Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: Motoryzacja ogółem
przepiękne jest bmw serii 2 lecz uwaga .tylko wersja coupe.wersja active tourer to rozpacz.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
No kurwa, M2 to obecnie moje auto marzeń - nic więcej do szczęscia nie trzeba ;)kakademona pisze:przepiękne jest bmw serii 2 lecz uwaga .tylko wersja coupe
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Właściwie to powinno znaleźć się w innym dziale, ale może tutaj ktoś skorzysta. Otóż, temperatury ostatnio skoczyły i ni stąd ni zowąd odkryłem, że klimatyzacja działa jakby gorzej. To dziwne, bo używam jej cały rok i łeb bym sobie dał odrąbać, że działała. W poszukiwaniu usterki, ustaliłem tyle, że panel owszem działa, ale sprężarka milczy jak zaklęta. Szukam w stosownych bezpiecznikach i nic, wszystko w porządku. Co się okazało, gdy zdezorientowany, przejrzałem wszystkie? Uwalony bezpiecznik od podgrzewanych dysz spryskiwacza mili Państwo! To była przyczyna, martwej klimy. Gratuluję przebiegłości inżynierom. Podejrzewam, że każdy serwis jest im dozgonnie wdzięczny za takie "udogodnienia". Hasło jebać frajerów, cały czas aktualne.
- wombat
- zaczyna szaleć
Bo niedawno wszedl w zycie ten przepis.Rattlehead pisze:U mnie wręcz odwrotnie. Nie zdarzyło się, żeby zapytali, ba nawet nigdy nie sprawdzali.Heretyk pisze:nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby mnie o to nie spytali535 pisze:Wczoraj podczas przeglądu technicznego samochodu małżonki, zostałem zaskoczony pytaniem o aktualny stan licznika. Okazało się, że po latach niemocy coś drgnęło w przepisach i diagnosta ma obowiązek te dane odnotować. Zobaczymy co na to spece od korekt i napraw.
A spece od "korekty" i tak na tym nie straca, bo wiekszosc szrotu idzie od dojcza. Tak wiec nic sie nie zmieni, kowalski dalej bedzie kupował wieśwagine passat b5 tdi ze 150tys przebiegu :D
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
W związku z - być może niedługo - wchodzącym przepisem, pozwalającym na prowadzenie jednośladów z automatyczną skrzynią biegów oraz silnikiem o pojemności do 125ccm osobom posiadającym prawo jazdy kategorii B przez minimum 3 lata, mam zapytanie: kupić sobie na początek mojej przygody "motorowej" Hondę PCX, czy Yamahę X-max? ;) Ktoś z Was, Koledzy, orientuje się w temacie?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Dipsychia
- rozkręca się
mopedy są dla dziewczyn i gejów, nie godzi się :)Sybir pisze:W związku z - być może niedługo - wchodzącym przepisem, pozwalającym na prowadzenie jednośladów z automatyczną skrzynią biegów oraz silnikiem o pojemności do 125ccm osobom posiadającym prawo jazdy kategorii B przez minimum 3 lata, mam zapytanie: kupić sobie na początek mojej przygody "motorowej" Hondę PCX, czy Yamahę X-max? ;) Ktoś z Was, Koledzy, orientuje się w temacie?

- Sybir
Re: Odp: Motoryzacja ogółem
Za to są bardzo dobre do nauki jazdy miejskiej. Pomijam już fakt, że wymienione modele wyciskają prędkość >100km/h. Zresztą, to i tak środek transportu do czasu zrobienia prawka kategorii A ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Dipsychia
- rozkręca się
Patrzę pod swoim kątem - nie kupiłabym skutera do nauki jazdy - bardziej coś przypominające 'docelowy' typ motocykla, którym będę jeździć z kat. 'A'. No ale co kto lubi. Bierz hondę - lżejsza, ładniejsza i tańsza ;) I rzekomo hondy są mniej awaryjne.Sybir pisze:Za to są bardzo dobre do nauki jazdy miejskiej. Pomijam już fakt, że wymienione modele wyciskają prędkość >100km/h. Zresztą, to i tak środek transportu do czasu zrobienia prawka kategorii A ;)

