Co to za bzdury? W jaki sposob jestes niewolnikiem żołądka, mózgu i serca?Drone pisze:Człowiek JEST niewolnikiem absolutu, tak samo jak jest niewolnikiem swojego żołądka, mózgu i serca.
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DEATHSPELL OMEGA
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
Ok, z tym się zgodzę.
Edit: To do poprzedniego postu Drone'a.
Edit: To do poprzedniego postu Drone'a.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- grot
- weteran forumowych bitew

pojawiły się poważne tematy, znowu paru ludzi próbuje błysnąć intelektem i nie wychodzi, normalnie ciekawiej w tym wątku niż w kinie
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Triceratops
Dlatego zupelnie nie rozumiem dlaczego zrownales wiare w ludzi-pierogow z ateizmem, no przeciez to nielogiczne, przeciez wiara>ateizm jak ciagle klepiesz katarynkowo.Drone pisze: A widziałeś kiedyś całkę nieoznaczoną lub fotosyntezę? A przecież istnieją
A przyklad durny, calka istnieje w taki sposob jak istnieja murkwie u Lema na przyklad, istnieja bo ktos napisal, ze istnieja, fotosynteza to jest proces ktory zachodzil od zawsze w roslinach.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
kurwa, tylko na wieczor wyszedlem, a tu taki FLAMEWAR
ide po popkorn
Adrian, ladnie pojechales hahaahaha
ide po popkorn

Adrian, ladnie pojechales hahaahaha
this is a land of wolves now
- koreaniec
- w mackach Zła
So_It_Is_Done pisze:Nawet Satanic Warmaster jest lepszy od DSO.

Lefthandpathyoga
- Triceratops
Mozesz jesc muchomory sromotnikowe i mozesz jesc kal, nikt ci nie zabroni a to jakie beda konsekwencje dla zdrowia zalezy od stanu twojego organizmy. Smiertelnosc po muchomorze sromotnikowym jest rzedu 40% a jedzenie kalu to w naturze czynnosc czeso fizjologiczna. Poczas badan na szczurach, kiedy in podawano zywnosc pozbawiona enzymow, szczury zapewnialy je sobie zjadajac wlasne odchody. Czlowiek potrafi to samo. I tutaj twoja teoria upada.Drone pisze:Gdybyś nie był, to mógłbyś jeść codziennie muchomory sromotnikowe lub kał bez konsekwencji dla zdrowia. Potrafisz codziennie jeść kał?Triceratops pisze:Co to za bzdury? W jaki sposob jestes niewolnikiem żołądka, mózgu i serca?Drone pisze:Człowiek JEST niewolnikiem absolutu, tak samo jak jest niewolnikiem swojego żołądka, mózgu i serca.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
no przeciez to chyba jasne. triceps, na sile probujesz szukac kontrargumentow? abstrahujac juz zupelnie od spraw wiary
to akurat tutaj nie ma o czym dyskutowac

- zekke
Drone pisze:Skoro fotosynteza to proces, który zachodzi w roślinach, to może Bóg to proces, który zachodzi we wszechświecie?

