Wybitnie mnie cieszy v. 2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: Wybitnie mnie cieszy v. 2
Teoretycznie ucho samo powinno się oczyszczać z nadmiaru woskowiny. Jak z tym oczyszczaniem jest zainteresowani mogą sobie obejrzeć na YT, gdzie w ruch idą haczyki i szczypce (w rękach lekarzy oczywiście).
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Wracalismy sobie po obiedzie na mieszkanie podczas wakacji w Omanie i google mapsy zaprowadzily nas gdzies do dupy, nie bylo przejścia. Zrobilo sie juz ciemno, było jakieś boisko, a za nim w murze jakis plotek. Za plotkiem wydawalo sie ze jest ulica. Namowilem zona, byśmy przeskoczyli plotek i poszli dalej, bo inaczej musielibyśmy wracac ze 3 km z powrotem. No to przeskoczyliśmy.
Tak. Zgadliscie.
Baza wojskowa.
Follow me for more travelling tips.
Tak. Zgadliscie.
Baza wojskowa.
Follow me for more travelling tips.
O czym mam z tym .ludziom rozmiazać? Przeciec i tak jestem barbarzyńcom?
ekkoszolomom
ekkoszolomom
-
- postuje jak opętany!
Woskowina może zbierać się bardzo głęboko a tego już patyczkiem się nie usunie.mocny2_3 pisze: ↑21-02-2024, 13:06no mi chodziło właśnie o laryngologa xD sam bym sie za to nie zabrał, zresztą uszy od młodego czyszczę poprostu myjąć sie jak normalny człowiek + patyczkami co jakiś czas delikatnie po ściankach bez wpychania do środka.Nie pisać mi że nie można patyczkami bo ja wiem sam co można a co nie.
Słuch mam zajebisty więc zapytałem raczej z ciekawości
Patyczki raczej uja dają i duże ryzyko przepchania woskowiny i jej zaczopowania.
Niektórzy mają nadprodukcję woskowiny i raz na rok muszą porządnie uszy przeczyścićŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑21-02-2024, 08:51No dorba, ale co to za strzykawka, nie wiem jak Ty ale ja nigdy strzykawka uszu nie czyściłem
Mała strzykawka dla bezpieczeństwa - 10 ml. Wcześniej kombinowałem z patyczkami etc, ale efekt mizerny. Teraz się czuje jak po wizycie u laryngologa. Trzeba tylko być ostrożnym i nie walić pełnego strumienia. Efekt w miarę szybki i bez zadrapań/podrażnień naskórka kanału.
Dużo ludzi też nie ma pojęcia że słabiej słyszy, kiedyś podsłuchałem rozmowę dwóch kolesi z mojej pracy, dopiero po wizycie u laryngologa i czyszczeniu załapali że dobre kilka lat słyszeli tylko częściowo. Poprostu przy powolnym odkładaniu się woskowiny nie jesteśmy w stanie wyłapać czy słychać słabiej czy nie.
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
Mim, że miesiąc jestem na bezrobociu, to mimo wszystko udaje mi się związać jakoś koniec z końcem ( Chociaż jeśli ktoś myśli, że jest lekko, to się kurwa grubo myli) kombinacje alpejskie, s terminy gonią ;/
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
Straight Edge Society
AS <3
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Świetny moment na rozpoczęcie eksperymentow z glodweczkami!Bonecrusher pisze: ↑22-02-2024, 06:53Mim, że miesiąc jestem na bezrobociu, to mimo wszystko udaje mi się związać jakoś koniec z końcem ( Chociaż jeśli ktoś myśli, że jest lekko, to się kurwa grubo myli) kombinacje alpejskie, s terminy gonią ;/
O czym mam z tym .ludziom rozmiazać? Przeciec i tak jestem barbarzyńcom?
