PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
byrgh
- zahartowany metalizator
Re: PARADISE LOST
Bardzo fajny utwór, ale wtórny jak cholera.
-
535
Jeżeli tak to przepraszam. Widocznie mi się coś, w pijackiej malignie, wydawało.moonfire pisze:Ale nikt raczej o geniuszu nie pisze,....
Słucham, słucham i mi to coraz bardziej zdycha. Końcówka jest fatalna. Wezmę to na wakacje, może przy wielogodzinnych przejazdach odżyje.
-
byrgh
Mówię od początku, że to dobry album. Słuchałem ze trzy razy z parodniowymi odstępami - a płyta na tym traci; nie chcę do niej nawet wracać i mam wrażenie, że znam ją na wylot. Główną zasługą tego faktu jest LW. Ale już słyszę i widzę te pełne nienawiści okrzyki, ale bracia, uszanujcie cudze zdanie, to tylko muzyka. Stare płyty są fajne. Pan Moonfire się ze mną zgodzi.535 pisze:Jeżeli tak to przepraszam. Widocznie mi się coś, w pijackiej malignie, wydawało.moonfire pisze:Ale nikt raczej o geniuszu nie pisze,....
Słucham, słucham i mi to coraz bardziej zdycha. Końcówka jest fatalna. Wezmę to na wakacje, może przy wielogodzinnych przejazdach odżyje.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
PARADISE LOST
A nowa jest równie fajna co stare. Współczynnik "replayability" - 100% :)
Coś tam było! Człowiek!
- Sgt. Barnes
Pomimo pewnych kontrowersji, jedno trzeba przyznać - dawno PL nie miał tak dobrej prasy...
Z 12 recenzji które przeczytałem, tylko jedna była nawet nie tyle, co negatywna, co umiarkowana...
Ale Holmes to kurwa powinien chyba wreszcie spojrzeć w lustro, bo go wkótce zaangażują do kalendarza Menelli ;-)
Z 12 recenzji które przeczytałem, tylko jedna była nawet nie tyle, co negatywna, co umiarkowana...
Ale Holmes to kurwa powinien chyba wreszcie spojrzeć w lustro, bo go wkótce zaangażują do kalendarza Menelli ;-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Skaut
No proszę, nawet klerycy posłuchali elity tego forum i też chwalą:)
Coś tam było! Człowiek!
-
byrgh
Ajuż chciałem zasunąć postem, ale nie daj Boże trafię na page'a i będzie siara na dzielni ;) Tak czy siak, powinniście się załamać. Prostowanie idiotów to walka z wiatrakami ;)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ładna płyta. Rzeczywiście trochę niekonsekwentna wokalnie, ale śliczne melodie w praktycznie każdym kawałku można usłyszeć. Skojarzenia z Gothic i Okularami Boga jak najbardziej przyjmuję za atut, szczególnie że ta pierwsza płyta to była jeden z pierwszych okołoekstremalnych albumów, jakie w życiu słyszałem. Czynnik nostalgiczny tym samym podnosi ocenę jeszcze bardziej.
A nie, sorry, jednak chujowa ta płyta, 0/10.Skaut pisze:No proszę, nawet klerycy posłuchali elity tego forum i też chwalą:)
-
byrgh
Za to jakim dowalił utworem :D
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To prawda........Skaut pisze:A nowa jest równie fajna co stare. Współczynnik "replayability" - 100% :)
Jak i nowy Manson.
woodpecker from space
-
Vitriol
- weteran forumowych bitew
zajebista ta plyta jest. jeszcze nie w 100% ja lyknalem, ale juz wiem, ze bedzie bdb
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek z klanu
Vitriol pisze:zajebista ta plyta jest. jeszcze nie w 100% ja lyknalem, ale juz wiem, ze bedzie bdb
to samo, a musze przyznac ze pierwsze nagrania Paradise Lost to dla mnie najwieksza podroz w lata 90te, te kawalki z Gothic, Icon czy SOG to jest moc klimatyczna nie z tej ziemi. I wlasnie nowa momentami pozwala wrócic do tamtych czasow. Bardzo solidna płyta !
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
moim zdaniem własnie tutaj ludzie piszą że growle sa super, a czyste wokale nie, ja szczerze dodałbym więcej czystych świetnie się wkomponowują w nową płytę. no i te bębny to poezja.
- Rattlehead
Chyba przedawkowałem ten album, bo zwyczajnie nie chce mi się na razie do niego wracać.
support music, not rumors
- Skaut
- Rattlehead
Dobry album, dobry. Tyle tylko, że muszę trochę od niego odsapnąć, bo przy ostatnim spotkaniu, usłyszałem tajemnicze głosy, które mówiły: Czy ty jesteś pojebany?! Daj se na chwilę spokój, włącz Divine Intervention i odsapnij. Jak widać zamienił stryjek...
support music, not rumors
- Harlequin
W sumie parenaście razy przesłuchałem i nie chce mi się do niego wracac. Bardzo dobry album, ale szybko odkrywa karty.
- Sgt. Barnes
W sumie mógłbym się zgodzić, klasykiem na pewno nie zostanie, ale szczerze powiedziawszy, nie wymagam już od nich rewolucji - swoje zrobili. Wracam do Believe in nothing - ostatnio mam na tę płytę taką fazę, że nawet fryzurę na ówczesnego Holmesa sobie zrobiłem ;-)Harlequin pisze:W sumie parenaście razy przesłuchałem i nie chce mi się do niego wracac. Bardzo dobry album, ale szybko odkrywa karty.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
-
Plasfodeur
- weteran forumowych bitew
No proste. Ja nie wiem co to za histeria z tą płytą się porobiła.Harlequin pisze:W sumie parenaście razy przesłuchałem i nie chce mi się do niego wracac. Bardzo dobry album, ale szybko odkrywa karty.
Grrrówno!
- maciek z klanu
Plasfodeur pisze:No proste. Ja nie wiem co to za histeria z tą płytą się porobiła.Harlequin pisze:W sumie parenaście razy przesłuchałem i nie chce mi się do niego wracac. Bardzo dobry album, ale szybko odkrywa karty.
kiedy pierwszy raz zetknales sie z Paradise Lost?