Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: Motoryzacja ogółem
Koleś ma kasę, na fajny, nowy samochodzik, polecili mu używane padło z VAG na olej napędowy. Może ma jeszcze wąsy sapuścić? ;D Cały Majsterful.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Do tej Astry niestety trzeba. Gorsza sprawa, że nie jest pewne czy Heretyk będzie chciał prowadzić w kapeluszu.Nerwowy pisze:Koleś ma kasę, na fajny, nowy samochodzik, polecili mu używane padło z VAG na olej napędowy. Może ma jeszcze wąsy sapuścić? ;D Cały Majsterful.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Quatro to jest coś. Dzis w Lubelskim i Świętokrzyskim na trasie rozpętało się prawdziwe pogodowe piekło. Widok samochodów w rowach stanowił dziś stały element krajobrazu a ja se podpierdalałem w tej śnieżycy 140 na winklach. I to jest radość, że Panom z assistancu dupy nie zawracasz.
-
Te małe wypizdówki w starciu czołowym z tym Passatem będą jak zderzenie Pudziana z Najmanem. Zapominasz o niebezpieczeństwach czekających kierowców na polskich drogach i statystykach wypadków. Chyba , że ten samochód ma służyć jeździe po mieście, podjazdem pod hipsterską budę z Kebabem i na tym kończyć będą się motoryzacyjne wycieczki.Nerwowy pisze:Ford Fiesta (już niebezpiecznie blisko ST z tym budżetem), Mazda 2, Renault Clio, Peugeot 208 - generalnie małe hatchbacki. W tej cenie są to auta, które już jakoś jeżdżą i wyglądają przynajmniej.Heretyk pisze:wiem, że niektórzy się tu znają na temacie, więc takie małe pytanko: zakładając że macie do dyspozycji ok. 60 tys. pln i musicie za to kupić NOWE auto, to jakie? to jeszcze melodia przyszłości, ale muszę się zacząć powoli orientować
proszę nie zadawać dodatkowych pytań, bo i tak raczej nie zajrzę na forum do przyszłego weekendu. będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie
- Nerwowy
Ta, a Passat polegnie w starciu z Kamazem, dlatego najlepiej jeździć radziecką ciężarówką albo jeszcze lepiej - czołgiem. Zresztą tak jak nie wszystko mi się podoba odnośnie nowych samochodów (w zasadzie to większość mi się nie podoba), to postęp w zakresie bezpieczeństwa jest akurat niepodważalny i praktycznie zawsze nowsza generacja pojazdu to lepsza ochrona w razie wypadku już absrahując od niepewnej przeszłości auta używanego (skoro już jesteśmy przy polskich realiach...). Rozmiar auta wbrew pozorom nie ma aż tak wielkiego znaczenia jak samo zaprojektowanie konstrukcji - wiele potężnych suvów, terenówek czy pick upów chroni pasażerów wyjątkowo licho przed skutkami zdrzenia.
-
To nie kierowcy Kamazów lub też innych ciężkich sprzętów powodują wypadki(w większości) a przeciętny rajdowy lub też najebany Kowalski swoją osobówką. Takie fakty, taka bezlitosna statystyka. Wolę czuć bezpieczeństwo na drodze, jeździć wygodnie będąc w pełni załadowanym i nie stać w serwisach. Ale każdy jeździ tym czym lubi i co mu odpowiada.Nerwowy pisze:Ta, a Passat polegnie w starciu z Kamazem, dlatego najlepiej jeździć radziecką ciężarówką albo jeszcze lepiej - czołgiem. Zresztą tak jak nie wszystko mi się podoba odnośnie nowych samochodów (w zasadzie to większość mi się nie podoba), to postęp w zakresie bezpieczeństwa jest akurat niepodważalny i praktycznie zawsze nowsza generacja pojazdu to lepsza ochrona w razie wypadku już absrahując od niepewnej przeszłości auta używanego (skoro już jesteśmy przy polskich realiach...). Rozmiar auta wbrew pozorom nie ma aż tak wielkiego znaczenia jak samo zaprojektowanie konstrukcji - wiele potężnych suvów, terenówek czy pick upów chroni pasażerów wyjątkowo licho przed skutkami zdrzenia.
Jaki jest rynek, większość z nas wie. Dużo zależy od tego, do czego to ma służyć i czy ktoś jest bardziej "techniczny", czy tylko kluczyk, kierownica, hamulec, sprzęgło, gaz... wlew paliwa i zbiornik płynu do spryskiwacza. Sześćdziesiąt tysięcy, to jednak spora gotówka.
-
dobra panowie, dzięki za wszystkie rady. autko generalnie tylko żeby dojechać do roboty (3 km.), do kina i raz na miesiąc skoczyć w góry, tak że już chyba mniej więcej wiem, co wezmę ;)
- Rattlehead
Na co więc padło?Heretyk pisze:dobra panowie, dzięki za wszystkie rady. autko generalnie tylko żeby dojechać do roboty (3 km.), do kina i raz na miesiąc skoczyć w góry, tak że już chyba mniej więcej wiem, co wezmę ;)
support music, not rumors
-
francuzy odpadają, toyoty były zajebiste 10 lat temu, zostaje fiesta chyba albo mazda, może astra, ale pomyślimy jeszcze bo czasu mam dużo
- Rattlehead
Na tych stronkach może co nieco dowiesz się więcej o konkretnych modelach:Heretyk pisze:francuzy odpadają, toyoty były zajebiste 10 lat temu, zostaje fiesta chyba albo mazda, może astra, ale pomyślimy jeszcze bo czasu mam dużo
http://www.autocentrum.pl/nowe/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.chceauto.pl/katalog/" onclick="window.open(this.href);return false;
gót lak!
support music, not rumors
-
no dzięki
- Drone
Doskonały wybór, serio.Heretyk pisze:francuzy odpadają, toyoty były zajebiste 10 lat temu, zostaje fiesta chyba albo mazda, może astra, ale pomyślimy jeszcze bo czasu mam dużo
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Dokładnie takDrone pisze:Doskonały wybór, serio.Heretyk pisze:francuzy odpadają, toyoty były zajebiste 10 lat temu, zostaje fiesta chyba albo mazda, może astra, ale pomyślimy jeszcze bo czasu mam dużo
Nasuwa się zatem pytanie, czy faktycznie w ogóle potrzebujesz samochodu? W dodatku za taką górę pieniędzy? Doprawdy nie rozumiem po grzyba tak komplikować sobie życie? Zastanów się jeszcze, bo jak przyjdzie jechać gdzieś dalej, to będziesz przeklinał cały świat.Heretyk pisze:dobra panowie, dzięki za wszystkie rady. autko generalnie tylko żeby dojechać do roboty (3 km.), do kina i raz na miesiąc skoczyć w góry, tak że już chyba mniej więcej wiem, co wezmę ;)
- Nerwowy
Nekromantheon pisze:Dokładnie takDrone pisze:Doskonały wybór, serio.Heretyk pisze:francuzy odpadają, toyoty były zajebiste 10 lat temu, zostaje fiesta chyba albo mazda, może astra, ale pomyślimy jeszcze bo czasu mam dużo

Mówicie, że te Mazdy takie dobre? 200 tysięcy kilometrów nie powinno ich chyba zepsuć? Może ja bym się rozejrzał, bo widzę, że jest ruch w interesie.
http://allegro.pl/mazda-6-top-2-0-diese ... 81462.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/mazda-6-exclusive-sal ... 56971.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/mazda-6-top-2-0-diese ... 81462.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/mazda-6-exclusive-sal ... 56971.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nerwowy
Z diesleami były problemy właśnie. Może nie aż takie jak z 2.0 TDI, ale to nadal spore ryzyko i stąd też tak atrakcyjne ceny na rynku wtórnym.
Tu jeszcze lepiej. Trzyletnie, benzyna, krajowe, niski przebieg, brzmi jak bajka. Problem tylko, że musi być kombi.
http://www.aaaauto.pl/pl/car.html?aaaid ... cgodtb4GFA" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.aaaauto.pl/pl/car.html?aaaid ... cgodtb4GFA" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Abstrahując od topicu, Fordy są znakomicie "technologicznie wyposażone" i podgrzewane szyby, system auto-parkowania lub też kamery cofania są chlebem powszednim na wyposażeniu. Nie wiem na chuj wydaje tyle xxx xxx złotych na nowe audi jak zaprzyjaźniony elektronik robi mi kamerę cofania na mmi 3g+ bo nikt nie myśli o tym w standardzie. To jest jakaś uknuta polityka korporacji motoryzacyjnych?