SLAYER vs METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

SLAYER czy METALLICA

Slayer
75
49%
Metallica
30
20%
Acid Drinkers
10
7%
Vesania
38
25%

Liczba głosów: 153
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

Re: SLAYER vs METALLICA

01-06-2012, 18:22

witchfinder pisze:wszystko wydane po AJFA to rzeczy przeciętne / słabe / gówniane
Ehh, niczego z tematu nie zrozumiałeś. Te rzeczy nie trafiają w gust przeciętnego miłośnika kozłów znaczonych pentagramem, co nie znaczy że są gówniane. Żeby docenić Load trzeba jednak otworzyć się na różne wpływy i przynajmniej polubić tych, których Hetfield hołubi. Ostatnio występuje w katance z naszywkami, z nich wyczytasz co i jak ;)
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 18:24

Czarny i Load są "przeciętne" ;) "Gówniane" to Lulu i Reload, reszta "słaba". :D
A z 'miłośnictwem' kozłów i pentagramów, chyba trochę jednak nie trafiłeś. ;)
Ostatnio zmieniony 01-06-2012, 18:26 przez witchfinder, łącznie zmieniany 1 raz.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
[V]
mistrz forumowej ceremonii

01-06-2012, 18:24

witchfinder pisze:chyba nic kontrowersyjnego w stwierdzeniu, że wszystko wydane po AJFA to rzeczy przeciętne / słabe / gówniane.
To braki w diecie i luki w edukacji. To tak jakbys jebnal ze Diabolus in Musica to new metal i próba wbicia sie w ten trend.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
hcpig

01-06-2012, 18:28

Z Reload wywalić 3-4 zapychacze i zostaje genialna płyta, jedna z najlepszych w '97.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 18:28

[V] pisze:
witchfinder pisze:chyba nic kontrowersyjnego w stwierdzeniu, że wszystko wydane po AJFA to rzeczy przeciętne / słabe / gówniane.
to braki w diecie i luki w edukacji. to tak jakbys jebnal ze Diabolus in Musica to new metal i próba wbicia sie w ten trend.
Zajebistych płyt nigdy za wiele. Skoro więc "Load" jest zajebiste, proszę zaproponuj listę "lektur obowiązkowych", które uzupełnią braki w edukacji. Jestem otwarty, chętnie załapię tą płytę, naprawdę!
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 18:29

[V] pisze:to tak jakbys jebnal ze Diabolus in Musica to new metal i próba wbicia sie w ten trend.
Typowy nu metal to nie jest, ale dla mnie brzmi tak, jakby chcieli z kapelkami z tego nurtu powalczyć.
[V]

01-06-2012, 18:29

hcpig pisze:Z Reload wywalić 3-4 zapychacze i zostaje genialna płyta, jedna z najlepszych w '97.
bardzo lubie ten material w calosci.ale nie naduzywajmy slowa GENIALNA bo ono tu pasuje tak jak piesc do nosa.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

01-06-2012, 18:30

Kraft pisze:
[V] pisze:to tak jakbys jebnal ze Diabolus in Musica to new metal i próba wbicia sie w ten trend.
Typowy nu metal to nie jest, ale dla mnie brzmi tak, jakby chcieli z kapelkami z tego nurtu powalczyć.
hehehehehe..Adrian bedzie mial ubaw.
Awatar użytkownika
hcpig

01-06-2012, 18:30

Mnie ta płyta rozpierdala, tak samo jak zapomniany kawałek 'I disappear', który swego czasu ostro katowała Viva.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

01-06-2012, 18:33

[V] pisze:
Kraft pisze:
hehehehehe..Adrian bedzie mial ubaw.
ja juz od dłuższego czasu sie dobrze bawie :)
zasadniczo dochodze do wniosku, ze tutaj dyskutowac to ja moge z moze dwoma fanami Metki, no moze trzema ale to maks, bo reszta nie zna sie na muzyce :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
[V]

01-06-2012, 18:34

witchfinder pisze:
[V] pisze:
to braki w diecie i luki w edukacji. to tak jakbys jebnal ze Diabolus in Musica to new metal i próba wbicia sie w ten trend.
Zajebistych płyt nigdy za wiele. Skoro więc "Load" jest zajebiste, proszę zaproponuj listę "lektur obowiązkowych", które uzupełnią braki w edukacji. Jestem otwarty, chętnie załapię tą płytę, naprawdę!
musisz po prostu sie zrelaskowac i posluchac jej kilka razy i wtedy odkryjesz,ze ten album to prawdziwy majstersztyk dopracowanych do bólu i bardzo chwytliwych kompozycji,pelnych emocji,które zostaja w glowie bardzo dlugo.Doskonale Cie rozumiem,bo w okolicach premiery moja reakcja byla podobna;co do chuja,nudne gówno,country,gluty z nosa,wypierdalac.
Warto sie przeprosic z Load,serio.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 18:35

[V] pisze:hehehehehe..Adrian bedzie mial ubaw.
Już raz się burzył, ale ja to tak odbieram. Uderzali w tony, które przynajmniej klimatem nawiązywały do Korna. I żeby było jasne - wcale nie twierdzę, że należą się im się jakieś straszliwe bęcki z tego powodu. Korn robił świetne rzeczy, był na fali, mogli się pewnymi elementami podjarać.
[V]

01-06-2012, 18:35

Tam nie ma ZADNYCH nawiazan do Korna. Tam jest mnóstwo cytatów z dobrego starego hardcora. New tone, new metal to nie ten kierunek. Wiekszy groove i zabawy z wokalem nie oznaczaja wbijania sie w aktualny trend, man.
hcpig pisze:Mnie ta płyta rozpierdala, tak samo jak zapomniany kawałek 'I disappear', który swego czasu ostro katowała Viva.
fajne,tylko to videlo w gwiazdorskiej obsadzie podnosi mi poziom cukru:)
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 18:38

ja nie wiem gdzie tu nawiązania do Korna:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 18:40

[V] pisze:Tam nie ma ZADNYCH nawiazan do Korna. Tam jest mnóstwo cytatów z dobrego starego hardcora. New tone, new metal to nie ten kierunek. Wiekszy groove i zabawy z wokalem nie oznaczaja wbijania sie w aktualny trend, man.
Tylko tak się jakoś man składa, że i Korn czerpał z hardcore'a, starego psycho rapu. Koncertowali choćby z Biohazard i House Of Pain i nikt w tamtym czasie nie widział w tym mezaliansu. Dla mnie nawiązania klimatyczne do jedynki i dwójki Korna są bezsprzeczne.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

01-06-2012, 18:42

korna nienawidzę pasjami, za to diabolus in musica to wyśmienity krążek. po prawdzie to chyba ostatni krążek slayer, którego słuchałem więcej niż trzy razy. sporo więcej.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

01-06-2012, 18:43

Kraft pisze:
[V] pisze:Tam nie ma ZADNYCH nawiazan do Korna. Tam jest mnóstwo cytatów z dobrego starego hardcora. New tone, new metal to nie ten kierunek. Wiekszy groove i zabawy z wokalem nie oznaczaja wbijania sie w aktualny trend, man.
Dla mnie nawiązania klimatyczne do jedynki i dwójki Korna są bezsprzeczne.
Pierdolisz glupoty.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

01-06-2012, 18:43

to weź się za God Hates Us All, kruszy kopie ten album, jest na nim masa nienawiści, wkurwienia i ciężaru
Obrazek
Awatar użytkownika
hcpig

01-06-2012, 18:45

[V] pisze: fajne,tylko to videlo w gwiazdorskiej obsadzie podnosi mi poziom cukru:)
Jakiej gwiazdorskiej? Tylko 4 Metallikowców plus anonimowy tłum napastujący Jasona, uwielbiam ten klip jest taki AMERYKAŃSKI a wtedy wszystko co AMERYKAŃSKIE było zajebiste a co ruskie - chujowe i dziadowskie :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-06-2012, 18:45

a prawda świetna piosenka i świetny klip!
all the monsters will break your heart
ODPOWIEDZ