VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Re: VOIVOD
:0:0:0
- ultravox
- zahartowany metalizator
Nie wiedzieli? To co z nich za fani? ;)))Riven pisze:Może zainteresuje was fakt, że zarówno snake jak i away są fanami Darkthrone. ale nie wiedzieli o atomic coming ;p
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Woah, zazdroszczę!Riven pisze:insectoid pisze:Widzialem ich na zywo w bardzo malym klubie w Venlo (Holandia). Bylo z 50 osob. Promowali plyte "Phobos". Chyba jakos w '97. Swietny koncert. Forrest na wokalu byl naprawde niezly.
@Morbid
Nie kojarzę prawdę mówiąc ;) ale niewykluczone, lubię wypić i metal, wiec może na jakimś koncercie.
@Ultravox
Spoko zezwalem snakea od pozerow i poszedłem :-D
@Maria
Są mniej ambitne pozycje wydawnicze na okładkach których można się pojawić, wiec przeżyje te reaktywne odcinki :))) gala czy cos takiego...
this is a land of wolves now
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Wracając do kwestii okładki „Target Earth”, uważam że jest świetna. Obawiałem się trochę łechtania oczekiwań fanów za pomocą nawiązań do estetyki z lat 80 (kłania się sztampa z „Live at Roadburn 2011”), tymczasem Away stanął na wysokości zadania :) Ten kicz jest cudownie na przekór wszystkiemu, no i wystarczy jeden rzut oka na ten obrazek, by wiedzieć o jaki zespół chodzi. Oczywiście kolorystyka skrajnie chujowa, ale trudno – ja przyjmuję to z całym dobrodziejstwem inwentarza. Jeśli chodzi o metal to dla mnie jedna z lepszych okładek ostatnich lat – wyróżnia się, przykuwa oko, zostaje w pamięci i budzi emocje, zatem doskonale spełnia swoją rolę!
-
Death in another way
- weteran forumowych bitew
Mnie to wogole nie dziwi-ja jestem fanem bardzo wielu zespołów o często niezwykle odmiennych stylach muzycznychRiven pisze:Może zainteresuje was fakt, że zarówno snake jak i away są fanami Darkthrone. ale nie wiedzieli o atomic coming ;p
i mi to wogole nie przeszkadza-wprost przeciwnie-najważniejsze jest to co się czuje w sercu słuchając danej muzyki
i emocje z nią związane!!!
- Riven
- Kontakt:
oczywiście, choć w darkthrone słychać przecież sporo starego voivod, zwłaszcza na późniejszych płytach :)
płyta wychodzi w styczniu. podczas spotkania z zespołem wielokrotnie padło pytanie : "why so late" . ale trudno, sprawy organizacyjne - trzeba być cierpliwym.
płyta wychodzi w styczniu. podczas spotkania z zespołem wielokrotnie padło pytanie : "why so late" . ale trudno, sprawy organizacyjne - trzeba być cierpliwym.
-
Death in another way
Zgadza się, aczkolwiek na dwóch moich ulubionych: "Soulside Journey" i "Panzerfaust" raczej nie za bardzo, na innej świetnej-
"Total Death" już jak najbardziej!!!:-)))
Może to i lepiej-w-ko świetnie dopracują jeśli chodzi o jej wydanie oraz oprawę graficzną w różnych formatach i na różnych
nośnikach!!!:-)))
"Total Death" już jak najbardziej!!!:-)))
Może to i lepiej-w-ko świetnie dopracują jeśli chodzi o jej wydanie oraz oprawę graficzną w różnych formatach i na różnych
nośnikach!!!:-)))
- Riven
- Kontakt:
Z tego co mówił snake, to century media chce to jakoś bardzo porządnie zrobić i dużo energii idzie z ich strony na rzecz wydania tej płyty. wiec zajebiście!
włączę sobie teraz mechanical mind - wspaniały utwór, a ten riff solo jest niesamowity, przypomina mi melodią refren z tribal convictions.
włączę sobie teraz mechanical mind - wspaniały utwór, a ten riff solo jest niesamowity, przypomina mi melodią refren z tribal convictions.
-
Death in another way
Jest właśnie tak jak sądziłem i bdb-chwała CM za to!!!:-)))Riven pisze:Z tego co mówił snake, to century media chce to jakoś bardzo porządnie zrobić i dużo energii idzie z ich strony na rzecz wydania tej płyty. wiec zajebiście!
Jest rzeczywiście mistrzowski!!!:-)))
- Riven
- Kontakt:
no Daniel mówi że jest z niego dumny, i bardzo słusznie :) żałujcie że Was tam nie było - ale nic straconego, powiedzieli ze w przyszłym roku też przyjadą do Barcelony. wtedy trzeba będzie zebrać się w jakąś grupę i pojechać do pięknej Hiszpanii zrobić solidny rozpiedol! to nie są wcale aż tak duże koszty, no na pewno nie jak na takie przeżycie.
Swoją drogą, to poza mną i kumplem w ogóle rozpoznało ich po koncercie ledwie kilka osób (z czego część słabo radziła sobie z angielskim). i w sumie to chyba jest dobry układ. goście i tak wyglądają na zajebiście zadowolonych, a przecież gdyby więcej metaluchow docenialo ich muzykę, to nie byłoby tak łatwo postawić browara snakeowi ;)
Swoją drogą, to poza mną i kumplem w ogóle rozpoznało ich po koncercie ledwie kilka osób (z czego część słabo radziła sobie z angielskim). i w sumie to chyba jest dobry układ. goście i tak wyglądają na zajebiście zadowolonych, a przecież gdyby więcej metaluchow docenialo ich muzykę, to nie byłoby tak łatwo postawić browara snakeowi ;)
-
Death in another way
Pomysł przedni!!!:-)))
ps. aporos Barcelony to wystarczy obejrzeć sobie oficjalnie wydany koncert Sepultury stamtąd po wydaniu "Arise",
żeby wiedzieć do czego jest zdolna miejscowa publiczność!!!:-)))
ps. aporos Barcelony to wystarczy obejrzeć sobie oficjalnie wydany koncert Sepultury stamtąd po wydaniu "Arise",
żeby wiedzieć do czego jest zdolna miejscowa publiczność!!!:-)))
- Riven
- Kontakt:
heh aż tacy dobrzy to już nie są. wiesz, to był koncert arch enemy. widziałem raptem kilka osób w koszulkach voivod i wydaje mi się że większość w ogóle nie słyszała o Kanadyjczykach. dominowali ludzie w moim wieku i młodsi, ale wychowani na hujowym melodefie a nie slayerze ;p trudno, i tak kilka osób bawiło się świetnie i młyn był może nie liczny, ale bardzo zdecydowany.
-
Death in another way
Jasne-tak na przekór to napisałem, a apropos Arch Enemy to widziałem Ich z Livą na wokalu po wydaniu trójki w Prawdze
w 1999-tym roku i zagrali świetny koncert, z wiadomo kim grają już tylko bdb koncerty!!! VOIVOD jest moim zdaniem
GENIALNYM ZESPOŁEM TYLKO DLA WYBRAŃCÓW-PRAWDZIWEJ MUZYCZNEJ ELITY i już!!!:-)))
w 1999-tym roku i zagrali świetny koncert, z wiadomo kim grają już tylko bdb koncerty!!! VOIVOD jest moim zdaniem
GENIALNYM ZESPOŁEM TYLKO DLA WYBRAŃCÓW-PRAWDZIWEJ MUZYCZNEJ ELITY i już!!!:-)))
- Riven
- Kontakt:
nie wiem, mam alergie na te muzykę. słyszałem kiedyś jakąś płytę już z ta panna i w sobotę ku zdziwieniu ochrony wyszliśmy z klubu zanim zaczęli grać ;p
edit lol zabawnie zabrzmial mój post ale wiadomo o kogo chodzi ;p ostatnie zdanie - pełna zgoda ;d
edit lol zabawnie zabrzmial mój post ale wiadomo o kogo chodzi ;p ostatnie zdanie - pełna zgoda ;d
-
Death in another way
Ja wczesne Arch Enemy bardzo lubię, potem z Angelą w miarę lubię, ale ta muzyka po latach jest już trochę dla mnieRiven pisze:nie wiem, mam alergie na te muzykę. słyszałem kiedyś jakąś płytę już z ta panna i w sobotę ku zdziwieniu ochrony wyszliśmy z klubu zanim zaczęli grać ;p
jednak za melodyjna-posłuchaj sobie Ich debiutu i dwójki oraz koncertówki z Japonii-powinieneś po ich przesłuchaniu
zmienić zdanie!!!
Jasne-niektórzy po prostu nie dorośli do MUZYKI VOIVOD i bdb!!!:-)))
- Riven
- Kontakt:
-
Death in another way
Nie chcę tu oceniać i krótykować nikogo, ale stwierdzić pewnien fakt-mam takich znajomych, którzy znają i lubią albo pierwsze dwa albo pierwsze trzy labumy VOIVOD, a reszty po prostu nie lubią z różnych przyczyn-może też nie rozumieją-różnie może
być-to nie jest moja ich ocena tylko stwierdzenie faktu lub próba jego stwierdzenia!!! Zrozumienie MUZYKI VOIVOD wymaga
moim zdaniem ogromnej otwartości na PRAWDZIWĄ MUZYKĘ, którą można znaleźć w zupełnie odmiennych stylach muzycznych,
a nawet w ich ciekawych połączeniach!!!
być-to nie jest moja ich ocena tylko stwierdzenie faktu lub próba jego stwierdzenia!!! Zrozumienie MUZYKI VOIVOD wymaga
moim zdaniem ogromnej otwartości na PRAWDZIWĄ MUZYKĘ, którą można znaleźć w zupełnie odmiennych stylach muzycznych,
a nawet w ich ciekawych połączeniach!!!
- Riven
- Kontakt:
oczywiście. ale cóż, świata nie zbawisz. niech się smutasy raczą swoim shitem, grunt ze voivod jest w doskonałej formie i nic nie wskazuje na to, żeby to się miało zmienić.
przesluchalem właśnie kilka razy pod rząd mechanical mind, kluski z okoniem (nie mogę zapamiętać oryginalnej pisowni póki co;p) i tytułowy target earth. te dwa ostatnie niestety w słabej jakości, ale i tak wiadomo jedno : to będzie wspaniały album. I co więcej, już w tych koncertowych probkach daje się usłyszeć że to będzie płyta o odrębnym charakterze. pierwszy kontakt z mechanical mind faktycznie sugeruje mocny powrót do czasów dimension hatross, ale im dalej w las, tym więcej obcych. zwłaszcza target earth zapowiada się zajebiście, mocno pogiety numer.
przesluchalem właśnie kilka razy pod rząd mechanical mind, kluski z okoniem (nie mogę zapamiętać oryginalnej pisowni póki co;p) i tytułowy target earth. te dwa ostatnie niestety w słabej jakości, ale i tak wiadomo jedno : to będzie wspaniały album. I co więcej, już w tych koncertowych probkach daje się usłyszeć że to będzie płyta o odrębnym charakterze. pierwszy kontakt z mechanical mind faktycznie sugeruje mocny powrót do czasów dimension hatross, ale im dalej w las, tym więcej obcych. zwłaszcza target earth zapowiada się zajebiście, mocno pogiety numer.
-
Death in another way
Nie zamierzam tego robić-niech reszta pozostanie w nieświedomości!!!:-)))Riven pisze:oczywiście. ale cóż, świata nie zbawisz. niech się smutasy raczą swoim shitem, grunt ze voivod jest w doskonałej formie i nic nie wskazuje na to, żeby to się miało zmienić.
przesluchalem właśnie kilka razy pod rząd mechanical mind, kluski z okoniem (nie mogę zapamiętać oryginalnej pisowni póki co;p) i tytułowy target earth. wszystkie poza pierwszym niestety w słabej jakości, ale i tak wiadomo jedno : to będzie wspaniały album. I co więcej, już w tych koncertowych probkach daje się usłyszeć że to będzie album o odrębnym charakterze. pierwszy kontakt z mechanical mind faktycznie sugeruje mocny powrót do czasów dimension hatross, ale im dalej w las, tym więcej obcych. zwłaszcza target earth zapowiada się zajebiście, mocno pogiety numer.
Jasne-to będzie z pewnością świetny album-do stycznia już stosunkowo niedaleko!!!:-)))
-
Maria Konopnicka
W Krakowie było podobnie - siedzę w knajpie, patrzę, a tu goście z Voivod, poza mną nikt w całej knajpie nie kumał kto to jest. Kumpla prawie wkręciłem, że Snake to Newsted :))) Początkowo nie podchodziłem (nie tylko z tego względu, że słabo radzę sobie z angielskim) nie chcąc im się narzucać - okazało się jednak, że to tak wyluzowani, naturalni i świetni goście, że kontakt nawiązałem z nimi zupełnie naturalnie - gdyby nie byli z Voivod to zabawa byłaby dokładnie taka sama.Riven pisze: Swoją drogą, to poza mną i kumplem w ogóle rozpoznało ich po koncercie ledwie kilka osób (z czego część słabo radziła sobie z angielskim)
Następnego dnia gdy mieli grać rozmawiałem z Danielem i pamiętam, że zapytałem go co dalej z Voivod, czy będą nagrywać kolejne płyty gdy już wykorzystają pomysły pozostawione przez Piggiego - powiedział mi, że jeszcze nie wie i wiem, że mówił całkowicie szczerze, ale ja już wiedziałem, że ekipa, która tak świetnie się rozumie nie pozwoli by zespół się rozpadł.
A propos - angielskiego to wtrąciłem coś w style, że przepraszam, za mój koślawy angielski, a on mi na to, żebym się zupełnie nie przejmował bo angielskim też nie radzi sobie najlepiej i dużo pewniej czuje się rozmawiając po francusku :) Ot, taki skromny "koleszka".
Przyznam, że po spotkaniu z Voivod byłem tak samo zajarany jak dziś kolega Riven - tyle, że wykazałem większą powściągliwość w forumowej relacji, a i fotki zachowałem dla siebie :))) Wiadomo, człowiek starszy to zachowuje się dojrzalej :)