VOIVOD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: VOIVOD

30-10-2012, 17:17

Naprawdę nie możesz przeżyć że tam pojechałem :ddd

A na serio, wszystko prawda. Także to ze Daniel nie mówi najlepiej po angielsku, hehe, ale oczywiście alkohol jak to zwykle bywa poprawia umiejętności lingwiatyczne i gadalo się świetnie. Potwierdzam opis ich nastawienia : ja bym nawet powiedział, że oni przyszli na ten koncert w identycznym nastroju co fani - różnica polega na tym ze grali muzykę, a my jej słuchalismy. Poza tym zero jakiejkolwiek sztucznosci, czysty entuzjazm i bardzo życzliwe podejście do ludzi. Wspaniali goście - prawdziwi fani metalu , a nie jakieś napuszone boby ;)))
Ostatnio zmieniony 30-10-2012, 17:21 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
Maria Konopnicka

30-10-2012, 17:20

Riven pisze:Naprawdę nie możesz przeżyć że tam pojechałem :ddd
Spoko :) Ja jestem szczęśliwy, że udało mi się wyrwać na ich koncert w Warszawie. Zważywszy na to, że mam żonę w 9 miesiącu ciąży to wcale nie było takie oczywiste...
Mam nadzieję, że będzie jeszcze niejedna okazja zobaczyć Voivod na scenie i wypić z nimi jakieś piwo. No może tej Hiszpanki zazdroszczę ... :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-10-2012, 17:23

Edytowalem trochę posta powyżej ;p

Ale mam dobry humor. Zaraz sobie włącze God Phones i mimo chujowej pogody i konieczności wyjścia z domu będzie zajebiście

P. S. Daniel to oczywiście zajebisty ziom,ale nie wiem czy wiesz ze jest naprawdę profesjonalnym muzykiem, t.j. ma tytuł i uczy zdaje się właśnie jazzu w szkole muzycznej. Taki poziom umiejętności to chyba jednak rzadkość w metalu. Zresztą to słychać, gośc odgrywa wszystko co napisał piggy ze słuchu i robi to perfekcyjnie
Death in another way
weteran forumowych bitew

30-10-2012, 17:33

On tą MUZYKĘ czuje w Swoim Sercu-to doskonale widać, słychać oraz czuć!!!
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

30-10-2012, 17:38

Mimo to ja nabrałem podejrzeń co do nowego albumu. Już nie ufam nikomu.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Death in another way
weteran forumowych bitew

30-10-2012, 17:45

Drone pisze:Mimo to ja nabrałem podejrzeń co do nowego albumu. Już nie ufam nikomu.
Jasne-nie wolno ufać nikomu-nawet samemu sobie!!!:-)))
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-10-2012, 19:23

Drone pisze:Mimo to ja nabrałem podejrzeń co do nowego albumu. Już nie ufam nikomu.
Z tego co pamiętam pisałeś cos o rzekomych "melodyjnych ciagotach" gitarzysty. Jeśli o to chodzi, to na żadnym z koncertów Voivod nie słyszałem nawet cienia czegoś takiego, natomiast nowe kawałki są nie bardziej melodyjne niż dajmy na to dimension hatross. Mam wrażenie, że na siłę doszukujesz się czegoś niedobrego. Inaczej, jeśli są jakieś powody do obaw, to na pewno nie leżą one w grze Daniela czy też formie całego zespołu.

Oczywiście dopuszczam możliwość, że mimo wszystko będzie to pewien zawód - ale tylko dlatego, że ostatnie dni nastroily mnie na genialny album. Myślę jednak, że poniżej 7 nie zejda - a siódemka wśród płyt Voivod to i tak zajebisty pulap
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

30-10-2012, 22:23

Riven pisze:kluski z okoniem - - notabene dowiedziałem się od snakea o co chodzi z tym tytułem :-D)
to zdradź o co biega. chyba że to tajemnica?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

31-10-2012, 07:12

Kluskap Okom - to slowa z indiansikiego jezyka, mowil mi ktorego plemienia ale niestety teraz nie pamietam. jedno z nich, zdaje sie chyba Kluskap to imie jakiegos bostwa smierci, czy cos takiego (drugie znaczy o ile pamietam "krolestwo"). ogolnie to esencja jest taka, ze wg tego mitu wszystko sie zjebie czy tam umrze i odejdzie do tego calego Kluskapa, ktory siedzi gdzies w kosmosie (cos bylo ze sloncem, ale nie pamietam dokladnie, bo juz bylismy pijani :D), a potem ostatecznie zawsze wroci. ale z tego co zrozumialem to nic w stylu pana jezusa, raczej taki nietzscheanski wieczny powrot w wydaniu native american + space rock.

Zreszta zobaczymy dokladnie jak bedzie booklet i tekst, ale kawalek jest maksymalnie zajebisty.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-11-2012, 09:49

na wstepnie odrazu mowie, ze jestem LEKKO nietrzezwy. wiec prosze traktowac to z przymruzeniem oka - jak zreszta wszystko w internecie. tak czy siak, chcialbym wytlumaczyc dlaczego uwazam, ze Piggy zyje. no wiec tak: jak ktos umiera, to umiera. chuj, nie ma, koniec. jestesmy chyba w miare rozgarnieci i nikt tu nie wierzy w zadne bzdurne zycie po smierci albo "ZYJE MUZYKA" i inne takie gowna. ale on zyje. ja sobie to tak tlumacze: nie ma chuja, zeby uciec przed solipsyzmem. nie ma zadnego logicznego argumentu przeciwko tej tezie. a wiec to co wiemy o innych ludziach i to w jaki sposob wplywaja na nasze zycie moze wynikac tylko i wylacznie z tego co oni ROBIĄ. jak kurwa zmieniaja swiat dookola siebie i wplywaja na nas. nie watpie wcale ze istniejecie i jestescie spoko, ale prawda jest taka, ze nie ma zadnych logicznych narzedzi ktore pozwolilyby to udowodnic. jedyna namacalna dla mnie sprawa to rzeczy ktore robia ludzie. to jest kurwa ich zycie, reszta nie ma zbyt wielkiego znaczenia.

w swietle tego, jak popatrze jak snake, blacky, chewy i away wyskakuja na scene i graja Astronomy Domine.. kurwa, Piggy wtedy zyje. jego muzyka i nastawienie sa naprawde niesmiertelne. dopoko Voivod gra.

no

sorry ale musialem bo sie wzruszylem sluchajac phobos. eot.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

01-11-2012, 11:11

Riven pisze:na wstepnie odrazu mowie, ze jestem LEKKO nietrzezwy. wiec prosze traktowac to z przymruzeniem oka - jak zreszta wszystko w internecie. tak czy siak, chcialbym wytlumaczyc dlaczego uwazam, ze Piggy zyje. no wiec tak: jak ktos umiera, to umiera. chuj, nie ma, koniec. jestesmy chyba w miare rozgarnieci i nikt tu nie wierzy w zadne bzdurne zycie po smierci albo "ZYJE MUZYKA" i inne takie gowna. ale on zyje. ja sobie to tak tlumacze: nie ma chuja, zeby uciec przed solipsyzmem. nie ma zadnego logicznego argumentu przeciwko tej tezie. a wiec to co wiemy o innych ludziach i to w jaki sposob wplywaja na nasze zycie moze wynikac tylko i wylacznie z tego co oni ROBIĄ. jak kurwa zmieniaja swiat dookola siebie i wplywaja na nas. nie watpie wcale ze istniejecie i jestescie spoko, ale prawda jest taka, ze nie ma zadnych logicznych narzedzi ktore pozwolilyby to udowodnic. jedyna namacalna dla mnie sprawa to rzeczy ktore robia ludzie. to jest kurwa ich zycie, reszta nie ma zbyt wielkiego znaczenia.

w swietle tego, jak popatrze jak snake, blacky, chewy i away wyskakuja na scene i graja Astronomy Domine.. kurwa, Piggy wtedy zyje. jego muzyka i nastawienie sa naprawde niesmiertelne. dopoko Voivod gra.

no

Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-11-2012, 11:28

cos takiego, dude.
est

01-11-2012, 11:44

Pierdolisz jak Nergal :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-11-2012, 11:57

nie. kocham voivod i sram na boga.
535

01-11-2012, 13:24

Riven pisze:...

no

Podsumowując jednym zdaniem. Wbijcie sobie mili Państwo do głów, że obecny VOIVOD to nie jest NEW ORDER. Dziękuję za uwagę.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

01-11-2012, 20:57

Boguś Linda pisze: A kto umarł, ten nie żyje.
The madness and the damage done.
est

01-11-2012, 21:03

haha
535

01-11-2012, 21:13

Kurt pisze:
Boguś Linda pisze: A kto umarł, ten nie żyje.
Otóż to, Panie wrażliwy (na cudze podniety). Nie ma sensu, w tym przypadku, rozgrzebywać grobów.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-11-2012, 21:22

wy sie smiejecie a piggy zyje!
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator