IN AETERNUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
IN AETERNUM
Ostatnio było o nich głośno z wiadomych powodów. Tym razem chciałbym się skupić na ich muzyce.
Słyszałem dwie pierwsze płyty, potem jakoś zniknęli mi z oczu. Własnej kopii "Forever Blasphemy" nigdy nie posiadałem i szczerze powiedziawszy słabo kojarzę już ten materiał, bo ostatni raz słyszałem go jeszcze przed wydaniem drugiej płyty. "The Pestilent Plague" natomiast okupuje mój sprzęt grający niezwykle często, w ostatnich tygodniach przeżywając prawdziwy renesans.
Bardzo zacny to album. Trwa 40 minut, a przelatuje momentalnie - to o czymś świadczy. Panowie grają raczej długie, jak na taką stylistykę, utwory których średnia długość przekracza pięć minut, mimo to nawet przez moment nie odczuwam znużenia słuchając tego albumu n-ty raz z rzędu.
Po tym materiale widać, że potrafią komponować naprawdę przebojowe kawałki (vide "Wolves' Blood", "Revelation Of Hell"), nie tracąc przy tym nic z metalowego pazura ("The Pestilent Plague"), nawet w najbardziej melodyjnych i przystępnych fragmentach czuć taki ogień, że fani innych szwedzkich masakratorów jak Opeth, In Flames czy Soilwork momentalnie uciekną w popłochu.
Jest szybko, wręcz kurewsko szybko. Nieliczne wolniejsze fragmenty przygotowują jedynie grunt pod kolejną masakrującą nawałnicę dźwięków.
Nie lubię tego typu zblastowanego (nie mylić ze zblazowanym) jazgotu, na szwedzką melodykę z reguły reaguję silnymi torsjami, ale w tym wypadku nie ma najmniejszych problemów z przyswajalnością z mojej strony.
Proszę podzielić się swoimi opiniami (albo wpierdol).
Słyszałem dwie pierwsze płyty, potem jakoś zniknęli mi z oczu. Własnej kopii "Forever Blasphemy" nigdy nie posiadałem i szczerze powiedziawszy słabo kojarzę już ten materiał, bo ostatni raz słyszałem go jeszcze przed wydaniem drugiej płyty. "The Pestilent Plague" natomiast okupuje mój sprzęt grający niezwykle często, w ostatnich tygodniach przeżywając prawdziwy renesans.
Bardzo zacny to album. Trwa 40 minut, a przelatuje momentalnie - to o czymś świadczy. Panowie grają raczej długie, jak na taką stylistykę, utwory których średnia długość przekracza pięć minut, mimo to nawet przez moment nie odczuwam znużenia słuchając tego albumu n-ty raz z rzędu.
Po tym materiale widać, że potrafią komponować naprawdę przebojowe kawałki (vide "Wolves' Blood", "Revelation Of Hell"), nie tracąc przy tym nic z metalowego pazura ("The Pestilent Plague"), nawet w najbardziej melodyjnych i przystępnych fragmentach czuć taki ogień, że fani innych szwedzkich masakratorów jak Opeth, In Flames czy Soilwork momentalnie uciekną w popłochu.
Jest szybko, wręcz kurewsko szybko. Nieliczne wolniejsze fragmenty przygotowują jedynie grunt pod kolejną masakrującą nawałnicę dźwięków.
Nie lubię tego typu zblastowanego (nie mylić ze zblazowanym) jazgotu, na szwedzką melodykę z reguły reaguję silnymi torsjami, ale w tym wypadku nie ma najmniejszych problemów z przyswajalnością z mojej strony.
Proszę podzielić się swoimi opiniami (albo wpierdol).
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
Załatw sobie. Debiut widziałem za jakieś 30 złotych na ebayu (chyba nawet jest w tej chwili). Jeśli spodoba Ci się jedna płyta, spodobają Ci się wszystkie.Wysłane przez Maria Konopnicka
Nie słyszałem w ogóle, nawet sekundy ich muzyki...
Załatwimy to po staremu - na motyki !:-DWysłane przez Maria Konopnicka
Czekam Maniek na Ciebie na cmentarzu komunalnym w Pęcherach. Wybierasz młotki czy wiertarki?
- gezolucifer
- rozkręca się
Maniek, ciagle gadasz że lachę kładziesz na skandynawskie granie a tu In Aeternum czy Setherial - może nie jesteś taki głuchy. 
In A. gra taką muzę jak lubię, to jest kurwa metal a nie szczochy.
Mam "The Pestilent Plague", "Nuclear Armageddon" i picture ep - "Covered In Hell". Dojebana muza!

