Odjechane akcje w środkach transportu
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: Odjechane akcje w środkach transportu
Nie chce mi się z tobą gadać, klaunie. Idź i żyj w swoim świecie fantazji i kultywuj dalej ideę "złych gości" którzy to rzekomo napierdalają każdego kto im stanie na drodze i zamiast kupować bułki to gwałcą kasjerkę i palą całą Biedronkę do fundamentów. Idź spluń w twarz kanarowi i rzucaj "spierdalaj" do każdego kto ci stanie na drodze. Ja do ciebie już siły nie mam.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
A ty idz na koncert Behemłota i pałuj się jak ten pajac drze biblie, a potem wróć do domu, zrób żonie kolacje i podziękuj kasjerce z uśmiechem na ustach.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Tak co do tematu kanarów wracając. Znajoma ma gabinet orto - dento i w każdym miesiącu ma min. 2 zlecenia na koszt ZDiTM, która refunduje wstawianie nowej szczęki i zębów swoim pracownikom. Tak więc odpowiedź w postaci "spierdalaj", jak widać, nie jest jeszcze najgorszym środkiem odmowy okazania biletu, he he.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- koreaniec
- w mackach Zła
W ogóle należy sobie zadać pytanie czy jeżdżenie komunikacją miejską jest postawą godną nonkonformisty. Prawdziwy blackmetalowiec zapierdala z buta. Przecież takim autobusem jeździ dzień w dzień, setki jeśli nie tysiące chrześcijan, a kto wie może i kierowca jest katolikiem. I SIID daje się takiemu komuś na wieźć na łaskę losu.
Lefthandpathyoga
- Lykantrop
Moim zdaniem w ogóle ci co jeżdżą komunikacją miejską nie mają prawa słuchać DSO, na ten przykład.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Przecież to oczywiste, że twórcy DsO nie potrzebują słuchaczy, którzy jeżdżą MPK i kupują w Robanie.
- empir
- zahartowany metalizator
Przecież prawdziwy blek metylowiec jeździ konno.
- koreaniec
- w mackach Zła
Z jednej strony Siid nie słucha DsO wiec to bardziej komplikuje sytuację, ale z drugiej jestem przekonany, że ziomki z Vlad Tepes tym bardziej są przeciwni korzystaniu ze środków komunikacji publicznej.
Lefthandpathyoga
- Morph
- Kontakt:
Brudasów do autobusu po prostu nie wpuszczają :Dkoreaniec pisze:Z jednej strony Siid nie słucha DsO wiec to bardziej komplikuje sytuację, ale z drugiej jestem przekonany, że ziomki z Vlad Tepes tym bardziej są przeciwni korzystaniu ze środków komunikacji publicznej.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
- w mackach Zła
zamocz.So_It_Is_Done pisze:A ty idz na koncert Behemłota i pałuj się jak ten pajac drze biblie, a potem wróć do domu, zrób żonie kolacje i podziękuj kasjerce z uśmiechem na ustach.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
'kto powie spierdalaj kanarowi' - no takiego konkursu internetowego mestwa jeszcze tu nie bylo :facepalm:
this is a land of wolves now
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Ej, siiid miało się coś zmienić w przepisach i skończy Ci się kozaczenie ;]
Art. 33a. 7. Przewoźnik albo osoba przez niego upoważniona (czyli kontroler) ma prawo:
1) w razie odmowy zapłacenia mandatu - żądać okazania dokumentu tożsamości,
2) w razie niezapłacenia należności i nieokazania dokumentu - ująć podróżnego i oddać go w ręce policji lub innych organów porządkowych, które mają prawo wylegitymować i ustalić jego tożsamość.
8. (...) do czasu przybycia policji podróżny musi pozostać w miejscu przeprowadzania kontroli albo w innym miejscu wskazanym przez kontrolera.
Art. 87a. Podróżny, który nie ma biletu, odmawia zapłacenia i okazania dokumentu, podlega karze grzywny.
Art. 87b. Podróżny, który pomimo wezwań nie pozostał w miejscu przeprowadzania kontroli (tj. autobusie, tramwaju albo na przystanku) do czasu przybycia policji podlega karze grzywny.
