Motoryzacja ogółem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
kakademona
weteran forumowych bitew

Re: Motoryzacja ogółem

03-04-2014, 23:21

przepiękne jest bmw serii 2 lecz uwaga .tylko wersja coupe.wersja active tourer to rozpacz.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

04-04-2014, 19:36

kakademona pisze:przepiękne jest bmw serii 2 lecz uwaga .tylko wersja coupe
No kurwa, M2 to obecnie moje auto marzeń - nic więcej do szczęscia nie trzeba ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
535

23-05-2014, 08:25

Właściwie to powinno znaleźć się w innym dziale, ale może tutaj ktoś skorzysta. Otóż, temperatury ostatnio skoczyły i ni stąd ni zowąd odkryłem, że klimatyzacja działa jakby gorzej. To dziwne, bo używam jej cały rok i łeb bym sobie dał odrąbać, że działała. W poszukiwaniu usterki, ustaliłem tyle, że panel owszem działa, ale sprężarka milczy jak zaklęta. Szukam w stosownych bezpiecznikach i nic, wszystko w porządku. Co się okazało, gdy zdezorientowany, przejrzałem wszystkie? Uwalony bezpiecznik od podgrzewanych dysz spryskiwacza mili Państwo! To była przyczyna, martwej klimy. Gratuluję przebiegłości inżynierom. Podejrzewam, że każdy serwis jest im dozgonnie wdzięczny za takie "udogodnienia". Hasło jebać frajerów, cały czas aktualne.
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

05-06-2014, 08:49

Rattlehead pisze:
Heretyk pisze:
535 pisze:Wczoraj podczas przeglądu technicznego samochodu małżonki, zostałem zaskoczony pytaniem o aktualny stan licznika. Okazało się, że po latach niemocy coś drgnęło w przepisach i diagnosta ma obowiązek te dane odnotować. Zobaczymy co na to spece od korekt i napraw.
nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby mnie o to nie spytali
U mnie wręcz odwrotnie. Nie zdarzyło się, żeby zapytali, ba nawet nigdy nie sprawdzali.
Bo niedawno wszedl w zycie ten przepis.

A spece od "korekty" i tak na tym nie straca, bo wiekszosc szrotu idzie od dojcza. Tak wiec nic sie nie zmieni, kowalski dalej bedzie kupował wieśwagine passat b5 tdi ze 150tys przebiegu :D
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

27-06-2014, 17:41

W związku z - być może niedługo - wchodzącym przepisem, pozwalającym na prowadzenie jednośladów z automatyczną skrzynią biegów oraz silnikiem o pojemności do 125ccm osobom posiadającym prawo jazdy kategorii B przez minimum 3 lata, mam zapytanie: kupić sobie na początek mojej przygody "motorowej" Hondę PCX, czy Yamahę X-max? ;) Ktoś z Was, Koledzy, orientuje się w temacie?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Dipsychia
rozkręca się

28-06-2014, 00:13

Sybir pisze:W związku z - być może niedługo - wchodzącym przepisem, pozwalającym na prowadzenie jednośladów z automatyczną skrzynią biegów oraz silnikiem o pojemności do 125ccm osobom posiadającym prawo jazdy kategorii B przez minimum 3 lata, mam zapytanie: kupić sobie na początek mojej przygody "motorowej" Hondę PCX, czy Yamahę X-max? ;) Ktoś z Was, Koledzy, orientuje się w temacie?
mopedy są dla dziewczyn i gejów, nie godzi się :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Sybir

Re: Odp: Motoryzacja ogółem

28-06-2014, 00:24

Za to są bardzo dobre do nauki jazdy miejskiej. Pomijam już fakt, że wymienione modele wyciskają prędkość >100km/h. Zresztą, to i tak środek transportu do czasu zrobienia prawka kategorii A ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Dipsychia
rozkręca się

28-06-2014, 02:11

Sybir pisze:Za to są bardzo dobre do nauki jazdy miejskiej. Pomijam już fakt, że wymienione modele wyciskają prędkość >100km/h. Zresztą, to i tak środek transportu do czasu zrobienia prawka kategorii A ;)
Patrzę pod swoim kątem - nie kupiłabym skutera do nauki jazdy - bardziej coś przypominające 'docelowy' typ motocykla, którym będę jeździć z kat. 'A'. No ale co kto lubi. Bierz hondę - lżejsza, ładniejsza i tańsza ;) I rzekomo hondy są mniej awaryjne.
Obrazek
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