In A. gra taką muzę jak lubię, to jest kurwa metal a nie szczochy.
Mam "The Pestilent Plague", "Nuclear Armageddon" i picture ep - "Covered In Hell". Dojebana muza!
H E L L U V A A G I T A T O R
- Gore_Obsessed
Generalnie "kładę lachę", ale zawsze się coś pojedynczego trafi. :)Wysłane przez gezolucifer
Maniek, ciągle gadasz że lachę kładziesz na skandynawskie granie a tu In Aeternum czy Setherial - może nie jesteś taki głuchy. :-D
Jak wypada "Nuclear..." w stosunku do poprzednika?Wysłane przez gezolucifer
- gezolucifer
- rozkręca się
Generalnie słychać że to ten sam band, dużych różnic nie ma, może więcej zmian tempa, więcej zwolnień, ale bez zaniku agresji. Pojawił się nawet taki dziwaczny akustyczny kawałek w środku płyty. Można powiedzieć że to kontynuacja "The Pestilent Plague".Wysłane przez Maniek z bagien
Jak wypada "Nuclear..." w stosunku do poprzednika?
H E L L U V A A G I T A T O R
- Gore_Obsessed
- gezolucifer
- rozkręca się
"Dawn Of A New Aeon" kupiłem jakiś czas temu i... się maksymalnie zawiodłem - wszystko takie cacy, dopracowane, brzmienie wypolerowane, a chuj z taką muzą!Wysłane przez Maniek z bagien
Słyszał już ktoś "No Salvation" i "Dawn Of A New Aeon"?
Zdobyłem też na elpi dwa pierwsze longi, bo to jest prawdziwy In Aeternum!
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- Gore_Obsessed
- MinT
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
In Aeternum na pięści z Jesionem
Oczywiście ja jak zwykle rozsiewam nieprawdziwe plotki.IN AETERNUM would hereby like to declare that we have decided to leave the record label Agonia Records for good. We had to make this decision to take a step forward, as the label has lied and treated the band extremely bad during the last couple of years. Especially since the release of the latest album, 'Dawn Of A New Aeon'. Mr. Filip Jesion of Agonia Records has been sending us selling statements more than once, but he hasn't been sending us any cash at all. He just keep informing us that he will do it next week, then it's the week after and then the week after that etc. All this has so far taken 18 months and we are still counting. The label managed to send us a box with 50 'Dawn Of A New Aeon' CDs, though, but they were all more or less scratched and damaged, so they were useless to us anyway in the end. We don't accept this kind of behaviour from anyone that we do business with, it's just basic fact. We could easily reveal more details regarding all this, but we are not interested to act like fools. Anyone can understand that Agonia Records has not fullfilled the signed agreement between the band and the label, so it's also obvious for IN AETERNUM to leave the label before a certain bloodshed would happen
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
- Gore_Obsessed
- MinT
- Kontakt:
znasz angielski? czytałes?Wysłane przez Tymothy
phi bussines is bussines, In Aeternum slabo sie sprzedawalo wiec ich olal, zadne novum jesli chodzi o polityke labeli
- Tymothy
- postuje jak opętany!
a to po angielsku jest, kurde myslalem ze po francusku...Wysłane przez MinT
znasz angielski? czytałes?
a wracajac do tematu, to ze labele oszukuja tak czy inaczej zespoly to jest rzecz normalna w tym biznesie, wystarczy przeczytac kilka wywiadow niemal w kazdym sa jakies "ale" na temat wspolpracy zespol-wytwornia, co oczywiscie nie ozancza, ze trzeba pochwalac takie dzialania wytworni...
najdziwniejsze jest to, ze na temat Agoni wypowiadalo sie niepochlebnie juz kilka zepsolow a i tak deale z ta firma podpisuja kolejne...
dla mnie to zadna sensacja
Hello darkness, my old friend
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
- Gore_Obsessed
Dwie pierwsze płyty uważam za naprawdę świetne. Słucha mi się tego lepiej niż MARDUK czy DARK FUNERAL. Necropolis chyba o nich dbała należycie? Teraz niestety współpraca z niewłaściwymi ludźmi może ich poważnie przyhamować, albo wręcz wykończyć, bo mogę zrozumieć, że komuś po takich numerach się wszystkiego odechciewa.
- MinT
- Kontakt:
No właśnie, też mnie to dziwi.Wysłane przez Tymothy
najdziwniejsze jest to, ze na temat Agoni wypowiadalo sie niepochlebnie juz kilka zepsolow a i tak deale z ta firma podpisuja kolejne...