CRYPTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
-
- postuje jak opętany!
Re: CRYPTOPSY
Jaram siem.
- Żułek
fajnie, nowa płyta, koncercik 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
bdb, weszło od pierwszego odsłuchu
-
Nowy kawałek bardzo przyzwoity, podoba mi się.
I ogólnie bardzo się cieszę, że tak szybko nagrywają coś nowego. I nie jest to epka tylko pełny album - choć te dwie poprzedzające ostatni krążek epki bardzo mi się podobają i złego słowa na nie nie powiem. Pomiędzy "Cryptopsy" a "As gomorrah burns" jest 11 lat różnicy!!!! Tym bardziej się cieszę, że chłopaki nie próżnują i jeszcze w tym roku będzie okazja posłuchać nowej porcji muzyki w ich wykonaniu. Po cichu liczę na koncert, ostatnio nie dałem rady i mam nadzieję, że w chwili kiedy sporo rzeczy się wyprostowało , przyjadą gdzieś w pobliżu i będę mógł ich zobaczyć na żywo... to na razie takie pobozne życzenia.
Najistotniejsze, że zbliża się nowa płyta. Ostatnia jest w moim odczuciu znakomita i cenię ją sobie dość wysoko. Jeśli nowa będzie utrzymana w takiej formie, to spokojnie możemy patrzeć w przyszłość.
Premiera 20 czerwca
I ogólnie bardzo się cieszę, że tak szybko nagrywają coś nowego. I nie jest to epka tylko pełny album - choć te dwie poprzedzające ostatni krążek epki bardzo mi się podobają i złego słowa na nie nie powiem. Pomiędzy "Cryptopsy" a "As gomorrah burns" jest 11 lat różnicy!!!! Tym bardziej się cieszę, że chłopaki nie próżnują i jeszcze w tym roku będzie okazja posłuchać nowej porcji muzyki w ich wykonaniu. Po cichu liczę na koncert, ostatnio nie dałem rady i mam nadzieję, że w chwili kiedy sporo rzeczy się wyprostowało , przyjadą gdzieś w pobliżu i będę mógł ich zobaczyć na żywo... to na razie takie pobozne życzenia.
Najistotniejsze, że zbliża się nowa płyta. Ostatnia jest w moim odczuciu znakomita i cenię ją sobie dość wysoko. Jeśli nowa będzie utrzymana w takiej formie, to spokojnie możemy patrzeć w przyszłość.
Premiera 20 czerwca
- Żułek
czemu pobożne ?

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
No patrz Pan... jakieś zaniki pamięci 
Tyle że tutaj nie są headlinerem.... w sumie z tego zestawu interesowałby mnie tylko Cryptopsy

Tyle że tutaj nie są headlinerem.... w sumie z tego zestawu interesowałby mnie tylko Cryptopsy
- Żułek
Warbringer na żywo polecam, jest bardzo żywiołowy i konkretny 
a Decapów sobie sprawdze bo nigdy jakoś nie widziałem, najwyżej wróce wcześniejszych tramwajem

a Decapów sobie sprawdze bo nigdy jakoś nie widziałem, najwyżej wróce wcześniejszych tramwajem

- Rattlehead
-
- weteran forumowych bitew
Ostatnio na zywo rozwalili w Poznaniu jest plan jechać do W-wy w maju na Nich .
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
-
A oni coś dobrego na miarę none so vile jeszcze w ogóle nagrali czy tylko takie nowomodne gówno zachaczajace o jakieś defkory dla podludzi?
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
- mistrz forumowej ceremonii
The Unspoken King musisz sprawdzić.
- DST
- rasowy masterfulowicz
- Rattlehead
Ja tam lubię, muzycznie całkiem ok. Chociaż Crytopsy w ogóle nie przypomina.
support music, not rumors
-
O to sobie sprawdzę!
-
czyli skończyli się na killem all?
- DST
- rasowy masterfulowicz
Tak serio, jeśli pytasz od "None So Vile" to trzy następne płyty są piękne i każda jest inna. "Whisper Supremacy" chyba najbardziej przystępna z tej trójcy i z największym bezpośrednim impetem. "And then You'll Beg" powykręcana i odhumanizowana, ale chyba najlepsza (najbardziej organiczne brzmienie chyba z tej trójki, fajny dzwoniący werbel), "Once Was Not" jako jedyna później z Lordem Wormem to gęstwina pierdyliarda riffów na kawałek, więc chyba najmniej "spójna" na pierwszy rzut ucha, ale znakomita.
Później niestety słabo wg mnie - plastikowe brzmienie i nieznośny wokal. Najbardziej dla mnie broniło się "Cryptopsy".