Motoryzacja ogółem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

Re: Motoryzacja ogółem

17-04-2017, 22:16

no ja się tym trochę interesuje i nie da się spokojnie... RS7 to jest kurwa potwór.
Ja A5 mam w planach za ok 1,5 roku, chyba ze się rodzina powiększy. To jest wg mnie złoty środek między komfortem i sportowymi aspiracjami.
niech to miejsce niebawem zniknie
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

17-04-2017, 22:17

Tak szczerze to mało miejsca jest z tyłu w tym sportbacku. Jeśli myślisz o potomstwie to wybrałbym a6(wiem nie wygląda). Kolega ma ta samą wersję co ja i przeklina a ma pociechę. Mało komfortowe usadzenie fotelika dla dziecka.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

17-04-2017, 23:19

tomaszm pisze:Tak szczerze to mało miejsca jest z tyłu w tym sportbacku. Jeśli myślisz o potomstwie to wybrałbym a6(wiem nie wygląda). Kolega ma ta samą wersję co ja i przeklina a ma pociechę. Mało komfortowe usadzenie fotelika dla dziecka.

Wiem wiem dlatego napisałem "chyba ze się rodzina powiększy".
W takiej sytuacji mam inne typy.
tomaszm

17-04-2017, 23:20

A co rozważasz?
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

18-04-2017, 08:27

pr0metheus pisze:no ja się tym trochę interesuje i nie da się spokojnie... RS7 to jest kurwa potwór.
Ja A5 mam w planach za ok 1,5 roku, chyba ze się rodzina powiększy. To jest wg mnie złoty środek między komfortem i sportowymi aspiracjami.
całkowicie się z kolegą zgadza, jak pisałem na wcześniejszej stronie jeszcze 2 miesiace temu uważałem, że 300 koni w następnym aucie musze mieć, ale trochę poczytałem o zrywaniu przyczepności, małej ilości miejsca, niewygodnych kubełkowych fotelach i twardym zawieszeniu. Wiec pojechałem potestować bmw 4 grand coupe, i wiem, że silnik 250km , 8 biegowy automat z xdrive to jest to czego szukałem, jeździ genialnie a do tego samochód jest bardzo komfortowy.
Dla spokojności ducha przejadę się jeszcze audi a5 sportback i subaru wrx. Ale raczej juz zdania nie zmienie. Rozwaliło mnie jak to bmw jeździło.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

18-04-2017, 08:51

A ja mam pytanie z innej beczki, czy lejecie paliwa typu premium na koncernowych stacjach? Jakie macie o nich zdanie? Chodzi mi głównie o diesla.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

18-04-2017, 08:57

Ja nie leje. Jak się pytałem w ASO kupując moje aktualne atuo czy powinienem lać. To opinia jest tak ,że w przypadku benzynki, paliwo lepszej jakości mniej brudzi silnik i to tyle.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

18-04-2017, 09:02

No bo właśnie nie wiem czy się nabierać na te marketingowe brednie czy nie. Nawet jeżeli te paliwa są lepsze, to pewnie jest mniejszy obrót nimi na stacjach a wtedy lepsze może okazać się zwykłe bo świeże.
Zacząłem ostatnio drążyć temat i myślałem, że te premium nie zawierają biokomponentów a tu chuja, zawierają dokładnie tyle samo ile ustawa pozwala, czyli benzyna do 5% a diesel do 7%. Wyjątkiem jest diesel arktyczny sprzedawany zimą na Statoil i Lotos.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

18-04-2017, 09:15

Jeżeli nie masz jakiegoś super samochodu to nie lejesz super drogiej benzyny, proste :D
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

18-04-2017, 09:45

Z benzyną proste, bo te 98 oktanów mało który samochód wykorzysta. Z dieslem jest ciężej stwierdzić, bo nie o same osiągi chodzi tylko właściwości czyszczące, smarujące no i odpalanie zimą ;)
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

19-04-2017, 00:48

Only_True_Believers pisze:
pr0metheus pisze:no ja się tym trochę interesuje i nie da się spokojnie... RS7 to jest kurwa potwór.
całkowicie się z kolegą zgadza, jak pisałem na wcześniejszej stronie jeszcze 2 miesiace temu uważałem, że 300 koni w następnym aucie musze mieć, ale trochę poczytałem o zrywaniu przyczepności, małej ilości miejsca, niewygodnych kubełkowych fotelach i twardym zawieszeniu. Wiec pojechałem potestować bmw 4 grand coupe, i wiem, że silnik 250km , 8 biegowy automat z xdrive to jest to czego szukałem, jeździ genialnie a do tego samochód jest bardzo komfortowy.
Dla spokojności ducha przejadę się jeszcze audi a5 sportback i subaru wrx. Ale raczej juz zdania nie zmienie. Rozwaliło mnie jak to bmw jeździło.
subaru nie znam ale a5 moze spowodowac ze zmienisz zdanie. nie chce Cie zniechecac, ale wg mnie czworka jest troche bez sensu.
taki pomost miedzy 3 a 5 "na siłe". chodzi o to ,ze 3 ma taka sama jednostke napedowa a jest ponad 50 kg lzejsza, wiec sportowy charakter jest troche rozmyty. dlatego radze sprawdz jeszcze kilka aut z taka moca dla porownania przed kupnem.
z zewnatrz wyglada zgrabnie, ale jak na niego patrze to od razu przypomina mi linie mercedesa cla.
jesli juz bmw to bym rozwazyl serie 5, ale w tym wypadku tylko diesel(chociaz nie lubie smoluchow), bo silniki benzynowe produkowane po 2013 sa awaryjne.
tomaszm pisze:A co rozważasz?
to tez zalezy jak bede stal z kasa, bo przy dziecku moga byc inne priorytety niz auto.
mysle o lexusie gs. wiem ze to juz bez sportowej frajdy,ale niczym wygodniejszym w zyciu nie jezdzilem.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

19-04-2017, 08:36

pr0metheus pisze: subaru nie znam ale a5 moze spowodowac ze zmienisz zdanie.
Dlaczego? wszędzie spotykam opinie ,że jeśli chodzi o frajdę z jazdy to jednak bmw będzie lepsze.

pr0metheus pisze:
nie chce Cie zniechecac, ale wg mnie czworka jest troche bez sensu.
taki pomost miedzy 3 a 5 "na siłe". chodzi o to ,ze 3 ma taka sama jednostke napedowa a jest ponad 50 kg lzejsza, wiec sportowy charakter jest troche rozmyty.
różnica w przyśpieszeniu to 0,1 sec wiec praktycznie niezauważalna. 4 ma tez mniej miejsca z tyłu. Ale jest dużo zgrabniejsza, i w środku tez ma kilka szczegółów zmienione. A różnica w cenie to tylko 10 000 pln

wspominałem, że jest ładniejsza? :)

Obrazek
pr0metheus pisze:

dlatego radze sprawdz jeszcze kilka aut z taka moca dla porownania przed kupnem.
jakie?

pr0metheus pisze: jesli juz bmw to bym rozwazyl serie 5, ale w tym wypadku tylko diesel(chociaz nie lubie smoluchow), bo silniki benzynowe produkowane po 2013 sa awaryjne.
za wysokie progi i nienawidze dieseli :)
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

19-04-2017, 22:59

Only_True_Believers pisze:

pr0metheus pisze:
nie chce Cie zniechecac, ale wg mnie czworka jest troche bez sensu.
taki pomost miedzy 3 a 5 "na siłe". chodzi o to ,ze 3 ma taka sama jednostke napedowa a jest ponad 50 kg lzejsza, wiec sportowy charakter jest troche rozmyty.
różnica w przyśpieszeniu to 0,1 sec wiec praktycznie niezauważalna.

to tak na papierze i te dane mozna miedzy bajki wlozyc, podobnie jak informacje producenta o spalaniu.
jesli bierzesz to auto pod uwage to sprawdz a5 w quattro, jestem pewien ze poczujesz roznice.
tomaszm

19-04-2017, 23:14

Prometeo ma rację- cieżko się przyczepić do tego samochodu. Żyleta niezawodna na każdym polu- 3 lata i tysiące spedzonych godzin za kierownicą. Nie ma co się wachac.
Heretyk

04-06-2017, 11:36

ktoś ma jakieś doświadczenia jeśli chodzi o samochody KIA Rio i KIA Ceed? raczej chodzi mi o te lepsze wersje silnika. będę wdzięczny za każdą informację
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

10-06-2017, 22:24

KIA Ceed 1.6 beznzyna. Motor nie do zajebania. Blacha jak w Matizie.
535

11-06-2017, 07:53

brb pisze: Blacha jak w Matizie.
Akurat to, od jakiegoś czasu, motoryzacyjny krzyk mody bez względu na producenta. Grubość przez pół, uzupełnienie tworzywem, wszystko posmarkane do kupy. Mała zagadka. Co prawda z innego segmentu, ale motoryzacyjna. Co to za marka? Rok produkcji 2017. Przebieg 9 kilometrów. Prosto z fabryki.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Immanis
postuje jak opętany!

11-06-2017, 08:33

Merc Sprinter.
Z przodu gwiazda - huj, nie jazda.
535

11-06-2017, 09:09

W rzeczy samej.
Obrazek
Brawo! Wygrałeś wycieczkę. Weź teczkę.
Bardzo smutne, że nowe auto za taką kasę, wygląda na "fabrycznie podpicowane", gdzieś w stodole, między Głogoczowem, a Myślenicami.
Immanis
postuje jak opętany!

11-06-2017, 09:18

Założę plandekę i już wyruszam.
Na przykładzie ciężarówek wiem ,że przestali robić samochody gdzieś w okolicach 2007 i 2008 a nowy actros MP4 to kpina względem przyspieszenia i jakości wykonania wnętrza, jeden plastik i chińszczyzna. Żeby cokolwiek wyprzedzić trzeba przejść na manuala i katować na obrotach, obiegowa opinia głosi : "czy pełny czy pusty, pod górę 40 km/h rozpusty" ...
ODPOWIEDZ