Motoryzacja ogółem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

Re: Motoryzacja ogółem

04-12-2015, 21:57

Obrazek
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

09-01-2016, 16:01

Z planów kupna bmw 6 chuja bo se stary kupił a nie będę jeździł tym samym carsem co ojciec. Myślę i rozkminiam nad maserati ale nie wiem co myśleć? Hipnotyzując z budżetem do 250 tys złotych na co byście się pokusili(oczywiście używka 2- 3 letnia) Zostały mi dwa miesiące i jestem w ciemnej dupie.
Awatar użytkownika
Drone

09-01-2016, 16:21

Byłem ostatnio na jeździe testowej Subaru Outback z automatem i silnikiem benzynowym 2.5 litra. I szok: silnik wyje, skrzynia ślamazarna (do DSG w Audi/VW nie ma nawet porównania), huk już przy prędkości 120km/h, generalnie lipa. Wiadomo, że chińszczyzna nie ma startu do europejskich marek, ale nie sądziłem, że nadal jest taka przepaść.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
tomaszm

09-01-2016, 16:29

Drone pisze:Byłem ostatnio na jeździe testowej Subaru Outback z automatem i silnikiem benzynowym 2.5 litra. I szok: silnik wyje, skrzynia ślamazarna (do DSG w Audi/VW nie ma nawet porównania), huk już przy prędkości 120km/h, generalnie lipa. Wiadomo, że chińszczyzna nie ma startu do europejskich marek, ale nie sądziłem, że nadal jest taka przepaść.
Tu racja, tylko Europa,. Ja z Audi jestem super zadowolony, w ciągu dwóch lat raptem raz w serwisie na wymianę wtrysków. Myśle nad audi a7 bo bardzo dobrze mi się Niemcami jeździ a parę już miałem.
Awatar użytkownika
Drone

09-01-2016, 16:30

Znajomy ma to A7 i bardzo sobie chwali. Fajny wóz.
tomaszm

09-01-2016, 16:33

Drone pisze:Znajomy ma to A7 i bardzo sobie chwali. Fajny wóz.
Jeno buda troszku przestarzała i przydałby się nowy design. Ale jeździło mi się super bo testowałem no i to Audi:)
Awatar użytkownika
Drone

09-01-2016, 16:47

Audi/VW ma zawsze przestarzałe budy, co osobiście poczytuję za zaletę :)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

10-01-2016, 12:22

Drone pisze:Byłem ostatnio na jeździe testowej Subaru Outback z automatem i silnikiem benzynowym 2.5 litra. I szok: silnik wyje, skrzynia ślamazarna (do DSG w Audi/VW nie ma nawet porównania), huk już przy prędkości 120km/h, generalnie lipa. Wiadomo, że chińszczyzna nie ma startu do europejskich marek, ale nie sądziłem, że nadal jest taka przepaść.
Subaru akurat w ostatnich latach zaliczyło straszny regres. Takie Legacy IV generacji czy Outback na nim oparty spokojnie dawały radę europejskiej konkurencji pod niektórymi względami nawet ją przewyższając. Ale im dalej, tym większe cięcia kosztów, unifikacja prowadząca do rezygnacji z niektórych, sztandarowych dla marki rozwiązań i w tej chwili Subaru gra w jednej lidze z Toyotą.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

10-01-2016, 12:27

tomaszm pisze:Z planów kupna bmw 6 chuja bo se stary kupił a nie będę jeździł tym samym carsem co ojciec. Myślę i rozkminiam nad maserati ale nie wiem co myśleć? Hipnotyzując z budżetem do 250 tys złotych na co byście się pokusili(oczywiście używka 2- 3 letnia) Zostały mi dwa miesiące i jestem w ciemnej dupie.
pytanie czy musisz zmieniac,bo a5 quattro to wg mnie auto kompletne. zmiana na a7 to slaba zmiana.a jezeli chcesz koniecznie cos nowego to mi osobiscie w tym budzecie co napisales pasuje cos takiego
http://allegro.pl/jaguar-xj-5-0-long-pa ... ml#thumb/1" onclick="window.open(this.href);return false;
niech to miejsce niebawem zniknie
tomaszm

10-01-2016, 12:33

pr0metheus pisze:
tomaszm pisze:Z planów kupna bmw 6 chuja bo se stary kupił a nie będę jeździł tym samym carsem co ojciec. Myślę i rozkminiam nad maserati ale nie wiem co myśleć? Hipnotyzując z budżetem do 250 tys złotych na co byście się pokusili(oczywiście używka 2- 3 letnia) Zostały mi dwa miesiące i jestem w ciemnej dupie.
pytanie czy musisz zmieniac,bo a5 quattro to wg mnie auto kompletne. zmiana na a7 to slaba zmiana.a jezeli chcesz koniecznie cos nowego to mi osobiscie w tym budzecie co napisales pasuje cos takiego
http://allegro.pl/jaguar-xj-5-0-long-pa ... ml#thumb/1" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie mam wyjścia, polityka firmy której prezesuję i zarazem jestem właścicielem:) a 2 lata mijają bo w tej sekwencji zmieniamy samochody. Do tego będę ojcem. Z matką dziecka się obecnie nienawidzę ale muszę mieć większy gabaryt co by dzieciak komfort przewozu miał jak najlepszy:) Dlatego sportowe maserati muszę na bok odstawić:)
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

10-01-2016, 12:39

noo, jaguar prawie 400 koni, bardzo rodzinne autko:)
tomaszm

10-01-2016, 12:42

pr0metheus pisze:noo, jaguar prawie 400 koni, bardzo rodzinne autko:)
Sporoo....:) Mnie 300 porywa no ale masa inna. Jeszce tylko muszę opanować sztukę jeżdżenia w automacie bo się ze mnie wszyscy wokół śmieją:)
535

10-01-2016, 12:46

O jak to wszystko zapierdala. Jeszcze wczoraj beztroski, dobrze ustawiony chuligan, a już za chwilę stateczny ojciec z wózkiem. Rozumiem, że stawiasz na prestiż oraz luksus i nie musisz oszczędzać, ale ja w tej sytuacji wziąłbym coś dużego, w miarę mocnego, ale przede wszystkim nie rzucającego się w oczy. Gdzieś tak za połowę tej kwoty. Resztę można przeznaczyć na wychowanie tego nieświadomego (w co wdepnęło) maleństwa.He,he,he...

edit
choć nie wiem, czy dacie logan kombi oferują z ponad dwustukonnym silnikiem...
tomaszm

10-01-2016, 12:50

535 pisze:O jak to wszystko zapierdala. Jeszcze wczoraj beztroski, dobrze ustawiony chuligan, a już za chwilę stateczny ojciec z wózkiem. Rozumiem, że stawiasz na prestiż oraz luksus i nie musisz oszczędzać, ale ja w tej sytuacji wziąłbym coś dużego, w miarę mocnego, ale przede wszystkim nie rzucającego się w oczy. Gdzieś tak za połowę tej kwoty. Resztę można przeznaczyć na wychowanie tego nieświadomego (w co wdepnęło) maleństwa.He,he,he...

edit
choć nie wiem, czy dacie logan kombi oferują z ponad dwustukonnym silnikiem...
Przewrotność losu:) hhihi samochodem muszę jeździć prestiżowym no bo kurwa wszyscy patrzą a i burmistrz zaprasza na jakieś chujowe wigilie do siebie dla najbardziej "przędsiębiorczych" biznesmemów na dzielni:) Ja tam wolę siedzieć w domu przy kominku i słuchać Mayhem na cały regulator co też czynie:)
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

10-01-2016, 12:53

ale tu nie ma nic do opanowania. wsiadasz i nie zmieniasz biegow:) jedna jazda testowa i juz umiesz.
tomaszm

10-01-2016, 16:34

pr0metheus pisze:ale tu nie ma nic do opanowania. wsiadasz i nie zmieniasz biegow:) jedna jazda testowa i juz umiesz.
Prawie jak z seksem w prezerwatywie. Wymóg czasów- pewnie się przestawię:) A tak zupełnie poważnie troszku gór w Austrii przejeździłem w tym roku i strasznie zmęczony byłem stała zmianą biegów więc pewnie ten automat będzie pomocny:)
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

10-01-2016, 16:42

tomaszm pisze:
Nie mam wyjścia, polityka firmy której prezesuję i zarazem jestem właścicielem:) a 2 lata mijają bo w tej sekwencji zmieniamy samochody. Do tego będę ojcem. Z matką dziecka się obecnie nienawidzę ale muszę mieć większy gabaryt co by dzieciak komfort przewozu miał jak najlepszy:) Dlatego sportowe maserati muszę na bok odstawić:)
w zależnośći od stanu kasy brałbym jak bieda Infinity qx70, a jak bogactwo to porshe :D
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
tomaszm

10-01-2016, 16:44

Only_True_Believers pisze:
tomaszm pisze:
w zależnośći od stanu kasy brałbym jak bieda Infinity qx70, a jak bogactwo to porshe :D
A Panamerkę taką do 3 lat w chociaż 3 litowym silniku da się wyhaczyć w tym budżecie? Fajne autko i dzieciątko przy starym nie zginie bo gabarytowo spore:)
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

10-01-2016, 16:47

tomaszm pisze:
pr0metheus pisze:ale tu nie ma nic do opanowania. wsiadasz i nie zmieniasz biegow:) jedna jazda testowa i juz umiesz.
Prawie jak z seksem w prezerwatywie. Wymóg czasów- pewnie się przestawię:) A tak zupełnie poważnie troszku gór w Austrii przejeździłem w tym roku i strasznie zmęczony byłem stała zmianą biegów więc pewnie ten automat będzie pomocny:)
Ale seks w gumie to jak jazda z manualem :) pół roku mam automat i już wiem że nigdy do manuala nie wrócę.
Juz to chyba pisałem ale powtórzę - ręczna skrzynia do auta sportowego raz na jakiś czas sprawia frajdę. Na co dzień i dla kogoś kto robi duże trasy tylko wygodny automat
Awatar użytkownika
Drone

10-01-2016, 16:49

Zgadza się - byle nie brać chińszczyzny z automatem!
ODPOWIEDZ