Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Re: Motoryzacja ogółem
no ja się tym trochę interesuje i nie da się spokojnie... RS7 to jest kurwa potwór.
Ja A5 mam w planach za ok 1,5 roku, chyba ze się rodzina powiększy. To jest wg mnie złoty środek między komfortem i sportowymi aspiracjami.
Ja A5 mam w planach za ok 1,5 roku, chyba ze się rodzina powiększy. To jest wg mnie złoty środek między komfortem i sportowymi aspiracjami.
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- mistrz forumowej ceremonii
Tak szczerze to mało miejsca jest z tyłu w tym sportbacku. Jeśli myślisz o potomstwie to wybrałbym a6(wiem nie wygląda). Kolega ma ta samą wersję co ja i przeklina a ma pociechę. Mało komfortowe usadzenie fotelika dla dziecka.
- pr0metheus
tomaszm pisze:Tak szczerze to mało miejsca jest z tyłu w tym sportbacku. Jeśli myślisz o potomstwie to wybrałbym a6(wiem nie wygląda). Kolega ma ta samą wersję co ja i przeklina a ma pociechę. Mało komfortowe usadzenie fotelika dla dziecka.
Wiem wiem dlatego napisałem "chyba ze się rodzina powiększy".
W takiej sytuacji mam inne typy.
-
A co rozważasz?
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
całkowicie się z kolegą zgadza, jak pisałem na wcześniejszej stronie jeszcze 2 miesiace temu uważałem, że 300 koni w następnym aucie musze mieć, ale trochę poczytałem o zrywaniu przyczepności, małej ilości miejsca, niewygodnych kubełkowych fotelach i twardym zawieszeniu. Wiec pojechałem potestować bmw 4 grand coupe, i wiem, że silnik 250km , 8 biegowy automat z xdrive to jest to czego szukałem, jeździ genialnie a do tego samochód jest bardzo komfortowy.pr0metheus pisze:no ja się tym trochę interesuje i nie da się spokojnie... RS7 to jest kurwa potwór.
Dla spokojności ducha przejadę się jeszcze audi a5 sportback i subaru wrx. Ale raczej juz zdania nie zmienie. Rozwaliło mnie jak to bmw jeździło.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
A ja mam pytanie z innej beczki, czy lejecie paliwa typu premium na koncernowych stacjach? Jakie macie o nich zdanie? Chodzi mi głównie o diesla.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Ja nie leje. Jak się pytałem w ASO kupując moje aktualne atuo czy powinienem lać. To opinia jest tak ,że w przypadku benzynki, paliwo lepszej jakości mniej brudzi silnik i to tyle.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Gunman
No bo właśnie nie wiem czy się nabierać na te marketingowe brednie czy nie. Nawet jeżeli te paliwa są lepsze, to pewnie jest mniejszy obrót nimi na stacjach a wtedy lepsze może okazać się zwykłe bo świeże.
Zacząłem ostatnio drążyć temat i myślałem, że te premium nie zawierają biokomponentów a tu chuja, zawierają dokładnie tyle samo ile ustawa pozwala, czyli benzyna do 5% a diesel do 7%. Wyjątkiem jest diesel arktyczny sprzedawany zimą na Statoil i Lotos.
Zacząłem ostatnio drążyć temat i myślałem, że te premium nie zawierają biokomponentów a tu chuja, zawierają dokładnie tyle samo ile ustawa pozwala, czyli benzyna do 5% a diesel do 7%. Wyjątkiem jest diesel arktyczny sprzedawany zimą na Statoil i Lotos.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Jeżeli nie masz jakiegoś super samochodu to nie lejesz super drogiej benzyny, proste :D
- Gunman
Z benzyną proste, bo te 98 oktanów mało który samochód wykorzysta. Z dieslem jest ciężej stwierdzić, bo nie o same osiągi chodzi tylko właściwości czyszczące, smarujące no i odpalanie zimą ;)
- pr0metheus
subaru nie znam ale a5 moze spowodowac ze zmienisz zdanie. nie chce Cie zniechecac, ale wg mnie czworka jest troche bez sensu.Only_True_Believers pisze:całkowicie się z kolegą zgadza, jak pisałem na wcześniejszej stronie jeszcze 2 miesiace temu uważałem, że 300 koni w następnym aucie musze mieć, ale trochę poczytałem o zrywaniu przyczepności, małej ilości miejsca, niewygodnych kubełkowych fotelach i twardym zawieszeniu. Wiec pojechałem potestować bmw 4 grand coupe, i wiem, że silnik 250km , 8 biegowy automat z xdrive to jest to czego szukałem, jeździ genialnie a do tego samochód jest bardzo komfortowy.pr0metheus pisze:no ja się tym trochę interesuje i nie da się spokojnie... RS7 to jest kurwa potwór.
