Kłopoty ze zdrowiem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Kłopoty ze zdrowiem
Miałem w pracy refundowane szczepienie, nigdy z tego nie korzystałem,
a przyjeżdżali obwiesie do budynku robić zastrzyk. I właściwie też nie chorowałem na grypę. WiP tego, kto to wymyślił.
a przyjeżdżali obwiesie do budynku robić zastrzyk. I właściwie też nie chorowałem na grypę. WiP tego, kto to wymyślił.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- zahartowany metalizator
Raz dałem się w pracy zaszczepić przeciwko grypie. Błędy młodości...
Celem życia nie jest przeżycie.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Stara jak swiat oczywistosc. Ja bym dodal kapiele w przereblu albo po prostu tarzanie sie w sniegu w samych szortach. Daje takiego kopa, ze kawa sie chowa.mistrzsardu pisze:Kiszonki, czosnek, ruch i dobre żarcie i grypa nie straszna.
woodpecker from space
- dzik
A coś Ci się stało po szczepieniu?mistrzsardu pisze:Raz dałem się w pracy zaszczepić przeciwko grypie. Błędy młodości...
dobry kościół to kościół spalony
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Złapał autyzm
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- Bloodcult
Ukłucie bolało...
- Triceratops
Czysty biznes, ze zdrowiem to nie ma nic wspolnego.Medard pisze:Miałem w pracy refundowane szczepienie, nigdy z tego nie korzystałem,
woodpecker from space
-
Jeśli ktoś wejdzie głębiej w aspekty prawne szczepień okaże się, że zaszczepienie zgodnie z CHplem (charakterystyka produktów leczniczych) producenta jest praktycznie niemożliwe. Producent zabezpiecza się tym, że przeciwwskazaniem jest "nadwrażliwość na którykolwiek składnik szczepionki". Przecież NIKT nie robi takich badań, wszystko to jazda na patencie. Jedyne pytanie brzmi czy jest dana osoba zdrowa i..jedziemy. W przypadku rodziców najważniejsze dla producenta jest podpisanie kwitów, że rodzic wyraża zgodę na szczepienie dziecka. W tym momencie jak coś się wydarzy producent broni się zgodą i rodzic zostaje sam. Tak to wygląda w państwie z dykty.
- Triceratops
W usa mozna pozywac, tutaj maja jeszcze bantustan i bande prymitywow.
woodpecker from space
- nicram
Co za bzdury. Z serii "Nie znam się to się wypowiem". Qrwa, ciemnogród Kai Godek czy innego ścierwa, które pierdoli o czymś o czym nie ma pojęcia rozprzestrzenia się niczym Wszechświat po Wielkim Wybuchu. Nikt nie robi badań. LOL. Ja pierdolę, jak mnie coś takiego wkurwia, zwłaszcza, że mam kontakt z firmami, które produkują preparaty biologiczne dla zwierząt i ludzi i wiem jak to wygląda. Ogólnie nie chce mi się znowu wpierdalać w Wasze anty-szczepionkowe bagno, bo już było to wałkowane sto razy, a nie będę dawał korepetycji za darmo. Tak więc życzę Wam zaznajomienie się z takim mocno dewastującym wirusem grypy i powikłaniami po nim. Oprócz poleżenia w śniegu bardzo polecam włożyć Wasze ciała na trzy zdrowaśki do pieca. Bez wideł. Znajcie moje dobre serce :-)mistrzsardu pisze:Jeśli ktoś wejdzie głębiej w aspekty prawne szczepień okaże się, że zaszczepienie zgodnie z CHplem (charakterystyka produktów leczniczych) producenta jest praktycznie niemożliwe. Producent zabezpiecza się tym, że przeciwwskazaniem jest "nadwrażliwość na którykolwiek składnik szczepionki". Przecież NIKT nie robi takich badań, wszystko to jazda na patencie
all the monsters will break your heart
- Triceratops
Hehe ale ja lubie sie zanurzac w przereblu, tarzac w sniegu i mam wyjebane na szczepionki, od kilkunastu lat nie wzialem zadnego produktu z apteki do ust, ani zastrzyku ani tabletki. Cudem chyba zyje, kiedy ta straszliwa grypa dziesiatkuje zaszczepionych xD
ps.Poletzam w przychodni zapytac o jakies gwarancje, ze nie bedzie NOPu hehe jezeli to jest badane to powinni od razu dac papier do podpisania. Dalbys jakies korepetycje, bo wiedza nalezy sie dzielic
ps.Poletzam w przychodni zapytac o jakies gwarancje, ze nie bedzie NOPu hehe jezeli to jest badane to powinni od razu dac papier do podpisania. Dalbys jakies korepetycje, bo wiedza nalezy sie dzielic
woodpecker from space
-
Badań wykluczających nadwrażliwość na składniki produktu w zasadzie prawie nikt nie zleca.Nie jestem przeciwnikiem szczepień, jestem zwolennikiem wyboru.
