Sprawa zatrzymanej/go aktywisty/tki "Margot" - ankieta

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ

Jakiej płci jest Michał Sz?

Kobieta
13
14%
Mężczyzna
64
70%
Inna płeć
15
16%

Liczba głosów: 92
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Sprawa zatrzymanej/go aktywisty/tki "Margot" - ankieta

14-08-2020, 11:42

Bloodcult pisze:
14-08-2020, 11:41
Ascetic pisze:
14-08-2020, 11:31
słaby żart.

moim zdaniem areszt 2 miesiące za akt wandalizmu to przesada. rano 10 ta melduje się na komisariacie i tyle. zakaz wyjazdu. jak się nie stawi to możemy mówić o areszcie.
No przecież tak właśnie było. Pierwsze zatrzymanie mamrota było miesiąc temu. Dostał dozór, który olał i dlatego teraz dostał areszt.
ta osoba ma na nazwisko mamrot?

podeślij mi link z tą informacją. że się nie stawiał w komisariacie.
lys på slutten av lys
mistrzsardu
zahartowany metalizator

14-08-2020, 11:45

Hatefire pisze:
14-08-2020, 10:57
Mass-Turbo pisze:
14-08-2020, 07:51
Pytanie tylko mam. Czemu jako osoba niebinarna tak bardzo nalega żeby zwracać się do niego/niej wyłącznie jak do kobiety i traktować wyłącznie jako kobietę?
Bo tak się czuje?
Jak zmieni płeć to owszem, będzie powiedzmy kobietą. Do czasu gdy ma jaja jest mężczyzną. Wg państwa też jest mężczyzną bo tak ma w dowodzie. Idąc dalej tym tropem. A jak ktoś poczuje się np świnią? Inny zrobi z takiego osobnika szynkę, to powinienem siedzieć czy nie?
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

14-08-2020, 11:49

@Ascetic
Sam deklarował że się nie będzie stawiać. Na Twitterze tej jego panny było.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Hatefire

14-08-2020, 11:50

Pacjent pisze:
14-08-2020, 11:28
Do Kol. Hatefire: Gdy ciotka powie Ci, że czuje się wujkiem to będziesz do niej mówił "wuju" zamiast załatwić jej wizytę u psychiatry?
Nie mój problem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

14-08-2020, 11:51

No ale jak będziesz mówił ? Wujku czy ciociu ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Ascetic

14-08-2020, 11:54

Bloodcult pisze:
14-08-2020, 11:49
@Ascetic
Sam deklarował że się nie będzie stawiać. Na Twitterze tej jego panny było.
podeślij informację. nawet z nczas, że się nie stawił. nie to co deklarował, czy to co miałoby mieć miejsce. bo wiemy, że tak policja założyła. jutro mogą założyć, że masz poglądy nieakceptowalne i Ciebie też wezmą na dołek. nie hipotetyczne sytuacje a realne.

poproszę o konkretną informację, że się nie stawił. fakty. poproszę.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

14-08-2020, 11:59

mistrzsardu pisze:
14-08-2020, 11:45
Hatefire pisze:
Mass-Turbo pisze:
Pytanie tylko mam. Czemu jako osoba niebinarna tak bardzo nalega żeby zwracać się do niego/niej wyłącznie jak do kobiety i traktować wyłącznie jako kobietę?
Bo tak się czuje?
Jak zmieni płeć to owszem, będzie powiedzmy kobietą. Do czasu gdy ma jaja jest mężczyzną. Wg państwa też jest mężczyzną bo tak ma w dowodzie. Idąc dalej tym tropem. A jak ktoś poczuje się np świnią? Inny zrobi z takiego osobnika szynkę, to powinienem siedzieć czy nie?
tą kwestię podejmował jeden pan na swoim kanale yt. tam była mowa o jednorożcach. większość tutaj uznała, że kolejna słaba prowokacja tamtego "dziennikarza" miała miejsce.

