ZOSTAŁEM OJCEM!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: ZOSTAŁEM OJCEM!
Problem współczesnego świata: ludzie wykształceni, finansowo stabilini, życiowo uporządkowani mają wątpliwości czy warto mieć dzieci :)
Nie no, nie warto. Zostawmy rozmnażanie azjatom i afrykanom ew. w Polsce dla alkoholików i społecznych nizin.
Nie no, nie warto. Zostawmy rozmnażanie azjatom i afrykanom ew. w Polsce dla alkoholików i społecznych nizin.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Wiadomix, że makiawelizm na propsie ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Pierec
- postuje jak opętany!
16 oczywiście:)Sybir pisze:Pierec, zacytuję klasyka: ile Ty masz lat? :D "niestety nie mam możliwości przeprowadzić masowej wazektomii" :D
bez odbioru.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
+100 ;)nightspiryt pisze:Problem współczesnego świata: ludzie wykształceni, finansowo stabilini, życiowo uporządkowani mają wątpliwości czy warto mieć dzieci :)
woodpecker from space
- Sybir
nightspiryt, TO JUZ SIE DZIEJE!!!!!!1!11!oneone
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- w mackach Zła
Nie no, litości. Będę się rozmnażał tylko dlatego, że jedna rasa chce mieć wyższość i większość liczebną nad drugą. Jak Was takie "zawody" bawią to róbcie sobie i po 10cioro dzieci, kto Wam broni? Jeszcze od miłościwie nam panujących dostaniecie po 500zł w bonusie. Od głowy.
Trudno zrozumieć, że ktoś nie chce mieć dzieci? Nie jest to celem wyższym w czyimś życiu? Wielu ludzi zastanawia się czy chce mieć dziecko tylko dlatego, że powoduje to ciśnienie społeczne. Musisz się wpasować w idealny model. Ludzie nie lubią odmienności. Dzieciństwo, edukacja, praca, rodzina, śmierć. Od czasu do czasu można się okazyjnie najebać i ponarzekać, żeby nie było nudno. To model najbardziej pożądany w naszym społeczeństwie. Gratuluję wszystkim matkom i ojcom, obecnym i przyszłym, ale mnie do tego nie mieszajcie :) Może jeszcze nie dorosłem, a może osiągnęliśmy już ten punkt, że ludzkość nie musi już się mnożyć na potęgę, żeby zagarnąć całą planetę i dalszy jej przyrost nie tylko nie pomaga, ale nawet szkodzi? Nie mówię tutaj o jakiejś eksterminacji czy namawiania ludzi do tego żeby ludzie nie mieli dzieci. Mówię o tym, że każdy może decydować sam za siebie czy te dzieci chce mieć i wychowywać (bo mieć i nie wychowywać to już w ogóle ciekawy eksperyment społeczny). Bez nacisków ze strony babć, rodziców, teściów i znajomych, którzy już dojrzeli do tej decyzji.
Trudno zrozumieć, że ktoś nie chce mieć dzieci? Nie jest to celem wyższym w czyimś życiu? Wielu ludzi zastanawia się czy chce mieć dziecko tylko dlatego, że powoduje to ciśnienie społeczne. Musisz się wpasować w idealny model. Ludzie nie lubią odmienności. Dzieciństwo, edukacja, praca, rodzina, śmierć. Od czasu do czasu można się okazyjnie najebać i ponarzekać, żeby nie było nudno. To model najbardziej pożądany w naszym społeczeństwie. Gratuluję wszystkim matkom i ojcom, obecnym i przyszłym, ale mnie do tego nie mieszajcie :) Może jeszcze nie dorosłem, a może osiągnęliśmy już ten punkt, że ludzkość nie musi już się mnożyć na potęgę, żeby zagarnąć całą planetę i dalszy jej przyrost nie tylko nie pomaga, ale nawet szkodzi? Nie mówię tutaj o jakiejś eksterminacji czy namawiania ludzi do tego żeby ludzie nie mieli dzieci. Mówię o tym, że każdy może decydować sam za siebie czy te dzieci chce mieć i wychowywać (bo mieć i nie wychowywać to już w ogóle ciekawy eksperyment społeczny). Bez nacisków ze strony babć, rodziców, teściów i znajomych, którzy już dojrzeli do tej decyzji.
- Triceratops
No ale to juz zostalo ustalone, ze plodzenie potomstwa pod wplywem jakiejkolwiek presji spoleczne, rodzinnej czy innej dowolnej jest wyrazem skrajnego niedojebania. O checi posiadania potomstwa decyduje instynkt, tak jest na calym swiecie a w swiecie zwierzat przede wszystkim. To, ze dzisiaj czlowiek potrafi ignorowac instynkty to zasluga rozumu i ucywilizowania sie.
Zas co do aktualnych trendow i mod to posiadanie potomstwa jest dzisiaj raczej niemodne, w swiatlym towarzystwie erudytow i ludzi swiatowych sie raczej uchodzi za ciemnogrodzianina i tlumoka, przeciez posiadanie zwierzakow jest bardziej fajniejsze i swiadczace o poziomie intelektualnym. Dzieci generalnie sa wkurwiajace, krzycza, sraja, rysuja holubione i latami zbierane kolekcje plyt, kaset vhs, winyli, znaczkow i pamiatek z wycieczek z dalekiej Azji.
Nikt nikogo do niczego nie zmusza tak jak jedna strona nie przekona drugiej.
Zas co do aktualnych trendow i mod to posiadanie potomstwa jest dzisiaj raczej niemodne, w swiatlym towarzystwie erudytow i ludzi swiatowych sie raczej uchodzi za ciemnogrodzianina i tlumoka, przeciez posiadanie zwierzakow jest bardziej fajniejsze i swiadczace o poziomie intelektualnym. Dzieci generalnie sa wkurwiajace, krzycza, sraja, rysuja holubione i latami zbierane kolekcje plyt, kaset vhs, winyli, znaczkow i pamiatek z wycieczek z dalekiej Azji.
Nikt nikogo do niczego nie zmusza tak jak jedna strona nie przekona drugiej.
woodpecker from space
14/88nightspiryt pisze: Nie no, nie warto. Zostawmy rozmnażanie azjatom i afrykanom ew. w Polsce dla alkoholików i społecznych nizin.
-
- w mackach Zła
Bardzo mnie cieszy, że niektórzy rozumieją obie strony.
Próba "uczłowieczenia" psa czy kota jest dla mnie niezrozumiała. Kocham zwierzęta, ale jednak sposób w jaki niektórzy zwracają się do swoich zwierzaków zahacza już o jakąś, co najmniej, niestabilność umysłową :) Gdzieś ta miłość zamiast zostać przelana na dziecko została przelana na psa. Tylko psu pogratulować.
Próba "uczłowieczenia" psa czy kota jest dla mnie niezrozumiała. Kocham zwierzęta, ale jednak sposób w jaki niektórzy zwracają się do swoich zwierzaków zahacza już o jakąś, co najmniej, niestabilność umysłową :) Gdzieś ta miłość zamiast zostać przelana na dziecko została przelana na psa. Tylko psu pogratulować.
- Triceratops
Oczywiscie, zwlaszcza, ze ta legendarna psia milosc to tylko wymysl, mozg psa w kazdej chwili analizuje sytuacje pod katem korzysci i strat oraz sprawdza jak daleko sie moze posunac bez ponoszenia przykrych konsekwencji. Zwykle kalkulacje a niektorzy mysla, ze maja dziecko z sierscia, ktore nie musi chodzic do szkoly a jedyny koszt to worek karmy. Kot to wlasciwie jest panem czlowieka. No i wszyscy milosnicy uczlowieczania zwierzat (spanie z nimi w lozku, calowanie itp) dostaja w pakiecie zajebisty bonus, pasozyty.
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
Triceratops pisze:(...) dostaja w pakiecie zajebisty bonus, pasozyty.
Czyli ze strony człowieka to również nie jest miłość bezinteresowna.
-
- zahartowany metalizator
:DKarkasonne pisze:
Ot, po prostu to problem optyki, zwracasz uwagę na tych, co najgłośniej krzyczą. A np. nie od dziś krążą w sąsiedztwie plotki, że blackmetalowy coffin bije swoją rodzinę. Ja tam nie wiem, jak jest naprawdę, ale zwróć uwagę na tych, którzy nie krzyczą w ogóle i interesują się własnymi sprawami
- Triceratops
Oczywiscie, rachunek wystawia najczesciej aptekarz ;)Nostromo pisze:Triceratops pisze:(...) dostaja w pakiecie zajebisty bonus, pasozyty.
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
I krąg życia się zamyka. Wszyscy szczęśliwi. Ludzie, zwierzęta i farmaceuci :)Triceratops pisze:Oczywiscie, rachunek wystawia najczesciej aptekarz ;)Nostromo pisze:Triceratops pisze:(...) dostaja w pakiecie zajebisty bonus, pasozyty.
-
większość ludzi nie powinna mieć dzieci. dlatego, że są kretynami i nie ma po co płodzić kolejnych kretynów. niestety, zrobienie sobie potomka jest jedną z najprostszych rzeczy na świecie i w tym całe nasze nieszczęście. myślę, że tu nie ma za wiele do dodania, ale mogę się mylić, bo życie mnie nauczyło pokory
-
- zahartowany metalizator
ciekawe co na to manieczki czy inny osobnik, który ma stulejkę. jemu też powiesz, że zrobienie sobie potomka to jedna z najprostszych rzeczy na świecie?
-
byrgh pisze:ciekawe co na to manieczki czy inny osobnik, który ma stulejkę. jemu też powiesz, że zrobienie sobie potomka to jedna z najprostszych rzeczy na świecie?
kurwa...nie wiem. to mnie chyba przerasta
- Medard
Nikt nikogo nie zmusza do bycia ojcem.
Nie wiadomo, czy w przyszłości dzieci będą pomagać starym rodzicom, mogą wyjechać gdzieś do roboty w inny koniec EU i słuch po nich zginie. Moga tez byc wiecznymi bexrobotnymi na utrzymaniu rodzicöw.Traktowanie tego przyszłościowo IMO ma sens jak oszczędzanie całej kasy w skokach.
Może dlatego państwo wymyśliło 500plus,
ale to tylko robi patologie dzieciorobow
Nie wiadomo, czy w przyszłości dzieci będą pomagać starym rodzicom, mogą wyjechać gdzieś do roboty w inny koniec EU i słuch po nich zginie. Moga tez byc wiecznymi bexrobotnymi na utrzymaniu rodzicöw.Traktowanie tego przyszłościowo IMO ma sens jak oszczędzanie całej kasy w skokach.
Może dlatego państwo wymyśliło 500plus,
ale to tylko robi patologie dzieciorobow
-
takiej jebanej patologii jak 500+ dawno nie było i chyba już nie będzie
- Lucek
- weteran forumowych bitew
chrystusie jaki rak, oczy pękają, nie sądziłem ze az tak jesteście zjebani