Samoloty
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Samoloty
to nie Tu-154 (film jest zle nazwany), ale i tak mocne. na pokladzie bylo 7 wojskowych.
Ostatnio zmieniony 04-06-2011, 17:52 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
Nie, to jedyny iranski AWACS, zderzyl sie z ich F-5. Zabawne jak to ukrywali.
Caly artykul w wikipedii o tym jest: http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Irani ... _collision
Caly artykul w wikipedii o tym jest: http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Irani ... _collision
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Self
- rasowy masterfulowicz
Carlin dobry na wszystko. ;)
A wczoraj na sadistiku ten koleś rozdał: http://www.sadistic.pl/mysliwiec-vt80300.htm
A wczoraj na sadistiku ten koleś rozdał: http://www.sadistic.pl/mysliwiec-vt80300.htm
- Riven
- Kontakt:
ostatnie lądowanie ostatniego wahadłowca:
http://apod.nasa.gov/apod/image/1106/la ... r_2549.jpg
ale fota.
http://apod.nasa.gov/apod/image/1106/la ... r_2549.jpg
ale fota.
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Samolot - w pytkę.
Łódź - w pytkę.
Obie sytuacje pomagają nabrać innej perspektywy do wszystkiego. Bardzo polecam zwalczyć demony i spróbować, ale niekoniecznie gondolę w lipcowych ściekach Wenecji albo wiekowe samoloty "gniotsa-niełamiotsa" z tabliczkami CCCP na których tylko wstawieni Ruscy nie boją się latać. ;)
Łódź - w pytkę.
Obie sytuacje pomagają nabrać innej perspektywy do wszystkiego. Bardzo polecam zwalczyć demony i spróbować, ale niekoniecznie gondolę w lipcowych ściekach Wenecji albo wiekowe samoloty "gniotsa-niełamiotsa" z tabliczkami CCCP na których tylko wstawieni Ruscy nie boją się latać. ;)
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
-
- mistrz forumowej ceremonii
czy ktos z was lecial kiedys concordem?zaluje,ze sie nie zalapalem.ale ponoc trwaja prace nad jakims kolejnym samolotem który równiez latalby z predkoscia naddzwiekowa,wiec moze nic straconego;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Rynek nienawidzi próżni - coś z pewnością się kroi. :) Nie miałem okazji, ale mając powód i zbędne $ nie wahałbym się nawet sekundy. To musi być coś transcendentalnego.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
- Riven
- Kontakt:
no bez przesady moze ;)))
transcendentalny to by byl lot U-2 albo skok spadochronowy ;d
transcendentalny to by byl lot U-2 albo skok spadochronowy ;d
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Twoja materia jest szybsza od dźwięku. Zastanów się nad tym przez chwilę i daj znać czy Cię to ruszyło. :)
- Riven
- Kontakt:
tak sobie. caly czas poruszamy sie szybciej niz dzwiek, i to wielokrotnie szybciej. zalezy od punktu siedzenia, jak juz osiagnie predkosc maksymalna, to co za roznica?
bardziej jara mnie to:
bardziej jara mnie to:
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Nie nadążam, przepraszam. Potrafisz rozpędzić swoją materię do prędkości ponaddźwiękowej? Ja ledwo do nieco ponad 200 km/h dobiłem na drodze, a to i tak było coś dla mego skromnego mięska. ;) Krótkich przeciążeń w samolotach nie liczyłem/odmierzałem. Gdzie więc leży tajemnica ciągłego poruszania się szybciej niż dźwięk, Rivenie?
U-2 to pytka Odyna w sferze wizualnej, ale po kolei, z umiarem. ;)
U-2 to pytka Odyna w sferze wizualnej, ale po kolei, z umiarem. ;)
- Riven
- Kontakt:
nie jestem fizykiem - ale perspektywa poruszania sie z duza predkoscia mnie nie jara - co innego przyspieszenie. dlatego wspomnialem o predkosci z jaka porusza sie ziemia wokol slonca.
The orbital speed of the Earth around the Sun averages about 30 km/s (108,000 km/h)
The orbital speed of the Earth around the Sun averages about 30 km/s (108,000 km/h)
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
<rozkładam_ręce>Riven pisze:nie jestem fizykiem - ale perspektywa poruszania sie z duza predkoscia mnie nie jara - co innego przyspieszenie. dlatego wspomnialem o predkosci z jaka porusza sie ziemia wokol wokol slonca.
Chyba, że odczuwasz w swojej granicy jestestwa tę prędkość, wtedy...
<rozkładam_ręce>, bo na ile znam swoje kilogramy mięsa i mięso wokół mnie, jest to fizycznie niemożliwe.
Muszę uciekać za chwilę, ale wiedz, że spodobała mi się ta argumentacja. Była niczym psitka eskimoski - niby psitka, ale jakoś niechętnie do niej podchodzę. :D
- Riven
- Kontakt:
no ale czy bedac na pokladzie samolotu ktory leci juz z rowna predkoscia ODCZUWASZ te predkosc? no przeciez nie, o to mi chodzilo. PODEJRZEWAM, ze wrazenia z samego lotu - w tym zakresie - byly podobne w concorde jak w normalnym samolocie. co innego przyspieszenie do tej predkosci i inne bajery temu towarzyszace, typu zajebisty halas - ale to przeciez chwila.
dlatego w samej predkosci nie widze nic podniecajacego, wieksze wrazenie zrobilaby na mnie swiadomosc, ze z londynu do NYC dolece w 3,5 h...
dlatego w samej predkosci nie widze nic podniecajacego, wieksze wrazenie zrobilaby na mnie swiadomosc, ze z londynu do NYC dolece w 3,5 h...