myślę, że tutaj jest mowa o płci i sankcjonowaniu tego. wyciąganie absurdalnych pomysłów moim zdaniem świadczy o braku chęci rozmowy, tylko zabawy w gimnastykę drugiej osoby. poza tym każdy odpowie, że, że nie powinno się go uznać za świnię i tutaj jest ten Twój myk. zresztą zapożyczony. bo jak nie może być świnią, to i nie może być kobietą. bo się tak czuje. tyle, że świnia to nie płeć.

i jeszcze jedno. ten redaktor mimo wszystko wykazał się większym taktem. pytał o jednorożca. Ty o świnię. to zamierzony zabieg?
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Mass-Turbo
w mackach Zła

14-08-2020, 12:00

Hatefire pisze:
Mass-Turbo pisze:
Bo tak się czuje?
Wikipedia:
Niebinarność, także: genderqueer, niebinarne tożsamości płciowe – zbiorcze określenie spektrum tożsamości płciowych (gender identity), które nie są wyłącznie męskie lub kobiece, i wychodzą w ten sposób poza tę polaryzację i binarność.
Osoby niebinarne mogą identyfikować się jako osoby o dwóch lub więcej płciach (bigender, trigender, pangender); nie mające ich w ogóle (agender); mające zmienną tożsamość (genderfluid); lub jako trzecia płeć, kategoria obejmująca osoby, które nie przypisują nazwy swojej płci/tożsamości rodzajowej i kategorie spoza zachodniego kręgu kulturowego.

Niebinarna osoba upierająca się wyłącznie na płeć żeńską... dalej wszystko się zgadza?
Awatar użytkownika
Ascetic

14-08-2020, 12:09

Mass-Turbo pisze:
14-08-2020, 12:00
Hatefire pisze:
Mass-Turbo pisze:
Bo tak się czuje?
Wikipedia:
Niebinarność, także: genderqueer, niebinarne tożsamości płciowe – zbiorcze określenie spektrum tożsamości płciowych (gender identity), które nie są wyłącznie męskie lub kobiece, i wychodzą w ten sposób poza tę polaryzację i binarność.
Osoby niebinarne mogą identyfikować się jako osoby o dwóch lub więcej płciach (bigender, trigender, pangender); nie mające ich w ogóle (agender); mające zmienną tożsamość (genderfluid); lub jako trzecia płeć, kategoria obejmująca osoby, które nie przypisują nazwy swojej płci/tożsamości rodzajowej i kategorie spoza zachodniego kręgu kulturowego.

Niebinarna osoba upierająca się wyłącznie na płeć żeńską... dalej wszystko się zgadza?
wygląda na to, że tą osobę masz! ale co z tego wynika? nawet jak założymy, że sama się nie jest w stanie określić, to pora na dołek?
albo, że jak sobie coś tam wypisuje na facebooku nt. binarności, to jest powód do wylewania żółci? bo wiesz, jak np. przeczytałem opowieści korwinna mikke, że białorusini mu wiszą kalafiorem, to nie wbiłem na jego kanał i nie wypisuję mu, obraźliwych rzeczy. zasadniczo to przykre i mało zrozumiałe ale nie jest to powód do hejtu, czy przemocy.

jedną sprawą jest co kto ma w głowie i co objawia światu, a drugą sprawą jest to co się dzieje koło danej sytuacji.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Mass-Turbo
w mackach Zła

14-08-2020, 12:18

Ok ale ja panie kolego nie obrażam nikogo. chuj wbijam w to kim jest a kim się czuję. staram się tylko zrozumieć ten jakże piękny nowoczesny świat młodych ludzi i chcę parę rzeczy doprecyzować.
Awatar użytkownika
Ascetic

14-08-2020, 12:24

Mass-Turbo pisze:
14-08-2020, 12:18
Ok ale ja panie kolego nie obrażam nikogo. chuj wbijam w to kim jest a kim się czuję. staram się tylko zrozumieć ten jakże piękny nowoczesny świat młodych ludzi i chcę parę rzeczy doprecyzować.
panie kolego na tym to powinno polegać. na wbijaniu, w sensie na olewce, ale z zainteresowaniem, w sensie poznaniu. tyle, że mamy kilka razy "ale". tu dość homo-geniczne środowisko jest. najczęściej mamy konkurs, kto bardziej ""prawicowy" i kto bardziej wyśmieje postawę, z którą się nie zgadza. Ty masz chęć zorientowania się o co w tym bałaganie chodzi, a moim zdaniem, jesteś odosobniony w tych próbach. więc mało kto coś Tobie dopowie. zbyt dużo ideologii a zbyt mało myślenia po swojemu. są też tacy co przeklejają albo z wiadomego portalu, albo robią prasówkę z mainstreamowych portali. tu "ale" w postaci, tego, że sam sobie to przeczytasz. podsumowując najlepiej byłoby podpytać osoby z tego środowiska, a tutaj ich pewnie nie znajdziesz, a jak są to się nie wychylą.

sprawa przegrana mi się wydaje. chciałbym się mylić.

ja do tej pory wyniosłem

- jak ma fajfusa to facet. czyli, że po urzędowemu podchodzimy do sprawy

- poczytałem o tej binarności. było mi obce co to jest

reszta to standard. xD, LOL + zwykły polski hejt. a i to, że w Polsce jest przyzwolenie na puszkowanie za wandalizm. (i tu się cieszę, że dopiero teraz, bo słabo by było )
Ostatnio zmieniony 14-08-2020, 12:36 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

14-08-2020, 12:32

Pacjent pisze:
14-08-2020, 09:57

Takie pierdoły opowiadają osobnicy, którzy często deklarują się jako twardo stąpający po ziemi, antyreligijni racjonaliści, wrogowie ciemnogrodu i średniowiecza (cokolwiek to znaczy)
Nie kłam, nigdy nie opowiadałem takich pierdół.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Triceratops

14-08-2020, 12:34

Hatefire pisze:
14-08-2020, 11:50
Pacjent pisze:
14-08-2020, 11:28
Do Kol. Hatefire: Gdy ciotka powie Ci, że czuje się wujkiem to będziesz do niej mówił "wuju" zamiast załatwić jej wizytę u psychiatry?
Nie mój problem.
No wlasnie, tutaj sie konczy nowoczesnosc, kiedy sie zderza z logika. Ja od teraz czuje sie twoim panem. Masz sie do mnie zwracac "moj panie", oczywiscie musisz to zrobic, bo inaczej obrazisz moje uczucia.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Mass-Turbo
w mackach Zła

14-08-2020, 12:35

Staram się rzadko bywać w stolicy, gdyż to nie do końca mój habitat a jednakowoż będąc zmuszony spędzić tam najbliższy weekend, wybiorę się chyba na Krakowskie w niedziele. Ma być jakiś radosny happening podobno? Przyjrzę się z bliska, posłucham, zrozumiem więcej.
Awatar użytkownika
Triceratops

14-08-2020, 12:37

Ja za to od jutra goszcze warszawke, czuje, ze dowiem sie wiele nowego o swiecie.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

14-08-2020, 12:40

Mass-Turbo pisze:
14-08-2020, 12:35
Staram się rzadko bywać w stolicy, gdyż to nie do końca mój habitat a jednakowoż będąc zmuszony spędzić tam najbliższy weekend, wybiorę się chyba na Krakowskie w niedziele. Ma być jakiś radosny happening podobno? Przyjrzę się z bliska, posłucham, zrozumiem więcej.
rozumiem, że żart :D

pewnie lepiej by było pogadać z kimś kogo znasz. ja mam w rodzinie jedną osobę homoseksualną. przynajmniej tą o której wiem. młoda osoba. dwadzieścia kilka lat. pytałem o to dlaczego był taki rozdźwięk pomiędzy nastoma tysiącami osób na marszu powstania warszawskiego, który zapożyczył sobie bonkiewicz & co a setkami osób w obronie osoby o której tutaj mówimy. słabą odpowiedź dostałem, ale cóż, jest chyba różnica między tymi środowiskami. a oglądanie z boku kontrmanifestacji do nielegalnej manifestacji w marszu bitwy warszawskiej to pewnie będzie standardowe polskie piekiełko. zero argumentów. darcie ryja i wzajemne obrażanie. tak mi się wydaje.

