Życie na wsi
Moderatorzy: ultravox, Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Życie na wsi
Tomasz, one robia to do czego zostaly stworzone i robily to tysiace lat zanim sie pojawiles ty ze swoim ogrodem i swoimi prawami, ktorych one nie znaja. Co te biedne zwierzaki zawinily, ze robia tylko to co potrafia.
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
No, tego to się nie spodziewałenTriceratops pisze: ↑17-09-2022, 21:12Tomasz, one robia to do czego zostaly stworzone i robily to tysiace lat zanim sie pojawiles ty ze swoim ogrodem i swoimi prawami, ktorych one nie znaja. Co te biedne zwierzaki zawinily, ze robia tylko to co potrafia.
Why are we here? Does anyone know?
Why are we here at the terminal show?
Why are we here at the terminal show?
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Niczym nie zawiniły. Łatwe do oskórowania. Obsmażyć w mące i do zalewy octowo-pomidorowej. Idzie zima.Triceratops pisze: ↑17-09-2022, 21:12Tomasz, one robia to do czego zostaly stworzone i robily to tysiace lat zanim sie pojawiles ty ze swoim ogrodem i swoimi prawami, ktorych one nie znaja. Co te biedne zwierzaki zawinily, ze robia tylko to co potrafia.
Kerosene keeps me warm.
-
83koper83 pisze: ↑17-09-2022, 21:27Niczym nie zawiniły. Łatwe do oskórowania. Obsmażyć w mące i do zalewy octowo-pomidorowej. Idzie zima.Triceratops pisze: ↑17-09-2022, 21:12Tomasz, one robia to do czego zostaly stworzone i robily to tysiace lat zanim sie pojawiles ty ze swoim ogrodem i swoimi prawami, ktorych one nie znaja. Co te biedne zwierzaki zawinily, ze robia tylko to co potrafia.

- bartwa
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Robię remont w domu. Przez to chyba trochę mniej będę na forum przez kilka dni. Trzeba wziąść się za okna. Mamy je trzy w domu. Trzeba je umalować, odświeżyć na biało, bo całkowicie farba odeszła. Na szczęście farbe Grzesiek przyniósł, olejną i nie trzeba było wydawać pieniędzy. Otwieram pierwsze piwo.
Raz się zje, raz się nie zje.
- COFFIN
-
- w mackach Zła
Pamiętaj dobrze zeskrobać farbe, bo tak to huj nie robota i dobrze zakituj szyby żeby nie wiało na firankę.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Klei się ta farba. Co on przyniósł. Może zmieszana z jakimś klejem, no ale maluje. Poszedł Grzesiek po pendzel drugi, bo mój mi się złamał. Jeszcze później piec kafelkowy w kuchni pomaluje, bo zżułkniał bardzo.
Ma ktoś może dać z 5 metrów kostki brukowej jak mu niepotrzebna? Tylko z przywozem jakby co. W zamian ciepłej zupy i obiad bym dał. Przed domem na podwórzu bym ułożył bo błoto wiecznie jak gówno w chlewie i się nanosi później.
-
- rasowy masterfulowicz
Może ktoś nasrał do tej farby, myśląc, że to ruhra ?Mariusz Wędliniarz pisze: ↑25-01-2023, 14:50Klei się ta farba. Co on przyniósł. Może zmieszana z jakimś klejem, no ale maluje. Poszedł Grzesiek po pendzel drugi, bo mój mi się złamał. Jeszcze później piec kafelkowy w kuchni pomaluje, bo zżułkniał bardzo.
Ma ktoś może dać z 5 metrów kostki brukowej jak mu niepotrzebna? Tylko z przywozem jakby co. W zamian ciepłej zupy i obiad bym dał. Przed domem na podwórzu bym ułożył bo błoto wiecznie jak gówno w chlewie i się nanosi później.
-
- w mackach Zła
U mnie kostka leży ale byś se musiał ją zabrać ... Paletę też ci dam nie bój się.
- Bonecrusher
- zahartowany metalizator
U mnie na wiosce teraz pobili taką babkę tak, że zmarła w szpitalu. Przedstawicielka lokalnej patologii, więc chciałoby się rzec selekcja naturalna
Chcesz mieć ze mną problem to nie ma problemu
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Czym ja ją kurwa przywioze, na plecach? Z pojazdów miałem jedynie rower Wigry 3, ale rama aby została, wszystko inne odpadło. Dlatego pisałem, że z dowozem. Odwdzięczę się ciepłą zupą i drugim daniem. Jakby padało bardzo, to ten ktoś może przeczekać z dwie godziny u mnie. Na drogę mogę jeszcze weków z dwa słoiki dać (kompotów).
-
- w mackach Zła
Z czego kompot, cale papierówki albo wiśnie wchodzą w grę. Jak nie umiesz w takie kompoty to zapytaj się Grześka a jak i on nie będzie miał to nara
- Najprzewielebniejszy
starych plyt chodnikowych nabierz, tych wielkich kwadratownych, a nie we kostke bauma sie bedziesz babrał
pod cmentarzami sporo takich starych plyt jest
pod cmentarzami sporo takich starych plyt jest
-
- w mackach Zła
Ooo to to to
Kostki ci się zachciało. Grzesiek na bank ma traktor, pomoże przeciągnąć.
Kostki ci się zachciało. Grzesiek na bank ma traktor, pomoże przeciągnąć.
- Najprzewielebniejszy
Nawet nie trza ciągnąć.
Na wóz wrzuca chłopy i wiśta wio!
Jeszcze sołtys podziękuje za porządek. Bo te stare płyty to dla gminy problem z utylizacja.
Tylko ważne żeby to były te spod cmentarza. Bo spod kościoła to już nie, ksiądz dobrodziej pogoni!
Na wóz wrzuca chłopy i wiśta wio!
Jeszcze sołtys podziękuje za porządek. Bo te stare płyty to dla gminy problem z utylizacja.
Tylko ważne żeby to były te spod cmentarza. Bo spod kościoła to już nie, ksiądz dobrodziej pogoni!
- Bonecrusher
I Mariusz konkretny rozrzutnik kup!
Zainwestuj trochę. Gnojowica w cenie
Zainwestuj trochę. Gnojowica w cenie
Chcesz mieć ze mną problem to nie ma problemu
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Nie ma u nas płyt chodnikowych. Gryz aby jest pod kościołem. Może weżmiemy reklamówki i z Grześkiem przyniesiemy. Rozsypie się i będziemy ugniatać póżniej butami. Okna nie chcą schnąć. Grzesiek się dziś przyznał, że się pomylił i kleju dodał do farby zamiast rozpuszczalnika. Śmierdzi w chałupie okrutnie. Babka w maseczce siedzi w kuchni. Coś nieudany ten remont na razie.
-
- w mackach Zła
Pierwsze koty tfu Grzeski za płoty...