- brb
- postuje jak opętany!
Na razie nie kupuj żadnego kibla z automatem. Sejm przegłosował poprawkę i już niedługo kierowcy posiadjący kat. B od conajmniej 3 lat będą mogli jeździć motocyklami do 125cc mającymi maks. 15 km z manualną skrzynią biegów. Kupisz sobie wtedy jakieś enduro (125cc Yamaha DT jest wielkości mojego Suzuki Bandita 650), i nauczysz się jeździć. Śmiganie kiblem i motocyklem to dwie zupełnie inne bajki.
Nie wiem jakim dysponujesz zapleczem finansowym ale to jest bardzo fajna opcja.
http://otomoto.pl/yamaha-wr-125-x-super ... 54181.html
Możesz się na tym bawić bardzo długo nawet po zdaniu prawka kat. A
Nie wiem jakim dysponujesz zapleczem finansowym ale to jest bardzo fajna opcja.
http://otomoto.pl/yamaha-wr-125-x-super ... 54181.html
Możesz się na tym bawić bardzo długo nawet po zdaniu prawka kat. A
- Boją_się_nawet_jego_koni
- zaczyna szaleć
Nie bądź pizda - metalowcem i kup se normalny motor. Prawo jazdy zrobisz jak się nauczysz jeździć. I pamietaj - bez litra nie ma zabawy.
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sybir
@Dipsychia: plus łatwo dostępne części zamienne.
@brb: to jednak przeszło z manualem? Do tej pory była mowa tylko o automatach. W takim razie YBR 125 tylko na mnie czeka :D
@Bsnjk: nie skomentuję :D Docelowy sprzęt po "złapaniu motobakcyla" - BMW F800R.
@brb: to jednak przeszło z manualem? Do tej pory była mowa tylko o automatach. W takim razie YBR 125 tylko na mnie czeka :D
@Bsnjk: nie skomentuję :D Docelowy sprzęt po "złapaniu motobakcyla" - BMW F800R.
- brb
- postuje jak opętany!
- Sybir
De gustibus... :D Wg mnie jest akurat cudowny ;) Dzięki za podlinkowanie tego artykułu - szukałem jakiejś aktualizacji tematu na początku tygodnia i niczego nie znalazłem - a tu o, proszę :) Bardzo dobra informacja, niech się teraz Bronisław streszcza.
- Sybir
Koledzy! Nie znacie kogoś z mazowieckiego, kto chciałby się pozbyć w drodze sprzedaży Hondy Varadero 125?
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie znam, ale takie coś znalazłem: http://otomoto.pl/honda-varadero-125cm3 ... 88285.html" onclick="window.open(this.href);return false;
all the monsters will break your heart
- Sybir
Ten widziałem, ale dzięki ;) Już prawie że nieaktualne - w piąteczek jadę oglądać jedną maszynkę :)
- Dipsychia
- rozkręca się
No, od razu lepiej, a nie tam jakieś skutery. Ja chyba cbr zakupię, bo na niej przynajmniej sięgam kulasami do podłoża. Bozia w złości wzrostu poskąpiła.

-

przymierzam sie do kupna w przyszłym roku i mam takie pytanie :jak się jeździ automatem? trudno się przyzwyczaić?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Boją_się_nawet_jego_koni
- zaczyna szaleć
Nie. W mieście przyjemność jak współczesny Black Metal - miło i gładko, bez przejmowania się Holocaustem. Ale kolego - to nie jest bolid na drogi polskich miast. Zawieszenie i układ wydechowy będziesz zmieniał tak często jak Nergal botki.
-
ale ja jestem cebulorzem na emigracji,tutaj my mieć lepsze drogi,więc ja rozważac taką opcje i być znudzony tradycyjna skrzynią biegów.Boją_się_nawet_jego_koni pisze:Nie. W mieście przyjemność jak współczesny Black Metal - miło i gładko, bez przejmowania się Holocaustem. Ale kolego - to nie jest bolid na drogi polskich miast. Zawieszenie i układ wydechowy będziesz zmieniał tak często jak Nergal botki.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior