BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

05-03-2010, 10:29

Ihasan pisze:w SHOCK.ROCK`u też nie ma problemu :)
płyty już są
o, to się przejdę dziś.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

Re: BURZUM

05-03-2010, 10:58

tyle, że ja wcześniej zamawiałem u nich :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

05-03-2010, 13:49

Wkurwia mnie tylko kłamanie, że obsuwa wynika z niefrasobliwości wydawcy. Przeboleję te kilka dni, ale więcej już w Mystic zakupów nie zrobię.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

05-03-2010, 18:46

Byłem młodym człowiekiem, kiedy usłyszałem po raz pierwszy opowieść o tym, jak światło nas pochłania. Załatwiałem tłumaczenia tekstów za piwko, katowałem kasetę do tego stopnia, że miałem dwie. Potem skok w odległe czasy jak też bieżące lekcje plumkania odprowadzające nieboszczka Baldra i opowiadające o tronie Odyna potwierdziły moje przypuszczenia - ten naiwny norweski chłopak ma talent. Może pieprzy bez sensu, może nie dostrzega potęgi mitu, może nawet całkiem go pogięło, lecz jedno pozostaje bezapelacyjnie istotną kwestią: Burzum to najsilniejsza marka na metalowym poletku. Zobaczcie ile się mówi o powrocie Wilczka. Powiem zatem i ja słów parę...

Bałem się, choć byłem dobrej myśli. Vikernes postawił na równowagę (może to te przeżyte latka dały do myślenia) i sklecił album umiejący zadowolić większość oczekujących na "nowy Burzum". Ja słyszę w nim wiele HLTO (hurra!) i Filosofem (tys piknie). Na szczęście autor kłania się swoim plumkaniom (wiadomo gdzie), środkowi, oraz starej, naiwnej szkole blacku. Sverddans pojawiło się właśnie dla tej manifestacji pt: "Ja nic nie muszę. Nie muszę tworzyć nowego, skoro jestem historią". I niech sobie leci niczym transcendentne kulki mikrokosmosów w intrze - dla mnie osobiście przekaz jest jasny.
Belus to płyta zwarta, podsumowująca te wszystkie lata weselsze i smutniejsze, pełna werwy i motoryki, za którą osobiście darzę Byrcym wykurwistą estymą. Kto czekał na miks HLTO i F a narzeka ten jest pipką i chuja wie. Lepiej być nie mogło. Następny album zapewne nie będzie już tak zachowawczy (nie piszę w pejoratywnym znaczeniu) i wtedy dopiero będziemy mogli rzec coś konkretnego o NOWYM Burzum. Belus jest podsumowaniem (czy sam tytuł nie jest dowodem?) i przekazem wyjątkowo smakowitym. Niech nas światło pochłonie. Hrabia dopomina się tronu.

9,5/10.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

05-03-2010, 19:20

heh, jeśli to okaże się prawdą to pierdolę, nie kupię płyty, tylko po złości ukradnę :lol: a kupić chciałem :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-03-2010, 20:57

Twój Wujek pisze:Byłem młodym człowiekiem, kiedy usłyszałem po raz pierwszy opowieść o tym, jak światło nas pochłania. Załatwiałem tłumaczenia tekstów za piwko, katowałem kasetę do tego stopnia, że miałem dwie. Potem skok w odległe czasy jak też bieżące lekcje plumkania odprowadzające nieboszczka Baldra i opowiadające o tronie Odyna potwierdziły moje przypuszczenia - ten naiwny norweski chłopak ma talent. Może pieprzy bez sensu, może nie dostrzega potęgi mitu, może nawet całkiem go pogięło, lecz jedno pozostaje bezapelacyjnie istotną kwestią: Burzum to najsilniejsza marka na metalowym poletku. Zobaczcie ile się mówi o powrocie Wilczka. Powiem zatem i ja słów parę...

Bałem się, choć byłem dobrej myśli. Vikernes postawił na równowagę (może to te przeżyte latka dały do myślenia) i sklecił album umiejący zadowolić większość oczekujących na "nowy Burzum". Ja słyszę w nim wiele HLTO (hurra!) i Filosofem (tys piknie). Na szczęście autor kłania się swoim plumkaniom (wiadomo gdzie), środkowi, oraz starej, naiwnej szkole blacku. Sverddans pojawiło się właśnie dla tej manifestacji pt: "Ja nic nie muszę. Nie muszę tworzyć nowego, skoro jestem historią". I niech sobie leci niczym transcendentne kulki mikrokosmosów w intrze - dla mnie osobiście przekaz jest jasny.
Belus to płyta zwarta, podsumowująca te wszystkie lata weselsze i smutniejsze, pełna werwy i motoryki, za którą osobiście darzę Byrcym wykurwistą estymą. Kto czekał na miks HLTO i F a narzeka ten jest pipką i chuja wie. Lepiej być nie mogło. Następny album zapewne nie będzie już tak zachowawczy (nie piszę w pejoratywnym znaczeniu) i wtedy dopiero będziemy mogli rzec coś konkretnego o NOWYM Burzum. Belus jest podsumowaniem (czy sam tytuł nie jest dowodem?) i przekazem wyjątkowo smakowitym. Niech nas światło pochłonie. Hrabia dopomina się tronu.

9,5/10.
ładnie napisane :-)
Ja za pare dni sobie posłucham!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

06-03-2010, 02:06

Darek jest w c.... Także chyba jakies zamówienie puszcze :) w końcu z tego samego miasta :)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

08-03-2010, 18:48

Wydanie prawie tak ascetyczne jak Engram. W środku tylko ciemny las.
Grieghallen to jednak był jedyny możliwy wybór.

edit: Jestem lepiej niż Engram. Znalazłem książeczkę z tekstami 8)
snake plissken
zaczyna szaleć

09-03-2010, 10:04

Scaarph pisze:
heh, jeśli to okaże się prawdą to pierdolę, nie kupię płyty, tylko po złości ukradnę :lol: a kupić chciałem :)
Ja pierdolę!!!! Wierzyć się kurwa nie chce!! Skoro tak, to ja też płyty nie kupię - zostnaie tylko przegrywka na kasecie i ręcznie robiona wkładka anti-haiti...
Awatar użytkownika
Triceratops

09-03-2010, 10:40

O kurwa!! -5 do muzyki! jakie gowno! jak on mogl!

co za zjeby, nastoletni satanisci pierdoleni
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-03-2010, 10:41

no dokladnie, jebac haiti hahaha
:D

zajebiscie, kupie plyte oczywiscie :D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-03-2010, 10:54

black metal against black people
snake plissken
zaczyna szaleć

09-03-2010, 10:57

Black Metal for white people
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-03-2010, 10:59

no tak oczywiscie sieg heil jebac czarnuchow...
snake plissken
zaczyna szaleć

09-03-2010, 11:03

Riven pisze:no tak oczywiscie sieg heil jebac czarnuchow...
hahaha. Takie hasło jest m.in. na koszulkach Mayhem
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-03-2010, 11:03

ja ci wierze
Awatar użytkownika
Riven