Dla spokojności ducha przejadę się jeszcze audi a5 sportback i subaru wrx. Ale raczej juz zdania nie zmienie. Rozwaliło mnie jak to bmw jeździło.
taki pomost miedzy 3 a 5 "na siłe". chodzi o to ,ze 3 ma taka sama jednostke napedowa a jest ponad 50 kg lzejsza, wiec sportowy charakter jest troche rozmyty. dlatego radze sprawdz jeszcze kilka aut z taka moca dla porownania przed kupnem.
z zewnatrz wyglada zgrabnie, ale jak na niego patrze to od razu przypomina mi linie mercedesa cla.
jesli juz bmw to bym rozwazyl serie 5, ale w tym wypadku tylko diesel(chociaz nie lubie smoluchow), bo silniki benzynowe produkowane po 2013 sa awaryjne.
to tez zalezy jak bede stal z kasa, bo przy dziecku moga byc inne priorytety niz auto.tomaszm pisze:A co rozważasz?
mysle o lexusie gs. wiem ze to juz bez sportowej frajdy,ale niczym wygodniejszym w zyciu nie jezdzilem.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Dlaczego? wszędzie spotykam opinie ,że jeśli chodzi o frajdę z jazdy to jednak bmw będzie lepsze.pr0metheus pisze: subaru nie znam ale a5 moze spowodowac ze zmienisz zdanie.
różnica w przyśpieszeniu to 0,1 sec wiec praktycznie niezauważalna. 4 ma tez mniej miejsca z tyłu. Ale jest dużo zgrabniejsza, i w środku tez ma kilka szczegółów zmienione. A różnica w cenie to tylko 10 000 plnpr0metheus pisze:
nie chce Cie zniechecac, ale wg mnie czworka jest troche bez sensu.
taki pomost miedzy 3 a 5 "na siłe". chodzi o to ,ze 3 ma taka sama jednostke napedowa a jest ponad 50 kg lzejsza, wiec sportowy charakter jest troche rozmyty.
wspominałem, że jest ładniejsza? :)
jakie?pr0metheus pisze:
dlatego radze sprawdz jeszcze kilka aut z taka moca dla porownania przed kupnem.
za wysokie progi i nienawidze dieseli :)pr0metheus pisze: jesli juz bmw to bym rozwazyl serie 5, ale w tym wypadku tylko diesel(chociaz nie lubie smoluchow), bo silniki benzynowe produkowane po 2013 sa awaryjne.
- pr0metheus
Only_True_Believers pisze:
różnica w przyśpieszeniu to 0,1 sec wiec praktycznie niezauważalna.pr0metheus pisze:
nie chce Cie zniechecac, ale wg mnie czworka jest troche bez sensu.
taki pomost miedzy 3 a 5 "na siłe". chodzi o to ,ze 3 ma taka sama jednostke napedowa a jest ponad 50 kg lzejsza, wiec sportowy charakter jest troche rozmyty.
to tak na papierze i te dane mozna miedzy bajki wlozyc, podobnie jak informacje producenta o spalaniu.
jesli bierzesz to auto pod uwage to sprawdz a5 w quattro, jestem pewien ze poczujesz roznice.
-
Prometeo ma rację- cieżko się przyczepić do tego samochodu. Żyleta niezawodna na każdym polu- 3 lata i tysiące spedzonych godzin za kierownicą. Nie ma co się wachac.
-
ktoś ma jakieś doświadczenia jeśli chodzi o samochody KIA Rio i KIA Ceed? raczej chodzi mi o te lepsze wersje silnika. będę wdzięczny za każdą informację
- brb
- postuje jak opętany!
KIA Ceed 1.6 beznzyna. Motor nie do zajebania. Blacha jak w Matizie.
Akurat to, od jakiegoś czasu, motoryzacyjny krzyk mody bez względu na producenta. Grubość przez pół, uzupełnienie tworzywem, wszystko posmarkane do kupy. Mała zagadka. Co prawda z innego segmentu, ale motoryzacyjna. Co to za marka? Rok produkcji 2017. Przebieg 9 kilometrów. Prosto z fabryki.brb pisze: Blacha jak w Matizie.

-
- postuje jak opętany!
Merc Sprinter.
Z przodu gwiazda - huj, nie jazda.
Z przodu gwiazda - huj, nie jazda.
-
- postuje jak opętany!
Założę plandekę i już wyruszam.
Na przykładzie ciężarówek wiem ,że przestali robić samochody gdzieś w okolicach 2007 i 2008 a nowy actros MP4 to kpina względem przyspieszenia i jakości wykonania wnętrza, jeden plastik i chińszczyzna. Żeby cokolwiek wyprzedzić trzeba przejść na manuala i katować na obrotach, obiegowa opinia głosi : "czy pełny czy pusty, pod górę 40 km/h rozpusty" ...
Na przykładzie ciężarówek wiem ,że przestali robić samochody gdzieś w okolicach 2007 i 2008 a nowy actros MP4 to kpina względem przyspieszenia i jakości wykonania wnętrza, jeden plastik i chińszczyzna. Żeby cokolwiek wyprzedzić trzeba przejść na manuala i katować na obrotach, obiegowa opinia głosi : "czy pełny czy pusty, pod górę 40 km/h rozpusty" ...