Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 7057
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
12-02-2022, 13:34
Do tego świeża bułka, ogórek kiszony (opcjonalnie), kubek herbaty i jest śniadanie, że aż milutko

-
Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11115
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
13-02-2022, 18:57
Flaki takie bardzo po bałkańsku
1 kg flaków. Bulion warzywny, taki że standardowych warzyw i przypraw, nie musi być jakiś bardzo esencjonalny. Odcedzonym bulionem zalewamy flaki, tak palec ponad poziom flaków, do tego szklanka mleka i gotujemy. Jakieś 100-120 gramów sproszkowanego papryki (standardowa paczka ma 20 g). Głównie słodka, do tego ostra i wędzona. Na patelni roztapiamy pół kostki masła i robimy taką zasmażkę z papryki. Ważne to malutki gaz żeby się nic nie przypalilo. Potem rozprowadzany to mlekiem do konsystencji śmietany i mieszamy z ugotowanymi flakami i gotujemy jeszcze trochę. Na koniec z 5 łyżek octu. Najlepiej wystudzić i odgrzać na następny dzień. Ja do tego jeszcze robię oliwę i ocet z czosnkiem do doprawienia na talerzu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
987654321k
- w mackach Zła
- Posty: 701
- Rejestracja: 12-12-2018, 19:43
13-02-2022, 20:59
Za cholere nie dalbym do flakow mleka, masla i octu, może do zupy gulaszowej byloby to bardziej ok ale kto wie moze warto kiedys sprobowac... Zreszta flaki bez wolowiny to chuj nie flaki

-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8376
- Rejestracja: 07-06-2009, 16:29
13-02-2022, 21:10
Hatefire pisze: ↑13-02-2022, 18:57
Flaki takie bardzo po bałkańsku
1 kg flaków. Bulion warzywny, taki że standardowych warzyw i przypraw, nie musi być jakiś bardzo esencjonalny. Odcedzonym bulionem zalewamy flaki, tak palec ponad poziom flaków, do tego szklanka mleka i gotujemy. Jakieś 100-120 gramów sproszkowanego papryki (standardowa paczka ma 20 g). Głównie słodka, do tego ostra i wędzona. Na patelni roztapiamy pół kostki masła i robimy taką zasmażkę z papryki. Ważne to malutki gaz żeby się nic nie przypalilo. Potem rozprowadzany to mlekiem do konsystencji śmietany i mieszamy z ugotowanymi flakami i gotujemy jeszcze trochę. Na koniec z 5 łyżek octu. Najlepiej wystudzić i odgrzać na następny dzień. Ja do tego jeszcze robię oliwę i ocet z czosnkiem do doprawienia na talerzu.
Wygląda jakby babka długopisy Ci się zjebała do talerza.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Maruder
- w mackach Zła
- Posty: 762
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
13-02-2022, 21:17

nasycilem się samym widokiem.
Z mlekiem gotowane? Danie iście rewolucyjne.
987654321k pisze: ↑13-02-2022, 20:59
Za cholere nie dalbym do flakow mleka, masla i octu, może do zupy gulaszowej byloby to bardziej ok ale kto wie moze warto kiedys sprobowac... Zreszta flaki bez wolowiny to chuj nie flaki
Tak jest, wkładka miensna to jest mus.
-
Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11115
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
13-02-2022, 21:30
W Rumunii i Bułgarii to powszechna praktyka., dlatego napisałem że trochę po bałkańsku.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
987654321k
- w mackach Zła
- Posty: 701
- Rejestracja: 12-12-2018, 19:43
13-02-2022, 21:42
Ja dodaje ewentualnie na koniec tylko przecier pomidorowy i wtedy sa po wlosku a poźniej dowalam chili i wtedy sa juz po meksykansku.
-
nagrobek
- zahartowany metalizator
- Posty: 3657
- Rejestracja: 15-10-2014, 11:08
14-02-2022, 09:58
Hatefire pisze: ↑11-02-2022, 08:29
Śniadanie najważniejsze

Nie ma to jak świeża solanka objebana kminkiem i solą. Przydałaby się seta Luksusowej, ale nie wiadomo dlaczego w pracy nie wolno pić
to powinno nazywać się "cebula na raz" no i brak info, że może zawierać śladowe ilości śledzika

-
Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 6165
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
14-02-2022, 10:35

Smacznie i zdrowo!

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
Maro
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1019
- Rejestracja: 30-05-2013, 20:16
14-02-2022, 17:15
Piękny szpek na to jeszcze pieprz cayenne i jest ok.
-
shitshow
- postuje jak opętany!
- Posty: 649
- Rejestracja: 15-10-2020, 13:48
14-02-2022, 17:52
Właśnie taką na ostro kupuję od chłopa na targu... Delikates pierwyj sort.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
-
Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 6165
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
14-02-2022, 19:31
Ja akurat lubię z wędzoną madziarską papryką i pokrojoną w piórka cebulą. Nie piszę już nawet o stosownym pokropku, bo to oczywiste

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1482
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
18-02-2022, 10:46
Wątróbka z jabłkiem i cebulą, w tle 38 minutes of life i lufa za Romka.

-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10205
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- Lokalizacja: Doliny
23-02-2022, 05:59
Królik już drugi dzień lezy w maślance. Jutro biorę go w obróbkę.
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10205
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- Lokalizacja: Doliny
23-02-2022, 14:01
Zapeklowany królik
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10205
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- Lokalizacja: Doliny
23-02-2022, 17:36
Finał. Przed piekarnikiem
Ostatnio zmieniony 23-02-2022, 17:48 przez
tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bartwa
23-02-2022, 17:42
Nie mam fot, ale dziś na obiad był dorsz, gryczana i kiszona. Ryby w ogóle wpieprzam codziennie, z makrelą i dorszem na czele.
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10205
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- Lokalizacja: Doliny
23-02-2022, 17:48
Dorsz pyszna ryba. Dla mnie najlepsza po halibucie.