradzic?
a, no i przydalby sie taki feature, zeby np. panel od gmaila zmienial kolor na jasniejszy albo nawet mrugal jak pojawi sie nowy mail. to samo z wskaznikiem poziomu baterii itp.
- Mol
- zahartowany metalizator
sie zapytam sie - czy sa jakies dodatki do omnimo pokazujace zuzycie zasobow? cpu, pamiec, dysk? bo jakis czytnik rss widze jest, hmmmm
- Havoc
- zaczyna szaleć
Mam to samo, choc gdybys o tym nie wspomniał, to nawet nie zwróciłbym uwagi. Chyba niestety tak już musi być.Riven pisze:btw, z ogolnego dzialania RM wkurza jedna rzecz - jak zrobie win+d (show desktop) i potem znow przywroce okna tym samym skrotem, to jest lekki lag w znikaniu paneli z ekranu - zostaja przez ulamek sekundy nad oknami windowsa. pierdola, wiem, ale lepiej jakby tego nie bylo. da rade cos na to zaradzic?
Z tych dostepnych w omnimo niczego takiego się nie wycisnie, natomiast az z ciekawości pogrzebie w innych tego typu skinach, moze ktorys cos takeigo ma i uda się to zaimplementować.Riven pisze:a, no i przydalby sie taki feature, zeby np. panel od gmaila zmienial kolor na jasniejszy albo nawet mrugal jak pojawi sie nowy mail. to samo z wskaznikiem poziomu baterii itp.
Są chyba wszystkie możliwe. Cpu, ram, temperatury, hdd, net trafiic, stan baterii w lapie...Mol pisze:sie zapytam sie - czy sa jakies dodatki do omnimo pokazujace zuzycie zasobow? cpu, pamiec, dysk? bo jakis czytnik rss widze jest, hmmmm
Czytniki rss są, ale do wczoraj za cholerę nie wiedziałem, jak zrobić w nich polskie czcionki. Trzeba zrobić mały manewr w configu. Jak ktoś będzie chciał to napiszę co i jak.
- Riven
- Kontakt:
niestety zrezygnowalem z rainmeter. cholernie mi sie to podobalo i dalo pare fajnych opcji, ale niestety to mruganie przy win+d mocno mnie wkurwialo na dluzsza mete. czasami panele zostawaly nad oknami przez wyrazny odcinek czasu - to juz bylo przegiecie. moze to kwestia laptopa, ktory jest jednak ciut wolniejszy, no ale trudno - gui systemu musi mi dzialac bez zajakniecia i maksymalnie plynnie.
- Riven
- Kontakt:
moja aktualna tapeta:
nie przepadam za takimi kolorowymi fotami, ale ta perspektywa przyprawia o zawrot glowy
nie przepadam za takimi kolorowymi fotami, ale ta perspektywa przyprawia o zawrot glowy
- Scaarph
a to moja aktualna:
http://3.bp.blogspot.com/-D_sIXrnUsMg/T ... rch_GF.jpg
i też nie przepadam za kolorowym gipsem, ale to przyprawia o zawrót głowy
http://3.bp.blogspot.com/-D_sIXrnUsMg/T ... rch_GF.jpg
i też nie przepadam za kolorowym gipsem, ale to przyprawia o zawrót głowy
- maciek z klanu
@up
zajebista. az se zapozyczylem
zajebista. az se zapozyczylem
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Block69
Fajowe. Brakuje mi jeszcze jednego obrazu do pokoju i takie coś bym w nim widział.
PENIS METAL
- Scaarph
takie coś na całą ścianę wrzucone musi robić wrażenie w chuj.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
mi się jako całość średnio podoba ta rozkładówka z Heresiarch, jakaś taka skośna kompozycja jest i w ogóle. ale ja nie mam gustu. detale oczywiście robią wrażenie :)
- Block69
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
ja bym tam narysował koźlego kutasa zamiast tego drzewka szczęścia z prawej
- YNKE
- w mackach Zła
nowy skin do foobara, oj zostanie on na dłużej, piękna sprawa
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Można prosić o link?YNKE pisze:
nowy skin do foobara, oj zostanie on na dłużej, piękna sprawa
Piękny widok nieskażony człowiekiem.Riven pisze:moja aktualna tapeta:
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- white_pony
- weteran forumowych bitew
szkoda ze pimpowanie foobara przerasta moje hakerskie umiejetnosci. zajebicho to wyglada.
do not make equal what is unequal