Kłopoty ze zdrowiem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: Kłopoty ze zdrowiem

05-03-2020, 22:19

Triceratops pisze:Kiedys juz pisalem, szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz.
Jezeli ktos sobie pozwala wstrzyknac ubiegloroczny wirus grypy, ktory w tym roku jest juz inny to..no coz mozna powiedziec. Zdrowia zycze.
Nie neguje, ze ktos gdzies tam z kim rozmawial ale nie jest to jakas specjalnie rzetelna wiedza, ja tez od wielu lat, raz do roku, pozna jesienia na corocznej imprezie wale gaz do upadlego z podobnymi srodowiskami, i w mysl, zasady "co sie powiedzialo w vegas, zostaje w vegas" to jednak co innego mysla i mowia prywatnie przy wodeczce. Sami sie oczywiscie nie szczepia ;)
Przy okazji światowej epidemii koronowirusa pojawiła się okazja, by forumowa dyskusja o szczepieniach odżyła.
Jest zagrożenie, czy jednak depopulacja jest możliwa, jak niektórzy straszą? Czy będzie warto się szczepić nawet, gdy zostanie wynaleziona taka szczepionka / czy szczepionki, bo są już podobno dwa szczepy?
Die Welt ist meine Vorstellung.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

11-03-2020, 18:26

Jestem po wiosennej 7 dniowej głodówce na wodzie. O dziwo najtrudniejszy był dla mnie pierwszy dzień i połowa czwartego.
Nie wiem dlaczego, ale w tym roku nie mogłem się opędzić od myśli ożarciu, Wydaje mi się że przy poprzednich głodówkach ten temat nie dał mi tak w kość. Druga sprawa od piątego dnia nie mogłem znieść już smaku wody, miałem dość. Nie wiem czy koledzy praktykujące takie rytuały coś podpowiedzą jak sobie radzą ze "wstrętem" do wody, o ile oczywiście u nich to występuje.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

20-03-2020, 17:18

Czy któryś z kolegów mógłby polecić jakiś dobry szampon do mycia swędzącej głowy?Łupieżu nie mam,a łeb mnie swędzi.Będę mocno wdzięczny.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika

20-03-2020, 17:38

devastator77 pisze:Czy któryś z kolegów mógłby polecić jakiś dobry szampon do mycia swędzącej głowy?Łupieżu nie mam,a łeb mnie swędzi.Będę mocno wdzięczny.
to cebulki się buntują - czeka Cię w najbliższym czasie wypad włosów i to raczej dość intensywny skoro bardzo swędzi
До свидания Mother Fuckers
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

20-03-2020, 18:11

Bardzo dobry - Revivogen
https://allegro.pl/oferta/revivogen-sza ... uroda_piel" onclick="window.open(this.href);return false;ęgnacja_hb_beauty&ev_adgr=Pielęgnacja&gclid=EAIaIQobChMIm5K1hsSp6AIVh7PtCh2YagTaEAQYASABEgITrPD_BwE
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

20-03-2020, 21:18

Eee, liczyłem, że się objawi pierwszy zakażony na forume (chociaż kto wie, co z Pacjentem!), a tu swędzący łeb. Jestem zawiedziony.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Scorn
postuje jak opętany!

21-03-2020, 00:46

Lukass pisze:Eee, liczyłem, że się objawi pierwszy zakażony na forume (chociaż kto wie, co z Pacjentem!), a tu swędzący łeb. Jestem zawiedziony.
Ja nikomu źle nie życzę, ale taki bloodcult na przykład, będzie przyjmował komunię świętą z rąk kapłana podczas niedzielnego nabożeństwa. Jest chłop w grupie podwyższonego ryzyka.

A w temacie - coś mnie gardło boli od kilku dni. Teraz nie wiem, czy to zimne piwo, którego ostatnio sobie nie szczędzę, czy korona zarzuca na mnie swe sieci. Kiedyś człowiek by zlał takie objawy, a teraz? Paranoja.
heykvísl og ofn
535

21-03-2020, 00:57

__________ pisze:
devastator77 pisze:Czy któryś z kolegów mógłby polecić jakiś dobry szampon do mycia swędzącej głowy?Łupieżu nie mam,a łeb mnie swędzi.Będę mocno wdzięczny.
to cebulki się buntują - czeka Cię w najbliższym czasie wypad włosów i to raczej dość intensywny skoro bardzo swędzi
Przeczytałem "to cebulaki się buntują"... Znak, że na mnie już pora. Co do swędzenia. Porządnie ogolić. Najlepiej równo z cebulakami i samo przejdzie, albo i nie.
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

21-03-2020, 09:34

Scorn pisze:
Lukass pisze:Eee, liczyłem, że się objawi pierwszy zakażony na forume (chociaż kto wie, co z Pacjentem!), a tu swędzący łeb. Jestem zawiedziony.
Ja nikomu źle nie życzę, ale taki bloodcult na przykład, będzie przyjmował komunię świętą z rąk kapłana podczas niedzielnego nabożeństwa. Jest chłop w grupie podwyższonego ryzyka.

