PARADISE LOST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

Re: PARADISE LOST

26-06-2015, 12:25

maciek z klanu pisze:
Plasfodeur pisze:
Harlequin pisze:W sumie parenaście razy przesłuchałem i nie chce mi się do niego wracac. Bardzo dobry album, ale szybko odkrywa karty.
No proste. Ja nie wiem co to za histeria z tą płytą się porobiła.

kiedy pierwszy raz zetknales sie z Paradise Lost?
Po wydaniu Draconian Times
Grrrówno!
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re:

26-06-2015, 12:30

Skaut pisze:
Rattlehead pisze:Chyba przedawkowałem ten album, bo zwyczajnie nie chce mi się na razie do niego wracać.
U mnie nie ma dnia aby się nie zapętliła. W aucie, w tyre, w domu, na siłce. Najlepszy metal w tym roku bez dwóch zdań.
Mam podobnie, pierwszy Paradise Lost po Icon, w ktorym wszystko jest na wlasciwym miejscu we wlasciwych proporcjach. Nawet perkusja, jest odpowiednio siermiezno-cyklopiczna w starym stylu Matta Archera. Wazne dla mnie jest to, ze jest to pierwsza plyta Paradise Lost po Draconian Times (ktory polozyla glownie fircykowata perkusja z zawijaskami) ktorej sie nie brzydze.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

12-07-2015, 12:02

http://www.blabbermouth.net/news/paradi ... m-spotify/" onclick="window.open(this.href);return false;
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

Re: Re:

15-07-2015, 14:54

Triceratops pisze: wrocili na wlasciwe tory i tylko szkoda, ze im to zajelo 20 lat.
Grunt, że w ogóle wrócili. Niektórzy po tylu latach meandrowania w ogóle nie wracają. Przy czym muszę zaznaczyć, że nie mam pretensji o samo to stylistyczne lawirowanie w wykonaniu PL na kilku ostatnich albumach, tylko o jakość tych zabiegów. Niby nie do końca się kompromitowali, ale tych kilka płyt jest po prostu niepotrzebnych. Tymczasem The Plague Within to powrót nieomal tryumfalny. Niby nie dzieje się na tej płycie nic szczególnie ciekawego, ani tym bardziej nowatorskiego, a paradoksalnie nawet któryś tam z kolei odsłuch niesie ze sobą satysfakcję. Bardzo stylowy i dojrzały album. Nie rozumiem utyskiwań niektórych na wykorzystanie instrumentów klasycznych i chórów, bo elementy te zostały wykorzystane dyskretnie i ze smakiem. Nie wiem kto robił im te orkiestracje i aranżacje wielogłosowe, bo jeszcze nie mam wglądu do wkładki oryginalnego CD (ale mój egzemplarz jest już zamówiony), lecz zarówno te wstawki z An Eternity Of Lies, Sacrifice the Flame czy - przede wszystkim - Return To The Sun, są idealnie wpasowane w strukturę kompozycji i stanowią wartość dodaną. Cepeliadą to nie zionie, o nie :) .
W mojej ocenie; 4 [mocne]/5 (w skali pięciostopniowej z połówkami)

Obrazek

Autorem projektu okładki The Plague Within jest polski artysta Zbigniew M. Bielak. Na moje oko grafika ta ewidentnie inspirowana jest unikalnym stylem malarstwa Giuseppe Arcimboldo;

Obrazek
Wiosna i Lato
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

15-07-2015, 15:00

Kurwaćukoglu pisze:
Triceratops pisze: wrocili na wlasciwe tory i tylko szkoda, ze im to zajelo 20 lat.
Grunt, że w ogóle wrócili. Niektórzy po tylu latach meandrowania w ogóle nie wracają. Przy czym muszę zaznaczyć, że nie mam pretensji o samo to stylistyczne lawirowanie w wykonaniu PL na kilku ostatnich albumach, tylko o jakość tych zabiegów. Niby nie do końca się kompromitowali, ale tych kilka płyt jest po prostu niepotrzebnych. Tymczasem The Plague Within to powrót nieomal tryumfalny. Niby nie dzieje się na tej płycie nic szczególnie ciekawego, ani tym bardziej nowatorskiego, a paradoksalnie nawet któryś tam z kolei odsłuch niesie ze sobą satysfakcję. Bardzo stylowy i dojrzały album. Nie rozumiem utyskiwań niektórych na wykorzystanie instrumentów klasycznych i chórów, bo elementy te zostały wykorzystane dyskretnie i ze smakiem. Nie wiem kto robił im te orkiestracje i aranżacje wielogłosowe, bo jeszcze nie mam wglądu do wkładki oryginalnego CD (ale mój egzemplarz jest już zamówiony), lecz zarówno te wstawki z An Eternity Of Lies, Sacrifice the Flame czy - przede wszystkim - Return To The Sun, są idealnie wpasowane w strukturę kompozycji i stanowią wartość dodaną. Cepeliadą to nie zionie, o nie :) .
W mojej ocenie; 4 [mocne]/5 (w skali pięciostopniowej z połówkami)

Obrazek

Autorem projektu okładki The Plague Within jest polski artysta Zbigniew M. Bielak. Na moje oko grafika ta ewidentnie inspirowana jest unikalnym stylem malarstwa Giuseppe Arcimboldo;

Obrazek
Wiosna i Lato
ten Lato to trochę stworka z ostatniego Master's Hammer przypomina
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

15-07-2015, 15:06

Oki pisze:ten Lato to trochę stworka z ostatniego Master's Hammer przypomina
Tego?;

Obrazek

Widać, jak inspirujący potrafią być geniusze sprzed kilkuset lat :) .
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

