Masa mode ON ;)

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Pelson
rasowy masterfulowicz

Re: Masa mode ON ;)

17-07-2013, 12:31

Pan_Kimono pisze:Triceps czym wlasciwie mozna zastapic chleb? w sensie takiego codziennego wypelniacza - cos w miare taniego. Mysle o tym od dluzszego czasu i nic sensownego nie znalazlem
Zupełnie subiektywnie pisząc- płatki jęczmienne.

Mają zupełnie inną konsystencję i teksturę niż płatki owsiane czy pszenne.
Dla mnie w roli zapychacza i idealnego subsytutu pieczywa, zwłaszcza gdy nachodzi mnie ochota na popołudniowe myszkowanie po szufladach w poszukiwaniu węglowodanów. Kilka łyżeczek + woda i głód zaspokojony.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Pelson
rasowy masterfulowicz

17-07-2013, 12:36

HAL_9000 pisze: Klata z nogami... a czemu nie?
Dwie duże grupy mięśniowe razem- to niekoniecznie musi się sprawdzić. Może, ale nie musi.
A relacja waga/wzrost jest OK. Można zostać przy tej wadze, tylko zamiast tłuszczu obudowac się mięśniami.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

17-07-2013, 12:50

HAL_9000 pisze:
Pan_Kimono pisze:78 przy 172 to nadwaga??? no i nogi z klata razem mi sie nie widza. Przede wszystkim dieta - odstaw tyle cukrow ile mozesz i przy odbrobinie cwiczen bedziesz lecial ladnie z masy.

Mam budowę krasnoluda i sadła trochę jest. Klata z nogami... a czemu nie?
Ja mam podobny wzrost i bylem w stanie dojsc do 82 przy minimalnym otluszczeniu. Kumpel dobil do 89 (dla mnie za duzo).

co do klaty to tak jak Pelson napisal, wypompujesz organizm
Pelson pisze:
Pan_Kimono pisze:Triceps czym wlasciwie mozna zastapic chleb? w sensie takiego codziennego wypelniacza - cos w miare taniego. Mysle o tym od dluzszego czasu i nic sensownego nie znalazlem
Zupełnie subiektywnie pisząc- płatki jęczmienne.

Mają zupełnie inną konsystencję i teksturę niż płatki owsiane czy pszenne.
Dla mnie w roli zapychacza i idealnego subsytutu pieczywa, zwłaszcza gdy nachodzi mnie ochota na popołudniowe myszkowanie po szufladach w poszukiwaniu węglowodanów. Kilka łyżeczek + woda i głód zaspokojony.
dzieki, sprawdze napewno
KVLT lizania CZASZKI
abstract
postuje jak opętany!

17-07-2013, 13:11

HAL_9000 pisze: Co do osiągów maksymalnych, to jak sprawdziłem - 120% własnej wagi na klatę, 5 podciągnięć na drążku
trochę ogólnikowe i pobieżne stwierdzenie, ale widzę koszmarną dysproporcję między siłą przodu a tyłu :D
abstract
postuje jak opętany!

17-07-2013, 13:14

Pelson pisze:
HAL_9000 pisze: Klata z nogami... a czemu nie?
Dwie duże grupy mięśniowe razem- to niekoniecznie musi się sprawdzić. Może, ale nie musi.
A relacja waga/wzrost jest OK. Można zostać przy tej wadze, tylko zamiast tłuszczu obudowac się mięśniami.
łączenie nóg z czymkolwiek innym nie jest złe, o ile nie ćwiczysz zawodowo :)
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

17-07-2013, 13:21

abstract pisze:
HAL_9000 pisze: Co do osiągów maksymalnych, to jak sprawdziłem - 120% własnej wagi na klatę, 5 podciągnięć na drążku
trochę ogólnikowe i pobieżne stwierdzenie, ale widzę koszmarną dysproporcję między siłą przodu a tyłu :D
prosta droga do garba
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
seba_ulf
starszy świeżak

17-07-2013, 13:47

HAL_9000 pisze: Co do odżywiania, to tluszcz jest w orzechach i smalcu pod jajecznicę. Jeżeli chodzi o chleb, to planuję jego kompletne wyparcie, tylko z czego te węglowodany, z makaronów?
Mój główny zamiar, to pozbycie się sadła i poprawienie sprawności ogólnej.
Z pompkami, to spróbuję coś zrobić, bo faktycznie męczę się, a postępów nie widać.
Wiem, bez drążka to lipa, Za miesiąc będzie.
E, swingi robię (napisałem "wymachy", ) C&J - na razie C.
Spróbuję coś z tym martwym.
Węgle z ziemniaków. Makaron w sumie też podchodzi pod produkt pszenny.
Pompki spróbuj może ograniczyć do 2-3 serii x 20 powt. Jak dobrze ci idzie z pełnymi, to leć następne pompki wąskie, a potem zacznij próbować pompki na jednej ręce (na początek z jakimś podparciem). Imo lepsze to niż napierdalanie do oporu, gdzie nie ma żadnej progresji w sile.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-07-2013, 15:44

Ja uzywam papryki, jezeli chodzi ci o cos w rodzaju podstawki pod kanapke. Odkrajasz z boku papryki takie "lodeczki" , mozna tam napierdolic w te wneke najpierw masla, potem przypraw, szczypiorkow, jaj gotowanych, ogorkow kiszonych, kielbasy czy innego miesa i jest wypas kanapka. Mozna nawet zwinac w rulon i przegbic wykalaczka. Wtedy na imprezach takie kanapki znikaja mi najszybciej, bo wszyscy to wpierdalaja na potege i mlaskaja. Zwykle kanapki czyli z chlebem. ktore robie dla lamusow z reguly ostatnio zostaja.

Do jajecznicy czy innych dan tez sie nadaje.
woodpecker from space
[V]
mistrz forumowej ceremonii

17-07-2013, 15:47

owsianki nie jadasz?z rodzynkami,malinami,jagodami?dobra jest.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops

17-07-2013, 15:49

seba_ulf pisze:
HAL_9000 pisze: tylko z czego te węglowodany, z makaronów?
Węgle z ziemniaków.
Taak, ja bym tak zrobil, zboze najlepiej zostawic dla ptakow, choc i one niezbyt chetnie jedza. Najlepiej uwolnic umysl od tego to potem sie lepiej zyje.
Ziemniaki, kasza gryczana od biedy a reszta z warzyw. Twarogi, smietany i takie inne maja aminokwasy gkukogenne wiec nie ma sie co martwic, weglowodany sa niezbedne ale jak trzeba to sa zapasy. Jezeli nie szalejesz z weglami to wtedy mozesz sobie strzelic bezkarnie browara albo dwa, to tylko 15 gram wegli a przy okazji sporo krzemu w postaci przyswajalnej.

Teraz masz sezon na owoce, ktore maja malo wegli, maliny, jagody wiec to tez jest ok
Ale to moje zdanie na ten temat, zupelnie niekulturystyczne, za to fizjologiczne.
Ostatnio zmieniony 17-07-2013, 15:51 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

17-07-2013, 15:50

[V] pisze:owsianki nie jadasz?z rodzynkami,malinami,jagodami?dobra jest.
Daj spokoj, badzmy dorosli jak to mowia trollfesorowie :) Predzej bym zjadl swoje gowno niz owsianke :)
woodpecker from space
[V]

17-07-2013, 15:54

:)a ja lubię.bardzo dobra opcja na śniadanie,sama może nie,ale z dodatkiem jakiś owoców jets super.Omlety z płatków owsianych też ok.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops

17-07-2013, 15:58

Wg mnie to jeden z trickow ameryki i pana kelloga. Jezeli cos niejadalne bez przetworzenia to raczej nie tykam. Zarcie weglowodanow na sniadanie to dobry sposob zeby nie zgubic wagi, strzal insulinki z rana i przed poludniem glodzik.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

17-07-2013, 19:28

wafle ryżowe - w każdym markecie, same węgle
Awatar użytkownika
Triceratops

17-07-2013, 21:14

Z deszczu pod rynne? A po co?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

17-07-2013, 21:21

pytający nie określił czego ta zmiana ma dotyczyć (po prostu wywalenie chleba na rzecz czego innego - co w przypadku nabicia węgli i tak nie ma wielkiego znaczenia) czy rezygnacja z części węgli na rzecz czegoś innego, w pierwszej opcji do kanapek, na zagryche, itp. te wafle wydaja się najlepszą opcją
Awatar użytkownika
Lykantrop

17-07-2013, 21:23

I co wy w tej Polsce jecie? Wafelki ryżowe?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Triceratops

17-07-2013, 21:25

Biały pisze:pytający nie określił czego ta zmiana ma dotyczyć (po prostu wywalenie chleba na rzecz czego innego - co w przypadku nabicia węgli i tak nie ma wielkiego znaczenia) czy rezygnacja z części węgli na rzecz czegoś innego, w pierwszej opcji do kanapek, na zagryche, itp. te wafle wydaja się najlepszą opcją
W tym wypadku wywalalby chleb wylacznie po to zeby sie pozbyc z diety glutenu, ale raczej o tym nie wspominal.
woodpecker from space
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

17-07-2013, 21:43

Biały pisze:
wafle ryżowe - w każdym markecie, same węgle
Chodzi właśnie o wycięcie wegli z diety, póki co scinam wiec chce ograniczyć do koniecznego minimum, i tak pochlaniam sporo w owocach.

Papryka Tricepsa to póki co genialne rozwiązanie dla mnie. Kanapeczki Lubie a papryka to idealna rama:)
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

17-07-2013, 21:48

ale jaki cel takiego cięcia węgli? jeżeli jakaś redukcja to najlepiej zacząć od przycięcia tłuszczy
ODPOWIEDZ