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Odczuwałem różnicę między turystycznym samolocikiem na kilkanaście osób, wewnątrz-polskim standardem lotniskowym i transatlantykiem. Naprawdę. Nie piszę tego dla lansu - po prostu jest różnica "we flakach" i "w czachuli". Przynajmniej dla mnie - nie zawsze korzystna.Riven pisze:no ale czy bedac na pokladzie samolotu ktory leci juz z rowna predkoscia ODCZUWASZ te predkosc?
Nie analizowałem zależności ruchu planety do ruchu mięsa, jakie podróżuje samolotem. Może wektory ruchu coś kiełbaszą, ale naprawdę czułem różnicę i Concodre mógłby mi mentalnie spuścić z lędźwi. Po prostu tak czuję. :) To jak porównywanie tramwaju do rollercoastera moim skromnym zdaniem.no przeciez nie, o to mi chodzilo. PODEJRZEWAM, ze wrazenia z samego lotu - w tym zakresie - byly podobne w concorde jak w normalnym samolocie. co innego przyspieszenie do tej predkosci i inne bajery temu towarzyszace, typu zajebisty halas - ale to przeciez chwila.
A sama otoczka i chwila nie są ważne? Ja lubię otoczki - muzyki, podróżowania, flirtu. Nie zlewaj otoczek.
Mnie też to oczarowuje. Ale wolę doznania od fizycznych wyliczeń i pindolenia.dlatego w samej predkosci nie widze nic podniecajacego, wieksze wrazenie zrobilaby na mnie swiadomosc, ze z londynu do NYC dolece w 3,5 h...
Zmykam...
- Riven
- Kontakt:
no ale ty caly czas mowisz o przyspieszeniu, a predkosc to co innego ;)). na rollercoasterze wrazenia sa zajebiste wlasnie dlatego, ze przyspiesza, gwaltownie zmienia polozenie, zakreca itp. mimo, ze z reguly porusza sie wolniej niz samochod na autostradzie (takie przecietne, niezle kolejki gorskie w duzych parkach poruszaja sie w granicach 100kmh AFAIR).
porownanie rollercoaster-tramwaj jest analogiczne raczej do mysliwiec wojskowy-samolot pasazerski, a nie concorde-boeing737, na ten przyklad. przeciez gdyby to byla roznica tej natury, to nikt by nie byl w stanie tego wytrzymac ;))
porownujesz tez mase innych rzeczy i w tym masz racje, ale na poczatku pisales o predkosci, tylko do tego sie odnosilem ;)
tez lecialem kiedys transatlantykiem, pamietam klawy widok na grenlandie w nocy.
tak poza tym no...samolot to samolot. oczywiscie chcialbym sie przeleciec concorde'm, ale nie ze wzgledu na predkosc sama w sobie.
porownanie rollercoaster-tramwaj jest analogiczne raczej do mysliwiec wojskowy-samolot pasazerski, a nie concorde-boeing737, na ten przyklad. przeciez gdyby to byla roznica tej natury, to nikt by nie byl w stanie tego wytrzymac ;))
porownujesz tez mase innych rzeczy i w tym masz racje, ale na poczatku pisales o predkosci, tylko do tego sie odnosilem ;)
tez lecialem kiedys transatlantykiem, pamietam klawy widok na grenlandie w nocy.
tak poza tym no...samolot to samolot. oczywiscie chcialbym sie przeleciec concorde'm, ale nie ze wzgledu na predkosc sama w sobie.
Ostatnio zmieniony 08-06-2011, 18:31 przez Riven, łącznie zmieniany 2 razy.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Fantastyczna sprawa.Riven pisze: bardziej jara mnie to:
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Aron
- postuje jak opętany!
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/katastr ... omosc.html
Dał nam przykład Lech Kaczyński jak lądować mamy!
Dał nam przykład Lech Kaczyński jak lądować mamy!
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Oczywiście piszesz słusznie. Ale zauważ, iż nie mówię tylko o przyspieszeniu i przeciążeniach z tym związanych. Stałe prędkości (nawet na przestrzeni jednej godziny) są bardzo zróżnicowane w różnych "barierach" fizycznych. W znaczeniu odczuwania jednostki - bo tylko tak je mierzyłem. :) Możesz mi pierdolnąć faktem naukowym, ale naprawdę czułem różnicę w całym trakcie podróży - coś jak z winem. Czujesz różnicę i nie podajesz stężenia siarczyn i pulpy gronowej. Bo tak i chuj. Dziękuję za uwagę.Riven pisze:no ale ty caly czas mowisz o przyspieszeniu, a predkosc to co innego ;)). na rollercoasterze wrazenia sa zajebiste wlasnie dlatego, ze przyspiesza, gwaltownie zmienia polozenie, zakreca itp. mimo, ze z reguly porusza sie wolniej niz samochod na autostradzie (takie przecietne, niezle kolejki gorskie w duzych parkach poruszaja sie w granicach 100kmh AFAIR).