Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Mówicie i jest! Temat o DEAD HORSE. Cóż za wspaniały zespół, autorzy dwóch świetnych płyt łączących thrash, death metal nawet z wykręconym crossoverowym napędem. Sami o sobie twierdzili, że grają horsecore. W rzeczywistości trudno ich jakoś jednoznacznie scharakteryzować - z której strony by nie podchodzić, tam jawi się złośliwie przymrużone oko.
Horsecore: An Unrelated Story That's Time Consuming [1989]
jestem pewien, że kiedyś już o tym zepsole na tym forum czytałem - może nawet był temat? intrygujące, ale nie miałem czasu/okazji przesłuchać płyt. kawałek z YT wyśmienity.
Rozmawiałem na ten temat chyba z kolegę Glene, o ile mnie pamięć nie myli. Zamierzam przejrzeć regały z płytami i założyć tematy o takich zapomnianych diamentach. Nikt się nie wpisze, ale będę miał poczucie spełnionego obowiązku :)
Jak narazie znam tylko debiut i takiej energii co Dead Horse na debiucie to Pantera dorobila sie dopiero na The Great Southern Trendkill. Az sobie przypomne debiut, a nastepnie wlacze drugi album ! .