jak zrobisz wg punktow to nie zjebiesz. testowane na 2 kompach.white_pony pisze:troche sie sram zmienic ta kompozycje, ze sie zjebie :D
z reszta filmow nie opyla sie magazynowac. ogladam-wypierdalam. rzadko chce mi sie wrocic, a jak mi sie zachce to co za problem styrac przy laczu 8mb? raz dwa mam na kompie.
Show your desktop!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Show your desktop!
this is a land of wolves now
- Scaarph
- zahartowany metalizator
no dokładnie, o tym właśnie mówiłem.Riven pisze: zadne 7 cali tylko 11'6, poza tym to 1080p to bylo tylko po to zeby pokazac ze jest calkiem wydajny. natomiast filmy w divx oglada sie juz zupelnie wygodnie. i jasne, ze w domu nie, ale np. w pociagu/w samolocie? rewelacja. czesto jezdze miedzy miastami i taki lekki komputer to swietne rozwiazanie, zamiast targac jakies wielkie bydle. nie mowiac o tym, ze cholernie przydaje sie na uczelni. generalnie takie specsy jak ma ten asus wystarczaja zeby przegladanie netu/pisanie dokumentow nie odbiegalo pod wzgledem komfortu od normalnego laptopa/desktopu
w normalnych warunkach jak najbardziej racja.Riven pisze:imo w domu desktop pc>>>>> duzy laptop (osobna klawiatura, wiekszy ekran etc.)
widzę, że żarty się ciebie dziś nie trzymają :)Riven pisze:edit: widze, ze jestes albo swietnie zorientowany, albo masz filmy w hd bez kompresji, ale na 250 gb cos tam sie miesci generalnie :).
- Riven
- Kontakt:
sorry, nie pije juz 6 dni :)
white > jak cos zrob sobie system restore. powinno (choc nie dam se reki uciac) przywrocic wszystko do ustawionego punktu w razie jakiejs sraki
white > jak cos zrob sobie system restore. powinno (choc nie dam se reki uciac) przywrocic wszystko do ustawionego punktu w razie jakiejs sraki
- Riven
- Kontakt:
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
E, za mało czarnego ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Kontakt:
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No własnie tu jest ;) Jakby tak te skały, niebo i gwiazdy były całe czarne to by była idealna tapeta ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- empir
- zahartowany metalizator
He, mam taką w htckuRiven pisze:
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
I po OpenSuse. Fedora się właśnie upgrade'uje. Od pierwszej minuty po instalacji wygląda na bardziej stabilny i ciekawszy system niż Susa (przynajmniej nie mam wrażenia, że system ma mnie za idiotę i chce zrobić wszystko za mnie).
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Riven
- Kontakt:
powiedz mi, jak to robisz, ze po pierwszej minucie stwierdzasz, ze system jest stabilny? :))) Mi to z reguly zajmuje z miesiac albo dwa intensywnej eksploatacji.
No chyba, ze masz jakies nieciekawe wspomnienia z poprzednich dystrybucji i jak sie nie wypierdala odrazu to juz jest stabilny :>
btw, jakbym byl bardzo zlosiliwy to zapytalbym tez, co znaczy slowo "ciekawy" w kontekscie systemu operacyjnego, no i znow, jak mozna to ocenic predzej niz po parunastu dniach uzywania (co i tak jest minimalnym okresem)
No chyba, ze masz jakies nieciekawe wspomnienia z poprzednich dystrybucji i jak sie nie wypierdala odrazu to juz jest stabilny :>
btw, jakbym byl bardzo zlosiliwy to zapytalbym tez, co znaczy slowo "ciekawy" w kontekscie systemu operacyjnego, no i znow, jak mozna to ocenic predzej niz po parunastu dniach uzywania (co i tak jest minimalnym okresem)
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Trafiłeś. Susa na dzień dobry robiła mi pewne kwasy. Tutaj to nie ma miejsca.
Ciekawy - zawiera kilka drobnych rozwiązań, których nie widziałem w innych dystrybucjach (w sumie kosmetyka, ale...), na przykład instalacja pakietów, etc.
W momencie gdy większość dystrybucji i tak trybi na Gnomie (Ubunciak, SUSE, Fedora) to jakiekolwiek różnice są minimalne, ale jednak są. Zobaczymy jak będzie dalej.
Ciekawy - zawiera kilka drobnych rozwiązań, których nie widziałem w innych dystrybucjach (w sumie kosmetyka, ale...), na przykład instalacja pakietów, etc.
