DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: DEATHSPELL OMEGA

04-09-2010, 14:51

Morph pisze:Od początku, piękny obraz progresu. Jak szkoda Ci czasu to zacznij od pierwszej płyty po Metamorfozie - Si Monvmentvm...
no wlasnie jesli ktos dopiero zaczyna przygode z DSO to chyba szkoda czasu na te nagrania. nie mowie, ze to jakies gowna, ale nic wyjatkowego. mozna sobie najwyzej pozniej obadac w charakterze ciekawostki - a moze oczywiscie solidnie zaskoczyc.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-09-2010, 14:58

co za zjeb.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

04-09-2010, 15:03

When they say they believe in the Devil (in "Him"), it is at first degree. They REALLY believe that Satan exists and dominates the world. They think they are slaves to "Him" (how great to be proud to be a slave, right?!)...Their aim is to sell a lot of records(they don't even hide this fact) because they want to "evangelize" the scene (their words). When FUNERAL MIST titled their album "Salvation", do you think it is a metaphor? No! They REALLY think that "He" saved their soul!!! Come on, that's ridiculous,
Z tym fragmentem się akurat w pełni zgadzam. Mistrzowskie podsumowanie :lol:
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-09-2010, 15:06

no i chuj, niech maja najebane w glowach. w efekcie tego powstaje taka muzyka, a ta placzliwa ciota co osiagnela? zreszta mam uprzedzenia do ludzi, ktorzy naduzywaja wykrzyknikow!!!!
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

04-09-2010, 15:07

Dziwnego?Nic. just
Come on, that's ridiculous
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-09-2010, 15:08

ridiculous to jest takie spierdolone zdroworozsadkowe podejscie do muzyki.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

04-09-2010, 15:15

Riven pisze:ridiculous to jest takie spierdolone zdroworozsadkowe podejscie do muzyki.
Nie mówię tutaj o podejściu do muzyki, a do części ideologicznej.
Drone pisze: Raczej on jest śmieszny, bo w dalszej części wywiadu twierdzi, że jest satanistą i wierzy w siebie. Przecież to jakieś żałosne.
No to tutaj się zgadzam.
A ridiculous jest dokładnie to co gość wymienił. Nie mam pojęcia ile jest w tym prawdy, ale jesli pokrywa sie ona z tym co powiedział, to Ci goście rzeczywiście mają ładnie najebane. Tyle.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-09-2010, 15:20

ale przeciez bez tej czesci ideologicznej ta muzyka w ogole by nie powstala.
myslisz, ze mogliby tak po prostu nagrac instrumentalny black metal, albo np. spiewac teksty o tym jaki to kosciol jest zly i ze trzeba uwolnic sie z okowow katolicyzmu? man, daj spokoj. wiekszosc najlepszej muzyki jest dzielem psycholi i wykolejencow.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

04-09-2010, 15:23

Drone pisze:
Alsvartr pisze: Nie mam pojęcia ile jest w tym prawdy, ale jesli pokrywa sie ona z tym co powiedział, to Ci goście rzeczywiście mają ładnie najebane. Tyle.
Ale dlaczego?
Ale dlatego, że nie będę zaczynał kolejnej dyskusji o wierze, tylko po to żeby nic z tego nie wynikło i żebyś mógł sobie podbudować ego rzuceniem tekstu "ateizm/agnostycyzm to dysfunkcja i uposledzenie osobowości".
DCI Hunt

04-09-2010, 15:37

Drone pisze:Doznali objawienia m.in. dzięki "Salvation". Oto fragment wywiadu z byłym wokalistą DsO, który oparł się objawieniu:

HexenHammer: Greetings Shaxul. I want to get down to business and ask a question that’s been on the minds of many North American black Metallers: Why did you leave Onion Munchers?

Shaxul: The reasons of me leaving DSO are the following (I thought it was something well known now): they jumped on the "religious Black Metal" trend, which I shit on even more than you do on the "War Metal" trend. In 2002 they suddenly changed their mind totally. I could go on for ages with anecdotes about this, like them releasing CD versions without my agreement in UNLIMITED pressings (fucking money worshippers) and blurring my lyrics because they are ANTI-religious. People who still support this band and the whole "Religious/Orthodox BM" movement have shit in their ears and eyes for sure.

HH: What exactly is your problem with “religious/orthodox” Black Metal?

