Niejednemu z nas wyszłoby to na zdrowie. Mięso w bantustanie jest stanowczo zbyt tanie.Medard pisze:Gdy unia opodatkuje mięso obecni biedni przedsiębiorcy będą mogli żyć jak dawni zamożni chłopi.535 pisze:Podstawą żywienia takiego pana chłopa była brukiew. Mogli ją wpierdalać na okrągło. Nic dziwnego brukiew to rarytas, warzywo zdrowe, smaczne i bardzo pożywne. Inna sprawa, że w tamtych czasach panowie chłopi gardzili mięsem, traktując je jako fanaberię zwichrowanych bogaczy.
Cytat dnia!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Cytat dnia!
Ostatnio zmieniony 17-02-2020, 15:58 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Przecież kol. Pacjent nie był nigdy wielbicielem polityki społecznej pisu, chyba, że piszesz o innym użytkowniku.535 pisze:Świat się kurwa kończy. Husarz, beneficjent pisowskiego rozdawnictwa, popierający Krzyśka ciamajdę i głosujący na Jędrka kłamczuszka, wytyka popisowe nieudolne rządy. Niech ktoś zatrzyma ten cyrk.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kreowanie fałszywego obrazu przeciwnika musi dawać ogromny komfort psychiczny.535 pisze:Świat się kurwa kończy. Husarz, beneficjent pisowskiego rozdawnictwa, popierający Krzyśka ciamajdę i głosujący na Jędrka kłamczuszka, wytyka popisowe nieudolne rządy. Niech ktoś zatrzyma ten cyrk.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Tak mówisz? To zapytaj go, czy zrzekł się wszystkich pisowskich świadczeń i na kogo głosował w wyborach prezydenckich oraz kogo obecnie poprze? Stańmy w prawdzie. Niech przemówią fakty.Medard pisze:Przecież kol. Pacjent nie był nigdy wielbicielem polityki społecznej pisu, chyba, że piszesz o innym użytkowniku.535 pisze:Świat się kurwa kończy. Husarz, beneficjent pisowskiego rozdawnictwa, popierający Krzyśka ciamajdę i głosujący na Jędrka kłamczuszka, wytyka popisowe nieudolne rządy. Niech ktoś zatrzyma ten cyrk.
- Medard
Ale kto by się zrzekł świadczeń, ilu znasz takich?
Nawet ludzie zamożni korzystają, traktując jako swojego rodzaju obliczenia od podatku.
Nawet ludzie zamożni korzystają, traktując jako swojego rodzaju obliczenia od podatku.
No tak. Do tego trzeba mieć jaja i kręgosłup moralny oraz nie być zwykłą sprzedajną pizdą. Przyznaję, to może być dla niektórych ponad siły.Medard pisze:Ale kto by się zrzekł świadczeń, ilu znasz takich?
-
Tłumaczyłem już, że nie zrzeknę się 500+ , bo wolę odebrać ten skandaliczny częściowy zwrot podatku, gdyż pozostawienie tego świadczenia w rękach urzędników oznacza, że go przeżrą. Niebranie tego to frajerstwo i większe zło. Te pieniądze są już zabrane z rynku, nie cofniemy tego, ale wydamy to bardziej racjonalnie niż biurokracja.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Myślę, że to wyczerpuje temat. Nie jestem, aż tak złośliwy. Proponuję nie drążyć. Wszyscy jesteście przekupieni. To był wspaniały ruch panie prezesie.
- Medard
Jeżeli kasy nie wezmą to przejmie ją ktoś inny, to chyba oczywiste. Nie ma sensu zatrudniać całego aparatu filozoficznego w negowaniu słuszności tej decyzji. To decyzja racjonalna w obecnej sytuacji535 pisze:No tak. Do tego trzeba mieć jaja i kręgosłup moralny oraz nie być zwykłą sprzedajną pizdą. Przyznaję, to może być dla niektórych ponad siły.Medard pisze:Ale kto by się zrzekł świadczeń, ilu znasz takich?
i słabego poziomu usług proponowanych przez państwo polskie, na które trzeba płacić jakby były na wysokim poziomie.
Oczywiście głosować trzeba na takich, którzy zabiorą 500+. Albo na tych którzy oddadzą państwowy majątek naszym oligarchom lub międzynarodowym koncernom, albo wcale nie głosować.
Ostatnio zmieniony 17-02-2020, 16:39 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Tu akurat ma rację, to tak jakby zarzucać okradł cię złodziej, ty na niego klniesz, a potem złapano go i zwrócono część pieniędzy. Ciężko zarzucić człowiekowi, który przyjmuje z powrotem swoje pieniądze, że jest hipokrytą bez kręgosłupa moralnego, ponieważ wcześniej klął na złodzieja.535 pisze:Myślę, że to wyczerpuje temat. Nie jestem, aż tak złośliwy. Proponuję nie drążyć. Wszyscy jesteście przekupieni. To był wspaniały ruch panie prezesie.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Medard
Tak to widzę, ukradli rower, ale znalazły się koła, to biere te koła, cały rower i tak już stracony.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Tu akurat ma rację, to tak jakby zarzucać okradł cię złodziej, ty na niego klniesz, a potem złapano go i zwrócono część pieniędzy. Ciężko zarzucić człowiekowi, który przyjmuje z powrotem swoje pieniądze, że jest hipokrytą bez kręgosłupa moralnego, ponieważ wcześniej klął na złodzieja.535 pisze:Myślę, że to wyczerpuje temat. Nie jestem, aż tak złośliwy. Proponuję nie drążyć. Wszyscy jesteście przekupieni. To był wspaniały ruch panie prezesie.
Medard i widzisz. Tu jest problem. Popatrz na panów z konfederacji , na pierwszy rzut ucha w sprawach gospodarczych trudno sie nie zgodzić, ale jak powiedzieć sprawdzam, okazuje się, że czterdziestoletnie stare konie bez grosza przy dupie. Sam powiedz, co poważny i konkretny człowiek może o tym pomyśleć? Komedianci. Zatem na kogo proponujesz oddać głos? Trochę słabo widzę. Więc jeżeli wszyscy będą dalej tak myśleć to chdikk.Medard pisze:Jeżeli kasy nie wezmą to przejmie ją ktoś inny, to chyba oczywiste. Nie ma sensu zatrudniać całego aparatu filozoficznego w negowaniu słuszności tej decyzji.535 pisze:No tak. Do tego trzeba mieć jaja i kręgosłup moralny oraz nie być zwykłą sprzedajną pizdą. Przyznaję, to może być dla niektórych ponad siły.Medard pisze:Ale kto by się zrzekł świadczeń, ilu znasz takich?
Oczywiście głosować trzeba na takich, którzy zabiorą 500+. Albo wcale nie głosować.
Ja natomiast myślę, że jak już doszedł do tego miejsca w swym usprawiedliwianiu, należałoby lepiej milczeć, miast strugać wolnościowca. Dam ci taki szybki przykład jak to się robi. Otóż jako młodzieniec dorabiałem sobie na wakacje wiesz na wódkę i fajki. Tak, wtedy jeszcze piłem wódkę i paliłem papierosy. I przy wypłacie pan majster, któremu parę razy odpyskowałem co myślę o opierdalaniu się przy robocie, stwierdził znienacka, że akurat mi to się premia nie należy. To było bardzo śmieszne, bo jako jedyny zapierdalałem uczciwie. Każdy kto mnie zna wie, że obowiązki traktuję śmiertelnie poważnie. W każdym razie ta tępa kutasina raczyła się wypuścić. No i dostał za swoje. Oświadczyłem przy wszystkich, że w takim razie ja nie chcę tych pieniędzy i żeby sobie je w dupę wsadził, a najlepiej niech podzieli między tych z którymi pił gorzałę w trakcie pracy. Nie muszę mówić, że doznał chłop szoku. Coś tam zaczął skakać, do bitki się jednak nie wziął. Odliczyłem tę premię jebłem mu na stół i opuściłem pomieszczenie pracownicze. Reasumując. Albo ktoś napierdala i ma jaja, żeby się zrzec, albo morda w kubeł i nie bulgotać. Biorąc kasę , automatycznie popierasz sposób jej dystrybucji. Takie jest moje niezłomne stanowisko w tych delikatnych kwestiach. Oczywiście, że to bardzo sprytny zabieg ze strony tych kurew. Im właśnie o to chodziło.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Tu akurat ma rację, to tak jakby zarzucać okradł cię złodziej, ty na niego klniesz, a potem złapano go i zwrócono część pieniędzy. Ciężko zarzucić człowiekowi, który przyjmuje z powrotem swoje pieniądze, że jest hipokrytą bez kręgosłupa moralnego, ponieważ wcześniej klął na złodzieja.535 pisze:Myślę, że to wyczerpuje temat. Nie jestem, aż tak złośliwy. Proponuję nie drążyć. Wszyscy jesteście przekupieni. To był wspaniały ruch panie prezesie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To wszystko brzmi spoko i idealistycznie, ale systemu jednak nie obchodzi uniesienie się honorem, system nie ma duszy, więc w ten sposób te 500 zł trafi po prostu do kogoś innego, kto mniej na nie zasłużył, a o wysokim geście nikt nie będzie nawet myśleć.
