Kłopoty ze zdrowiem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Kłopoty ze zdrowiem
daj spokoj, z wegusem rozmawiasz? pogadaj lepiej z paprotka jakas, przynajmniej intelektualnie bedzie lepiej ;)
woodpecker from space
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
ojoj. kolejny na foszku.Heretyk pisze:tak odkryłem aosoth, po to jest forum, żeby się dowiadywać i odkrywać. nexusa właśnie zaczynam, fakt, czyli znasz mnie lepiej niż ja siebie.
o ufo i mgle pogadam z kimś innym ale miło, że się starałeś. ogólnie spadam i może się pojawię za miesiąc, ale wątpię, bo skoro forum opanowali tacy jak ty, to nie ma tu czego szukać. nara
no tak mi przykro.
nie zapomnij w międzyczasie na pmkach poknuć ze swoimi waflami. tu taka moda się zrobiła.
wpadnij jak na admina przystało raz na tydzień poobrażać użytkowników i napisać jakie to hujowe forum jest. nie zapominając o straszeniu. to ważne przy tej funkcji.
-
- mistrz forumowej ceremonii
ja jebie. odkąd tu piszę, wymieniłem może z 10 pm i na pewno nie obgadując nikogo. musiałbym być srogo jebnięty i mieć nadmiar czasu by bawić się w coś takiego.
straszenie i obrażanie to taki folklor tego miejsca i kto tego nie rozumie, niech wypierdala. jak wspomniałem - dostosowuję się do poziomu jakichś 50 letnich psycholi. kultury nie będę uczył, skoro stara nie nauczyła :)
straszenie i obrażanie to taki folklor tego miejsca i kto tego nie rozumie, niech wypierdala. jak wspomniałem - dostosowuję się do poziomu jakichś 50 letnich psycholi. kultury nie będę uczył, skoro stara nie nauczyła :)
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
po pierwsze mnie tu nie postarzaj szczylu. folklorem to jesteś ty akurat. wpadasz najebany jak stodoła. startujesz do obcych ludzi i jeszcze ich kurwo straszysz. dodam ze wpadasz raz na tydzień jak ci twój helmut wypłaci tygodniówkę i masz się za co najebać w piwnicy. tak aby mami nie widziała. i to wszystko jako mod czy admin. i kto tu pajacu mówi o kulturze. i przestrzegam aby ci znów nie przyszło do głowy mnie straszyć. folklorystycznie czy w inny sposób.Heretyk pisze:ja jebie. odkąd tu piszę, wymieniłem może z 10 pm i na pewno nie obgadując nikogo. musiałbym być srogo jebnięty i mieć nadmiar czasu by bawić się w coś takiego.
-
ok. tu nie ma nic do dodania. żegnam i pewnie za dwa tygodnie znów wpadnę przypomnieć ci, jaki jesteś totalnie popierdolony, nara.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
jak dopiero za dwa tygodnie dostaniesz parobku na flachę to ja nic na to nie poradzę. si ju lejter.Heretyk pisze:ok. tu nie ma nic do dodania. żegnam i pewnie za dwa tygodnie znów wpadnę przypomnieć ci, jaki jesteś totalnie popierdolony, nara.
- nicram
Nie no spoko, nie mam problemu z akceptacją tego, że się nie szczepisz, czy też nikt z Twojej rodziny. Po prostu argument, że dobre odżywianie wystarcza do tego, żeby uchronić się przed infekcją jest nieprawdziwy. Gdyby tak było, to zamiast prezerwatyw ludzie łykaliby witaminy aby nie zarazić się wirusem HIV. Albo aplikowano by rzeczone witaminy mieszkańcom Konga, żeby nie chorowali na gorączki krwotoczne itd. Niesamowicie bawi mnie cały ten ruch anty-szczepionkowy, te twierdzenia o koncernach, zyskach itd. Ciekaw jestem, czy ktoś zastanowił się, czy aby ten cały ruch też nie jest przypadkiem niczym więcej jak li biznesem? Na tym też ktoś zarabia. Wystarczy włączyć myślenie. :-) Miłego chlania!Heretyk pisze:dobra Nicram, ja wiem.... ty jesteś naukowcem, a ja nikim, ale się naczytałem jakichś pseudonaukowych gazetek i książeczek i wniosek jest jeden: nigdy się na nic nie zaszczepię i nie zrobi też tego nikt z mojej rodziny. bardzo proszę, byś to zaakceptował i jednocześnie pozdrawiam
all the monsters will break your heart
Nienawiść, nienawiść. Wszędzie krocząca nienawiść.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
mimo wszystko to chyba lepsze niż ulewanie się od opowieści o jezusku.535 pisze:Nienawiść, nienawiść. Wszędzie krocząca nienawiść.
[youtube][/youtube]
choć mogę się mylić.
- Triceratops
Czytam se Przeglad Tygodniowy, wywiad z prof Waldemarem Karnafelem, diabetologiem i specjalista chorob wewnetrznych, (na zdjeciu sympatyczny staruszek ok 70) artykul o cukrzycy pt "Oszczedzajmy trzustke". Ostatnie pytanie w wywiadzie:
Krotko mowiac to loteria, na kogo wypadne na tego bec i mamy cukrzyka.