S: My problem with religious/orthodox BM? Easy one but I could go for hours. First there is something personal, as I have been betrayed by the other members of DSO when they suddenly joined this fucking sect. Because indeed, it is a sect. You should read their lyrics and their interviews. When they say they believe in the Devil (in "Him"), it is at first degree. They REALLY believe that Satan exists and dominates the world. They think they are slaves to "Him" (how great to be proud to be a slave, right?!)...Their aim is to sell a lot of records(they don't even hide this fact) because they want to "evangelize" the scene (their words). When FUNERAL MIST titled their album "Salvation", do you think it is a metaphor? No! They REALLY think that "He" saved their soul!!! Come on, that's ridiculous, and there's only in Europe and USA that people think it's so great and extreme. When I just tell the words "religious BM" to an Asian or South American friend, he just dies laughing!!! But here many retarded kids think it's the real thing!!! Once again it proves that Europe is the cradle of trends.
Ten Shaxul to taki prostak-metalowiec, powyższe wypowiedzi dobrze to ilustrują. Pamiętam jakieś stare wywiady, w których utożsamiał satanizm z metalowym braterstwem czy coś w tym stylu :lol:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-09-2010, 15:39

no po prostu wyjebali go i placze ze sie nie zalapal na kvlt ;)
chuj w niego , nadchodzi nowe dso, czas przygotowac kleczniki , bicze i lubrykanty :D
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

04-09-2010, 16:23

Drone pisze: They think they are slaves to "Him" (how great to be proud to be a slave, right?!)...Their aim is to sell a lot of records(they don't even hide this fact) because they want to "evangelize" the scene (their words). When FUNERAL MIST titled their album "Salvation", do you think it is a metaphor? No! They REALLY think that "He" saved their soul!!!

Podoba mi się ten radykalizm Funeral Mist i DsO. Nie dziwię się, że Shaxula wyjebali (bo nie wierzę, że sam odszedł).
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Triceratops

04-09-2010, 20:50

Alsvartr pisze:Nie mam pojęcia ile jest w tym prawdy, ale jesli pokrywa sie ona z tym co powiedział, to Ci goście rzeczywiście mają ładnie najebane. Tyle.
No nie inaczej, napierdolone i to srogo.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

04-09-2010, 21:23

Zaraz mnie wysmiejecie ale co mi tam. Przereklamowany jest ten zespół jak cholera :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

04-09-2010, 21:26

Zenek pisze:Zaraz mnie wysmiejecie ale co mi tam. Przereklamowany jest ten zespół jak cholera :twisted:
Coś jak Slayer.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

04-09-2010, 21:37

Nie, Slayer to mistrzowie, kult i legenda...a DSO to całkiem niezły black metalowy zespół, ale żeby tak pod niebiosa wynosić, robić z nich natchnionych genialnych innowatorów? przesada ;]
Ostatnio zmieniony 04-09-2010, 21:55 przez Zenek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

04-09-2010, 21:38

Nerwowy pisze:
Zenek pisze:Zaraz mnie wysmiejecie ale co mi tam. Przereklamowany jest ten zespół jak cholera :twisted:
Coś jak Slayer.
Właśnie tak sobie siedzimy z kolegami, młodogwardzistami, i lejemy na całego. Jeden najstarszy załogant (wyrocznia) powiedział właśnie, że jakbyś oznajmił to pod koniec pierwszej dekady XXI w. to byś nie zdążył spierdolić.

:-D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Karkasonne

04-09-2010, 22:18

Strasznie mnie nudzi ta kapela. Już przy pierwszym odsłuchu Si Monumentum ledwie wytrzymałem do końca. Podobał mi się tylko z Kenose jeden riff z III ale to trochę mało.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

04-09-2010, 23:45

No prośba, nie porównujcie tego zespołu do Slayera bo umrę ze śmiechu :lol:
Obrazek
White Pharaoh
postuje jak opętany!

05-09-2010, 00:24

Krytykanci, chuja się znacie i w uszach dużo wosku macie bo DSO zjada 99% muzycznych projektów z tej planety. Jakby to wioskowo nie zabrzmiało, ten kto nie lubi DSO, po prostu nie rozumie muzyki tego zespołu. Na tę chwilę DSO=KTHRSS=CB=FM>ALL.
ODPOWIEDZ