06-08-2015, 16:28

Obrazek

Wydarzenie jak na plakacie, trzeba zacząć planować przyszłoroczny urlop.
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

06-08-2015, 23:27

Harlequin pisze:W sumie parenaście razy przesłuchałem i nie chce mi się do niego wracac. Bardzo dobry album, ale szybko odkrywa karty.
Może to kwestia aury. To chyba nie jest album, który dobrze koresponduje z aktualną porą roku i pogodą. Niby szczegół, a może mieć znaczenie.
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-08-2015, 02:03

Triceratops pisze: Mam podobnie, pierwszy Paradise Lost po Icon, w ktorym wszystko jest na wlasciwym miejscu we wlasciwych proporcjach. Nawet perkusja, jest odpowiednio siermiezno-cyklopiczna w starym stylu Matta Archera. Wazne dla mnie jest to, ze jest to pierwsza plyta Paradise Lost po Draconian Times (ktory polozyla glownie fircykowata perkusja z zawijaskami) ktorej sie nie brzydze.
Zupełnie nie kumam takiego podejścia, Bardzo lubię np. "One Second", "Host" i "Believe in Nothing" - nie ma w nich nic żenującego, czy obrzydliwego. Moim zdaniem nigdzie nie musieli wracać, bo wiele razy udowodnili, że nie muszą grać w starym stylu. No, ale skoro się uparli, to posłucham, co im tam wyszło.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

07-08-2015, 06:46

Grać w tzw. starym stylu nie muszą, ale prawda jest taka, że właśnie to wychodzi im najlepiej. Dokonania z One second czy Host pomimo iż jakąś totalną kompromitacją nie są, nie mają tej siły i jakości (pomijając już fakt, że Host to taki swoisty "tribute" dla Depeche Mode).
Baha Kurwaćukoglu
[V]
mistrz forumowej ceremonii

07-08-2015, 08:02

bierz sie za test.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops

07-08-2015, 09:32

longinus696 pisze:
Triceratops pisze: Mam podobnie, pierwszy Paradise Lost po Icon, w ktorym wszystko jest na wlasciwym miejscu we wlasciwych proporcjach. Nawet perkusja, jest odpowiednio siermiezno-cyklopiczna w starym stylu Matta Archera. Wazne dla mnie jest to, ze jest to pierwsza plyta Paradise Lost po Draconian Times (ktory polozyla glownie fircykowata perkusja z zawijaskami) ktorej sie nie brzydze.
Zupełnie nie kumam takiego podejścia, Bardzo lubię np. "One Second", "Host" i "Believe in Nothing" - nie ma w nich nic żenującego
To zaden argument, rozne rzeczy ludzie lubia, np Crad..(eee nie przejdzie mi to przez klawiature) i nie widzi w tym nic zenujacego wiec to niczego nie dowodzi.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

07-08-2015, 10:25

[V] pisze:bierz sie za test.
Po co ten autorytatywny ton, Panie Kolego? Odrobina zwykłej ludzkiej życzliwości przydaje się zawsze. Nawet na Masterfulu :) .
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
manieczki

07-08-2015, 19:12

Kurwaćukoglu pisze:Grać w tzw. starym stylu nie muszą, ale prawda jest taka, że właśnie to wychodzi im najlepiej. Dokonania z One second czy Host pomimo iż jakąś totalną kompromitacją nie są, nie mają tej siły i jakości (pomijając już fakt, że Host to taki swoisty "tribute" dla Depeche Mode).
Kurwełe, Ole sprawdz po ajpiaczu kto tutaj tak nieudolnie trolluje :(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

07-08-2015, 19:27

Widzę, że śledzisz moje skromne poczynania na forum z wyjątkową skwapliwością. Upór godny lepszej sprawy. Może skanalizuj tę energię w jakiś pożyteczniejszy dla siebie sposób. Na przykład idź do wesołego miasteczka i na watę cukrową ;) .
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
manieczki

07-08-2015, 23:06

Kurwaćukoglu pisze:Widzę, że śledzisz moje skromne poczynania na forum z wyjątkową skwapliwością. Upór godny lepszej sprawy. Może skanalizuj tę energię w jakiś pożyteczniejszy dla siebie sposób. Na przykład idź do wesołego miasteczka i na watę cukrową ;) .
Zamiast waty wolalbym rodzynki z twojej groty nestle.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-08-2015, 18:17

Triceratops pisze:
longinus696 pisze:
Zupełnie nie kumam takiego podejścia, Bardzo lubię np. "One Second", "Host" i "Believe in Nothing" - nie ma w nich nic żenującego
To zaden argument, rozne rzeczy ludzie lubia, np Crad..(eee nie przejdzie mi to przez klawiature) i nie widzi w tym nic zenujacego wiec to niczego nie dowodzi.
Ja dostrzegam gdzieniegdzie w Kredkach żenadę - Ty widzisz ją wszędzie, najwyraźniej nie kumając konwencji, po której się poruszają. Powiedzieć, że coś jest "żenujące", to też żaden argument.

Awatar użytkownika
Triceratops

08-08-2015, 18:28

Ja widze wszedzie? A z czegos to wykminil, bo nigdzie tego nie napisalem zdaje mi sie...?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-08-2015, 18:31

Triceratops pisze:Ja widze wszedzie? A z czegos to wykminil, bo nigdzie tego nie napisalem zdaje mi sie...?
No weź... Nawet ich nazwa nie przechodzi ci przez klawiaturę, to jak mam to rozumieć?

Awatar użytkownika
Triceratops

08-08-2015, 18:50

Ze moja klawiatura cos ma do nich :D Lubie ja, stary dobry Logitech :D
woodpecker from space
ODPOWIEDZ