ZOSTAŁEM OJCEM!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: ZOSTAŁEM OJCEM!
Brawo!
Gdybym tylko był młodszy...
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Gratuluję.
- dzik
- zahartowany metalizator
- Castor
Dziękuję. Zawsze chciałem mieć więcej niż jedno dziecko, ba więcej niż dwoje, ale trójka to max na jaki mogę sobie pozwolić. Mnie taka ilość w zupełności wystarczy. Nie chcemy bić żadnych rekordów, ani z nikim się ścigać, choć zdaję sobie sprawę z tego, że tempo (dziecko co 2 lata) jest niezłe. Im dłuższa przerwa między jednym a drugim dzieckiem, tym mniejsza szansa, że będzie się człowiekowi chciało wracać znów do tych pieluch i nieprzespanych nocy. Także trzeba kuć żelazo póki gorące. Jeśli idzie o wiek, to faktycznie trzeba zacząć w odpowiednim momencie, bo im człowiek starszy tym bardziej się nie chce, a z drugiej strony młodzi chcą się wyszaleć. Ja mam obecnie 34 lata i jestem przekonany, że to najlepszy wiek, by sprawy posiadania potomstwa mieć już uregulowane.
Nie głosowałem na PiS i głosować nigdy nie będę, odrzuca mnie od nich niemalże wszystko. Program 500+ doskonały/sprawiedliwy nie jest, ale mnie osobiście dużo pomaga, choć i tak w budżecie miesięcznym mojej rodziny dziura, średnio ok 500-. Dobrze, że się wspiera ludzi posiadających dzieci, bo jakby nie patrzeć to właśnie one są gwarantem np tego że system emerytalny się nie rozsypie, a Państwo nasze nie ogłosi bankructwa.
Nie głosowałem na PiS i głosować nigdy nie będę, odrzuca mnie od nich niemalże wszystko. Program 500+ doskonały/sprawiedliwy nie jest, ale mnie osobiście dużo pomaga, choć i tak w budżecie miesięcznym mojej rodziny dziura, średnio ok 500-. Dobrze, że się wspiera ludzi posiadających dzieci, bo jakby nie patrzeć to właśnie one są gwarantem np tego że system emerytalny się nie rozsypie, a Państwo nasze nie ogłosi bankructwa.

- Nerwowy
System emerytalny tego kraju rozsypał się już dawno i to nie tylko ze względu na niską dzietność a zapewnienia rządu, że 500+ zostało wprowadzone w trosce o nasze emerytury to ordynarna propaganda. Sorry ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Też czasami wydaje mi się, że trochę za długo czekałem, ale nie ma się co rozczulać, tylko działać ;)SCREAMBLOODYGORE pisze:Brawo!
Ile miałeś lat kiedy urodził się pierwszy smyk? Jestem parę lat od ciebie starszy i myślę, że mój syn nie zostanie jedynakiem. Fakt, że jakieś dziesięć lat temu było by przy wszystkim więcej energii, ale wydaje mi się, że jestem w na tyle dobrej formie, że podołam za jakiś czas z kolejnym urwisem :)Castor pisze: mam obecnie 34 lata i jestem przekonany, że to najlepszy wiek, by sprawy posiadania potomstwa mieć już uregulowane.
- Castor
Dokładnie 30 lat i dwa miesiące. I jest tak jak mówisz: 10 lat temu byłoby Ci łatwiej, miałbyś więcej energii i sił na to wszystko. A wyobraź teraz takiego 50 latka, który biega za rozbrykanym 5 latkiem i to nie jest wcale jego wnuczek. Mam nadzieję, że tak długo zwlekać nie będziesz ;)

