Wybitnie mnie wkurwia v. 2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

Re: Wybitnie mnie wkurwia v. 2

20-10-2019, 21:02

Szacunek dla tego pana, ostatni dzisiaj w stawce poznańskiego maratonu. Chwd dla tych wszystkich zniecierpliwionych kierowców trąbiących , gnijących w niedzielnych korkach, klnących, zdesperowanych, gestykulujących. ...Kurwa , banery o maratonie wiszą w całym mieście, na każdej krzyżówce od 3 tygodni. Jak zwykle znajdą się zjeby kierowcy zdziwieni zastaną sytuacją. Jeden dzień w roku , wyrwany notorycznemu władaniu ulic przez samochody i wielka tragedia kurwy.
Obrazek
Obrazek
Może tak w przyszłym roku, to ja będę ostatni i z tą fińską flagą pokażę wszystkim wypierdalać. Za stary chyba jeste:) na taki performance ale liczę, że ktoś odpierdoli, kiedyś fajny końcowy akt.
Ostatnio zmieniony 20-10-2019, 21:11 przez SODOMOUSE, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
uglak

20-10-2019, 21:06

macie tylko jeden maraton w roku? w Krakowie maraton lub wyscig kolarski jest srednio co dwa tygodnie, a w sezonie zdarza sie blokowanie miasta i po cztery weekendy pod rzad...
Guilty of being right
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

20-10-2019, 21:23

Nie sądzę, by w Krk był maraton kilka razy w roku. Przeanalizuj grafik imprez. To nie jest logiczne . W Poznaniu
kojarzę zmiany w organizacji ruchu dwa razy w roku. To raczej średnia miast. Nie liczę jakiegoś chwilowego wyłączenia częśći ulic. Chodzi o całkowitą dekonstrukcję ruchu samochodowego i komunikacji.
Awatar użytkownika
Hatefire

20-10-2019, 21:25

Bez przesady te maratony zazwyczaj w niedzielę. Sklepy i tak zamknięte. W kółko po mieście chcecie jeździć?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

20-10-2019, 21:36

SODOMOUSE pisze:Nie sądzę, by w Krk był maraton kilka razy w roku. Przeanalizuj grafik imprez. To nie jest logiczne . W Poznaniu
kojarzę zmiany w organizacji ruchu dwa razy w roku. To raczej średnia miast. Nie liczę jakiegoś chwilowego wyłączenia częśći ulic. Chodzi o całkowitą dekonstrukcję ruchu samochodowego i komunikacji.
ok, nie maratony, ale biegi. nawet 10km, ktore oczywiscie musi byc w centrum paralizuje miasto, amieszkam w poblizu czesci miasta o ktora te wszystkie biegi musza zahaczac.
jak jechalem na glosowanie to spedzilem 20 min prawie stojac na alejach, zeby przejechac ~1km, bo byl PZU Cracovia Półmaraton. dwa tygodnie temu byl PZU Bieg Trzech Kopców. wczesniejszy o tydzien Bieg Kordian na szczescie nie spowodowal paralizu komunikacyjnego czego nie mozna powiedziec o Kraków Business Run z 8 wrzesnia... dalej mi sie nie chce szukac ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

20-10-2019, 22:24

Uglak ma rację jeśli chodzi o Kraków. Mieszkam blisko Tauron Areny i np. taka ul. Lema często jest wyłączana z ruchu na calą dobę. Wyjeżdżam do Krynicy na weekend > jakiś karkołomny objazd, wracam tydzień temu z wesela (spod Jasła) > znowu opłotkami do chaty. No i oczywiście korki. Pierdole taki system.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

20-10-2019, 22:52

Pytanie, czy tylko okolice Lema/stadionu są wyłączane? Czy miasto, jake wypadku mratonu/kolarstwa?
Awatar użytkownika
uglak

20-10-2019, 23:00

z okazji maratonu najczesciej wylaczane sa okolice miedzy Bloniami, a Rynkiem Glownym czyli pierwsza i druga obwodnica out, a trzecia akurat w zachodnim fragmencie od lat 70. jest w fazie planowania co dosc skutecznie blokuje to zachodnia czesc miasta:P o okolicach Areny sie nie wypowiem, bo nie moje rejony.

przykladowe utrudnienia z ostatniego weekendu:

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

28-10-2019, 14:33

Jebane kurwa VATy, podatki, składki.
Ja pierdolę, jakbym dostał kopa w jaja.
Chuj im w dupę.
Jeszcze dwa i pół roku i niech wypietdalają.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
We're the metal generation
Don't fuck with us cos we're insane!
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-10-2019, 07:31

Obrazek

forum NWN leży jak leżało.
teraz dla odmiany zniknął też buton do forum, z głównej strony NWN.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
uglak

02-11-2019, 12:47

https://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,444 ... lnych.html" onclick="window.open(this.href);return false;
co prawda nowej pani konserator kibicuje jak nikomu, bo po latach okupowania tego stanowisko przez sprzedajnego skurwiela mamy wreszcie kogos kto dba o miasto, ale chyba stracimy jedna z lepszych miejscowek na koncerty ;(

Hatefire, bylbys tak mily i wyciagnal reszte tresci zza paywalla?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Bloodcult

02-11-2019, 12:51

Konserwatorzy zabutków to podludzie :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
uglak

02-11-2019, 12:59

wrecz przeciwnie, ale dobry i uczciwy nie czesto sie zdarza.

Zet Pe Te uspokaja:
W związku z licznymi pytaniami, które pojawiały się po dzisiejszej publikacji artykułu w Gazecie Wyborczej, chcemy Was uspokoić - Klub Zetpete ma ważną umowę najmu do września 2020 i cały czas działa Oczywiście są na nas wywierane bezpodstawne naciski, ale zgłaszamy je do sądu.
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa i Wasze wsparcie!

Klub Zetpete
Guilty of being right
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

02-11-2019, 13:04

Obiekt idealny na lofty, jeśli znajdzie się inwestor to jak najbardziej mieszkaniówka plus usługi w parterach. Przecież te byłe zakłady wyglądają tragicznie.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Hatefire

02-11-2019, 13:32

uglak pisze:https://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,444 ... lnych.html
co prawda nowej pani konserator kibicuje jak nikomu, bo po latach okupowania tego stanowisko przez sprzedajnego skurwiela mamy wreszcie kogos kto dba o miasto, ale chyba stracimy jedna z lepszych miejscowek na koncerty ;(

Hatefire, bylbys tak mily i wyciagnal reszte tresci zza paywalla?
Wojewódzka Konserwator Zabytków nakazała do końca listopada usunąć wszystko z wnętrza i otoczenia budynku przy ul. Dolnych Młynów, w którym działa m.in. klub ZetPeTe. Fundacja Tytano jej działania zaskarżyła już do ministerstwa i zgłosiła prokuraturze. Sama prof. Monika Bogdanowska, zanim została WKZ narzekała - jako sąsiadka - na głośne, nocne imprezy odbywające się w kompleksie przy ul. Dolnych Młynów.

Nakaz wydany przez wojewódzką konserwator zabytków ma charakter natychmiastowej wykonalności. Z pisma, jakie wysłała do hiszpańskiego właściciela kompleksu dawnej fabryki wyrobów tytoniowych przy ul. Dolnych Młynów, wynika, że organizowane w budynku (dawnym magazynie surowca) imprezy nie tylko niszczą zabytek, ale przebywający w nim ludzie na "imprezach masowych" (np. koncertach) nie są bezpieczni.

Nakaz na rękę Hiszpanom

"Budynek w trybie pilnym wymaga robót budowlanych, remontowych zabezpieczających i prac konserwatorskich, gdyż dalsze nieskoordynowane działania prowadzone przez obecnych najemców lokali przyczynią się do degradacji zabytkowego zespołu zabudowy" - czytamy w uzasadnieniu nakazu.

Konserwator nakazała opróżnić trzy piętra budynku wraz z instalacjami elektrycznymi, zaznaczając, że działalność wystawiennicza, konferencyjna czy teatralna odbywa się tam pomimo braku zgody na zmianę użytkowania pomieszczeń. Kazała też usunąć ustawione wokół gmachu food trucki i grill.

Na opróżnienie pomieszczeń Hiszpanie mają czas do końca listopada. - Jesteśmy gotowi wypełnić każde postanowienie nakazu - deklaruje Aldo Ibaniez z Immobiliare Camins. - Wielokrotnie zwracaliśmy się do najemcy i podnajemców obiektu o powstrzymanie jego dewastacji. Nakaz konserwator powinien nam ułatwić realizację tego zadania - podkreśla w rozmowie z "Wyborczą".