28-06-2014, 18:09

Na razie nie kupuj żadnego kibla z automatem. Sejm przegłosował poprawkę i już niedługo kierowcy posiadjący kat. B od conajmniej 3 lat będą mogli jeździć motocyklami do 125cc mającymi maks. 15 km z manualną skrzynią biegów. Kupisz sobie wtedy jakieś enduro (125cc Yamaha DT jest wielkości mojego Suzuki Bandita 650), i nauczysz się jeździć. Śmiganie kiblem i motocyklem to dwie zupełnie inne bajki.

Nie wiem jakim dysponujesz zapleczem finansowym ale to jest bardzo fajna opcja.
http://otomoto.pl/yamaha-wr-125-x-super ... 54181.html
Możesz się na tym bawić bardzo długo nawet po zdaniu prawka kat. A
Awatar użytkownika
Boją_się_nawet_jego_koni
zaczyna szaleć

28-06-2014, 19:19

Nie bądź pizda - metalowcem i kup se normalny motor. Prawo jazdy zrobisz jak się nauczysz jeździć. I pamietaj - bez litra nie ma zabawy.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Sybir

29-06-2014, 03:21

@Dipsychia: plus łatwo dostępne części zamienne.
@brb: to jednak przeszło z manualem? Do tej pory była mowa tylko o automatach. W takim razie YBR 125 tylko na mnie czeka :D
@Bsnjk: nie skomentuję :D Docelowy sprzęt po "złapaniu motobakcyla" - BMW F800R.
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

29-06-2014, 13:00

Awatar użytkownika
Sybir

29-06-2014, 16:44

De gustibus... :D Wg mnie jest akurat cudowny ;) Dzięki za podlinkowanie tego artykułu - szukałem jakiejś aktualizacji tematu na początku tygodnia i niczego nie znalazłem - a tu o, proszę :) Bardzo dobra informacja, niech się teraz Bronisław streszcza.
Awatar użytkownika
Sybir

29-07-2014, 16:29

Koledzy! Nie znacie kogoś z mazowieckiego, kto chciałby się pozbyć w drodze sprzedaży Hondy Varadero 125?
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-07-2014, 17:41

Nie znam, ale takie coś znalazłem: http://otomoto.pl/honda-varadero-125cm3 ... 88285.html" onclick="window.open(this.href);return false;
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Sybir

29-07-2014, 17:54

Ten widziałem, ale dzięki ;) Już prawie że nieaktualne - w piąteczek jadę oglądać jedną maszynkę :)
Awatar użytkownika
Dipsychia
rozkręca się

30-07-2014, 04:01

No, od razu lepiej, a nie tam jakieś skutery. Ja chyba cbr zakupię, bo na niej przynajmniej sięgam kulasami do podłoża. Bozia w złości wzrostu poskąpiła.
Obrazek
[V]

09-11-2014, 11:03

Obrazek

przymierzam sie do kupna w przyszłym roku i mam takie pytanie :jak się jeździ automatem? trudno się przyzwyczaić?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Boją_się_nawet_jego_koni
zaczyna szaleć

09-11-2014, 11:44

Nie. W mieście przyjemność jak współczesny Black Metal - miło i gładko, bez przejmowania się Holocaustem. Ale kolego - to nie jest bolid na drogi polskich miast. Zawieszenie i układ wydechowy będziesz zmieniał tak często jak Nergal botki.
[V]

09-11-2014, 11:54

Boją_się_nawet_jego_koni pisze:Nie. W mieście przyjemność jak współczesny Black Metal - miło i gładko, bez przejmowania się Holocaustem. Ale kolego - to nie jest bolid na drogi polskich miast. Zawieszenie i układ wydechowy będziesz zmieniał tak często jak Nergal botki.
ale ja jestem cebulorzem na emigracji,tutaj my mieć lepsze drogi,więc ja rozważac taką opcje i być znudzony tradycyjna skrzynią biegów.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
ODPOWIEDZ