KYUSS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
KYUSS
Czas odpoczac od metafizycznych dysput i hymnow pochwalnych dla DsO. Zejdzmy troche nizej i upaplajmy nasze uszy w stoner rocku jaki prezentuja grajkowie z Kyuss. Bez watpienia, jeden z ciekawszych bandow z juesej grajacy taka muzyke. Zawodowo miazdza uszy niskim strojem gitar. Powstali w 1989 roku i nagrali 4 longi. Pierwszego 'Wretch' nie slyszalem, ale pozostale to po prostu poezja stoner rocka. Jesli mialbym wybrac najlepszy z pozostalych, bylby to "Blues For The Red Sun".
Na pewno znacie, na pewno lubicie i pewnie przy goleniu spiewacie sobie:
"Everyone seems to be singing for Satan
Guess I will to.
What a joke,
You make me laugh,
Till I turn blue. ..."
Teraz glos nalezy do ludu.
Na pewno znacie, na pewno lubicie i pewnie przy goleniu spiewacie sobie:
"Everyone seems to be singing for Satan
Guess I will to.
What a joke,
You make me laugh,
Till I turn blue. ..."
Teraz glos nalezy do ludu.
Coś tam było! Człowiek!
-
wolf
- 4m
- weteran forumowych bitew
Kyuss nagrał 2 bardzo dobre płyty: Blues For The Red Sun i Welcome To Sky Valley. Pozostałe już słabsze, choć i tak dobre. Ciekawe jest też to co ukazuje się pod postkyussowym szyldem QOTSA, Mondo Generator czy Branta Bjorka. Znajomy podrzucił mi niedawno Jalamantę tego ostatniego, a ja w swojej ignorancji pomyślałem sobie, że nieźle gość pije do wiadomych zespołów
Wniosek taki, że poza Kyuss też jest czego posłuchać w temacie.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
wolf
można jeszcze dodać Eagles of Death Metal4m pisze:Kyuss nagrał 2 bardzo dobre płyty: Blues For The Red Sun i Welcome To Sky Valley. Pozostałe już słabsze, choć i tak dobre. Ciekawe jest też to co ukazuje się pod postkyussowym szyldem QOTSA, Mondo Generator czy Branta Bjorka. Znajomy podrzucił mi niedawno Jalamantę tego ostatniego, a ja w swojej ignorancji pomyślałem sobie, że nieźle gość pije do wiadomych zespołówWniosek taki, że poza Kyuss też jest czego posłuchać w temacie.
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Odswiezylem sobie przy okazji Welcome To Sky Valley, jedyna ich plyte jaka posiadam i stwierdzilem ze to duze niedopatrzenie. Na dniach bede chcial powiekszyc kolekcje tego jednego z najwiekszych zespolow tzw. stoner-rocka bo jedna perla w mojej kolekcji to zdecydowanie za malo. Tego QOTSA tez nie mam, znam jedynie z klipow. Jesli jest w polowie tak dobre jak Kyuss to biore.
Jednak nie. Wlaczylem youtube i stwierdzam ze w tym QOTSA za malo siary, diabla i Black Sabbath
Jednak nie. Wlaczylem youtube i stwierdzam ze w tym QOTSA za malo siary, diabla i Black Sabbath
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
ekzakli, QOTSA to zdecydowanie nie ta liga. A z Kyuss naprawde warto sie mocniej zaznajomic.Raagoon pisze:Odswiezylem sobie przy okazji Welcome To Sky Valley, jedyna ich plyte jaka posiadam i stwierdzilem ze to duze niedopatrzenie. Na dniach bede chcial powiekszyc kolekcje tego jednego z najwiekszych zespolow tzw. stoner-rocka bo jedna perla w mojej kolekcji to zdecydowanie za malo. Tego QOTSA tez nie mam, znam jedynie z klipow. Jesli jest w polowie tak dobre jak Kyuss to biore.
Kurnasz, nie wierze, ze tak malo osob z tego forum ceni ten band.
Coś tam było! Człowiek!
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
prawda, bluse i sky valley to majstersztyki !! uwielbiam tez spliciki i mini albumiki, singielki wydane przez Kyuss..4m pisze:Kyuss nagrał 2 bardzo dobre płyty: Blues For The Red Sun i Welcome To Sky Valley. Pozostałe już słabsze, choć i tak dobre. .
oprocz przez Was wymienionych zepsolow do postKyussowych bandow nalezy na pewno doliczyc Hermano w kotrym pospiewuje sam John Garcia... ten koleś ma GŁOS !!!!!!!!!!!!!
wlasnie wydali nowy cd Into the Exam Room i od niedawna posluchuje... http://www.hermanorocks.com/
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
- Rattlehead
- longinus696
Jedna z moich ulubionych kapel tego nurtu. Skoro najważniejsze tytuły padły już z 10 razy zanim zauważyłem ten temat, to powiem tylko, że "...And the Circus Leaves Town" również sobie cenię. Ogólnie, jak to w stonerze bywa, chłopaki tworzą fajny, wyluzowany klimat, z odrobiną "tego czegoś", co zostało rockowym kapelom przekazane w spadku po psychodelii lat '70 i co sprawia, że z pustyni przenoszą się od czasu do czasu w kosmos (szczególnie, że zapiaszczoną drogę od nocnego nieba oddziela tylko cienka linia horyzontu...
)
Świetny jest klip do "Demon Cleaner".
Świetny jest klip do "Demon Cleaner".
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
wolf
mało siary? hmmmm kwesia gustu ja tutaj w chuj siary czujęRaagoon pisze:Odswiezylem sobie przy okazji Welcome To Sky Valley, jedyna ich plyte jaka posiadam i stwierdzilem ze to duze niedopatrzenie. Na dniach bede chcial powiekszyc kolekcje tego jednego z najwiekszych zespolow tzw. stoner-rocka bo jedna perla w mojej kolekcji to zdecydowanie za malo. Tego QOTSA tez nie mam, znam jedynie z klipow. Jesli jest w polowie tak dobre jak Kyuss to biore.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: KYUSS
podbijam, bo na czasie muzyka w te upały
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dragazes
- w mackach Zła
Re: KYUSS
Sky Valley to mój ulubiony Kyuss. QotSA też bardzo lubię Songs of the Deaf najbardziej.
A tak z innej beczki, bardzo długo myślałem, że nazwę zespołu wymawia się: kjus i jak pierwszy raz usłyszałem kajus to nie wiedziałem o co chodzi ;]
A tak z innej beczki, bardzo długo myślałem, że nazwę zespołu wymawia się: kjus i jak pierwszy raz usłyszałem kajus to nie wiedziałem o co chodzi ;]
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.