Mobydick76 pisze: ↑16-06-2025, 13:54
A co do tego rytmu o ktorym pisales to na pewno cos takiego jest , ale jestem pewny ze jak w poludnie wpierdolisz dziennie 0,5 kg sloniny a wieczorem pojdziesz spac glodny to i tak bedziesz nabieral wagi.
Zmartwie cie, ale to nieprawda. Oczywiscie pod warunkiem, ze to bedzie sama slonina, moze byc nawet z ogorkiem i pomidorem. Organizm nie ma licznika kalorii za to swietnie reaguje na sygnaly hormonalne a hormonem odpowiedzialnym za magazynowanie tlusczu jest insulina. Nie chce mi sie klepac tego po raz setny ale ogolnie nie da sie spedzic zycia z liczeniem kalorii. Kazdy w koncu sie zlamie, bo przerywanie np jezdenia w polowie jest tak samo wkurwiajace jak konczenie flaszki w polowie, czlowiek glodny jest tak samo wkurwiony jak niedopity, a to generuje stres i juz sie zaczyna karuzela hormonalna.
Ale jezeli ci to sluzy to sie trzymaj, dla grubasow i zapasionych knurow kazda metoda jest dobra, czy liczenie kalorii, dieta dabrowskiej czy nawet dieta alleluja zrzuci do 20kg, problem sie robi jak po wstepnym ociosaniu trzeba dopalic te resztki to juz wtedy tak latwo nie bedzie.
Powiem, ze ciekawa rzecza jest to, ze wbilo mi na priw pary kolesi, ktorzy malo na forku pisza ale jak wbijaja to gadaja tylko o tych sprawach xD