W momencie gdy większość dystrybucji i tak trybi na Gnomie (Ubunciak, SUSE, Fedora) to jakiekolwiek różnice są minimalne, ale jednak są. Zobaczymy jak będzie dalej.
I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
to pogadamy za pol roku ;). te instalke win7 mam od grudnia 2009 - jak dotad ani jednej wiekszej zwiechy (o bluescreenach nie mowiac), jesli juz to male zgrzyty powodowane przez soft, ale to raz na ruski rok. no i zero problemow z kompatybilnoscia, ale to truizm. w takiej sytuacji pieprzenie sie z tymi roznymi dystrybucjami na domowym kompie (multimedia+gry+biuro) uwazam za masochizm ;)
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
;)Riven pisze:zreszta whatever, kazdy uzywa kompa jak chce i to jest najwazniejsze
I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
no dobrze, ale co to ma do rzeczy? wymieniamy sie doswiadczeniami , tyle ;)
wiem doskonale co Ciebie motywuje bo ja z podobnych powodow bawilem sie w linuxa (+ wkurwialo mnie juz windows xp). gdyby siodemka nie okazala sie tak zajebistym systemem, to najpewniej teraz mialbym dualboot - jakiegos linuxa do codziennego uzytku i xp do gier.
a, i do grania na gitarze ofkors :)))
edit: a, i do pracy tez, bo OpenOffice to jakas kiepska pomylka i nie moglbym w tym nic zrobic.
no coz, dobrze ze wyszlo windows 7.
wiem doskonale co Ciebie motywuje bo ja z podobnych powodow bawilem sie w linuxa (+ wkurwialo mnie juz windows xp). gdyby siodemka nie okazala sie tak zajebistym systemem, to najpewniej teraz mialbym dualboot - jakiegos linuxa do codziennego uzytku i xp do gier.
a, i do grania na gitarze ofkors :)))
edit: a, i do pracy tez, bo OpenOffice to jakas kiepska pomylka i nie moglbym w tym nic zrobic.
no coz, dobrze ze wyszlo windows 7.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Nie no, oczywiście. Do moich potrzeb wystarcza. OpenOffice (teraz LibreOffice) daje radę (choć idealny nie jest).
Ciekawi mnie MacOS. Zobaczymy, czy w istocie łączy linuxową konfigurowalność i ergonomię z windowsową kompatybilnością.
Ciekawi mnie MacOS. Zobaczymy, czy w istocie łączy linuxową konfigurowalność i ergonomię z windowsową kompatybilnością.
I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
jaka kompatybilnoscia? przeciez to jest unix, nie ma nic wspolnego z windowsem. windows jest "kompatybilny" bo dominuje na rynku, proste.
a linux jest ergonomiczny? znaczy ktory, gnome? ;)
heh.no nie pogadamy ;)
a linux jest ergonomiczny? znaczy ktory, gnome? ;)
heh.no nie pogadamy ;)
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Za krótko siedziałeś na tym stuffie żeby poznać jego PRAWDZIWE wady i zalety. ;)
I dream of colour music,
- Riven
- Kontakt:
siedzialem ponad pol roku i grzebalem w tym bardzo gleboko. uwazam, ze win7 ma lepszy gui, ale to jest tylko i wylacznie kwestia gustu i przyzwyczajen. wiec ok, zostawmy gnome (ktory nota bene wsrod 'hardkorowych' linuksowcow cieszy sie nienajlepsza opinia) - wytlumacz mi o co chodzilo z ta kompatybilnoscia na macu :)))))
ja mam wrazenie, ze Ty za bardzo nie wiesz o czym mowisz niestety ;]
przeslanki za kupnem apple'a sa zupelnie inne i jestem w stanie je zrozumiec , ale rzekoma 'kompatybilnosc', przynajmniej w kontekscie naszej dotychczasowej rozmowy - raczej do nich nie nalezy.
ja mam wrazenie, ze Ty za bardzo nie wiesz o czym mowisz niestety ;]
przeslanki za kupnem apple'a sa zupelnie inne i jestem w stanie je zrozumiec , ale rzekoma 'kompatybilnosc', przynajmniej w kontekscie naszej dotychczasowej rozmowy - raczej do nich nie nalezy.
Ostatnio zmieniony 24-05-2011, 18:33 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- rasowy masterfulowicz
LibreOffice lepszy niż Open?