If you do everything right, there will be no struggle.
-
Nie zapomnij ostrzec rodziny by nie brała zasiłku pogrzebowego gdy zabierzesz się z tego świata. Jak zasady to do końca :) W przypadku niepobrania 500+ kasa trafiłaby na nagrody dla urzędników. Wasz wybór.
Ale wiesz, że ja na to sram? Dla mnie ważne jest, że lustro mam czyste. Natomiast zawsze i przy każdej okazji mam ubaw z pacjentów, którzy najpierw toczą wojnę z całym światem, a potem kwitują grzecznie odbiór gotówki i oddają swój głos na socjalistów nieudaczników pokroju Krzysia, czy w drugim kroku Jędrka. Tak się kończy rumakowanie. Śmieszne i smutne zarazem.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:To wszystko brzmi spoko i idealistycznie, ale systemu jednak nie obchodzi uniesienie się honorem, system nie ma duszy, więc w ten sposób te 500 zł trafi po prostu do kogoś innego, kto mniej na nie zasłużył, a o wysokim geście nikt nie będzie nawet myśleć.
- Medard
535 niestety problem z naszymi politykami jest taki, że są to nieudacznicy albo chętni do brania kasy za darmo.
Ilu wybitnych ludzi, którzy osiągnęli siękces zawodowy, było w polityce po 89 roku? Niewielu, na myśl przychodzi prof.
Religa. Bo większość to działaczy, związkowcy, różni bezrobotni w czasach PRL itp.
Weźmy przed wojną, różne bywało, zawsze trafią się dyzmy, ale Narutowicz, Kwiatkowski, Grabski, czy nawet słaby ostatecznie prezydent Mościcki, to byli ludzie wtedy wybitni, albo chociaż wyróżniający się jak Paderewski (w muzyce wybitny).
Ilu wybitnych ludzi, którzy osiągnęli siękces zawodowy, było w polityce po 89 roku? Niewielu, na myśl przychodzi prof.
Religa. Bo większość to działaczy, związkowcy, różni bezrobotni w czasach PRL itp.
Weźmy przed wojną, różne bywało, zawsze trafią się dyzmy, ale Narutowicz, Kwiatkowski, Grabski, czy nawet słaby ostatecznie prezydent Mościcki, to byli ludzie wtedy wybitni, albo chociaż wyróżniający się jak Paderewski (w muzyce wybitny).
- Hatefire
No fajnie tylko Narutowicza zastrzelili. Takiego męża stanu jak Korfanty zadręczyli. Takie to były elity. Aha autora "Kariery Nikodema Dyzmy" prawie zabili, łut szczęścia, że ktoś ze stawu go wyciągnął.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Tego jest znacznie więcej, w tym morderstwa na generałach - przeciwnikach tow. Ziuka, czy ucieczka Witosa za granicę.Hatefire pisze:No fajnie tylko Narutowicza zastrzelili. Takiego męża stanu jak Korfanty zadręczyli. Takie to były elity. Aha autora "Kariery Nikodema Dyzmy" prawie zabili, łut szczęścia, że ktoś ze stawu go wyciągnął.
Tymczasem, wystarczy nie kraść Medardzie. Wystarczy nie kraść.Medard pisze:535 niestety problem z naszymi politykami jest taki, że są to nieudacznicy albo chętni do brania kasy za darmo.