No coz, ani slowa nt diety, odzywiania. Wazne zeby dosypac refundacje na leki, tylko skad kase na te refundacje?
Tak wyglada podejscie wspolczesnej medycyny. Z cukrzycy typ2 wyleczylem pare osob metodami znachorsko-guslarskimi opartymi na neienaukowych zrodlach jak biochemia Harpera i Stryera. Ale co tam, wazne, ze sa leki
Pod spodem list dr n. med. Zbigniewa Kulaka, zacytuje jedno zdanie: NIkt nie wybiera sobie choroby, to los o tym decyduje"Jak pan leczy swoich pacjentow?
-Najpierw stosuje leki klasyczne, dobierajac je zaleznie od rodzaju patogenezy cukrzycy u danej osoby. Cukrzyca cukrzycy bowiem nierowna. Niektore osoby moga miec przeciwwskazania do stosowania danego leku, bo ma on wplyw na wzrost masy ciala, inny lek z kolei - na chudniecie.To wszystko musze wziac pod uwage, zanim cos zaordynuje. Natomiast, jezeli leki, ktore pacjent dotad przyjmowal, przestaja dzialac, nie mowie aby przejsc na insuline - szczegolnie w przypadku osob otylych, gdyz u nich efekt moze byc mizerny. Natomiast dodaje wtedy nowe, poprawiajace os inkretynowa, lib flozyny. Ale wiem, ze nie wszystkich pacjentow na nie stac. Dlatego apeluje o refundacje tych nowych, waznych grup lekow
Krotko mowiac to loteria, na kogo wypadne na tego bec i mamy cukrzyka.
No coz, ani slowa nt diety, odzywiania. Wazne zeby dosypac refundacje na leki, tylko skad kase na te refundacje?
Tak wyglada podejscie wspolczesnej medycyny. Z cukrzycy typ2 wyleczylem pare osob metodami znachorsko-guslarskimi opartymi na neienaukowych zrodlach jak biochemia Harpera i Stryera. Ale co tam, wazne, ze sa leki
woodpecker from space
- Medard
Niech będzie patologia, to chyba wszyscy cenimy i lubimy :)Triceratops pisze:Mea culpa, dobra, zamiast wirusy niech bedzie patogeny, ok?Nerwowy pisze:To są akurat choroby bakteryjne ;o
BTW w szpitalu uniwersyteckim na Banacha 9 sal operacyjnych zamkniętych przez braki kadrowe podobno.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Triceratops
Pomylic sie ludzka rzecz medardzie, podobno nie myli sie ten co nic nie robi. Powinienem napisac "bakterie i wirusy" albo od razu patogeny no, ale nie przeczytalem przed wyslaniem ani nie napisalem posta w Wordzie jak robia niektorzy. Plusem tego jest to, ze za to ile radosci moja pomylka dala coponiektorym xD. Moglbym sie mylic codziennie jezeli komus sie poprawi z tego powodu samopoczucie.
woodpecker from space
- Medard
Nie to mnie rozbawiło, bo poza błędem, reszta dyskursu była sensowna,
tylko fakt, wrzucenia tego postu do swojej stopki przez jednego użytkownika forum.
tylko fakt, wrzucenia tego postu do swojej stopki przez jednego użytkownika forum.
- Sybir
Ten fragment musi przetrwać potencjalną, kolejną forumową czystkę.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Medard
Skończyliśmy przecież z czystkami, chyba że Jaro i Zbigniew coś nowego zainicjują
i pozostawią tylko portale zarządzane przez kurie i organizacje kk.
i pozostawią tylko portale zarządzane przez kurie i organizacje kk.
- Triceratops
Chcesz go ochronic przed samym soba? ;)Sybir pisze:Ten fragment musi przetrwać potencjalną, kolejną forumową czystkę.
woodpecker from space
- Sybir
To oczywiste. Przecież swoich postów - jako zbyt cennych - nie będę kasował.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Triceratops
Panowie, wczoraj byl podobno Swiadotwy Dzien Walki z Otyloscia, rezimowka klepie o tym od wczoraj a tutaj taka cisza?? https://www.tvp.info/45005560/swiatowy- ... -otyloscia" onclick="window.open(this.href);return false;
Moze nasza kochana wladza wdrozy jakis przymusowy program odchudzania? o podobno co drugi polak ma nadwage

Moze nasza kochana wladza wdrozy jakis przymusowy program odchudzania? o podobno co drugi polak ma nadwage
https://www.tvp.info/44999238/co-drugi- ... -fizycznie" onclick="window.open(this.href);return false;Co drugi Polak ma nadwagę lub jest otyły, jednak tylko 39 proc. naszych rodaków dostrzega ten problem i jedynie co trzeci jest aktywny fizycznie – wynika raportu MultiSport Index 2019

woodpecker from space
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Grubasy to przeważnie leniwe pizdy życiowe od których strasznie śmierdzi, zwłaszcza w upalne dni. Dodatkowo przeważnie mają fatalną cerę, tłuste kudły (o ile jakieś im zostały) szybko się męczą i we wczesnym wieku zapadają na różnego rodzaju choroby. Pogardzam tym syfem.
Jebać żuli.
- Triceratops