Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16333
- Rejestracja: 10-01-2015, 15:54
28-11-2022, 19:56
Salami z łosia. Trochę zazdraszczam tego steka z wieloryba, ale się niedługo nadrobi.
W kolejny dziale będzie łoś. W jednym kawałku.
lys på slutten av lys
-
Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16333
- Rejestracja: 10-01-2015, 15:54
28-11-2022, 21:01
Też lubię.
lys på slutten av lys
-
piotraz
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1880
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
29-11-2022, 08:35
Sezon jesień/zima to u mnie czas zakwasu z buraków i kimchi, co tydzien 1 -1,5kg nastawiam żeby nie zabrakło.
Zupa z kimchi jest mega uzależniająca, Tomasz mówi o uzależnieniu do alkoholu, to ja mówię o zupie z kimchi podanej ala bowl, z wakeme, nori, orzeszkami, tofu, szczypiorem... PETARDA
-
Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4387
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
01-12-2022, 23:24
Mam dwa ponad trzymiesięczne słoiki kimchi.
Zaległy na końcu lodówki, co ciekawe z bordowej pekiński z większą ilością imbiru i czosnku. Na zapiekanki z boczkiem i serem idealne
Ale chodzi mi po głowie żeby z reszty zupę upichcić właśnie. Myślałem o rosole dlugogotowwnym na czym się da i z co będzie pod ręką a na koniec wcisnąć kimchi.
Piotraz weź no przepisa na tę swoją podaj, bo dwa kawałki tofu się walają po lodówkę, a datę do połowy grudnia mają. Może bym zadziałał?
-
Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4076
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
01-12-2022, 23:29
Bym się podepnął, bo mnie też kimczi nie schodzi w takim tempie jak ostatnio. A zupkie bym ogarnął chętnie
support music, not rumors
-
Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4387
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
02-12-2022, 08:54
dawaj Pioootraaazu przepisssa
kimczi czekaaaa z duzym bombażem na wieczku i koreanskim death metalowym Seed w tle

-
Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4387
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
03-12-2022, 01:18
Niech bozia opłaci w podzięce.
SzWagry. Co można zrobić ze świeżej wołowiny? Mam dostęp do swizego mięsa z Angusa i Highlandera.
Wiem, że temat szeroki. Mam dostęp do polędwicy, karki, udźca, szponderu itp.
Chętnie zrobiłbym coś co potrzebuje czasu. Choć nie tylko.
-
uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10028
- Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
- Lokalizacja: ארץ ישראל
03-12-2022, 01:26
^grilla oczywiście, ale nie wiem jakie masz możliwości lokalowe.
Guilty of being right
-
Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11141
- Rejestracja: 16-11-2011, 22:15
- Lokalizacja: Voivodowice
03-12-2022, 03:13
A w grudniu jeszcze wolno odpalać kuchnię polową?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4387
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
03-12-2022, 09:08
Gdzie panie polędwicę wołowa na grilla?
Dobre praktyki na sezonowanie potrzebne!
Szlachto podmiejsko wiejska poproszę o pomoc!
-
987654321k
- w mackach Zła
- Posty: 702
- Rejestracja: 12-12-2018, 19:43
03-12-2022, 09:27
Tak na szybko przy sobocie to tylko mięsny jeż przychodzi mi do głowy

-
shitshow
- postuje jak opętany!
- Posty: 649
- Rejestracja: 15-10-2020, 13:48
03-12-2022, 11:43
Najprzewielebniejszy pisze: ↑03-12-2022, 01:18
Niech bozia opłaci w podzięce.
SzWagry. Co można zrobić ze świeżej wołowiny? Mam dostęp do swizego mięsa z Angusa i Highlandera.
Wiem, że temat szeroki. Mam dostęp do polędwicy, karki, udźca, szponderu itp.
Chętnie zrobiłbym coś co potrzebuje czasu. Choć nie tylko.
Strogonow!
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
-
Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4387
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
03-12-2022, 18:26
Mięso? zaraz wyjmuje własnie steki z piekarnika, machnalem w soli, pieprzu i masle, wczesniej chwile na patelni zeby sie dobrze zamknelo.
A zupke zrobie na bank, tylko mieso mi z nienacka wskoczylo, trzeba bylo rozebrac, podzielic i ogarnac do mrozenia i piekarnika.
A zaprzepis podziekowal, niech bozia da zdrowia!
-
Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4076
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
06-12-2022, 14:40
Dzięki za przepis. Dzisiaj poszła zupka. Tylko nie miałem na podorędziu tofu to dodałem ser halloumi

. Też dało radę.
support music, not rumors
-
piotraz
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1880
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
06-12-2022, 21:19
Pycha co?
Komu nie dam przepisu to mówi, kurwa uzależnia.... Ja raz na 2 tyg (2 dni) musze ja mieć na stole.
-
Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4076
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
07-12-2022, 07:08
piotraz pisze: ↑06-12-2022, 21:19
Pycha co?
Komu nie dam przepisu to mówi, kurwa uzależnia.... Ja raz na 2 tyg (2 dni) musze ja mieć na stole.
Do mojego menu również wejdzie na stałe.
support music, not rumors
-
TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 7058
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
07-12-2022, 18:04
W sklepie Dealz zakupiłem dziś 'The Original HP Sauce'. Kolor i skład nie zwiastowały niespodzianki jakiej zaznałem w domu. Kurwa, co za dziwaczny smak

Już poszperałem w necie do czego to można dodać i w jakiś dzień dokonam improwizacji kulinarnej
