OBLIVEON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
DCI Hunt

Re: OBLIVEON

08-10-2009, 18:42

Maria Konopnicka pisze:Uważam, że Obliveon wciąga nosem Voivod i Coroner
Marna prowokacja.

Dziwnym zbiegiem okoliczności kilka tygodni temu poznałem ten zespół i postanowiłem się z ich muzyką zapoznać bliżej...w przyszłości. Na allegro widzę wszystkie 4 płyty w rozsądnych cenach u miszcza szybkiej wysyłki, ale niestety w tym miesiącu i tak już nie mam pieniędzy na płyty. Poza tym nie wiem czy warto, choć gdybym zarabiał 2 razy więcej to po samplach, które słyszałem, zaryzykowałbym kupno tych płyt w ciemno.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

08-10-2009, 19:33

ja nie wiem, co ty wciągasz nosem, ale wiem, że stanowczo powinieneś przestać :lol:
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-10-2009, 20:52

Maria Konopnicka pisze:Tematu chyba nie było - a że ostatnio skompletowałem sobie całą dyskografię na CD
Lepiej pozno niz wcale, co ty tam masz w tych 15 tysiacach ze podstawy dopiero teraz dokupujesz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-10-2009, 09:54

to Ci sie udalo - to znaczy odrazu wiadomo o co chodzilo i fajnie to wyglada pod pierwszym postem :lol: :lol:

kapele chetnie sprawdze, bo mam ostatnio parcie na techniczne granie. chociaz nie wiem czy bedzie czas, bo wlasnie odbieram Hellwitch
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

17-06-2013, 12:22

DCI Hunt pisze:
Marna prowokacja.

Dziwnym zbiegiem okoliczności kilka tygodni temu poznałem ten zespół i postanowiłem się z ich muzyką zapoznać bliżej...w przyszłości. Na allegro widzę wszystkie 4 płyty w rozsądnych cenach u miszcza szybkiej wysyłki, ale niestety w tym miesiącu i tak już nie mam pieniędzy na płyty. Poza tym nie wiem czy warto, choć gdybym zarabiał 2 razy więcej to po samplach, które słyszałem, zaryzykowałbym kupno tych płyt w ciemno.
DCI, zaryzykowales? Czy opis Mariana cie zachecil?
woodpecker from space
DCI Hunt

17-06-2013, 12:41

Jeszcze nie, ale na pewno kupię.
Awatar użytkownika
Triceratops

17-06-2013, 12:42

Podania o relegacje z polek leza na moim biurku, nie wiem jaka zapadnie decyzja ale rozumiem, ze zapisac cie na liste subskrybentow?
woodpecker from space
DCI Hunt

17-06-2013, 12:46

;)

Po prostu wiecznie coś wypadało - ostatnio miałem zamówić, ale w MM był box Treponem Pal z przeceny za 59,99. Potem użytkownik Parasite wysłał mi PM z lista płyt za ceny tak niskie, że Marian chciałby go zabić, więc Obliveon znów musiał poczekać...Spoko, coś odwlecze to nie uciecze :)
Awatar użytkownika
Triceratops

17-06-2013, 13:40

Spokojnie, na wszystko przyjdzie czas. Wazne zeby zachowac te delikatna rownowage, ktora ustala rozsadna granice pomiedzy hobby a czynoscia fizjologiczna. Marian juz dawno przekroczyl ten Rubikon :D

Musze tez wcisnac komus bardzo dobra postpunkowa ekipe (bo mam dwie identyczne) z wczesnych lat 80, sluchasz no ty moze dobrego nowofalowego postpunka w klimatach wokalnie bauhaus wymieszany z killing joke a muzycznie z wczesniejszymi+ wire, suicide, gang of four, kraftwerk i echo and the bunnymen? :D [/prywatne pranie mode off]
woodpecker from space
DCI Hunt

17-06-2013, 13:43

Dajesz, ja te okolice to bardzo bardzo.
Awatar użytkownika
Triceratops

17-06-2013, 14:13

No to super, nie bede musial zakladac tematu tylko ci cisne pogladowe liny na pm.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

17-06-2013, 15:00

Wciąganie nosem Coronera czy tym bardziej Voivod to oczywista przesada, ale Nemesis każdy szanujący się fan technicznego cybermetalu powinien znać i mieć.
Maria Konopnicka

18-06-2013, 09:45

Triceratops pisze:Spokojnie, na wszystko przyjdzie czas. Wazne zeby zachowac te delikatna rownowage, ktora ustala rozsadna granice pomiedzy hobby a czynoscia fizjologiczna. Marian juz dawno przekroczyl ten Rubikon :D
No nie, kupuję duuużo mniej płyt niż kiedyś. Ale zgodzę się, że wciąż zbyt dużo :)
Kraft pisze:Wciąganie nosem Coronera czy tym bardziej Voivod to oczywista przesada, ale Nemesis każdy szanujący się fan technicznego cybermetalu powinien znać i mieć.
Jak na tym forum się nie przesadzi to nikomu nie chce się obadać danego zespołu...
Awatar użytkownika
Triceratops

02-09-2013, 08:49

powzialem ambitny plan relegacji plyt obliveon z moich polek
woodpecker from space
Maria Konopnicka

02-09-2013, 13:34

Triceratops pisze:powzialem ambitny plan relegacji plyt obliveon z moich polek
Słuszna decyzja. Uważam, że powinieneś pozbyć się wszystkich płyt z muzyka metalową. Miałbyś więcej miejsca na rozwodniony pop z odpustowymi klawiszami :)
Awatar użytkownika
Triceratops

02-09-2013, 14:14

Maria Konopnicka pisze:Miałbyś więcej miejsca na rozwodniony pop z odpustowymi klawiszami :)
Cos ci sie pojebalo, nie znosze Firewind :D

Po prostu kondensuje to co mam , sciskam, chce esencji, sedna sprawy. Ty jako maniakalny konsument z kobiecym imperatywem zakupowym tego nigdy nie zrozumiesz :) Powiedz, kiedy sluchales Wrathchild America?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

04-05-2022, 19:32

Odgrzewam wieki nie słuchane płyty Kanadyjczyków, to przy okazji odkopuję temat.
Na metal archives widnieją jako active. Moze czas na nowa plyte? Od ostatniej minelo bagatela 23 lata :)
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

04-05-2022, 20:37

Najprzewielebniejszy pisze:
04-05-2022, 19:32
Odgrzewam wieki nie słuchane płyty Kanadyjczyków, to przy okazji odkopuję temat.
Na metal archives widnieją jako active. Moze czas na nowa plyte? Od ostatniej minelo bagatela 23 lata :)
Jakby miało wyjść na siłę, to może jednak lepiej nie.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
helpme
weteran forumowych bitew

07-05-2022, 14:24

Ja chyba nie zdziwilbym się, gdyby z wydaniem płyty wyprzedzili np. Confessor 😉
Przy okazji - była taka historia o nazwie Vargr - wbrew pozorom nie był to skandynawski black metal, a "doomowy" projekt Stephana z Obliveon i Steve'a z Negativy/Gorguts. Mnie jakoś mimo wszystko nie porwało.
helpme
weteran forumowych bitew

10-03-2023, 13:41

Jak ktoś nie ma, to wkrótce może mieć:
Obrazek
Zastanawiające te bonusy.
A nowy album podobno też... w tym roku :o
ODPOWIEDZ