MOONTOWER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
vulture

MOONTOWER

07-11-2008, 19:09

Obrazek

Zespół z moich okolic(pomieszkuję 50 km od Wałbrzycha) a do tej pory nie miałem sposobności sie zapoznać z ich twórczością,ot nazwa pojawiała sie w gazetach,kilka wywiadów,itp ale muzyki nic a nic nie kojarzę,widzę że mają troche wydawnictw na koncie,czy któres z nich jest warte większego zainteresowania? czy też może bardziej mamy tu do czynienia z taką ligą podwórkową gdzie ktoś gra na miotle,ktoś stuka w śmietnik,ktoś ma t-shirta Transilvanian Hunger i w ogóle do chuja jest to nie podobne?
:wink:
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

Re: MOONTOWER

07-11-2008, 19:23

vulture pisze:Obrazek

Zespół z moich okolic(pomieszkuję 50 km od Wałbrzycha) a do tej pory nie miałem sposobności sie zapoznać z ich twórczością,ot nazwa pojawiała sie w gazetach,kilka wywiadów,itp ale muzyki nic a nic nie kojarzę,widzę że mają troche wydawnictw na koncie,czy któres z nich jest warte większego zainteresowania? czy też może bardziej mamy tu do czynienia z taką ligą podwórkową gdzie ktoś gra na miotle,ktoś stuka w śmietnik,ktoś ma t-shirta Transilvanian Hunger i w ogóle do chuja jest to nie podobne?
:wink:
W którym kierunku?
Bo ja też ;)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
vulture

07-11-2008, 19:38

w kierunku Kłodzka.zapraszam na piwo i podziwianie moich zbiorów :lol:
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

07-11-2008, 19:48

vulture pisze:w kierunku Kłodzka.zapraszam na piwo i podziwianie moich zbiorów :lol:
Nowa Ruda się kłania ;)
Z tym, że obecnie w Walii siedzę :lol:
I dream of colour music,
vulture

07-11-2008, 19:51

No to pozdrowienia z Londynu :lol:
ale jak coś tam kiedyś jakaś alkoholizacja,koncert itp to pisać,nie bać się :lol:
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

07-11-2008, 19:53

vulture pisze:No to pozdrowienia z Londynu :lol:
ale jak coś tam kiedyś jakaś alkoholizacja,koncert itp to pisać,nie bać się :lol:
Chętnie. Sprawdzę tego Moontower, aczkolwiek z kłodzkich zespołów raczej nic mnie nie porwało, a byłem ze dwa razy w KDKu, GDKu czy jak to tam się nazywa na jakichś undergroundowych gigach ;)
I dream of colour music,
vulture

07-11-2008, 20:13

No jeśli chodzi o Klodzko to pojawia sie tam Pop Up ,jakies koneksje z Sirrah personalne są, ale jest to projekt baaardzo przeciętny.poza tym jesli chodzi o Ziemię Kłodzką to jakoś cicho.Aha,mocna scena NS w Świdnicy :lol: :lol: :lol:
No i ten nieszczęsny Monntower z Wałbrzycha wciąż jest dla mnie niewiadomą.
vulture

07-11-2008, 20:16

aha,nie masz nic wspólnego z Gorthaur przypadkiem?bo oni chyba z Twojego miasta są..dobre to?
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

07-11-2008, 21:43

vulture pisze:aha,nie masz nic wspólnego z Gorthaur przypadkiem?bo oni chyba z Twojego miasta są..dobre to?
Gorthaur :lol: Zapomnij :lol:
Widziałem ich dwa razy i prezentowali jakąś nędzną gotycką papkę ;)

Jest jeszcze wałbrzyski Luna Ad Noctum, ale ich też można rotflem skomentować.
Kuzyn kumpla nagrał jakieś demo w klimatach Death (nazywali się bardzo oryginalnie, bo...Agony ;). Ze Świdnicy właśnie byli.

Z Kłodzka jest jeszcze Morior Axis, ale oni też nic ciekawego nie prezentują. Widziałem ich na żywo, słyszałem demo. Bida.
I dream of colour music,
vulture

07-11-2008, 21:50

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
vulture pisze:aha,nie masz nic wspólnego z Gorthaur przypadkiem?bo oni chyba z Twojego miasta są..dobre to?
Gorthaur :lol: Zapomnij :lol:
no właśnie sprawdziłem stronę..my space..mój boże :lol:
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

07-11-2008, 23:43

Jak lubie czesc starych wydawnictw Graveland,Infernum,Veles,Thunderbolt,Arkona itp,to Moontower jest arcychujowy przy tych zespołach,a kręgi muzyczno-ideologiczne podobne,lecz nawet w tej swoistej klasie trzeba cos tam prezentować.Nie warte uwagi-liga podwórkowa,to slowo klucz w tym przypadku!
Death Dwells in Love
vulture

07-11-2008, 23:51

A o jakich materiałach mówisz konkretnie?
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

08-11-2008, 01:37

Black Metal Terror i cos co pozniej po tym wydali..troche sie naciałem,bo z recenzji wynikało,ze moze byc ciekawe,nic nowego oczywiscie,surowizna z klawiszem,ale jak np w przypadku heaven in flames Judas Iscariot to wyszło,to Moontower jest cienki jak dupa węża:)
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

08-11-2008, 10:38

TORTURER pisze:Moontower jest arcychujowy
+1
Give birth to something dead
Give birth to something old
vulture

08-11-2008, 10:43

Musze sprawdzić i sie przekonać czy faktycznie jest aż tak źle..w ogóle coś mnie wzieło na grzebanie w polskim bm undergroundzie ale troche przypomina to grzebanie patykiem w gównie póki co :lol: Nic,biorę się za Taran,Ohtar,Szron, i kilka innych..A może sami cos wartościowego zarekomendujecie?
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

08-11-2008, 10:50

No to weź się za Taran, Ohtar i Szron a Moontower zostaw w spokoju. Bardzo dobry jest debiut Sunwheel, Kohort, Dark Fury, Legacy of Blood - trochę tego jest na przyzwoitym poziomie.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

08-11-2008, 11:07

Morph pisze:Bardzo dobry jest debiut Sunwheel
zespol wczesniej znany jako Swastyka, pod ta nazwa nagarl deom "Prophecies of Aryan Moon"
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

08-11-2008, 11:19

A zmienia to fakt, że "Monuments of the Elder Faith" to dobre MCD :>?
vulture

08-11-2008, 11:26

sprawdzę.

Teraz zapoznaje sie ze świdnickim Fullmoon i ich demosem United Aryan Evil. :lol:
mizeria,ale trzeba przyznać że jest tez kilka ciekawszych fragmentów..
Awatar użytkownika
hcpig

08-11-2008, 19:33

LOL! Po co Vulture było całe życie pisać o pogardzie dla III ligi i zarazem słuchać takich bzdetów? Polecam jeszcze Besatt i Black Altar do kompletu :roll:
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