Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
535

Re: Księża

14-05-2019, 11:41

Poszli kompleksowo, zasłaniając obu zwolenników lgnięcia małoletnich.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

14-05-2019, 11:45

Ja myślę że odpiłują tego księdza po prostu i na złom się sprzeda, jak mosiądz to jakieś 15 zł za kilo. No bo przecież nie zdejmą z cokołu Największego z Polaków.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

14-05-2019, 12:11

Mogą go też szybko przetopić. Kandydatów jest kilku, a historyjkę się dopisze na kolanie. Ciemny lud wszystko kupi.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

14-05-2019, 12:37

W tujce mówio, ze ten film Sekielskiego już kilkanaście milionów ludzi oglądało. Ja tu widzę spory "potencjał komercyjny". Gdyby tak wziął się za to Miramax i powierzył reżyserię Polańskiemu, powstałby murowany hit.
Awatar użytkownika
bullet
zaczyna szaleć

14-05-2019, 12:46

Jimmy Boyle pisze:W tujce mówio, ze ten film Sekielskiego już kilkanaście milionów ludzi oglądało. Ja tu widzę spory "potencjał komercyjny". Gdyby tak wziął się za to Miramax i powierzył reżyserię Polańskiemu, powstałby murowany hit.
A ścieżkę dźwiękową mógłby nagrać Gary Glitter. ;)
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

14-05-2019, 15:31

Hatefire pisze:
moonfire pisze:Swoją drogą jakieś kilkanaście lat temu mowa była o pedofilskiej mafii w środowisku polskich reżyserów i artystów filmowych. Bardzo bym chciał zobaczyć film o tym właśnie środowisku, zrobiony z podobną dociekliwością co film Sekielskiego.
No to w czym problem? Zebrać się. Senator Bierecki/Episkopat/Ojciec Rydzyk sfinansują. Wolne środki finansowe mają, albo zbiórkę zrobić. Braun albo Gargas film chętnie zrobią na ten temat. Pewnie nawet TVP puści. Chętnie obejrzę, bo moralne bagno tam pewnie niezłe. Sam zresztą swego czasu na forume jebałem po Polańskim. Niemniej nadal nie wiem jakby to miało usprawiedliwiać kościół.
Nie mówię, że usprawiedliwia. Ale to szersze zjawisko.
Kościół sam się wkopał za sprawą krycia sprawców, przesuwania ich z parafii do parafii. I teraz, jak ktoś przede mną powiedział, słusznie ucierpi.

Kontekst tego zjawiska też jest nieco głębszy: w seminariach formacja, co tu dużo kryć, jest po prostu ciulowa. Oparcie się na Soborze Watykańskim II, do tego emocjonalne traktowanie wiary ("czuję Boga, więc ten istnieje"), mentalny homoseksualizm oraz skupianie się na kobietach (tak zwany kościół żeńsko-katolicki), co skutkuje czułostkowością, nadwrażliwością i znów opieraniem się na emocjach.

Dzisiaj jedynie tradycyjne instytuty kapłańskie plus FSPPX (tak zwani lefebryści) mogą zaoferować kandydatowi do kapłaństwa sensowną formację.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-05-2019, 15:38

Hatefire pisze:Sekielski odniósł się do pominięcia wątków agenturalnych w filmie.
Jesienią planuję wydanie książki.

Podobno poza pedofilią ma się w niej pojawić wątek współpracy księży z komunistyczną Służbą Bezpieczeństwa.