- Triceratops
Oczywistosc, kazda dyskusja na ten temat zaraz sie konczy, ze "anty-szczepionkowe bagno". Ja tez nie jestem przeciwnikiem, kto chce prosze bardzo, niech placi za swoje a nie moje i sie szczepi na co chce. Kazdy dysponuje wiedza na jaka zasluzyl i niech z niej korzysta.
woodpecker from space
-
Dokładnie o to chodzi.
Przykład: CHPL BCG szczepionki SSI.
Punkt 4.3 "Szczepionka nie powinna być podawana osobą ze znaną nadwrażliwością na którykolwiek składnik szczepionki".
Z tego wynika, że jak nadwrażliwość jest nieznana można podawać;)
Składniki produktu:
Glutaminia sodu
Magnezu siarczan siedmiowodny
Dipstasu fosforan
Kwas cytrynowy jednowodny
Aspargina jednowodna
Żelaza(III) -amonowy cytrynian
Glicerol 85%
Pytanie brzmi - czy jest Pan/ Pani na coś uczulona, jeśli nie - szczepimy.
Zatem, bez ustalenia ewentualnych nadwrażliwości na powyższe składniki, żaden człowiek nie powinien być szczepiony.
Ale u nas ciągle dykta...
Z prawnego punktu widzenia, w zasadzie każde szczepienie bez sprawdzenia nadwrażliwości na którykolwiek składnik jest eksperymentem medycznym...
Przykład: CHPL BCG szczepionki SSI.
Punkt 4.3 "Szczepionka nie powinna być podawana osobą ze znaną nadwrażliwością na którykolwiek składnik szczepionki".
Z tego wynika, że jak nadwrażliwość jest nieznana można podawać;)
Składniki produktu:
Glutaminia sodu
Magnezu siarczan siedmiowodny
Dipstasu fosforan
Kwas cytrynowy jednowodny
Aspargina jednowodna
Żelaza(III) -amonowy cytrynian
Glicerol 85%
Pytanie brzmi - czy jest Pan/ Pani na coś uczulona, jeśli nie - szczepimy.
Zatem, bez ustalenia ewentualnych nadwrażliwości na powyższe składniki, żaden człowiek nie powinien być szczepiony.
Ale u nas ciągle dykta...
Z prawnego punktu widzenia, w zasadzie każde szczepienie bez sprawdzenia nadwrażliwości na którykolwiek składnik jest eksperymentem medycznym...
- Triceratops
Kiedys juz pisalem, szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz.
Jezeli ktos sobie pozwala wstrzyknac ubiegloroczny wirus grypy, ktory w tym roku jest juz inny to..no coz mozna powiedziec. Zdrowia zycze.
Nie neguje, ze ktos gdzies tam z kim rozmawial ale nie jest to jakas specjalnie rzetelna wiedza, ja tez od wielu lat, raz do roku, pozna jesienia na corocznej imprezie wale gaz do upadlego z podobnymi srodowiskami, i w mysl, zasady "co sie powiedzialo w vegas, zostaje w vegas" to jednak co innego mysla i mowia prywatnie przy wodeczce. Sami sie oczywiscie nie szczepia ;)
Jezeli ktos sobie pozwala wstrzyknac ubiegloroczny wirus grypy, ktory w tym roku jest juz inny to..no coz mozna powiedziec. Zdrowia zycze.
Nie neguje, ze ktos gdzies tam z kim rozmawial ale nie jest to jakas specjalnie rzetelna wiedza, ja tez od wielu lat, raz do roku, pozna jesienia na corocznej imprezie wale gaz do upadlego z podobnymi srodowiskami, i w mysl, zasady "co sie powiedzialo w vegas, zostaje w vegas" to jednak co innego mysla i mowia prywatnie przy wodeczce. Sami sie oczywiscie nie szczepia ;)
woodpecker from space
- Nerwowy
To są akurat choroby bakteryjne ;o
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Medard
Nerwowy pisze:To są akurat choroby bakteryjne ;o
Tak, to ospa jest wirusowa.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Triceratops
Mea culpa, dobra, zamiast wirusy niech bedzie patogeny, ok?Nerwowy pisze:To są akurat choroby bakteryjne ;o
woodpecker from space
- nicram
Triceratops pisze:Kiedys juz pisalem, szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz.
Gusła vs. Nauka 0:1 :-)Nerwowy pisze:To są akurat choroby bakteryjne ;o
all the monsters will break your heart
- Drone
Co za różnica, to wszystko wymysły, spisek koncernów. Ktoś widział w ogóle wirusa? Nasze prababcie nie słyszały nic o wirusach, a dawały sobie radę. Niemożliwe też, by zbudowano piramidy bez pomocy kosmitów.Nerwowy pisze:To są akurat choroby bakteryjne ;o
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.