Jestem tylko ciekawy czy pod pojęcie "ująć" można podpiąć zglanowanie krewkiego fikającego chudzielca Siida ;)))))
Art. 33a. 7. Przewoźnik albo osoba przez niego upoważniona (czyli kontroler) ma prawo:
1) w razie odmowy zapłacenia mandatu - żądać okazania dokumentu tożsamości,
2) w razie niezapłacenia należności i nieokazania dokumentu - ująć podróżnego i oddać go w ręce policji lub innych organów porządkowych, które mają prawo wylegitymować i ustalić jego tożsamość.
8. (...) do czasu przybycia policji podróżny musi pozostać w miejscu przeprowadzania kontroli albo w innym miejscu wskazanym przez kontrolera.
Art. 87a. Podróżny, który nie ma biletu, odmawia zapłacenia i okazania dokumentu, podlega karze grzywny.
Art. 87b. Podróżny, który pomimo wezwań nie pozostał w miejscu przeprowadzania kontroli (tj. autobusie, tramwaju albo na przystanku) do czasu przybycia policji podlega karze grzywny.
Jestem tylko ciekawy czy pod pojęcie "ująć" można podpiąć zglanowanie krewkiego fikającego chudzielca Siida ;)))))

- nicram
wydaje się, że tak :-))))Zenek pisze:
all the monsters will break your heart
- empir
Nie wiem jak w Wawie ale w Silesii jest tak że jak nie okażesz dokumentów to bus może podjechać pod najbliższy posterunek policji. Oczywiście taki extra kurs kosztuje extra delikwenta, chyba kilka stówek. Nie pamiętam ale można to znaleźc w regulaminach zamieszczonych w busach i pewnie na stronach kzkgop czy innego mzk.
- Riven
- Kontakt:
To by bylo troche chujowe dla reszty pasazerow. Spieszysz sie na samolot/pociag, a tu SIID bez biletu wdraza black metal w komunikacji miejskiej..
this is a land of wolves now
- nicram
ale co zrobić, takie życie, a black metal ist krieg :-)
all the monsters will break your heart
- empir
No chujowo. Nie wiem jak to w praktyce wygląda. Może delikwenta trzymają do końca trasy a potem jadą na posterunek.
Znalazłem TU
§ 9. Kontrola biletów
5. W razie odmowy zapłacenia należności i niemożliwości ustalenia tożsamości pasażera, kontroler ma prawo zwrócić się do funkcjonariusza Policji lub innych organów porządkowych, które mają, zgodnie z przepisami prawa, uprawnienia do ustalania tożsamości osób, o podjęcie czynności zmierzających do ustalenia tożsamości pasażera i adresu jego zamieszkania.
6. Za spowodowanie zatrzymania lub zmiany trasy środka transportowego bez uzasadnionej przyczyny pasażer zobowiązany jest uiścić opłatę dodatkową w wysokości określonej w Cenniku opłat.
V. Opłaty dodatkowe.
7. Opłata dodatkowa za spowodowanie zatrzymania lub zmiany trasy środka transportowego bez uzasadnionej przyczyny: 280 zł.
Znalazłem TU
§ 9. Kontrola biletów
5. W razie odmowy zapłacenia należności i niemożliwości ustalenia tożsamości pasażera, kontroler ma prawo zwrócić się do funkcjonariusza Policji lub innych organów porządkowych, które mają, zgodnie z przepisami prawa, uprawnienia do ustalania tożsamości osób, o podjęcie czynności zmierzających do ustalenia tożsamości pasażera i adresu jego zamieszkania.
6. Za spowodowanie zatrzymania lub zmiany trasy środka transportowego bez uzasadnionej przyczyny pasażer zobowiązany jest uiścić opłatę dodatkową w wysokości określonej w Cenniku opłat.
V. Opłaty dodatkowe.
7. Opłata dodatkowa za spowodowanie zatrzymania lub zmiany trasy środka transportowego bez uzasadnionej przyczyny: 280 zł.
- empir
No ale prawdziwy blekk metalowiec nie ma pracy i mieszka u mamusi więc komornik nic mu nie zrobi
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ale z was ułożone pizdy, pewnie do tego policjanci.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- empir
A może większość z nas wyrosła, ciężko pracuje a co za tym idzie, płaci podatki więc się wkurwia jak jakaś pizda chce wszystko za darmo. Jak dorośniesz to zrozumiesz. Ale nie łam się, w czasach LO też jeździłem na gapę. Tylko że nie chwaliłem się tym dookoła.
Ostatnio zmieniony 21-08-2011, 15:10 przez empir, łącznie zmieniany 1 raz.