Zawiadomienie do prokuratury

Łatwo skóry sprzedawać nie zamierza Fundacja "Tytano", która wynajmuje kompleks przy Dolnych Młynów od Hiszpanów, a sama podnajęła go restauratorom, a także organizatorom wystaw i konferencji. Debaty polityczne np. o zmianach klimatu urządzali tam aktywiści z Młodzieżowego Strajku Klimatycznego, a Zarząd Zieleni Miejskiej zorganizował dyskusję o przyszłości ulicy Krupniczej ze słynnym kolumbijskim urbanistą Gilem Peñalosą. W klubie gościł m.in. Festiwal Reportażu Non-Fiction. ZetPeTe zarządza także dużą częścią ogrodową kompleksu przy ul. Dolnych Młynów, odbywały się tam m.in. pokazy kina plenerowego.

Na nakaz Bogdanowskiej ostro zareagował Łukasz Kumecki, szef Tytano. Najpierw z pomocą prawników odwołał się do ministra kultury Piotra Glińskiego, a potem zawiadomił prokuraturę. Kumecki zarzuca Bogdanowskiej, że ręka w rękę działa z deweloperem na korzyść hiszpańskiej spółki, a jednocześnie na szkodę fundacji. Śledczy zostali zawiadomieni o możliwości popełnienia przestępstwa przez urzędnika państwowego, który - zdaniem pełnomocników Kumeckiego - przekroczył swoje uprawnienia. Na tym nie koniec. Szef Tytano zarzuca Bogdanowskiej, że z premedytacją w porozumieniu z deweloperem pominęła fundację jako stronę w postępowaniu.

Dlaczego tak uważa? Zgodnie z umową fundacja dzierżawi kompleks przy Dolnych Młynów do końca września 2020 r. (hiszpański deweloper utrzymuje z kolei, że umowę wypowiedział, dlatego sprawa trafiła do sądu). - Konserwator wiedziała doskonale, kto jest faktycznym zarządcą terenu, a mimo to nas pominęła - nie kryje złości Kumecki. - Tytano użyje wszystkich dostępnych prawnych środków do ochrony stanu posiadania oraz interesu najemców aż do czasu rozstrzygnięcia naszego sporu ze spółką deweloperską w sądzie.

Skarga do ministra

W 16-stronicowym piśmie do Glińskiego pełnomocnicy Tytano i właścicielki klubu ZetPeTe podważają stanowisko Bogdanowskiej, powołując się na ustawy, w tym Kodeks postępowania administracyjnego.

Kumecki przypomina też w rozmowie z "Wyborczą", że ze względu na rygor natychmiastowej wykonalności, jaki wydała Bogdanowska, może dojść do uszkodzenia opróżnianego w pośpiechu obiektu. W piśmie przypomina, że jeśli zostanie zdemontowana elektryka, to gmach narażony będzie zimą na degradację, gdyż nie da się go inaczej ogrzewać.

Jego prawnicy wytykają małopolskiej konserwator zabytków, że nie ma podstaw, by sądzić, że w ZetPeTe odbywały się imprezy masowe. Przypominają, że prace wykonywane w poprzednich latach w tym budynku prowadzone były, zanim wpisany został do rejestru zabytków. Na koniec zwracają uwagę prof. Bogdanowskiej, że "food trucki" to pojazdy, z których wydawane jest jedzenie, i na ich postój nie jest potrzebne pozwolenie konserwatorskie.

Ciekawe są też wyliczenia. Sprzęty w klubie ZetPeTe, które narażone będą na zniszczenie przy wyprowadzce, wycenili na 300 tys. zł. A dochody z klubu, które z powodu decyzji konserwator zabytków zostaną utracone - na 10 tys. zł dziennie. Zlikwidowanych zostanie też 10 miejsc pracy.
Prawdopodobnie liczby te zostały podane, aby w przyszłości właścicielka klubu i Tytano mogli na ich podstawie ubiegać się o odszkodowanie od konserwator zabytków. Zdaniem prawników Tytano deweloper instrumentalnie wykorzystał prof. Bogdanowską do porachunków z fundacją, a jej nakaz został wydany "pod dyktando" spółki.