ekkoszolomom
ekkoszolomom
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
Bywały już takie sytuację
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Straight Edge Society
AS <3
- Szalony Opos
- zaczyna szaleć
Tak nie ciekawie jest u Ciebie z ofermi pracy na ochronie? Bo wydaje mi się, że na ochronie pracowałeś.Bonecrusher pisze: ↑22-02-2024, 06:53Mim, że miesiąc jestem na bezrobociu, to mimo wszystko udaje mi się związać jakoś koniec z końcem ( Chociaż jeśli ktoś myśli, że jest lekko, to się kurwa grubo myli) kombinacje alpejskie, s terminy gonią ;/
Everyone loves you when you are dead
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
Jrst ciężko z miejscami, również na ochronie niestety , dzwonię od rana do mniej więcej południa codziennie przez ostatnie dobre trzy tygodnie i nigdzie nie ma miejsca, a mam pierwszą grupę :/
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Straight Edge Society
AS <3
- Szalony Opos
- zaczyna szaleć
^Lipa. Mogłoby się wydawać, że z orzeczeniem to nie ma problemu z robotą w ochronie.
Everyone loves you when you are dead
- Hatefire
Mam znajomego z orzeczeniem. To był w licealnych czasach mojego młodszego brata jego najlepszy kumpel. Swoją drogą jego historia, to przykład jednego z najgłupszych sposobów na zjebanie sobie życia. Na przystanku kolejowym w Brynowie wspinał się na słup kolejowy, bo miał fantazję żeby tak wysoko i w tym miejscu poumieszczać wlepki katowickiej gieksy. No i spadł tak nieszczęśliwie na łeb, że ledwo przeżył i już nigdy nie był taki sam. Generalnie ma smutne życie, skazany na życie z matką i jedyna przyjemność jaką ma, to chodzenie na ten GKS, za który oddał zdrowie. Natomiast z robotą z orzeczeniem nigdy nie miał problemu. Nawet kombinuje zawsze tak, żeby latem być zatrudnionym w jakimś utrzymaniu terenów zielonych, a zimą siedzieć na stróżówce czy coś.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
a ja jechałem tramwajem do metra dzisiaj ze swoim sąsiądem
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Hatefire
Nie wiem co jest fajnego w jeżdżeniu tramwajem w towarzystwie menela
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nie nie nie, menel (pewnie kolega) to spał na sprzeciwko mojego sąsiada
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- dzik
- zahartowany metalizator
Nawet z pierwszą grupą taka kicha?Bonecrusher pisze: ↑22-02-2024, 09:52Jrst ciężko z miejscami, również na ochronie niestety , dzwonię od rana do mniej więcej południa codziennie przez ostatnie dobre trzy tygodnie i nigdzie nie ma miejsca, a mam pierwszą grupę :/
Rozumiem, że nie masz uprawnień na broń?
dobry kościół to kościół spalony
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
Niestety, że tak powiem moje orzeczenie wyklucza pozwolenie na brońdzik pisze: ↑22-02-2024, 16:34Nawet z pierwszą grupą taka kicha?Bonecrusher pisze: ↑22-02-2024, 09:52Jrst ciężko z miejscami, również na ochronie niestety , dzwonię od rana do mniej więcej południa codziennie przez ostatnie dobre trzy tygodnie i nigdzie nie ma miejsca, a mam pierwszą grupę :/
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Straight Edge Society
AS <3
- dzik
- zahartowany metalizator
Rozumiem. Trochę jestem zaskoczony, że tak trudno znaleźć Ci robotę z grupą. I to jeszcze pierwszą.
dobry kościół to kościół spalony
-
- zaczyna szaleć
Trochę się nie znam, ale jeśli Twoja niepełnosprawność jest czysto fizyczna i jesteś w stanie klepać posty na forum, to nie wchodzi w grę jakaś praca umysłowo-biurowa?Bonecrusher pisze: ↑22-02-2024, 19:39Niestety, że tak powiem moje orzeczenie wyklucza pozwolenie na brońdzik pisze: ↑22-02-2024, 16:34Nawet z pierwszą grupą taka kicha?Bonecrusher pisze: ↑22-02-2024, 09:52Jrst ciężko z miejscami, również na ochronie niestety , dzwonię od rana do mniej więcej południa codziennie przez ostatnie dobre trzy tygodnie i nigdzie nie ma miejsca, a mam pierwszą grupę :/
-
- postuje jak opętany!
Wybitnie mnie cieszy, ze juz niedlugo koniec roboty, zbliza sie upragniony weekendzik, ktory bede mogl poswiecic w calosci na sluchanie muzy, czytanie ksiazek, ogladanie meczykow i lezenie do gory fajka. A i to ze wreszcie bedzie okazja porzadnie sie wyspac po calym tygodniu wstawania w srodku nocy tez cieszy mnie kurwa niezmiernie
-
- postuje jak opętany!
Pracowałem kiedyś w ochronie, to były czasy po kryzysie z 2008, gdzie z robotą na stałe było kijowo. A że młody był w drodze to nie miałem wyjścia, łapałem się czegokolwiek. Złote czasy, gdzie żeby pracować na ochronie albo na kasie trzeba było mieć plecy u kogoś Firmy ochroniarskie w Polsce to czysta patola, zatrudniają tylko z grupami żeby rąbać kasę z PFRONu. Przełożeni to często cwaniaki nad cwaniakami, nie liczą się z człowiekiem. Czasem miałem wrażenie że wyżywali się na podwładnych bo im samym kariera nie poszła.Bonecrusher pisze: ↑22-02-2024, 19:39Niestety, że tak powiem moje orzeczenie wyklucza pozwolenie na brońdzik pisze: ↑22-02-2024, 16:34Nawet z pierwszą grupą taka kicha?Bonecrusher pisze: ↑22-02-2024, 09:52Jrst ciężko z miejscami, również na ochronie niestety , dzwonię od rana do mniej więcej południa codziennie przez ostatnie dobre trzy tygodnie i nigdzie nie ma miejsca, a mam pierwszą grupę :/
Na Twoim miejscu, oczywiście jeśli masz możliwości, szedłbym w pracę biurową. Wystarczy porobić jakieś kursy, trochę w siebie zainwestować i do przodu. Znam przypadek kumpla, który też ma grupę i pracował w różnych branżach, w tym ochronie. W końcu udało mu się dostać do biura i bardzo mu to pasuje. Uciekaj stamtąd póki nie zapuściłeś korzeni, bo potem będzie za późno.
-
- postuje jak opętany!
Właśnie zajrzałem na konto bankowe i przyszedł oczekiwany przelew od komornika. O co chodzi? W skrócie wynajmuje kilka garaży pod samochody. Parę lat temu wynająłem 2 garaże jednemu kolesiowy, który wydawał się w porządku, kupił jedno auto zabytkowe na wyremontowanie i inwestycje, drugie to jakiś stary merc też jako lokata. Na początku płacił regularnie. Niestety dobra passa się skończyła i zaczął płacić co parę miechów i to jakimiś groszami. Poczekałem jakiś czas aż uzbiera się sumka z odsetkami, trochę pochodziłem po prawnikach i wytoczyłem mu sprawę sądową o zapłatę z odsetkami.
Przez długi czas trząsłem się że koleś cwaniak i pewnie jakoś będzie chciał komornika zrobić w ciula, ale dzisiaj o dziwo przyszła całość kwoty, obstawiam że koleś nie wiedział jakie czekają go konsekwencje i że zawsze walczę o swoje.
Teraz trudniejsza kwestia, wytoczyłem mu pozwy o eksmisję co będzie trudniejsze bo w przeciwieństwie do sprawy o zaległości pieniężne gdzie nie była wymagana moja wizyta w sądzie, tutaj już niestety będę musiał się stawiać.
Ale ile satysfakcji mam za odzyskaną kasę, bezcenne - chciałbym widzieć jego minę teraz
Przez długi czas trząsłem się że koleś cwaniak i pewnie jakoś będzie chciał komornika zrobić w ciula, ale dzisiaj o dziwo przyszła całość kwoty, obstawiam że koleś nie wiedział jakie czekają go konsekwencje i że zawsze walczę o swoje.
Teraz trudniejsza kwestia, wytoczyłem mu pozwy o eksmisję co będzie trudniejsze bo w przeciwieństwie do sprawy o zaległości pieniężne gdzie nie była wymagana moja wizyta w sądzie, tutaj już niestety będę musiał się stawiać.
Ale ile satysfakcji mam za odzyskaną kasę, bezcenne - chciałbym widzieć jego minę teraz