Jak ktoś bardzo tęskni za dzieciństwem na wsi i jeżdżeniem Ursusem na kolanach wujka Staszka to może tak ;). ALe fakt, że solidne były cholerstwa. Takich silników jednak już nie ma i nie będzie , ale w sumie to i dobrze, bo trzeba dbać zarówno o jakość powietrza jak i komfort akustyczny w miastach ;).nicram pisze:Sorki, ale 1.9 TDI wygrywa.
Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: Motoryzacja ogółem
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- weteran forumowych bitew

mój czerwony 125p robi furrorę na lokalnych drogach
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Najprzewielebniejszy
jezdzisz resorakiem?
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
dokładnie imaginacja to moja mocna strona
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
- mistrz forumowej ceremonii
niekoniecznie. ja na przykład mam same pozytywne doświadczenia, ale znam ludzi, którzy narzekają. tak że różnie bywa i chyba nie ma co generalizowaćBiały pisze:Francuzy to plastik i awaryjność, najlepiej japończyka lub niemca nawet starszy rocznik. Toyotę Avensis II z rocznika 2008-2009 możesz szukać w granicach 3 dych
-
A gdybyście mieli wybierać pomiędzy SCENICiem III a PEUGEOT 3008? Oceniając te auta pod kątem samochodu rodzinnego.SCREAMBLOODYGORE pisze:Jeździ któryś SCENICiem serii III? Jak to się sprawdza przy silniku 1.5?
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ale co chcesz żebyśmy porównywali? Jeżeli budy to ta z Peugeota jest moim zdaniem dużo ładniejsza. Podaj jakie wersje silnikowe, roczniki i przebiegi.
all the monsters will break your heart
-
Głównie rozchodzi się o bagażnik, bezpieczeństwo i ekonomię. Pytam z pozycji totalnego laika.
Jutro jadę oglądać PEUGEOTa:
Rok 2010
Przebieg 155 000 km
Diesel
Pojemność 1 600 cm3 Moc 110 KM
Jutro jadę oglądać PEUGEOTa:
Rok 2010
Przebieg 155 000 km
Diesel
Pojemność 1 600 cm3 Moc 110 KM
- nicram
Jeżeli będziesz rozważał zakup, to przed zakupem jedź do znajomego mechanika z tym samochodem, a jak nie masz znajomego mechanika to do autoryzowanego serwisu, żeby Ci go dogłębnie sprawdzili - czy nie jest to powypadkowy egzemplarz, jak wygląda zawieszenie i układ hamulcowy, rozrząd, czy nie ma wycieków z silnika itd. To może też Ci dopomóc nie wpakować się na minę, zwłaszcza, że 155 tys, to już nie mało kilometrów, po których wypadałoby wymienić wspomniany rozrząd (jeżeli jest pasek).
all the monsters will break your heart
-
Dzięki!
Gdyby faktycznie doszło do finalizacji to wizyta w serwisie obowiązkowo. Przebieg faktycznie spory bo mam starsze auto z mniejszym. Zerknij na to i napisz co myślisz jak znajdziesz chwilkę:
http://otomoto.pl/oferta/peugeot-3008-n ... y7vG9.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdyby faktycznie doszło do finalizacji to wizyta w serwisie obowiązkowo. Przebieg faktycznie spory bo mam starsze auto z mniejszym. Zerknij na to i napisz co myślisz jak znajdziesz chwilkę:
http://otomoto.pl/oferta/peugeot-3008-n ... y7vG9.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak sobie pomyślałem, że najlepiej byś zrobił, jeżeli bardzo chcesz to auto, gdybyś pojechał nim do autoryzowanego serwisu z tym, że w Niemczech. Oczywiście wątpię, by była taka możliwość. Tak czy owak powodzenia.
- Rattlehead
Mogę tylko dodać, że około pół roku temu znajoma kupiła dokładnie taki model, z tą sama jednostką (chodzi o Peugeot 3008) jako samochód dla rodzinki - dwójka dzieci i bardzo sobie chwali. Jakbyś coś konkretnie chciał wiedzieć na jego temat to w poniedziałek mogę popytać.
Ostatnio zmieniony 01-08-2015, 21:36 przez Rattlehead, łącznie zmieniany 1 raz.
support music, not rumors
-
535 wspominałeś coś o dwumasie kilka stron wcześniej. Czy samemu jestem w stanie wyczuć, że coś się dzieje nie tak?
Rattlehead dzięki za propozycję. Jak co to się odezwę.
Rattlehead dzięki za propozycję. Jak co to się odezwę.
Przy wciśniętym sprzęgle, wibracje pod stopą. Tak zwane masowanie. Po wyłączeniu silnika, charakterystyczny klekot. Piszczenie, zgrzytanie, ślizganie sprzęgła, czyli ogólny brak pierdolnięcia, zupełnie tak jak na ostatnim Satyricon...Takie tam duperele. Ja nie jestem mechanikiem, a więc mechanik stwierdzi to bez problemu. Z drugiej strony przy tym przebiegu jeżeli sprzęgło i dwumasa, nie były jeszcze robione, dowiedz się ile to kosztuje, bo z pewnością się wkrótce trafi.
-
Dobra! Wizyta w serwisie umówiona na 13.30. Trzymajcie kciuki!
-
Dobra! Wizyta w serwisie umówiona na 13.30. Trzymajcie kciuki!
- Rattlehead
i co Peugeot?SCREAMBLOODYGORE pisze:Dobra! Wizyta w serwisie umówiona na 13.30. Trzymajcie kciuki!
support music, not rumors
-
535 pisze:Przy wciśniętym sprzęgle, wibracje pod stopą. Tak zwane masowanie. Po wyłączeniu silnika, charakterystyczny klekot. Piszczenie, zgrzytanie, ślizganie sprzęgła, czyli ogólny brak pierdolnięcia, zupełnie tak jak na ostatnim Satyricon...Takie tam duperele. Ja nie jestem mechanikiem, a więc mechanik stwierdzi to bez problemu. Z drugiej strony przy tym przebiegu jeżeli sprzęgło i dwumasa, nie były jeszcze robione, dowiedz się ile to kosztuje, bo z pewnością się wkrótce trafi.
Najszybciej można to usłyszeć - naciskaj powoli sprzęgło, usłyszysz klekot, który ustanie nim wciśniesz do końca , popuszczasz, z początku cisza, przy końcówce znów klekot wtedy to na bank koło dwumasowe. Czasem może też piszczeć, im bardziej bedzie się rozpierdalać, tym głośniej i intensywniej.
-
Taaa... ale przeskoczyłem na rocznik 2011. Diesel. Przebieg 86tys. Zobaczymy co powiedzą na serwisie...Rattlehead pisze:i co Peugeot?SCREAMBLOODYGORE pisze:Dobra! Wizyta w serwisie umówiona na 13.30. Trzymajcie kciuki!
-
Słowo stało się ciałem. Radocha jak u dzieciaka. Żeby nie być gołosłownym:SCREAMBLOODYGORE pisze:Dobra! Wizyta w serwisie umówiona na 13.30. Trzymajcie kciuki!