Noworoczne postanowienia

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

Re: Noworoczne postanowienia

26-12-2015, 18:26

83koper83 pisze:Planuję przekroczyć granicę 1.5 litra/posiedzenie w roku 2016-tym. Trzeba się przezwyciężać, o to w tym wszystkim chodzi, żeby pokonywać swoje słabości.
Szacun, ja padam po litrze(przy słabszym dniu 0,7 wystarcza spokojnie), choć na weselach robiłem tak pod 1,2 przy tonie żarcia ale to już do zgonu.
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

26-12-2015, 18:45

hcpig pisze:[Na filmy ciągle szkoda mi czasu, oglądam 4-5 rocznie max.
:-( przegrywasz życie, kolego
dobrze że jestem na bezrobociu, bo mam czas na wszystko. polecam.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-12-2015, 20:08

to bym chcial, o
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

26-12-2015, 23:57

manieczki pisze:to bym chcial, o
" onclick="window.open(this.href);return false;
Najprzewielebniejszy pisze:
nie dajemy banów na prośbę, wesprzesz serwer odpowiednią kwotą i da się załatwić.
Awatar użytkownika
manieczki

27-12-2015, 10:05

Szefie, no miejze Ty litosc :(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hcpig

27-12-2015, 10:08

yossarian84 pisze:
:-( przegrywasz życie, kolego
dobrze że jestem na bezrobociu, bo mam czas na wszystko. polecam.
No thx :)
Pocieszę Cię podałem liczbę średnioroczną bo np. w tym roku jeszcze nie oglądałem żadnego filmu o ile pamiętam (i pewnie już nie zdążę hehe).
Yare Yare Daze
535

27-12-2015, 10:19

yossarian84 pisze:w nowym roku chciałbym popracować jakieś 6 miesięcy, nie więcej
O! To jest zajebisty plan. W tym roku zdecydowanie przesadziłem z robotą, kosztem wszystkich innych spraw. Żenujące niespełna 2000 kilometrów na rowerze, marna ilość górskich wycieczek, w zamian za to morze spożytego piwska i straconego czasu. Reasumując. Nie chcę niczego zmieniać na siłę, jedynie wyregulować odpowiednio proporcje.
tomaszm

27-12-2015, 14:34

Palić będę, pić również, z cipek i muzyki nie wyleczę się nigdy ale nie to mnie martwi. W tym roku nie przeczytałem żadnej "normalnej" książki(nie liczę branżowych bo te czytam by być na bieżąco). Ostatnią książkę poza atlasem grzybów, książkami kucharskimi i o technikach Kamasutry jaką przeczytałem było To Kinga z trzy lata temu jak rozjebała mnie angina i nie miałem co robić pod kocem.

Zawszę w wolnej chwili wolę sięgnąć po muzykę, gry komputerowe, film, zapominając o książce. Muszę to zmienić bo jestem w tej zajebistej niechlubnej statystyce nieukulturalnianych lolaków,

Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

27-12-2015, 14:39

tomaszm pisze:
83koper83 pisze:Planuję przekroczyć granicę 1.5 litra/posiedzenie w roku 2016-tym. Trzeba się przezwyciężać, o to w tym wszystkim chodzi, żeby pokonywać swoje słabości.
Szacun, ja padam po litrze(przy słabszym dniu 0,7 wystarcza spokojnie), choć na weselach robiłem tak pod 1,2 przy tonie żarcia ale to już do zgonu.
Ja ostatnio doszedłem do wniosku, że idealną ilością dla mnie jest 0,35l czyli flaszka 0,7 na dwie osoby i zamierzam się tego trzymać. Zdarzało się samemu wypić ponad 1.5l, ale po pierwsze takie ilości zawsze trzeba odchorować następnego dnia, po drugie toast "na zdrowie" może w końcu przestać działać, a po trzecie po co to komu? Asertywność jest znacznie lepsza niż udowadnianie po raz kolejny, że nikt ci w piciu nie podskoczy. Dodatkowo potem trzeba pozbierać wszystkie zwłoki, bo mało komu klei się gadka po wyżarciu litra.

A oprócz tego trza by więcej podróżować po świecie. Świetnie się to łączy z bdb towarzystwem, jedzeniami, piciami, słuchaniem muzy, czytaniem i uczeniem się nowych rzeczy. Polecam fest.
PENIS METAL
tomaszm

27-12-2015, 14:43

Wiele mądrego w Twych słowach, ja taki litr odchorowuje 2 dni. Nie wspominam o zaburzeniach czucia tam i ówdzie i generalnym chujowym samopoczuciu. Do 0,5 praktycznie żadnych skutków picia na drugi dzień nie odczuwam pod warunkiem ,że śpię te 6 godzin. Bardzo pomaga mi w tym zapijanie wódki dużą ilością wody z cytryną bo nie potrafię sobie wyobrazić popijanie kielicha jakąś colą czy innym syfem.

mothra
postuje jak opętany!

27-12-2015, 14:53

Ograniczyć wizyty tutaj, to jedyny priorytet na nowy rok : )
tomaszm

27-12-2015, 14:57

mothra pisze:Ograniczyć wizyty tutaj, to jedyny priorytet na nowy rok : )
A czemuż to? Chłopak grozi rozstaniem? Zawsze możesz wpaść do mnie, ja bardzo lubię klikać myszkę to poklikamy razem na forum:) hhihih taki żarcik

Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

27-12-2015, 15:16

pogodancer pisze:może przebić tegoroczne 4040 km na bicyklu
mała korekta właśnie dorzuciłem kolejne 40km :)

co do 1,5l to zdarzyła się raz taka sytuacja, że we 3 zrobiliśmy 9 butelek, gdzieś po 2 dniach jak zacząłem odzyskiwać świadomość, okazało się, że do jaskini doturlałem się jedynie w spodniach ( a to listopad czy grudzień i piździawa, mróz fest), więc od razu do kumpla z pytaniem czy zostały gdzieś u niego moje ciuchy, ten uśmiechnął się serdecznie i mówi, że właśnie od rana zastanawia się gdzie mogą być jego szmaty. Przez prawie cały dzień pobawiliśmy się w Sherlocków i wszystko się znalazło, oprócz szmat również portfele, karty, telefony, a z tej radości aż zrobiliśmy 0,5l, albo raczej zaczęliśmy, bo gleba była raz dwa.
Nigdy więcej takiej rzeźni, 0,5 w dobrym towarzystwie i przy dobrym żarciu to maksimum, a idealnie, podobnie jak u Blocka to 0,7 na dwa pyski, jest świadomość, jest gadane, dobry humor i żadnych objawów dnia następnego.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

27-12-2015, 16:35

pogodancer pisze:
zanim mi się urodziła córa, to w dwa lata obróciłem licznik. W roku w którym kupiłem rower zrobiłem ponad 5 tysięcy kilometrów, (od kwietnia do połowy października) w następnym roku troszkę mniej....
teraz ni chu-chu nie mam czasu... :)
w tym roku zrobiłem marny tysiąc km, w przyszłym chciałbym chociaż zrobić tyle samo... byłoby dobrze... :)
535

27-12-2015, 16:45

pogodancer pisze:

.
a ja 38 po lesie.../
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

27-12-2015, 16:52

Stoigniew pisze: zanim mi się urodziła córa, to w dwa lata obróciłem licznik. W roku w którym kupiłem rower zrobiłem ponad 5 tysięcy kilometrów, (od kwietnia do połowy października)
to gratulacje (i z powodu córy i dystansu:)) 5 koła w nieco ponad pół roku... mocny wynik; ja te swoje 4 już dobrze czuję w gnatach i tak mi się wydaje że granica po przekroczeniu której zdrowie mogłoby ucierpieć jest gdzieś niedaleko :)
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

27-12-2015, 17:45

Block69 pisze:
Ja ostatnio doszedłem do wniosku, że idealną ilością dla mnie jest 0,35l czyli flaszka 0,7 na dwie osoby i zamierzam się tego trzymać. Zdarzało się samemu wypić ponad 1.5l, ale po pierwsze takie ilości zawsze trzeba odchorować następnego dnia, po drugie toast "na zdrowie" może w końcu przestać działać, a po trzecie po co to komu? Asertywność jest znacznie lepsza niż udowadnianie po raz kolejny, że nikt ci w piciu nie podskoczy. Dodatkowo potem trzeba pozbierać wszystkie zwłoki, bo mało komu klei się gadka po wyżarciu litra.
Zgadzam się. Po latach doświadczeń człowiek mądrzeje i dochodzi do wniosku jak powyżej. Od jakiś 3-4 lat staram się (z niewielkim marginesem) zachować wymienione przez kolegę proporcje.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

27-12-2015, 17:48

nie jestem w stanie takich proporcji utrzymac :)....dzis prawie flaszeczka pękła jim beama,a...mam takie postanowienie ze po nowym roku ogranicze....sie zobaczy,na razie s,makuje wybornie ...
kenediusze
weteran forumowych bitew

27-12-2015, 18:44

Praktyka mnie nauczyła, że postanowienia noworoczne są gówno warte, szczególnie te związane z alkoholem :D ale tym razem mam jedno i chcę je zrealizować: udać się w końcu na porządną wyprawę rowerową, tak na pi razy oko 1200 - 1500 kilometrów w kilkanaście dni. Czerwiec-lipiec. Nie wiem jeszcze dokąd, ale prawdopodobnie za naszą południową granicę. Sprzęt jest w trakcie kompletowania, już zostało do zebrania mniej niż więcej. Są na forume rowerzyści; a sakwiarze?

Póki co w ramach przygotowań buduję kondycję i pół godziny temu wróciłem z piętnastokilometrowej przebieżki, bo na rower to mi jednak za zimno :(
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
manieczki

27-12-2015, 18:47

Kurwa panowie... ZAZDROSZCZE WAM samomotywacji : | Dla mnie wybrac sie "bez celu" pobiegac, czy chociazby na tak uwielbiany przeze mnie n czasu temu rower jest jak wyprawa na biegun polnocny... Co smieszniejsze wiem, ze siedzenie na forume jest tak samo bezcelowe jak przebiegniecie x km.
ODPOWIEDZ