- Triceratops
To nie oznacza to ze jestes niewolnikiem swoich organow wewnetrznych tylko to oznacza ze twoje organy wewnetrzne maja pewne ograniczenia a to nie oznacza, ze automatycznie maja nad toba wladze, bo jezeli chesz zjesc muchomora z gownekm to nikt ci nie zabroni. Kal mozna jesc codziennie i nikt ci tego nie zabroni, jedzenie kalu nie jest w ogole szkodliwe, bo niby dlaczego mialoby byc?Drone pisze:Pominąłeś słowo "codziennie". Żeby żyć, nie możesz jeść codziennie muchomorów i kału. W tym sensie jesteś niewolnikiem wymogów pokarmowych twojego organizmu.
Poza tym, w takim samym sensie jestes niewolnikiem komputera, swoich butow, swojego samochodu i w ogole kazdego przedmiotu codziennego uzytku. Zatem kazdy durny nieozywiony i niezbedny przedmiot to twoj pan i wladca? No kurwa gratuluje.
woodpecker from space
- Triceratops
Nic nie szukam na sile, na sile to nasz koscielny klenczon formuuje jakies idiotyczne stwierdzenia.Riven pisze:no przeciez to chyba jasne. triceps, na sile probujesz szukac kontrargumentow? abstrahujac juz zupelnie od spraw wiaryto akurat tutaj nie ma o czym dyskutowac
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
;D
w ramach jezyka (a wiec mniej wiecej podobnym zakresie: logiki), ateizm jest w jakis sposob uzasadniony, zwlaszcza jesli do swiata podejsc tylko przez pryzmat nauk scislych. tyle tylko, ze logika sama w sobie to jakis tam konstrukt, a nie cos obiektywnego i fundamentalnego. problem z nia jest taki, ze o ile mozemy wykazac niespojnosci roznych systemow religijnych (nawet wewnetrznie spojnych) i naswietlic dogmaty na ktorych sa zbudowane, o tyle zeby zrobic to samo z logika trzeba by pojsc dalej, ponad jezyk (tak jak przy krytyce religii na tle logiki). a to, jak wiadomo, nie jest mozliwe, chyba, ze sie slucha muzyki.
jesli bog istnieje, to z cala pewnoscia nie mozna o tym fakcie powiedziec NIC, bo cos tak absurdalnego nie moze miescic sie w ramach jezyka. dlatego dla mnie osobiscie bog = wszystko o czym nie da sie powiedziec ani slowa. zatwardziali ateisci beda ignorowac problem, ja uwazam, ze mozna tego doswiadczyc i bez tego doswiadczenia pewnie w koncu strzelilbym sobie w leb.
reinterpretacja symboli religijnych (co czyni m.in. DSO) to zupelnie inna bajka, i to wcale nie taka glupia.
amen.
w ramach jezyka (a wiec mniej wiecej podobnym zakresie: logiki), ateizm jest w jakis sposob uzasadniony, zwlaszcza jesli do swiata podejsc tylko przez pryzmat nauk scislych. tyle tylko, ze logika sama w sobie to jakis tam konstrukt, a nie cos obiektywnego i fundamentalnego. problem z nia jest taki, ze o ile mozemy wykazac niespojnosci roznych systemow religijnych (nawet wewnetrznie spojnych) i naswietlic dogmaty na ktorych sa zbudowane, o tyle zeby zrobic to samo z logika trzeba by pojsc dalej, ponad jezyk (tak jak przy krytyce religii na tle logiki). a to, jak wiadomo, nie jest mozliwe, chyba, ze sie slucha muzyki.
jesli bog istnieje, to z cala pewnoscia nie mozna o tym fakcie powiedziec NIC, bo cos tak absurdalnego nie moze miescic sie w ramach jezyka. dlatego dla mnie osobiscie bog = wszystko o czym nie da sie powiedziec ani slowa. zatwardziali ateisci beda ignorowac problem, ja uwazam, ze mozna tego doswiadczyc i bez tego doswiadczenia pewnie w koncu strzelilbym sobie w leb.
reinterpretacja symboli religijnych (co czyni m.in. DSO) to zupelnie inna bajka, i to wcale nie taka glupia.
amen.
- Triceratops
A Murkwie? Czy Murkwie , Pćmy, Natągwie, Nupajki i Sepułki tez istnieja i sa czescia swiata? Ktos napisal ich nazwy, bo odkryl ze istnieja.Drone pisze:Całka istnieje nie dlatego, że ktoś tak napisał, tylko dlatego, że jest częścią świata. Ktoś napisał znak całki, bo odkrył taką właściwość i oznaczył ją znakiem graficznym.
Na czym mialby polegac tenze proces?Drone pisze:Skoro fotosynteza to proces, który zachodzi w roślinach, to może Bóg to proces, który zachodzi we wszechświecie?
woodpecker from space
Kurwa! Rzeczywiście! Dopiero teraz zauważyłem, że przez cały czas odsłuchu miałem uszy zapchane miodem, a przy Kenose przypomniał mi się jakiś inny fajny riff i stąd wrażenie że jest fajniejsze. Może jeszcze nie za późno na to, by Szatan mnie zbawił?Riven pisze:jestes gluchyxyyz pisze:Strasznie mnie nudzi ta kapela. Już przy pierwszym odsłuchu Si Monumentum ledwie wytrzymałem do końca. Podobał mi się tylko z Kenose jeden riff z III ale to trochę mało.
- Mental
i tak umrzecie.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
ja tam kulturalnie sie wypowiedzialem i - skoro juz jestesmy w tym topicu - chetnie zobaczylbym jakies kontrargumenty.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
o czym ta dyskusja? bo mi się czterech stron czytać nie chce...
- Riven
- Kontakt:
standardowo - ateizm/dso/satanic warmaster/absolut - wszystko na raz, bez ladu i skladu i z mala iloscia merytoryki 

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
aha, czyli kolejna prowokacja w stylu "nie porównujcie DsO do Slayer"? 
oczywiście, że nie ma co porównywa DsO do Slayera, bo DsO to raczej dzisiejszy odpowiednik Voivod / Celtic Frost, a nie Slayer

oczywiście, że nie ma co porównywa DsO do Slayera, bo DsO to raczej dzisiejszy odpowiednik Voivod / Celtic Frost, a nie Slayer