-
Nie nie... zamykamy z żonką interes, postanowione. Druga ciąża była dla niej sporym obciążeniem. Wszystko ma swój czas.est pisze:Też czasami wydaje mi się, że trochę za długo czekałem, ale nie ma się co rozczulać, tylko działać ;)SCREAMBLOODYGORE pisze:Brawo!
-
No, jeżeli mam być szczery to oczywiście jakieś tam obawy są. Statystyki też pokazują swoje jeżeli chodzi o zależność wieku kobiety i ciąży i trzeba sobie z tego zdawać sprawę.
Teraz mam 38 więc do 40 chyba zdążę ;)Castor pisze:Dokładnie 30 lat i dwa miesiące. I jest tak jak mówisz: 10 lat temu byłoby Ci łatwiej, miałbyś więcej energii i sił na to wszystko. A wyobraź teraz takiego 50 latka, który biega za rozbrykanym 5 latkiem i to nie jest wcale jego wnuczek. Mam nadzieję, że tak długo zwlekać nie będziesz ;)
-
- rozkręca się
Mam 40, synowie 2 i 4, na pewno 10 lat wcześniej byłoby łatwiej ale nie ma tragedii, dasz rade ale w sprawie drugiego lepiej działaj już teraz:)
- Najprzewielebniejszy
Masterful nigdy nie jawił mi się jako forum prorodzinne.
A tu proszę. Zaskoczenie :)
A tu proszę. Zaskoczenie :)
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
Castor, nie znać JA Ciebie chłopie, ale jak wyżej. nie próżnujesz… ;-)
gratulacje.
a co do samej chęci posiadania gromadki.
jednak wpadka wystarczy ;-)
k'wa jak jako 42 letni emeryt miałbym jeszcze z kolejnym popierniczać na te wszystkie kinderbale, wywiadówki, zakupy nart, znać rozpiskę wszystkich filmów BO tydzień po tygodniu, to bym się chyba zabił ;-)
trzymaj się tam dzielnie ;-)
gratulacje.
a co do samej chęci posiadania gromadki.
jednak wpadka wystarczy ;-)
k'wa jak jako 42 letni emeryt miałbym jeszcze z kolejnym popierniczać na te wszystkie kinderbale, wywiadówki, zakupy nart, znać rozpiskę wszystkich filmów BO tydzień po tygodniu, to bym się chyba zabił ;-)
trzymaj się tam dzielnie ;-)
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
-
Służba zdrowia też równo ssie. Dawają Ci wynik prawdopodobieństwa (i tylko prawdopodobieństwa) wystąpienia wad u dzieciaka, który tak naprawdę o niczym nie przesądza, a jak chcesz spać spokojnie to zrobimy dodatkowe badania ale poprosimy 1000zł. Zapłacisz. Jak pewnie każdy.est pisze:No, jeżeli mam być szczery to oczywiście jakieś tam obawy są. Statystyki też pokazują swoje jeżeli chodzi o zależność wieku kobiety i ciąży i trzeba sobie z tego zdawać sprawę.
-
Niektóre rzeczy są nie do przewidzenia, a nawet wychodzą przypadkowo przy okazji innych badań. Wiem, bo sam tego doświadczyłem. System ochrony zdrowia jest u nas kiepski, zwłaszcza jeżeli chodzi o terminy. Przy dzieciakach nie myśli się jednak o takich pierdołach jak terminy czy pieniądze, czasami nawet nie ma czasu żeby się porządnie wkurwić :)
-
ano... zdrowie i tylko zdrowie...
- Gore_Obsessed
Gratulacje!Castor pisze:Przedwczoraj o 15:55 po raz kolejny zostałem Ojcem. Dla tych co tu od niedawna, dodam że po raz trzeci.
Od kiedy sam zostałem ojcem zastanawiam się jak rodzice dwójki i większej ilości małych dzieci dają sobie radę odnośnie organizowania czasu na swoje hobby. Mi zostają tylko wieczory (tak od 22:00-22:30) kosztem zarywania nocek, a w weekendy czasem jeszcze około dwóch godzin w trakcie popołudniowej drzemki malucha.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Castor
Generalnie to u mnie podobnie, chyba że wracam z pracy to czas dla siebie mam najwcześniej po 23:00. Bo raz pracę kończę o 21:00 potem jeszcze zakupy spożywcze i Rossmann, a w domu po całym dniu syf przeokrutny i niczym doprowadzi się do przyzwoitego stanu w najlepszym wypadku jest godzina 23:00. Jeśli jest później mam automatycznie mniej czasu na hobby albo sen. Nie mając dzieci słuchałem nawet 3 płyty dziennie. Mając jedno dziecko jedną, dwoje jedną na dwa dni, przy trójce potrzebuje na trzy nawet cztery dni. na koncerty chodzę max dwa razy do roku. Moje hobby kończy się na jeździe na rowerze do pracy, jakieś 6.5km w jedną stronę. Na inne przyjemności czasu brak. Sen: przy trójce dzieci jest go mało, a dodatkowo jest 3 razy mniejsza szansa na przespanie całej nocy bez wstawania, dlatego obecnie śpię po max 5 godzin i ze 3 bądź 4 tazy w nocy wstaję.

- TheDude
^ Ło kurwa, jaki terror ! ! ! A to wszystko dla potomstwa, z którego i tak nie wiadomo co potem wyrośnie ;)
-
No takie posty zdecydowanie nie zachęcają do rozmnażania się.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME