Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Re: Księża

13-05-2019, 17:05

Nasum pisze:
Stary Metal pisze:Cieszę się, że miałem swój udział w filmie.
Tzn.? Dorzuciłeś się w finansowanie, czy pracowałeś przy nim bezpośrednio? Albo jeszcze w inny sposób? Pytam z ciekawości.
Może to któryś z księży. :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Bloodcult

13-05-2019, 17:07

Pacjent pisze: Podobno wszyscy byli agentami SB, co oznacza, że:
- państwo wiedziało,
- mogli sobie dalej robić to co lubili, musieli tylko donosić,
- tak właśnie wygląda owo ukrywanie pedofilii w polskim KK.
Właśnie mnie zastanawiało dlaczego nie pokazano aktualnych spraw tylko takie z przed 30 lat
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-05-2019, 17:31

^ po to żeby nie robić problemów rodzicom/dzieciom, które będą wytykane paluchami. Poza tym jak rzecz działa się np. na wsi to wyobraź sobie, jak katolska społeczność mogłaby zareagować - "przecież to taki dobry ksiadz jest, nie mógł tak zrobić, oskarżyli go jakieś Smolińskie kłamczuchy, poza tym ich panna, wiadomo, puszczalska i pewnie biednego księżulka sama uwiodła"...
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Hatefire

13-05-2019, 17:41

Chciałbym zwrócić uwagę, że zajął się sprawami, których ofiary zgodziły się wystąpić i skonfrontować z sprawcami, bo takie było założenie, choć jak znam życie Pacjent zaraz dodłubie się do dziewiątego dna z starozakonnymi w roli głównej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

13-05-2019, 17:43

Nasum pisze:
Stary Metal pisze:Cieszę się, że miałem swój udział w filmie.
Tzn.? Dorzuciłeś się w finansowanie, czy pracowałeś przy nim bezpośrednio? Albo jeszcze w inny sposób? Pytam z ciekawości.
Dorzuciłem się.
Nie była to jakaś potężna kwota, ale zawsze miło mieć świadomość, że w tych kilku klatkach filmu jest wyłożonych parę moich złotych.
Ostatnio zmieniony 13-05-2019, 17:59 przez Stary Metal, łącznie zmieniany 1 raz.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
We're the metal generation
Don't fuck with us cos we're insane!
ursus
w mackach Zła

13-05-2019, 17:54

Np. polityka biedronia opiera sie na ataku na kościół.
Sekielski jak jest taki dociekliwy to niech odtajni film zrobiony przez tvn o walesie.
Nie bronie tych zbokow, ale uważam że jest to atak na kościół. Ma byc u nas tak jak tam czyli koscioly świecą pustkami. Łatwiej im bedzie wprowadzać lgbt i inne pomarańczowe rafalki.
Awatar użytkownika
nicram

13-05-2019, 18:00

ursus pisze:Nie bronie tych zbokow, ale uważam że jest to atak na kościół. Ma byc u nas tak jak tam czyli koscioly świecą pustkami. Łatwiej im bedzie wprowadzać lgbt i inne pomarańczowe rafalki.
Wow. Dostałem raka oczu po przeczytaniu. Otóż bronisz zboków i instytucji, w której się znajdują. Powiadasz, że kościół to przedmurze chrześcijaństwa i obroni was przed zboczeńcami, ale innymi, nie naszymi? Niesamowita logika. Idź się pomódl.
Ostatnio zmieniony 13-05-2019, 18:04 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
Pacjent

13-05-2019, 18:03

Hatefire pisze:Chciałbym zwrócić uwagę, że zajął się sprawami, których ofiary zgodziły się wystąpić i skonfrontować z sprawcami, bo takie było założenie, choć jak znam życie Pacjent zaraz dodłubie się do dziewiątego dna z starozakonnymi w roli głównej.
Nie oczekuję od wyborcy partii Razem logicznego wywodu na temat tego co napisałem, a wszystkim którzy uważają, że myślą samodzielnie radzę się zastanowić dlaczego nie powstają branżowe materiały na temat pedofilii wśród nauczycieli, artystów, aktorów czy trenerów sportowych.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
SATYROS
w mackach Zła

13-05-2019, 18:05

ursus pisze:Np. polityka biedronia opiera sie na ataku na kościół.
Sekielski jak jest taki dociekliwy to niech odtajni film zrobiony przez tvn o walesie.
Nie bronie tych zbokow, ale uważam że jest to atak na kościół. Ma byc u nas tak jak tam czyli koscioly świecą pustkami. Łatwiej im bedzie wprowadzać lgbt i inne pomarańczowe rafalki.
Życzę koledze wyregulowania odbytu przez lokalnego proboszcza. :)
A potem napisz to samo...
ursus
w mackach Zła

13-05-2019, 18:16

Proszem bardzo. Np. polityka biedronia opiera sie na ataku na kościół.
535

13-05-2019, 18:41

Każda niewygodna prawda na temat kościoła w tym świętojebliwym społeczeństwie jest atakiem.
Awatar użytkownika
nicram

13-05-2019, 18:45

Już wielokrotnie pisałem, że jest dla mnie co najmniej zadziwiające, że to świtojebliwe społeczeństwo znajduje swoje miejsce na forum muzyki satanistycznej. Qrwa, dziwnyyyy jest teeeeeeeeeen Świaaaaaaaaaaat.
Awatar użytkownika
Medard

13-05-2019, 19:09

Pacjent pisze:
Hatefire pisze:Chciałbym zwrócić uwagę, że zajął się sprawami, których ofiary zgodziły się wystąpić i skonfrontować z sprawcami, bo takie było założenie, choć jak znam życie Pacjent zaraz dodłubie się do dziewiątego dna z starozakonnymi w roli głównej.
Nie oczekuję od wyborcy partii Razem logicznego wywodu na temat tego co napisałem, a wszystkim którzy uważają, że myślą samodzielnie radzę się zastanowić dlaczego nie powstają branżowe materiały na temat pedofilii wśród nauczycieli, artystów, aktorów czy trenerów sportowych.
Bo dyrektorzy szkół, czy ministerstwo edukacji nie są w stanie systemowo bronić swoich nauczycieli pedofili, jak to robi KK.

