POGODA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POGODA
Co to tak zimno dzisiaj. Gdzie słoneczko bo chciałem się poopalać a tu nie ma. A ja kocham słoneczko.

Nadchodzący tydzień kapitalny na północy. Kupa słońca i 25-30 stopni. Liczę na plażowanie w następny weekend. A plażowanie we wrześniu ma ten plus, że nie ma już turystycznej stonki. Miejscowych tez będzie mniej.
-
Od jutra palnik przez cały tydzień.
-
Powiem szczerze ,że za tą piekną pogodą grudzień ,styczeń. luty jak przyjdą te jesienne pogody z opadami (cały styczeń i luty lało zeszłęgo roku, nic to nie miało wspólnego z zimą) to z łazami w oczach będę wspominać. Jest pięknnie. W lesie sucho aczkoliwek mi to bardzo odpowiada. Bede w styczniu gnić na ambonach przy wilgoci i kurwować na cały świat. Tak będzie. Nienawidzę tej piźdzawicy zimowej. Człowiek tylko myśli jak pitnąć do domu i zrobić sobie grzane piwko czy winko a nie gnić w zimnicy po lasach. Meh
Niech jest te -20 stopni. Mi to nie przeszkadza ale nie ta wilgoć. Cały styczeń i luty lało. Robiłem wszystko żeby się wykpić a i tak dziesiątki godzin spędzałem w lesie marznąc. Kurwa pewnie w tym roku będzie to samo. i w nowym:(
Jedyny plus zawsze powtarzam ,że na militaria.pl zamawiam sobie specjalną odzież i se potestuję.
Niech jest te -20 stopni. Mi to nie przeszkadza ale nie ta wilgoć. Cały styczeń i luty lało. Robiłem wszystko żeby się wykpić a i tak dziesiątki godzin spędzałem w lesie marznąc. Kurwa pewnie w tym roku będzie to samo. i w nowym:(
Jedyny plus zawsze powtarzam ,że na militaria.pl zamawiam sobie specjalną odzież i se potestuję.
-
- rasowy masterfulowicz
Od jutra stoponiowe, coraz bardziej gwałtowne ochłodzenie z wielkoskalowymi opadami deszczu.Ten tydzień bedzie najszczesliwszym tygodniem chyba we wrześniu.WRESZCIE kurwa koniec tego jebanego piekarnika, WRESZCIE.Niech leje, niech napierdala do oporu
- TheDude
^ Lato i upały niech już sobie pójdą tam gdzieś ich ktoś chce 

-
Ja tam kocham słoneczko ale skrajnie zieleń i gleba jest wyczerpana. Podleje to zacznie się sezon grzybiarski. 

- Lukass
- zahartowany metalizator
TAK KURWA! Nareszcie da się żyć. A jak porządnie popada, to jeszcze przed końcem urlopu jakieś grzybki pozbieram.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- rasowy masterfulowicz
w komentarzach jak zwykle ciekawie
-
- rasowy masterfulowicz
Dolnośląskie, opolskie,śląskie trzymajcie się tam w weekend.
Wrocław już ma zwołany sztab kryzysowy
Wrocław już ma zwołany sztab kryzysowy
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Liczę po cichu, że to pierdolenie o Szopenie, aczkolwiek z zapowiedzi, zapowiada się właśnie, nie za wesoło. Wrocław bliski mojemu sercu, bez powtórki z 97” proszę. Pamietam jak dziś wodę na Moście Warszawskim, pomoc sąsiedzką, układanie worków na wałach i pomniejsze dramaty + ten specyficzny niepokój w mieście. Więc bez takich tam teraz.
lys på slutten av lys
Nie chcę być złym prorokiem, ale Czesi ostrzegają, że wody w rzekach jest już więcej niż w 97. Zapowiada się konkretna powódź.
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/nie-prz ... na/vh9ckrk
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/nie-prz ... na/vh9ckrk
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Dobrze, ze moj blok jest na gorce. Sprawdzam ceny motorowek.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
-
Ja pierdole. Zrobiłem drenaz całego domu i poprowadziłem deszczówkę łącznie z wodami gruntowymi przez pole od sąsiada gdzie pasa się krowy do najbliższego rowu. Wydałem na to nie przyzwoicie dużo pieniędzy ale u nas wokół pół nawet deszczówki nie ma. Teraz nie żałuję.
Trzymam kciuki za innych.
Trzymam kciuki za innych.
-
- postuje jak opętany!
W samym Wrocławiu te deszcze jakieś straszne nie były. Popadało w czwartek, wczoraj umiarkowanie rano, większa ulewa po południu, ale już wieczorem/w nocy góra mżyło, teraz tylko wilgotny wiatr i tak ma być przez prawie cały dzień. Porównania z 97 nie ma, bo wtedy już od czerwca był dłuższy okres częstych prawie tropikalnych opadów. To dla sytuacji powodziowej ma oczywiście znaczenie umiarkowane, bo jak spłynie z południa, może być kiepsko.
- Ascetic
Mówisz, że tak będzie? Triumfalne gesty Sutłyka?

Tyle, że Czesi straszą, że total fakin dizasta u nich. Może nie w rejonie ostrawskim, ale zawsze. Do tego te Nysy, Kaczawy nabierają, że hej. No i deszcz chyba jeszcze nie przyszedł ten co miał. W każdym bądź razie, oby się nie ziściło.

Tyle, że Czesi straszą, że total fakin dizasta u nich. Może nie w rejonie ostrawskim, ale zawsze. Do tego te Nysy, Kaczawy nabierają, że hej. No i deszcz chyba jeszcze nie przyszedł ten co miał. W każdym bądź razie, oby się nie ziściło.
lys på slutten av lys
-
- postuje jak opętany!
Na moje (fakt, nad wyraz umiarkowane) rozeznanie suchy + ciepły sierpień i początek września — ostatni konkretniejszy deszcz to była połowa sierpnia, a jeszcze tydzień temu mieliśmy 32 stopnie — powinien zwiększać chłonność całego systemu i prawdopodobieństwo, że do rzek aż tak dużo nie spłynie i skończy się na jakichś lokalnych podtopieniach. No ale zobaczymy. Oby...
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Niestety, ale susza nie zwiększa chłonności gruntu, Jest wręcz odwrotnie.
Polecam obejrzeć wyniki b. prostego eksperymentu:
Polecam obejrzeć wyniki b. prostego eksperymentu:
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- immortal69
- postuje jak opętany!
Na plus że zanosi się, że rozejdzie się po kościach.
Żal tylko TVNów i Polsatów bo wysłali armię reporterzynów żeby nagrywać dramy a tu chuj wielki jak narazie...
Z dzisiaj jeszcze świeże info że w pomorskim silny wiatr z północy... to może chociaż ta cofka coś wywinie... i będzie można nadawać
Żal tylko TVNów i Polsatów bo wysłali armię reporterzynów żeby nagrywać dramy a tu chuj wielki jak narazie...
Z dzisiaj jeszcze świeże info że w pomorskim silny wiatr z północy... to może chociaż ta cofka coś wywinie... i będzie można nadawać
-
- postuje jak opętany!
Tzn. chodzi mi o całość systemu hydrologicznego. Niewysokie wyjściowe stany wód w rzekach, rezerwy pojemności w zbiornikach, te rzeczy.
Natomiast generalnie wiadomości spływające z Kotliny Kłodzkiej czy Opolszczyzny są nieciekawe. Wleje się tego do Odry sporo.