ale wiadomo. jak jesteś nastawiony na poznanie, to coś tam wyniesiesz, a jak jedziesz z założeniem, że to radosny happening to może być różnie. mimo wszystko myślę, że spora część osób w coś tam wierzy, co tam krzyczą. ze względu na młody wiek, może to troche pogubione środowisko, ale chyba staje się coraz bardziej świadome. między innymi poprzez takie postawy jakie tutaj mamy, o jakich tutaj czytamy. czyi de facto niektórzy sami sobie szkodzą. bo nakręcają tych swoich wrogów. no chyba, że o to chodzi. żeby był ten "wróg".
lys på slutten av lys
Pacjent

14-08-2020, 13:04

dzik pisze:
14-08-2020, 12:32
Pacjent pisze:
14-08-2020, 09:57

Takie pierdoły opowiadają osobnicy, którzy często deklarują się jako twardo stąpający po ziemi, antyreligijni racjonaliści, wrogowie ciemnogrodu i średniowiecza (cokolwiek to znaczy)
Nie kłam, nigdy nie opowiadałem takich pierdół.
Zauważyłeś, że napisałem "często"?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Drone

14-08-2020, 13:08

@Ascetic

Problem leży właśnie w tej złośliwości strony tzw. "konserwatywnej" - nie mogą za bardzo wprost nakazać, żeby wszyscy źle uczesani pochowali się po domach, to zamiast tego snują swoje nieudane analogie i porównują kwestie płciowe do bycia świnią.

Przy czym nikt chyba nie przeczy, że ktoś, kto chce się określać jako kobieta, choć wszystko wskazuje na to, że jest facetem, ma pewien problem czy zaburzenie. Nie ma nawet potrzeby kwestionowania tego. Rzecz idzie o to, by to nie stało się pretekstem do tego, by tłamsić w zarodku każde nieprawomyślne z punktu widzenia władzy zachowanie. Gdyby oskarżono tego człowieka w normalnym trybie, bez szopki i afery, i odpowiedział za to, co zrobił, nie byłoby żadnego problemu. Problem pojawia się tam, gdy ewidentnie uwaga aparatu państwowego skupiona jest na jakiejś grupie, natomiast ewidentne czyny bandyckie spod znaku kościoła i patriotyzmu uchodzą płazem albo traktowane są lekko.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Pacjent

14-08-2020, 13:20

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
mistrzsardu
zahartowany metalizator

14-08-2020, 13:25

Ascetic pisze:
14-08-2020, 11:59
tą kwestię podejmował jeden pan na swoim kanale yt. tam była mowa o jednorożcach. większość tutaj uznała, że kolejna słaba prowokacja tamtego "dziennikarza" miała miejsce.
Stary nie mam pojęcia o co chodzi.
Moje pytanie opieram na niemieckim przypadku pary kochanków homoseksualistów z przed paru, może z przed 10 lat. Z tego co pamiętam jeden z nich był chory i poprosił drugiego, żeby go uśmiercił. Jako, że tamten był kanibalem, za dość uczynił życzeniu partnera i go częściowo skonsumował. Wtedy kanibal dostał wyrok. Teraz w najbardziej postępowych krajach być może byłby przedstawiany jako wrażliwiec i humanista, kto wie? Na tej podstawie zadałem moje pytanie, może śmieszne, ale chyba już nie wszędzie i nie dla każdego - o zgrozo!
Celem życia nie jest przeżycie.
ODPOWIEDZ