A gdzieś widziałem zestawienie, że duchowni nie są najliczniejszą grupą skazanych za takie przestępstwa, więcej jest nauczycieli, trenerów itp.
Die Welt ist meine Vorstellung.
ursus
w mackach Zła

13-05-2019, 19:30

Medard pisze:Bo dyrektorzy szkół, czy ministerstwo edukacji nie są w stanie systemowo bronić swoich nauczycieli pedofili, jak to robi KK.

A gdzieś widziałem zestawienie,
że duchowni nie są najliczniejszą grupą
skazanych za takie przestępstwa, więcej jest nauczycieli, trenerów itp.
Czemu nie pisza o innych środowiskach gdzie jest więcej pedofili tylko kościół.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

13-05-2019, 19:33

Jakich innych?? Co tu się odjaniepawla?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Nasum

13-05-2019, 19:35

I tylko o to w tym chodzi. Nie o napiętnowanie pedofilii w łonie tylko i wyłącznie kościoła jako instytucji, bo tego typu zwyrodnialców często gęsto można spotkać także w innych grupach zawodowych, czy ogólniej mówiąc społecznych. Ale kiedy dajmy na to, wyjdzie na jaw fakt, że nauczyciel zostawiając w kozie za karę małoletnie uczennice albo uczniów, dopuszczał się na nich innych czynności seksualnych, tudzież dokonał gwałtu, to po wszystkim dyrekcja wywali go ze szkoły na zbity ryj, w mediach będzie o tym głośno przez kilka dni, prokuratura natychmiast go zatrzyma do swojej dyspozycji, a policja rozpocznie dochodzenie. Nie będzie tak, że w ramach ukrycia tego wstydliwego faktu, minister oświaty postanowi przenieść do go innej placówki.

Kościół, jako instytucja, która reprezentuje jakieś tam wartości bliskie wielu osobom, będąca dla nich jakąś moralną podporą, miejscem w którym czują się bezpiecznie a dodatkowo ciesząca się społecznym zaufaniem, nie powinna uciekać od odpowiedzialności i także w swoich szeregach piętnować tego typu czyny i zgłaszać je do odpowiednich organów. Pal licho, jeśli ksiądz zmajstruje dziecko jakiejś dorosłej pannie, albo okaże się pedałem - fakt niewygodny więc przeniesienie takiego kapelana z jednego miejsca w drugie, aby ludzie nie gadali można jeszcze jako tako zrozumieć . Bo dotyczy osób dorosłych. Natomiast gwałty i wykorzystywanie seksualne nieletnich to już większy kaliber, więc zamiatanie czegoś takiego pod dywan nie może spotykać się z żadnym okruchem zrozumienia czy tolerancji.
Awatar użytkownika
Medard

13-05-2019, 19:35

Bo przestępcy z innych grup trafiają do więzienia i czeka ich ostracyzm społeczny?
Bo rolą innych grup nie jest szerzenie zasad religii i moralności?

Masz wątpliwości?
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

13-05-2019, 19:45

Swoją drogą jakieś kilkanaście lat temu mowa była o pedofilskiej mafii w środowisku polskich reżyserów i artystów filmowych. Bardzo bym chciał zobaczyć film o tym właśnie środowisku, zrobiony z podobną dociekliwością co film Sekielskiego.
ursus
w mackach Zła

13-05-2019, 19:48

moonfire pisze:Swoją drogą jakieś kilkanaście lat temu mowa była o pedofilskiej mafii w środowisku polskich reżyserów i artystów filmowych. Bardzo bym chciał zobaczyć film o tym właśnie środowisku, zrobiony z podobną dociekliwością co film Sekielskiego.
+1
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

13-05-2019, 19:55

Bloodcult pisze:Właśnie mnie zastanawiało dlaczego nie pokazano aktualnych spraw tylko takie z przed 30 lat
Może dlatego, że tylko dzięki temu mógł pracować z faktycznymi ofiarami?
ursus pisze:
Medard pisze:A gdzieś widziałem zestawienie,
że duchowni nie są najliczniejszą grupą
skazanych za takie przestępstwa, więcej jest nauczycieli, trenerów itp.
Czemu nie pisza o innych środowiskach gdzie jest więcej pedofili tylko kościół.
Może dlatego, że nauczyciele czy trenerzy nie tworzą ogólnokrajowych i globalnych struktur, które zamiast rozwiązywać problem pedofilli w swoich szeregach zajmują się jego ukrywaniem? Problemem nie jest powszechność molestowania dzieci przez funkcjonariuszy KRK, tylko systemowe zamiatanie tematu pod dywan.
Ostatnio zmieniony 13-05-2019, 20:00 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 2 razy.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
ODPOWIEDZ