A w temacie - coś mnie gardło boli od kilku dni. Teraz nie wiem, czy to zimne piwo, którego ostatnio sobie nie szczędzę, czy korona zarzuca na mnie swe sieci. Kiedyś człowiek by zlał takie objawy, a teraz? Paranoja.
ooooo, w końcu jest ktoś do forumowej kwarantanny
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

21-03-2020, 09:49

Może nawet widły i piec :)
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

21-03-2020, 17:25

To nie włosy są problemem,z nimi u mnie wszystko w porządku,od ponad 15 lat noszę już krótkie,raz w miesiącu moja luba bierze maszynkę i tnie na krótko,włosy mi nie wypadają nie mam też łupieżu ani nie łysieje,trochę już szron mi się pojawia.
Swędzi mnie skóra i to nie na całej głowie i nie wiem właśnie dlaczego,nie ma żadnych zmian skórnych,nic kurwa,skóra czysta.
Kuzynka poradziła bym mył głowę szamponem dla dzieci bo nie zawiera żadnej chemii,więc kupiłem jakieś 2 tygodnie temu i myję i nic,dalej swędzi.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
BOLEK
weteran forumowych bitew

21-03-2020, 17:34

devastator77 pisze:To nie włosy są problemem,z nimi u mnie wszystko w porządku,od ponad 15 lat noszę już krótkie,raz w miesiącu moja luba bierze maszynkę i tnie na krótko,włosy mi nie wypadają nie mam też łupieżu ani nie łysieje,trochę już szron mi się pojawia.
Swędzi mnie skóra i to nie na całej głowie i nie wiem właśnie dlaczego,nie ma żadnych zmian skórnych,nic kurwa,skóra czysta.
Kuzynka poradziła bym mył głowę szamponem dla dzieci bo nie zawiera żadnej chemii,więc kupiłem jakieś 2 tygodnie temu i myję i nic,dalej swędzi.
to się podrap ':)
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-03-2020, 18:32

devastator77 pisze:To nie włosy są problemem,z nimi u mnie wszystko w porządku,od ponad 15 lat noszę już krótkie,raz w miesiącu moja luba bierze maszynkę i tnie na krótko,włosy mi nie wypadają nie mam też łupieżu ani nie łysieje,trochę już szron mi się pojawia.
Obstawiam jakieś podrażnienie lub infekcję. Przez jakiś czas nie ścinaj sobie włosów i zastosuj jakiś leczniczy szampon typu Nizoral.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika

21-03-2020, 23:34

nicram pisze:Nizoral.
nie, on jest tylko do łupieżu, ja bym brał tylko te na naturalnych składnikach
Awatar użytkownika

21-03-2020, 23:36

devastator77 pisze:To nie włosy są problemem,
jak nie ma zmian na skórze to idź do lekarza, ale nie do dermatologa a do neurologa
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

22-03-2020, 13:15

Poszukam jakiś naturalnych szamponów bez tej pierdolonej chemii.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-03-2020, 13:39

Jeżeli masz grzybicę to Ci nie pomogą naturalne szampony.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Medard

22-03-2020, 14:11

devastator77 pisze:Poszukam jakiś naturalnych szamponów bez tej pierdolonej chemii.
Z dziecięcych stosuję Emolium teraz mam żel dermocare, ale jest i szampon, lub również dobrą i tańszą Ziajka.
Awatar użytkownika
Medard

devastator77 pisze:Poszukam jakiś naturalnych szamponów bez tej pierdolonej chemii.
Z dziecięcych stosuję Emolium teraz mam żel dermocare, ale jest i szampon, lub również dobrą i tańszą Ziajka.
Awatar użytkownika
Darekthrone
w mackach Zła

Mnie też czasem swędziała głowa. Odstawiłem nabiał, którego i tak mało w sumie spożywałem, czasem teraz tylko żółty ser. Kupiłem w sklepi z ekowyrobami szampon rumiankowy, bez sls, parabenów, sztucznych barwników itp. No i wszystko gra. Nie swędzi nic na łbie. Może i o to chodziło.
ODPOWIEDZ