W archiwach IPN znalazłem nazwiska bohaterów mojego filmu. Świadomie zostawiłem to do książki, w której mogę pokazać dokumenty. W filmie tego nie ma, bo dla kwestii, czy ktoś krzywdzi dzieci, współpraca z bezpieką jest bez znaczenia. „Tylko nie mów nikomu” to nie jest dokument, który ma być biografią przestępców. Film mówi o krzywdzie, która wyrządzili dzieciom, i o procedurach, które nie działają. W tych dokumentach nie znalazłem też informacji, że księża zostali zwerbowani w oparciu o kompromitujące materiały.
Ciekawe co wymyślą następnego. Pewnie zapytają dlaczego w filmie nie ma nic o roszczeniach żydowskich i reparacjach wojennych od Niemiec, co stanowi ostateczny dowód na antypolski i antykościelny spisek :-D
Zakładając, że Sekielski nie jest skończonym idiotą można wyrobić sobie zdanie jakim jest dziennikarzem, a właściwie funkcjonariuszem. SB zakładała teczki wszystkim księżom i zbierała na nich kompromaty, które następnie wykorzystywano do działań operacyjnych, ale ja nie o tym chciałem. Otóż dzisiaj dowiedziałem się, że 55% wyroków za pedofilię w Polsce jest w zawiasach! Brawo polscy sędziowie. Uważam ten rodzaj przestępstwa za szczególnie ohydny i w skrajnych przypadkach np. recydywy czy szczególnego okrucieństwa powinna tu obowiązywać kara śmierci.

PS. Żenujący jest sposób w jaki piszesz o roszczeniach żydowskich. Jeśli wg Ciebie jest to problem z kosmosu lub sprawa z kategorii urojeń to gratuluję łączności z rzeczywistością.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

14-05-2019, 15:44

Hatefire pisze:Tymczasem pewien pomnik w Licheniu. Schadenfreude względem kleru, to wyjątkowo satysfakcjonujące uczucie :-D

Obrazek

Kogo przedstawiał ten pomnik?
Awatar użytkownika
Hatefire

14-05-2019, 15:51

Obrazek

Księdza Makulskiego ofiarującego bazylikę Dżej Pi Tu. Jest to nawiązanie do dawnej sztuki sakralnej, gdzie często tak pokazywano fundatorów jakiegoś kościoła, np króla ofiarującego kościół Matce Boskiej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

14-05-2019, 15:54

Hatefire pisze:Obrazek

Księdza Makulskiego ofiarującego bazylikę Dżej Pi Tu. Jest to nawiązanie do dawnej sztuki sakralnej, gdzie często tak pokazywano fundatorów jakiegoś kościoła, np króla ofiarującego kościół Matce Boskiej.
może coś ze mną nie halo, ale jest w tym pomniku coś dwuznacznego ...
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
uglak

14-05-2019, 15:57

Ascetic pisze:
Hatefire pisze:Obrazek

może coś ze mną nie halo, ale jest w tym pomniku coś dwuznacznego ...
zawsze mozna sie przebadac ;-)

Obrazek
Guilty of being right
Nasum

14-05-2019, 16:54

Pomnik wyglada jakby ksiądz podtrzymywał jaja papieżowi, a na tym obrazku widzę dwa kurczaki obrane z piór przybijające sobie skrzydełkami piątki.
byrgh
zahartowany metalizator

14-05-2019, 18:08

uglak pisze:
Ascetic pisze:może coś ze mną nie halo, ale jest w tym pomniku coś dwuznacznego ...
zawsze mozna sie przebadac ;-)
Po co badać, to kwestia niskiego potencjału intelektualnego, a czegoś się spodziewał innego po tym nieszczęśniku ;)
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

14-05-2019, 18:28

twój proboszcz twierdzi, że masz wysoki potencjał seksualny i dobrze rokujesz:)
535

14-05-2019, 18:30

Był najlepszy w całym komisariacie, to i na plebanii pociągnie karierę.
byrgh
zahartowany metalizator

14-05-2019, 18:32

Lubicie mieć jajca swojego kolegi na brodzie czy zmieniacie się czasami?
535

14-05-2019, 18:35

Spokojnie w ciągnięciu druta nie masz tutaj konkurencji.
byrgh
zahartowany metalizator

14-05-2019, 18:37

Jesteś kretynem? Nie odpowiadasz na pytania.
535

14-05-2019, 18:38

byrgh pisze:Jesteś kretynem? Nie odpowiadasz na pytania.
Nie jesteśmy na komisariacie, krawężniku.
byrgh
zahartowany metalizator

14-05-2019, 18:40

Chcesz to zmienić? :)))))))))))
ODPOWIEDZ