W rozmowie z "Wyborczą" Bogdanowska nie chciała komentować kroków podjętych przez Tytano. Nie bierze jednak pod uwagę scenariusza, że jej nakaz nie zostanie wykonany.

Konflikt interesów?

Na sprawie cieniem kładzie się jeszcze jeden fakt. Profesor Bogdanowska prywatnie jest sąsiadką kompleksu przy Dolnych Młynów. Często w social mediach narzekała na pijanych imprezowiczów i chmary taksówek podjeżdżających w środku nocy w te rejony.

W kwietniu, po objęciu stanowiska WKZ przez prof. Bogdanowską, zapytaliśmy ją o potencjalny konflikt interesów. Odpowiedziała: - Zawsze istnieje ryzyko, że sprawy prowadzone przez urząd dotyczą otoczenia, w którym się mieszka. Padają wtedy podejrzenia, że urzędnik zapewnił sobie drogę do domu albo doprowadzenie sieci ciepłowniczej z MPEC. Zadbam, żeby taki konflikt interesu w moim przypadku nie nastąpił. Będę starała się o wyłączenie mnie z kilku postępowań, w których dotąd jako aktywistka i mieszkanka zabierałam głos. Nie chcę jednak na razie wymieniać konkretnych przypadków.

Jak teraz patrzy na sprawę? - Prowadzę postępowanie jako urzędnik, który ma obowiązek przestrzegania prawa. Przywołuję w nakazie konkretne zapisy ustawy o ochronie zabytków i nie ma znaczenia, czy ta nieruchomość się znajduje w tym czy innym miejscu - mówi, gdy pytamy ją o zarzuty o stronniczość. - W tym przypadku mamy do czynienia z dużym zakresem samowoli budowlanej, więc sprawę trzeba wyjaśnić, a budynek zabezpieczyć - kwituje.
Proszę bardzo.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

03-11-2019, 22:12

Te jesienne zmiany czasu dla mnie wyjątkowe męczące. Na chuj to komu. Archaizm PRL-u.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-11-2019, 23:59

Ascetic pisze:forum NWN leży jak leżało.
Japoniec się spietrał :D
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

04-11-2019, 00:13

Bloodcult pisze:
Ascetic pisze:forum NWN leży jak leżało.
Japoniec się spietrał :D

jak widać ćwok przedkłada biznes nad obsranie jakichś urojeń. jestem tak samo zdegustowany tymi insynuacjami jak i postawą tego pingponga. tym samym życzę mu aby ten jego interes siadł. huj mu w dupę.

ps. teraz sobie przypomniałem, że w zeszłym tygodniu lekką ręką poszło ode mnie do tego zjeba 700 cebulionów. niestety tylko on miał interesujący mnie towar. huj mu w oko tym razem.
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

04-11-2019, 12:04

Rozpierdalają mnie mamusie/tatusiowie, którzy w przybytkach zabaw dziecięcych kompletnie ignorują zachowania swoich pociech, które to ryciem tudzież biciem innych wymuszają na mniejszych i słabszych swoje racje. Laptopowo-smartfonowe zombie, które nie ogarnia co się dzieje wokół. Ostatnio w 'kulkowie' o mały włos nie zajebałbym wychowawczego liścia tatulowi (bo w sumie co dziecko winne, że ma tatusia-niedowłada umysłowego) wpatrzonego w laptopa, podczas gdy jego 4 letni synuś zepchnął mi córę z dziecięcego motorku aż tak, że się zanosiła płaczem. Nie do końca byłem pewien, że to bachor muła wpatrzonego w ekran, w innym wypadku miałby chuj pogadankę w temacie wiadomym.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
maciek z klanu

04-11-2019, 13:12

Podpisuję się pod tym Prodi. Ci rodzice te ryje tak wlepione w komórki że szok. No ewentualnie strzela foto że zabawa z dzieckiem super. Ale 70 procent nie reaguje. Dzieci dziećmi wiadomo. Kilka razy miałem nawet satysfakcję jak córka się odwinela gnojowi co jej zabrał zabawkę albo zrzucił z hipcia jeżdżącego. Ja się jednak staram zawsze być koło córki, daje jej rozwiązywać konflikty samej ale jak przednie to interweniuje.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